#1 2008-04-02 14:47:54

animetwelve
Użytkownik

Mermaid Forest

Kto oglądał to anime ? Jakiś czas temu szukałem fajnego anime o syrenach w roli głównej i już myślałem że nie ma żadnego na poważnie, a jednak jak widać znalazłem jeden tytuł. Świetnie że nawet są polskie napisy do tego. Anime opowiada o chłopaku i dziewczynie, którzy stali się nieśmiertelni po zjedzeniu mięsa syreny i wędrując po świecie  napotykają różne osoby, które są w jakiś sposób powiązane z syrenami( a częściej z tym co z nich pozostało) lecz nikomu z nich nie wyszło to na dobre.
Anime ma bardzo fajny klimat a opening można słuchać pod rząd i się nie nudzi.

#2 2008-04-02 15:06:28

KAT
Użytkownik

Odp: Mermaid Forest

Popieram tomxx, anime genialne oczkod Juz nie raz je polecalem oczkod Jesli ktos ma dostep do kinowki i starych oav z tej serii to niech sie podzieli, niestety ja nigdzie nie moge tego znalezc :/

#3 2008-04-02 15:33:49

shirouchi
Użytkownik

Anime bardzo dobre chociaż mało osób je widziało i tylko tłumacze się wypowiadają.

#4 2008-04-02 17:17:50

Hatake
Użytkownik

shirouchi napisał:

Anime bardzo dobre chociaż mało osób je widziało i tylko tłumacze się wypowiadają.

Tłumacz też fan, też człowiek:)

#5 2008-04-02 17:45:28

krzykr
Użytkownik

Anime bardzo mi się podobało, za klimat, widoki morza i starodawnych wiosek, kreskę, animację, chwilami kojarzyło mi się z filmem Nieśmiertely. Pochłonąłem tą serie w trzech etapach (trzy dni po 4-3 odcinki dziennie)
Anime godne polecenia, ~shirouchi nie tylko tłumacze oglądają tą serie!!! smile

#6 2008-04-02 17:52:44

Wanderer
Użytkownik

shirouchi napisał:

Tak, tomxxx, napisz pod jeszcze jednym loginem i pozachwalaj to anime, żeby inni myśleli, że się wielu ludziom podoba. kupa
Jak dla mnie anime średniawe. Nic nowego nie w nim nie zobaczymy i nic nas nie zaskoczy.

PS. Ale ściągajcie, bo Anime-Garden napisy zrobiło jezor

"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats

#7 2008-04-03 10:22:02

animetwelve
Użytkownik

A zna ktoś jakieś inne anime o syrenach które jest na poważnie i nie mówię o starszych wersjach Mermaid Forest ?
Bo coś piszesz że nie ma nic nowego to chyba znasz anime gdzie było to już pokazane ?
PS:
Wiecie co mi się podobało również w tym anime. Ten ostatni odcinek był taki bardzo krwisty. Ciekawe co inni o tym sądzą.

Ostatnio edytowany przez animetwelve (2008-04-03 10:23:35)

#8 2008-04-03 19:06:30

Quithe
Użytkownik

Anime dość dobre i miło się korekciło xD Tytuł można swobodnie polecić do obejrzenia, ale nie należy do tych, które z marszu trafiają do top 10.

tomxxx, a teraz wystaw nam komentarz, w którym napiszesz, że styl ci nie odpowiada, albo czegoś nie przetłumaczyliśmy. A najlepiej w ogóle nie tykaj się naszych napisów, nie jesteś ich godzien jezor

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#9 2008-04-04 15:29:19

animetwelve
Użytkownik

Ucieszysz się jak ci powiem że napisy mi się spodobały ? Przyjemnie się z nimi oglądało to anime więc na pewno zasługują na ocenę bdb.
Zrozum wreszcie że ja wystawiam ocenę taką na jaką naprawdę zasługują, a oceniam napisy dopiero jak obejrzę całe anime i nigdy za to że tylko są.

Stopka forum

© Animesub.info 2024