Nie jesteś zalogowany.
A ja z miłą chęcią obejrzałbym anime z dubbingiem, przecież anime nie kochamy za to, że nam po japońsku szwargolą, ale za fabułę i kreskę. Bardzo podobał mi się dubbing do "Spirited Away" ("W krainie bogów"). Wprost wspaniałe i przecudne zarazem
Doradzałbym grupie, by na początku każdy wydał anime z lektorem, by osłuchać się i doradzić, kogo głos do jakiej postaci najbardziej pasuje.
No i na pierwszy ogień można byłoby anime dla dzieci tak przetłumaczyć. Polecam "Panyo Panyo DiGi Charat". Sześć minutek i pozwalam korzystać z moich napisów. Oficjalnie
Może wyrosną nam tu Sayou i sypnął kontraktami japajace dla SE MA FOR a "Misia Uszatka" już sobie zassali, to kto wie...?
Ostatnio edytowany przez fillip75 (2008-03-20 03:10:20)
^^ Dzień Dobry wszystkim,
huhu ile postów ^^ no to rozpoczynam odpowiadać na Wasze pytania i niedowieżania. Jednak najpierw podziękuje za Wasze wypowiedzi krytykę, poparcie, niespodziewałam się zgarnąć, aż tylu postów. No to zaczynamy
Pomysł ciekawy ;d chociaz osobiscie nie toleruje innego dubbingu w anime niz jpn ale z ciekawosci napewno bede ogladał wasze projekty
A my nie będziemy mogli się doczekać Twojej opini ^^
aha co do tłumaczenia anime :d Dubbing dubbingiem :> ale bedziecie takze tłumaczyc anime czy korzystac z tłumaczen innych grup (oczywiscie za pozwoleniem ) ;>>
Hmmm...na razie tłumaczenie do dwóch odcinków zrobiłam sama lub z pomocą. Sądzę, iż będzie możliwość pomocy ze strony tłumaczy to chętnie się do nich zgłoszę i poproszę o tekst
BTW2. A macie jakies www ;> przydałoby sie wam Byłoby gdzie pisac jakies newsy, prjekty, moze jakies porady co i jak - dubbing
Mamy mamy ^^ Wszystko zaczęło się od tego, iż powstała stronka(blog)Strona NanoKarrin , niestety nie wiele osób o niej wiedziało i mieliśmy mało zgłoszeń, a poza tym jak rozmawiałam z osobami chętnymi to każdemu wszystko musiałam pisać tłumaczyć i były miliony pytań, tak więc założyłam Forum, by wszystko wytłumaczyć na raz, a następnie odpowiadać na pytania.
Dzieki, postaram się by Ci się nasze projekty podobały!!!!
~Nanoha, krótka piłka, bo być może nie uświadomiłaś sobie tego jeszcze:
- skąd weźmiesz ścieżkę dźwiękową bez dialogów?
ewentualnie:
-jak zamierzasz rozwiązać problem jednoczesnego dźwięku w tle, kwestii postaci w języku japońskim (jego wyciszenia) i nałożonym na to polskim dubbingu?
Hihihi ^^, wiesz nie jestem taka głupia, w końcu jestem założycielką tej grupy ;]
- Scieżka dźwiękowa no problem - od czego są OST'y? Po prostu przy tworzeniu podkładu muzycznego i odgłosów wszystko robie od nowa wrzucam czystą muzykę, nakładam odgłosy kroków, śpiew ptaków, wiatr. Mam specjalny program ^0^
- W tle nie będzie japońskiego tylko stworzony przeze mnie podkład, więc polski będzie czyściutki!!
Jeśli jakieś anime nie ma podkładu to biorę z innego ^^ i sprawa załatwiona
Ktoś już wpadł na taki genialny pomysł z Death Notem.[respekt]
Nanoha napisał:Wystarczy, że masz mikrofon
Coś mi sie zdaje że ani jedengo odcinka nie wydacie. No ale powodzenia życze
AAA słyszałam, bo szukałam po necie czy ktoś coś dubbuje, postaram się nie poddać.
"Wystarczy, że masz mikrofon", wiesz do dubbingu potrzeba Nam osób, no to powinnam napisać..."WPADAJCIE TYLKO CI KTÓRZY MACIE SUPER JAKOŚCI MIKROFONY I ZAJEBISTE GŁOSY JAK NIE TO WYPAD " . Reklama to reklama nie?
Hmm...prawdę mówiąc jesteśmy już na pewno bliżej niż dalej wydania 2 odcinków, wszystko co Nas powstrzymywało to brak męskich głosów szukałam i szukałam i znaleźć nie mogłam...no ale w końcu ktoś jest
"Pozdro & Poćwicz", jak to mówią.
Po pierwsze ~Cain już napisał co trzeba mieć.
Po drugie był już projekt Death Note, który szybko upadł.
Po trzecie życzę powodzenia, oby wasz dub nie był gromkim śmiechem, a jeśli ma być taki z założenia to pozdro, ale chętnie zobaczę jak to wyszło.
Po czwarte jeśli ktoś zakłada grupę powinien mniej-więcej wiedzieć jakie anime chce wypuścić. Macie już jakieś na oku?
Po pierwsze już odpowiedziałam, że to żadnen problem
Po drugie nie poddam się tak łatwo, ja jestem uparta
Po trzecie Aaaa dzięki dzięki!!!
Po czwarte Tak mamy już trzy pomysły,
Nasz pierwszy projekt to "Nanatsuiro Drops", ponieważ ma tylko 12 odcinków, więc szybko się go zrobi i zobaczymy co się stanie, a poza tym nie ma dużej ilości występujących postaci
Nasz drugi projekt to "Mermaid Melody Pichi Pichi Pitch", wcześniej miałam Forum na temat tego anime oraz miałam wiele zgłoszeń na postacie, w ten sposób doszłam do wniosku, że można spróbować
Nasz trzeci projekt to "Ranma 1/2" krótki tekst i piosenka
Nasz czwarty projekt to "Ichigo Mashimaro", Karrin wpadła na pomysł dubbingu tego, jeszcze zobaczymy czy go rozpoczniemy.
Serdecznie dziękuję Wszystkim za posty i mam nadzieję, że uda Nam się stworzyć niezły DUB
Ostatnio edytowany przez Nanoha (2008-03-20 09:40:18)
Jakby zobaczył ten topic to by raczej zszedł, ale jakby zobaczył Ciebie to by tam wrócił
BTW. khadzad wiesz jeżeli masz pisać coś takiego to lepiej nic nie pisz ^^
No jestem ciekaw co z tego wyjdzie, jeżeli Nanoha przygotowała sie tak jak napisała to rzeczywiście coś z tego może być XD Sam spróbował bym sił ale gdzie tam z moim głosem XD No jak wiele juz tu osób życze wam powodzenia XD Niech to będzie lepsze niż Naruto PL
EEeee tam każdy głos się nada!!! Naprawdę!!
Też mam nadzieję, że wyjdzie nam lepiej niż Naruto PL^^''
Męskich głosów wam brak. No to nieźle, to chyba zależy od płci założyciela takiej grupy, bo jak widziałem takie coś by męski homo sapiens to im kobiecin brakowało.:D
Męskich głosów wam brak. No to nieźle, to chyba zależy od płci założyciela takiej grupy, bo jak widziałem takie coś by męski homo sapiens to im kobiecin brakowało.:D
No ładnie Mam nadzieję, że jakoś uda mi się ich zebrać ^^
Ja wręcz żałuje że nie mam dobrego głosu bo jakby sie zrobiło dobry dub to kurcze XD coś fajnego ^^
Ojj dawaj nagraj coś a ja pomyśle co z Tobą mogę zrobić ^^, w końcu jest wiele postaci z śmiesznymi bądź dziwnymi głosami ;]
Z moi głosem bym mogła udawać czarownice jedynie[rip].Zycze równiez sukcesów:)
No to zajebiście!! Dawaj dawaj ^^ Skoro brzmisz jak czarownica...szczerze w to nie wierze...to bedziesz dobra na złe charaktery ;]
btw. Dzieki ;]
Mhh cyrki by były[baka]faktycznie,złym charakterkiem to jestem na serio:P
hehehe, no właśnie chodzi o to by było zabawnie!! ^__^
Ha pasujesz jak ulał ;]
Hihihi ^^, wiesz nie jestem taka głupia, w końcu jestem założycielką tej grupy ;]
- Scieżka dźwiękowa no problem - od czego są OST'y? Po prostu przy tworzeniu podkładu muzycznego i odgłosów wszystko robie od nowa wrzucam czystą muzykę, nakładam odgłosy kroków, śpiew ptaków, wiatr. Mam specjalny program ^0^
- W tle nie będzie japońskiego tylko stworzony przeze mnie podkład, więc polski będzie czyściutki!!Jeśli jakieś anime nie ma podkładu to biorę z innego ^^ i sprawa załatwiona
Jeśli ja dobrze rozumiem ten fragment, to niestety widoki są są nieco... apokaliptyczne, że nawiążę do swojego pierwszego posta. Ale bawcie się, mnie to nie przeszkadza.
I KONIEC OFFTOPÓW
Szkoda, że tak sądzisz, ale zobaczysz zmienisz zdanie ^^
Kolejna próba, jak widać. Ani zniechęcać ani zachęcać nie będę. Osobiście, jak wielu moich kolegów za dubingiem nie przepada.
Zwłaszcza, że to będzie mimo wszystko takie amatorskie dubingowanie, które 'prawie się niczym nie różni' od dubbingu tworzonego w studiu.
Nie wiem jakie macie o tym pojęcie i czy zdajecie sobie sprawę z jakimi przeszkodami po drodze się napotkacie. Okaże się w praktyce.
Na początku jak to zwykle bywa jest słomiany zapał. Z czasem, gdy przychodzi co do czego, w miarę narastania różnego rodzaju problemów,
wdrażanie pomysłów się wykrusza. Oby wam starczyło sił, cierpliwości, upartości dążenia do celu... Życzę powodzenia ;]
- W tle nie będzie japońskiego tylko stworzony przeze mnie podkład, więc polski będzie czyściutki!!Jeśli jakieś anime nie ma podkładu to biorę z innego ^^ i sprawa załatwiona
Powiedz, że to żart!
Nie??
Omg!
?????????????
przecież wyjdzie jak w oryginale? tylko bez głosów japońskich ;] Nie dramatyzuj
?????????????
przecież wyjdzie jak w oryginale? tylko bez głosów japońskich ;] Nie dramatyzuj
Wyjdzie jak w oryginale tylko wtedy, gdy będziesz miała oryginalną ścieżkę dźwiękową(lub konkretne motywy dźwiękowe)-to raz.
A dwa-jak będziesz miała odgłos, na przykład, gdy typek leży na ziemi, a ktoś skacze mu po głowie, to jak zrobisz do tego dźwięk, tak, żeby oczywiście było jak w oryginale? Weżmiesz kumpla i będziesz mu skakać po głowie?? A np. odgłos wojny-karabiny, wybuchy, dźwięk czołgów? Hę??
BTW:
Wcale nie dramatyzuję, tylko uważam, że będzie to niezła fuszerka. Przynajmniej z takim przygotowaniem, i z takimi "materiałami".
Ostatnio edytowany przez VanTheTandeta (2008-03-20 14:05:58)
przecież wyjdzie jak w oryginale? tylko bez głosów japońskich
Cały czas mam wrażenie, że gdzieś tu zachodzi (tragiczne w skutkach zapewne) nieporozumienie (to znaczy ktoś nie do końca wie, o czym mówi on sam i druga strona), ale gdzie...?