Nie jesteś zalogowany.
Witam.
Jako ze seria dobiega końca postanowiłem opisać trochę bliżej ów ANIME.
Gatunek:
HAREM/FANSERVICE ; NadNaturalne/Szkoła
Seria wprowadza nas do prawie realnego świata. Prawie? , nie moge się założyć iż nie jest tak naprawdę:) O Co mi chodzi ? zaraz was wprowadze w szczegóły
Głowny Bohater nazywa sie Aono Tskune, przeciętny nastolatek który jest na tyle nieudolny, ze nie dostał sie do prawie żadnej szkoły.
Ostatnia która sie zgodziła ma w nazwie Yōkai Gakuen.(Yōkai - potwór)....
http://azunime.net/anime/idanm,423,s,ro … jawka.html
Jak można wywnioskować jest dosyć fajna fabuła
Na początku tzn. do połowy można sie usmiać z niektórych scen
Główny wątek czyli Człowiek + SZKOŁA dla Potworów = Coś Ciekawego
Powraca do nas dopiero w 12 odcinku, w dosyć nieciekawych okolicznościach
Co się dzieje po środku? Jak mozna wywnioskować Potwory = Kłopoty
Nie dość że ma na 'utrzymaniu' vampira, to jeszcze powieksza sie jego harem:), (który nie wie że jest ono znienawidzonym człowiekiem) z którym pokonuje trudności losu.
Jeżeli już przy tym jesteśmy to powienienem dodać iż prawie każdy odcinek zaczyna sie całusem, a kończy na walce Bohaterki - Vampira
+Ciekawa Fabuła
+sympatyczna haremówka
+prosta rozrywka
+humor
+rozmaite potwory
+Ładna grafika
+Pasujący opening i ending
-Vampir wygrywa kazdy odcinek(męczy po pewnym czasie)
-Fatum GONZO:(, patrz 9 odcinek. totalnie zjechane rozpoczecie 10 po akcji w 9
-Nic odkrywczego
----- Jak mozna tak pohlastać mange?
----- Koleność tomów
----- 1 2 5 3 4 18 12 13 14 8 9 10
Na koniec chciałbym podziekować autorowi sub'ów iż zajął sie tak ciekawą, lecz
prostą serią
Dzieki ~Nighthanter, chociaż naucz się robić napisy w TXT
A jakie są wasze obiekcje na temat tej serii?
Ostatnio edytowany przez filazaf (2008-03-28 00:04:39)
moim zdaniem, te anime to lekka porażka w porównaniu z mangą, w której nie uświadczymy praktycznie fanservisu(tylko w pewnych sytuacjach).
niestety, na serię która posiada materiał na 26 odcinkową, ciekawą serię z zakończeniem, zrobiono bezmózgie 13 odcinkowe ecchi wciskając na dodatek fillery.
liczyłem na coś lepszego.
Dzieki ~Nighthanter, chociaż naucz się robić napisy w TXT
tylko po kiego c**ja??[cholera]
Ostatnio edytowany przez Przemek3 (2008-03-27 23:36:28)
Co racja to racja. nie czytałem mangi, ale obiło mi sie o uszy, jest mi smutno
Ty w sumie też zasługujesz na pochwałe
Po co? mam wade wzroku i mam pene problemu z ogladnie z łóżka takich małych literek, a SubEdit nie obsuguje DUPy
Witam.
-Vampir wygrywa kazdy odcinek(męczy po pewnym czasie)
tak dokładnie to nie w każdym bo w 9 nawet nie walczyła:P
[cytuj]SubEdit nie obsuguje DUPy
jak nie[bzdura] obsługuje
polskie liter , krzaki, takie tam
u mnie wszystko dobrze odtwarza
ja powiem tyle shit.... Liczyłem na 26 odc... Specjalnie nie oglądam od 7 odc czekając na HD i sub w ass a tu co... KUŹNA!
http://referendumacta.pl <- NIE DLA ACTA, ocal INTERNET!
Tylko kiedy napisy maja taka sama nazwe.
Jezeli chodzi o anime to naprawde jest nudne własciwie cały czas taki sam scenariusz tylko ze przyjaciołki przestały napływac :] Tylko ostatnie odc zaczeły cos ciekawszego wprowadzac, najbardziej daremny był poczatek 10 zastanawiałem sie czy nie ominełem jednego ;] Ogolnie to anime mnie trzyma tylko dlatego że miło sie to oglada, (chcociaz po czasie denerwujace sa te majteczki xD) no i nadzieje ze stanie sie cos ciekawego :]
Mnie tam już po 3 odc zaciekawiło. Że przemiana vampirka wiąże się z skokiem mocy a to z czym się wiąże? Spudniczka sie krudka robi i aż jej biust rozsadza ta moc... Ale zgodze się że fajnie jest to pooglądac dla rozrywki. Takie pozytywne anime.
----- Jak mozna tak pohlastać mange?
----- Koleność tomów
----- 1 2 5 3 4 18 12 13 14 8 9 10
Jakie tomy?? Bo niema tomu 18 niema wogule więcej niż 10 tomów. Co prawda jest druga seria ale nikt nie zrobił scanlacji i na pewno nie wyszło jej 8 tomów.
Widziałem jeden odcinek. Wnioski:
- Kolejny raz inaczej niż w mandze i to boli niestety. Grafa trochę dziecinna nie odpowiada mi to. Lecz przyjemnie mi się oglądało.
Ogólnie jest dobrze ale mogło by być znacznie lepiej.
PS: Z nowych serii to ja się póki co zachwycam tylko kekkashi.
kto mowi ze czytałem mangi?
ale moj bład nie tomy tylko chaptery
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Ro … e_episodes
PS: Z nowych serii to ja się póki co zachwycam tylko kekkashi.
fajne, czekam na napisy, szkoda ze tylko 52 ep.
ja powiem tyle shit.... Liczyłem na 26 odc... Specjalnie nie oglądam od 7 odc czekając na HD i sub w ass a tu co... KUŹNA!
Jakby to jeszcze było w HD nadawane...
filazaf - do takich opisówek i recenzji mamy anime tanuki, AniDB i takie tam. Gdybyś zrobił obiektywne podsumowanie i ocenę, tak jak to robi Sir Mavins tu na ANSI, to co innego, a tak, to kolejny bezsensownie założony przez ciebie temat. Poza tym, na temat Rosario już chyba temat jest, o ile się nie mylę. Człowiek wchodzi w temat i już na samym początku ma w tak idiotycznej formie nawalonych spoilerów.
Ostatnio edytowany przez Hatake (2008-03-28 02:27:40)
dziekuje, nie ma za co ~Hatake, ale przed załóżeniem wpisałem w wyszukaj i znalazło w tym forum: dyskusje ->tylko anime podobne do...
jak powiedziałem w innych postach:
"
na recenzja potrzeba miec całokształ twórczości aby obiektynie utworzyć konstruktywną recenzja oraz czas and ludz który by to napisiać
"
Po za tym jestem nielogiczny jak jezyk polski (chcesz się kłócić? Masz ryj jak raw od Sajamana)
najmocniej za 2x post przepraszam, problemy z orange free
Takie głupie pytanie,
czemu suberzy nie robią zajawek/recenzji anime które tłumacza?
Ostatnio edytowany przez filazaf (2008-03-28 02:56:43)
Takie głupie pytanie,
Bo im się po prostu nie chcę. Poza tym najlepszą promocją anime są jużsame suby... dobre suby...
Zniszczmy świat, aby stworzyć go na nowo.
Takie głupie pytanie,
Przeczytaj mój powyższy post, a zrozumiesz.
PS: Przemek - możecie dawać suby w txt jako dodatkowe do paczki. Zawsze to lepiej, też sam tak robię. A umieją robić, filazaf, o to się nie martw.
Ostatnio edytowany przez Hatake (2008-03-28 08:15:27)
Przeczytalem caly temat "od deski do deski". O anime się nie wypowiem, chociaz inaczej powiem.
Swego czasu chcialem sobie to obejrzec, o patrze jakis fajny fanservice bedzie [ok]. poczytalem troche opiini i mina zrzedła mi okropnie. Szkoda, może je kiedyś obejrze jesli bede mial nadmiar wolnego czasu i akuratnie jakos sobie dorwe te anime.
PS:
Co do jasnie Pana "`filazaf-a" wyłania się obraz na podobienistwo tomaxxx i mareczka[+ inne mutacje].Szkoda, az liter aby opisac twoje "doskonalosci".
Black Wolf napisał:ja powiem tyle shit.... Liczyłem na 26 odc... Specjalnie nie oglądam od 7 odc czekając na HD i sub w ass a tu co... KUŹNA!
Jakby to jeszcze było w HD nadawane...
Ja mam Ale z Torrentów. rozdziałki od 1440x1080 do 1920x1080 ;]
Ostatnio edytowany przez Black Wolf (2008-03-28 08:44:17)
filazaf - do takich opisówek i recenzji mamy anime tanuki, AniDB i takie tam. Gdybyś zrobił obiektywne podsumowanie i ocenę, tak jak to robi Sir Mavins tu na ANSI, to co innego, a tak, to kolejny bezsensownie założony przez ciebie temat. Poza tym, na temat Rosario już chyba temat jest, o ile się nie mylę. Człowiek wchodzi w temat i już na samym początku ma w tak idiotycznej formie nawalonych spoilerów.
Jakie spoilery?? Widziałeś recenzje bez spoilera?? Ech według mnie recenzja trochę krótka ale może być nie jest zła.