Nie jesteś zalogowany.
Piloci wielkich robotów walczący o pokój na świecie raz jeszcze? Czemu nie, jak do tej pory całkiem nieźle się trzyma. W przeciwieństwie do Gundam Seed nie mamy do czynienia z niekończącymi się "pojedynkami" po między dwójką przyjaciół. A główny bohater ma dużo lepszy powód do nienawidzenia wojny niż inni "walczący pacyfiści".
Ostatnio edytowany przez wariacik (2007-11-12 17:21:57)
troche zalatuje mi Wingiem - którego nie lubiłem, ale póki co fajne...
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
Jakoś tak niedawno obejrzałem pierwszy epek, za chwilę ku mojemu zdumieniu włączyłem drugi. Do tej pory obejrzałem siedem, przepraszam wciągnąłem 7 epeków za jednym podejściem nawet drugi raz zacząłem oglądać 1 ep. Co do fabuły poczytacie sobie na azumi. Mi osobiście bardzo pozycja pasuje. Polecam dla ludzi, którzy lubią mechy i trochę myślenia
Heh, jakoś koncepcja wymazywania konfliktów za pomocą siły nie wydaje mi się zbyt dobrze pomyślana... Jak by nie było to tylko chaos wprowadza. Z dwojga złego wole walczących pacyfistów. Chociaż nowego gundama itak oglądam i będę oglądał.
Ja właśnie walczacych pacyfistów uwazam za najniebezpieczniejszych, ludzie z "misją" zwykle twierdzą że mają rację i jako tacy swoje działani traktują bezkrytycznie.
Nowy gundam jest całkiem ciekawy chociazby na odniesienie się do współczesnych problemów, świat jaki widzimy w serii mozna równie dobrze potraktowac jako świat ukazywany nam w serwisach informacyjnych.
SPOILER
A jak sie okazuje z wypowiedzi bohaterów to zwalcznaie konfliktów to nie jedyny cel pilotów Gundama
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
Mnie ta seria pozytywnie zaskoczyła. Spodziewałam się, że to będzie kolejny odgrzewany kotlet a tymczasem miło się rozczarowałam
Fabuła jest dość ciekawa i wciągająca. Projekty postaci i mechów przyjemne dla oka.
Wreszcie starsi bohaterowie, a nie same dzieci. No i tło "historyczne" takie nam bliskie.
Polecam każdemu, nie tylko tym co lubią mechy.
"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."
Nowy gundam jest całkiem ciekawy chociazby na odniesienie się do współczesnych problemów, świat jaki widzimy w serii mozna równie dobrze potraktowac jako świat ukazywany nam w serwisach informacyjnych.
Ot chociażby wydobycie surowców naturalnych i konsekwencje z tym związane. Tak samo pozyskiwanie innych surowców.
Coraz bardziej seria mi sie podoba.
ostatni ep. i miliony zagadek, ja chce już druga serie bo spać po nocach nie będę mógł ^_^
opcy napisał:Nowy gundam jest całkiem ciekawy chociazby na odniesienie się do współczesnych problemów, świat jaki widzimy w serii mozna równie dobrze potraktowac jako świat ukazywany nam w serwisach informacyjnych.
Ot chociażby wydobycie surowców naturalnych i konsekwencje z tym związane. Tak samo pozyskiwanie innych surowców.
Oglądałeś Planetes?
Eeeee nie zalapalem Kisielku o co kaman A planets nie widziałem.
Jak zobaczysz, potem przeczytasz jeszcze raz co napisałeś to zrozumiesz Ja ci nie powiem o co mi chodziło.
Orintuje sie kto kiedy maja wypuscic 2 sezon gundam 00?? Albo jakies informacje zwiazane z sezonem drugim:P
Orintuje sie kto kiedy maja wypuscic 2 sezon gundam 00?? Albo jakies informacje zwiazane z sezonem drugim:P
Październik
Ostatnio edytowany przez Venom666 (2008-04-12 02:03:38)
I jak tam wasze wrażenia wobec tej serii ?? Pozytywy, negatywy wszystko mówcie. Czy seria będzie się wstanie obronić tak samo jak inne serie ze świata Gundmaów ??
Na początku Gundam 00 był taki średniawy ale czym dalej tym lepiej, główny wątek przyśpieszył, a to co wydawało się na początku głównym wątkiem przeszło na drugi plan, bardziej poszło to w kierunku dojrzewania wewnętrznego bohaterów no ale późniejsze odcinki oglądało się na prawdę dobrze, tylko pozostawili za dużo pytań po pierwszym sezonie.
SPOJLER
Ciekawe czy Setsuna przeżył, bo jakoś mi się wydaje, że to on leciał w tym Gundamie na końcu, a jak coś to Graham z przeżył w tej walce, więc czemu nie Setsuna. No ale wszystko się wyjaśni jak wyjdzie obsada do 2 sezonu:D
a mnie ciekawi czy na końcu w windzie z Louise to był Tieria?? O co chodzi z tym 00 ?? bo wg mnie to chyba jakiś gundam nowy będzie (choć na przedostatnim odc. myślałem że to sie nazywa Gundam 00 dlatego że nikt z głównych i główniejszych bohaterów nie przeżyje, bo na to sie zanosiło ^_^) i czy ja dobrze widziałem ale jednym z pilotów w 2 sezonie bedzie ta cała Nena Trinity??
ehh oby do października ^_^
Ja mam pytanie co do tej serii.Czy jest to ciąg dalszy wydarzeń z tych starszych serii czy to jest remake
a mnie ciekawi czy na końcu w windzie z Louise to był Tieria??
Tak
O co chodzi z tym 00 ?? bo wg mnie to chyba jakiś gundam nowy będzie
00 to numer modelu Exii.
Najważniejsze że Lockon Stratos żyje