Nie jesteś zalogowany.
cieslak napisał:Obi, mam nadzieję, że w tym anime będzie się sporo działo, bo nie mam zamiaru oglądać 25 minut samego gadania.
A propos, dysponujesz jakimś trailerem?
Dla niektórych 25 minut akcji w stylu "Banzai! Ju daj, Malin!", jak to kiedyś mawiały japsy w okolicach Guadalcanal, nie jest równoznaczne z akcją interesującą i wciągającą. Fakt, to już w anime ginący gatunek, ale na szczęście czasem się trafia.
Dokładnie, ale nie mówię tutaj o akcji typu Bleach czy Naruto. Chcę po prostu, by wszystko nie sprowadzało się do gadki.
Obi, mam nadzieję, że w tym anime będzie się sporo działo, bo nie mam zamiaru oglądać 25 minut samego gadania.
A propos, dysponujesz jakimś trailerem?
Na razie mam tylko tzw. gut feeling, więc te enuncjacje to jakby dzielenie skóry na pałce. Mam poza tym zwyczaj oglądania bajek, o których się wypowiadam, toteż skoro się wypowiedziałem, spróbuję obejrzeć.
O zawodowstwo wykonania jestem raczej spokojny, ale zachodzi obawa, że natężenie woli twórców, aby wygenerować Arcydzieło przysporzy tej bajce zbędnych, jałowych kalorii, zaś natężenie woli środowisk powszechnie nazywanych wiadomymi, żeby Arcydzieło "oglądnąć", dodatkowo omaści ją niestrawnym dla profanów i niewiernych kultem, jakim otoczony jest choćby film Forrest Gump. Pachnie mi to łonabi "arcydziełem na obstalunek" ("Zróbmy, towarzysze, bajkę na Oskara, żeby widz aspirujący do tzw. dorosłości znalazł w niej spełnienie owych aspiracji").
Dla mnie gadać mogą nawet cały serial. Do rzeczy gadające głowy już widziałem w Seikai no Monshou.
Obiwanshinobi napisał:Ciekawe, czy znów będzie wtyczka i kabelek, czy tym razem na bluetooth się przerzucą? Czas chyba na kolejną rewolucję w gatunku SF.
Antycypuję sześć stóp pseudogłębi.Boleję nad tym razem z tobą. Zapowiada się poważne anime, bez humoru, w skrócie - tragedia.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2008-03-12 19:29:41)
Napewno będę czekała na Xxxholic Clampa i dalsze części Tsubasa reservoir chronicle (podobno ma wyjść 3 sezon^^)[yahoo] no i Vampire Knight
A co sądzicie na ten temat?
Vampire Knights
Napewno będę czekała na Xxxholic Clampa i dalsze części Tsubasa reservoir chronicle (podobno ma wyjść 3 sezon^^)[yahoo] no i Vampire Knight
Miałam przyjemnośc niedawno przeczytać pierwszy tom tej mangi - byłam oczarowana Cudna kreska i fabuła niczego sobie. Czekam na polską wersję językową (może kiedyś jakieś wydawnictwo się za to zabierze... xD kto wie ) no a póki co - za kilka dni anime
Swoją drogą, ktoś ma może w planach podjąć się tłumaczenia anime ?
Aerlin, nie wiem, o którą serię dokładnie Ci chodzi:P, ale czekam na Vampire Knight. Mam nadzieję, że się nie zawiodę i wezmę za tłumaczenie.
Swoją drogą, ktoś ma może w planach podjąć się tłumaczenia anime ?
Może dokładnie tego nie mam w planach, ale chcę się zająć jakąś "Kwietniową" serią, więc jak nikt nie będię tego tłumaczył, to może się za to wezmę.
Zniszczmy świat, aby stworzyć go na nowo.
Ciekawa jestem, jak im wyjdzie Vampire Knight ( dulu, jeśli przetłumaczysz to do końca życia będziesz moim guru xD ), skoro manga ciągle wychodzi.
Całkiem ciekawie wygląda Blassreiter: genetic. A Wagaya no Oinari-sama skojarzyło mi się ze Spice and Wolf.
Ej, Sayuri-chan! Widzę, że nikt we mnie nie wierzy.:D
A może zrobię na złość i będę tłumaczył, skończę!:P Jeśli nie będzie obściskujących się chłopców, czemu nie.
Swoją drogą czekam na Special A i Toshokan Sensou.:)
Z 29 serii, które startują w kwietniu, 7 będę oglądać na 100%: Allison to Lillia, Kure-nai, xxxHOLiC: Kei, Soul Eater, Nabari no Ou, Real Drive i to, na co chyba wszyscy czekają - Code Geass Hangyaku no Lelouch Season 2. Mam nadzieję, że ktoś zabierze się za tłumaczenie tych serii. Szkoda tylko, że znowu nie ma żadnego horroru...
Dulu, jeśli nie przeszkadzają Ci wampiry, to raczej nie powinieneś narzekać
Druaga no To: the Aegis of Uruk - kurczę, klimat prawie jak z Lineage 2 xD
Dulu, jeśli nie przeszkadzają Ci wampiry, to raczej nie powinieneś narzekać
![]()
Druaga no To: the Aegis of Uruk - kurczę, klimat prawie jak z Lineage 2 xD
Za to się zabieram.
Ciekawa jestem, jak im wyjdzie Vampire Knight ( dulu, jeśli przetłumaczysz to do końca życia będziesz moim guru xD
), skoro manga ciągle wychodzi.
Hm... gdzieś czytałam, że miało być tylko 8 tomów.
A Wagaya no Oinari-sama skojarzyło mi się ze Spice and Wolf.
Miałam dokładnie takie samo skojarzenie. A w końcu S&W było interesującą serią.
Aerlin napisał:Swoją drogą, ktoś ma może w planach podjąć się tłumaczenia anime ?
Może dokładnie tego nie mam w planach, ale chcę się zająć jakąś "Kwietniową" serią, więc jak nikt nie będię tego tłumaczył, to może się za to wezmę.
przeglądałam nowe kwietniowe serie i całkiem sporo interesujących tytułów się szykuje. m.in. S.A. czy Monochrome Factor lub Nabari. Ciekawe jak okaże się w praktyce.
Aerlin, nie wiem, o którą serię dokładnie Ci chodzi:P, ale czekam na Vampire Knight. Mam nadzieję, że się nie zawiodę i wezmę za tłumaczenie.
Oops, zapomniałam wyciąć niepotrzebny fragment z postu lili - mój błąd Ale i tak nawiązywałam głównie do wypowiedzi Sir Mavin - chodziło oczywiście o Vampire Knight.
I niezmiernie mnie cieszy, że rozważasz tłumaczenie tej serii
zdecydowanie na tą czekam najbardziej... spodobała mi się na tyle, że rozważam w sumie zakup mangi w angielskiej wersji językowej xD
Ostatnio edytowany przez Aerlin (2008-03-25 14:22:07)
Jestem ciekawa co przyniesie ze sobą "Nijuu-Mensou no Musume" Jakoś ze wszystkich nowości tylko to wpadło mi w oko :)Chociaż jak na razie niewiele wiadomo na temat tego anime. Pozostało tylko czekać. Jeżeli spełni moje oczekiwania to na pewno wezmę się za tłumaczenie tego tytułu ^^
Jestem ciekawa co przyniesie ze sobą "Nijuu-Mensou no Musume" Jakoś ze wszystkich nowości tylko to wpadło mi w oko :)Chociaż jak na razie niewiele wiadomo na temat tego anime. Pozostało tylko czekać. Jeżeli spełni moje oczekiwania to na pewno wezmę się za tłumaczenie tego tytułu ^^
Też miałem na to chrapkę, ale nie wiadomo do końca co z tego będzie, więc skoro ktoś się za to bierze, to ja będę tylko oglądał
Na 99% biorę się za to z bodziem.
Kurde, kwiecień zapowiada się naprawdę grubo...
To Love-Ru - Może nie jestem jakimś fanem ecchi ale słyszałem, że manga jest naprawdę dobra, więc seria TV może przynieś nam coś dobrego...
Amatsuki - Obrazek wygląda ładnie, ciekawe jak wypadnie anime...
Druaga no To: the Aegis of Uruk - to biorę w ślepo...
Kamen no Maid Guy - to z obrazka też fajno wygląda
Code Geass Hangyaku no Lelouch Season 2 - co tu dodać ?
Soul Eater - na to czekam najbardziej manga rządzi to i anime pokaże klasę!
A teraz mnie interesuje co z adaptacją 666 Satan, anime zapowiedziane było na koniec 2007 roku a tu dalej nic... zaczynam się martwić :/...
Edit: A i zapomniałbym o Real Drive - to nie może być słabe
Ostatnio edytowany przez JaDaK (2008-03-25 18:17:33)
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
To Love-Ru - Może nie jestem jakimś fanem ecchi ale słyszałem, że manga jest naprawdę dobra, więc seria TV może przynieś nam coś dobrego...
nie wiem, kto ci takich głupot naopowiadał:P manga jest co najwyżej przyjemna w odbiorze, ale zapomnij o jakiejś zawiłej fabule(albo w ogóle zapomnij o jakiejkolwiek fabule:P). Jest to zlepek śmiesznych sytuacji, z głównym bohaterem w roli głównej oraz nagich ciał nastolatek:) innymi słowy: typowe ecchi:P
No na zawiłą fabułę to nie liczyłem Ale obiło mi się 0o uszy słowo ORGINALNOŚĆ związane z tą mangą...
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
No na zawiłą fabułę to nie liczyłem
Ale obiło mi się 0o uszy słowo ORGINALNOŚĆ związane z tą mangą...
hmm... ja tam nie widziałem nic w tej mandze, czego bym nie widział wcześniej:P więc do czego się ta oryginalność odnosi to nie mam pojęcia. nie mówię, że to zła manga, ot kolejna komedyjka ecchi z wątkiem miłosnym.
edit: ale zapewne sam będę to ściągał:P
Ostatnio edytowany przez Przemek3 (2008-03-25 18:37:56)