Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Czy ja wiem.
Przykładowo fanów muzyki metalowej jest u nas od groma, a mimo to np. stacje radiowe unikają tego rodzaju muzyki. (żeby tylko one. Pamiętacie te recenzje, gdy Lordi wygrał Eurowizji?)
Może tak też jest z anime? Po kościołach wyzywają nas od erotomanów i satanistów. Może podobnie jak przy muzyce metalowej próbują nie dopuścić, do rozprzestrzenienia się gatunku w kraju?
polska społeczność a anime/manga.. humm..
Możesz mieć też racje. Wyjaśniało by to czemu jedno z wydawnictw mangowych upada (podobno).
Widziałem Vexille i Appleseed Ex Machina.
Grafika w Vexille w niektórych momentach przypomina filmiki z gier typu Hitman występujące miedzy kolejnymi misjami ( czyli nic specjalnego) odniosłem wrażenie że niektóre postacie poruszają się jakoś tak nie naturalnie.
Oba filmy ocenił bym na dobre ( Appleseed troszku lepszy ) ale bez rewelacji
Nie wiem jaką promocję miał Appleseed ale o Vexille można usłyszeć w TV, widziałem calą zapowiedź w Happy Hour, więc jeśli jest promocja to i znajdą się widzowie.
Widziałem Vexille i Appleseed Ex Machina.
Oba filmy ocenił bym na dobre ( Appleseed troszku lepszy ) ale bez rewelacji
Z kolei mi zdecydowanie bardziej podobał się vexille. Oczywiście Appleseed również jest bardzo ładny graficznie może nawet ładniejszy no ale do mnie jakosś ta kreska nie przemawiała, a z muzy to tylko ending.
Ostatnio edytowany przez radziocd (2008-03-23 18:07:04)
Promocje ma taka, ze nawet w baardzo popularnym teleexpressie byla zapowiedz.
Szczegolem jest, ze powiedzieli:
"Vexille jest druga czescia trylogii appleseed..."
W Teleexpressie tak powiedzieli? To już trochę przesada, w końcu to nie jest programik w telewizji osiedlowej.
s0n1c napisał:Promocje ma taka, ze nawet w baardzo popularnym teleexpressie byla zapowiedz.
Szczegolem jest, ze powiedzieli:
"Vexille jest druga czescia trylogii appleseed..."W Teleexpressie tak powiedzieli? To już trochę przesada, w końcu to nie jest programik w telewizji osiedlowej.
W zasadzie to nie takie głupie, tylko bardziej pasowałby prequel albo alternative story.;);)
Jak patrzyłem na kina (Helios, SilverScreen, Charlie, CinemaCity) to przez najbliższe 2-3 tyg. nei ma tego w repertuarze.
Może cytryna się skusi (był okres, że puszczała sporo anime), o ile cena jej nie "zabije" (to dość niszowe kino w porównaniu z tamtymi gigantami, oprócz Charlie oczywiście).
Kryterium łatwo sie domyślić jakie, ale nawet mimo tego nie widze uzasadnienia (wg tych kryteriów), by w Łodzi nie było.
Turunks ma troszkę racji: jest sporo sal, a często niepozajmowane. Skłaniałbym się wiec do tego, że stwierdzili, że im sie nie opyla, niż że mają lepsze inne na to miejsce.
Szkoda, bo chciałem iść.
Najpewniej wiec ściągnę z internetu.
Chyba, że na DVD będzie za jakiś sensowny czas.
Jakby ktos chcial sobie zobaczyc:
KLIK (11 minuta)
No ewidentnie pojechali
Kurczę, a miałem Suchy jednak malutką nadzieję, że może od następnego piątku gdzieś będzie Naprawdę bym chciał to w kinie obejrzeć.
Wie ktoś jakie kina będą to miały w repertuarze ?Bo przedpremierowy seans już był a nigdzie nie widzę tego w repertuarze
(...)że polska(...)jest "20 lat wstecz za murzynami".
Mi swego czasu pani profesor nauczająca PO powiedziała że 100 lat. czasy się zmieniają polska nadrobiła 80 lat nie jest źle
Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2008-03-24 04:38:59)
W Krakowie w Plazie puszczają.
No to nieźle... Jechać 200 km, żeby film w kinie obejrzeć. Thx...
Właśnie w tym Problem ze premiera była i Nawet w Katowicach puszczali w tym problem ze jednego dnia i teraz Bumm nigdzie niema.
uu w gliwickim cinema-city nie ma....zmieniam zdanie - polskie kina to porażka
Nie musisz tego mówić ja do forum mam niecałe 5 minut I po jakiego grzyba tam to kina jak nie leci to co chcę .
Czy ktos to ogladal w kinie, bo na Cinema City ma info "Film z napisami" i zastanawiam się, jak te napisy wygladaja. Czy nie lecą za szybko/a moze za wolno?/ zeby nadazyc z ich przeczytaniem i jeszcze w miedzyczasie patrzec na film.
A tak w ogole to film bardziej na 1 wieczor czy tez przez jakis mozna zastanawiac sie nad jego trescia, przeslaniem ?
Czy ktos to ogladal w kinie, bo na Cinema City ma info "Film z napisami" i zastanawiam się, jak te napisy wygladaja. Czy nie lecą za szybko/a moze za wolno?/ zeby nadazyc z ich przeczytaniem i jeszcze w miedzyczasie patrzec na film.
Można chyba spokojnie założyć, że nie odbiegają w tym względzie od kinowej średniej, także jeśli byłeś kiedyś w kinie i dałeś radę, to i tu sobie poradzisz. Albo potrenuj Po jakimś czasie przestaniesz czytać napisy, a zaczniesz je widzieć. Bardzo przydatna umiejętność.
Ostatnio edytowany przez Freeman (2008-04-08 10:51:46)
Strony Poprzednia 1 2 3 4