Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Mam taki problem, bo jak chcę obejrzeć w "allplajerze" jakiś odcinek a do tego napisy SubRip (oddzielny plik) to zamiast polskich liter mam kupkę krzaczków i w ogóle nic nie widać Czy ktoś miał już taki problem ? Z góry dzięki za odpowiedzi
Spróbuj zmienić kodowanie znaków na Unicode
spróbuj SubRip-a i zobacz czy w ogóle jest tam polski język
Wczoraj też tak miałem z w mpc, i wystarczyło że otwarłem plik z napisami usunąłem obojętnie jaką literę, wpisałem ją ponownie w to samo miejsce i zapisałem zmiany. I w całych napisach nie było już ani jednego krzaczka.
Spróbuj zmienić kodowanie znaków na Unicode
Tak... mów mi więcej Jeśli chodzi o sprawy czysto "techniczne" to jestem cienki jak guma w majtach Więc jak byś mógł/mogła mnie poinstruować Będę wdzięczny
Co do tego z tą "literką" i zapisaniem - nie zadziałało
No i jeszcze przy okazji wystąpił kolejny problem - Sprawa wygląda następująco... dajmy mam katalog z 10 odcinkami i w tym katalogu znajdują się pliki video i napisy. A więc dla plików video i txt dałem takie same nazwy, żeby nie trzeba było włączać za każdym razem w odtwarzaczu, ale... jeśli jest taka sama nazwa, to napisy wyświetlane są podwójnie... tzn. te jedne są tak jakby takie fajne, jakby wtopione, a te drugie takie zwykłe normalna czcionka i wszystko.. i to sie tak strasznie zlewa, że po prostu porażka xD Macie jakieś porady ? Bo fajnie by było, jakby się wyświetlały same "te fajne" no a jak się nie da, to mogą być te zwykłe, byle nie wyświetlały się oba rodzaje naraz, bo nic przeczytać wtedy nie idzie Z góry dzięki
No i jeszcze przy okazji wystąpił kolejny problem - Sprawa wygląda następująco... dajmy mam katalog z 10 odcinkami i w tym katalogu znajdują się pliki video i napisy. A więc dla plików video i txt dałem takie same nazwy, żeby nie trzeba było włączać za każdym razem w odtwarzaczu, ale... jeśli jest taka sama nazwa, to napisy wyświetlane są podwójnie... tzn. te jedne są tak jakby takie fajne, jakby wtopione, a te drugie takie zwykłe normalna czcionka i wszystko.. i to sie tak strasznie zlewa, że po prostu porażka xD Macie jakieś porady ? Bo fajnie by było, jakby się wyświetlały same "te fajne" no a jak się nie da, to mogą być te zwykłe, byle nie wyświetlały się oba rodzaje naraz, bo nic przeczytać wtedy nie idzie Z góry dzięki
Masz zainstalowanego vobsuba, wyłącz wyświetlanie napisów w odtwarzaczu, albo ukryj napisy wyświetlane przez vobsub (wiem, jesteś cienki jak guma z majtek). Vobsub to taka zielona strzałka na pasku zadań, kliknij ją prawym i masz tam "Hide subtitles".
Ostatnio edytowany przez Nighthanter (2008-03-25 11:33:08)
HAHA, akurat to z VobSubem wiedziałem (tzn wiedziałem co to xD) Dzięki Bo właśnie te cyrki się zaczęły jak zainstalowałem Vista Codecs Pack xD
O jaaa.... xD Jednak jestem ostatecznie cienki xD Właśnie odkryłem, że dzięki vobsubowi mam napisy w WMP xD Ok, dzięki chłopcy i dziewczęta za pomoc
Hmm.. tylko jest jeden myk xD Bo tak jak dało się kliknąć prawym na tą "strzałeczkę" kiedy odtwarzałem cos w WMP to jak kliknę podczas "allplajera" to przestaje działać (alplajer) A więc da się włączyć "Hide subtitles" na stałe ? Z góry dzięki jeszcze raz xD
Ostatnio edytowany przez jacksonguitar (2008-03-25 11:47:02)
A więc da się włączyć "Hide subtitles" na stałe ? Z góry dzięki jeszcze raz xD
W ustawieniach programu wejdź na zakładkę "General" i tam na samym dole masz "Loading" zmień na "Do not load" i po sprawie.
W używaniu forumowej wyszukiwarki też najwyraźniej jesteś cienki.
Strony 1