Nie jesteś zalogowany.
aleś spoila walnął ^^
Mnie bardziej ciekawi jak on stracil pamiec...juz raz tego triku na sobie uzyl a jak pamietamy mogl uzyc tylko raz na osobe...chyba ze magiczna moc cc miala w tym udzial
jakbyś nie zauważył to nie on jedyny ją stracił.. Nauczycielka to co ?:>
Jeśli chodzi ci o Villete to ona pamięć odzyskała w końcówce sezonu 1, z tego co można wywnioskować po 1 epku inwigiluje Leloucha pod przykrywką nauczycielki, wkońcu domyśla sie że Lelouch może być Zero
Obejrzałem sobie po raz -enty opening i zacząłem zastanawiać sie nad rolą mechów w nowym sezonie, w poprzednim tych pierwszoplanowych było raptem kilka a w tym zapowiada sie prawdziwa inwazja! - ja mam nadzieje że nie wysuną sie za bardzo na pierwszy plan, szczególnie Knightmaresy Rycerzy Okrągłego Stołu.
A o czym mamy gadać, jak nie o 1 odcinku nowego sezonu? Jak ktoś nie ogladał, to wszystko dt. niego dla takiej osoby jest spoilerem, bez przesady.
DALEJ SPOILERY DOT. 1 ODCINKA 2 SEZONU
O tak, najazd mechów bedzie spory. Do gry włącza sie Chińska Federacja i na dodatek Knight of Rounds, a jak widac działa hadronowe są u nich w powszechnym uzytku. Ciekawe tylko, czemu Karen na openingu płacze, walcząc swoim mechem?
Z tym geass to nie wiadomo. Teoretycznie Lulu mógł drugi raz uzyc tego samego na sobie - tak jak ta dziewczyna, która miała codziennie rano dawac krzyzyk na sciagnie - gdy uswiadamiała sobie, ze jest poranek, włączał sie geass i to robiła. Jednak jak nie uswiadamiała sobie tego, geass nie działał. Ja mysle, ze on odzyskał kontrole nad swoim geass i jest to kolejny etap jego działania. CC nie wydaje sie specjalnie zdziwiona faktem, ze on nic nie pamięta i doskonale wie, jak przywrócic mu pamięć Takze mam wrażenie, ze to naturalny etap przejsciowy?
Ostatnio edytowany przez Nanami (2008-04-06 19:55:44)
heh wszyscy są tak przejęci że nie zdają sobie sprawy z tego że spojlerują:D
odcinki co tydzień? To porządnie nadwyręży moją cierpliwość...
Spoiler
C.C zablokowala jakos pamiec pocalunkiem i tak samo ja odblokowala. Tyle ze chwilke trwalo to jego zapominanie chyba :F
/Spoiler
noo.. z takim zapałem może następny odcinek już stworzymy
A ja myślę, że istnieje taka możliwość iż lulu całkowicie opanował Geass
Co do mechów to jednak obawiam się, że będzie ich wręcz naćkane, dla popisówki.
Jak dla mnie ciekawe też jest, ze w odcinku chyba ani razu nie padło imie "Nanaly" XD
moderator wejdzie i da nam popalić;]
idę jeszcze raz obejrzeć sobie 1ep :p
Pewnie o niej też zapomniał...
Ostatnio edytowany przez Klapo (2008-04-06 20:09:46)
Dla mnie Nunnally może w ogóle się nie pojawiać , co do mechów to pewnie dojdzie jeszcze jeden w końcu Lelouch też musi mieć jakiś przepakowany mobil, może Rakshata pracuje albo już stworzyła model specjalnie dla Zero, fajne to też, że animacja jest lepsza, tła są bardziej szczegółowe (pamiętam jak budynki przy bateriach słonecznych były zwykłymi kwadratami w pierwszym sezonie, a teraz wyglądają jak budynki, tak samo z komputerowymi wstawkami, budżet znacznie się podniósł(widać, że w Japonii ma wielką popularność CG, w końcu stał się popularniejszy niż Death Note)) tak samo twarze bohaterów jak i mimika jest lepsza. Oj obejrzałbym jeszcze ten 1st ep z angielskimi napisami
Spojler:
A mnie sie nie wydaje żeby pocałunek C.C miał coś wspólnego z amnezja Lulu... W końcu first sezon skończył się na tymże padł strzał i przez moment był pokazana właśnie Nanali..
Pewnie, że to nie ma żadnego wpływu na pamięć Leloucha (imho), w końcu dla C.C. Lelouch jest ważna osobą i to był wyraz jej uczyć, w momencie kiedy groziła śmierć Lelouchowi może później by się już jej nie udało
dobra, c.c. robiąc kopie zapasową jego pamięci, przypadkowo wpisała format c:
i tyle na temat :p
Tak się zastanawiam dlaczego...
[Spoiler ] ten młodszy chłopak od Lulu (niedoslyszałam jak sie zwie) nazywał go bratem, czy to oznacza, że to młodszy brat Lulu? ... i pytanie, czy jego obecnosc jest uzasadniona, czy raczej nic o nim jeszcze nie wiemy ?... bo nie przypomniam sobie, zeby wystepowal w pierwszym sezonie... i chcialabym sie upewnic [Spoiler ]
Dzięki
Po tych spoilerach Waszych nie wytrzymałem i obejrzałem RAW'a
//////////////////////////////////SPOILER//////////////////////////////////
Tak jak powiedział ~Klapo format i wszystko jasne . A tak na serio to wydaje mi się, że C.C w jakiś inny sposób 'skasowała' lulu pamięć i niekoniecznie przez pocałunek( dzięki niemu mogła przywrócić pamięć ) chyba że jestem w błędzie bo wszystko możliwe jest w anime.
Ciekaw jestem czy jego przyjaciółka ze szkoły także utraciła pamięć gdyż miałem takie odczucia iż TAK. W pierwszej serii gdy utraciła pamięć ( wnioskując drugi raz nie mogła mieć usuniętej pamięci ) przeczytała list w którym była bodajże wzmianka o tym ze lulu to zero.
Ostatnio edytowany przez mariodreamer (2008-04-06 21:06:18)
Rolo to nowa postać o której jeszcze nic nie wiemy oprócz tego, że jest bratem Leloucha