Nie jesteś zalogowany.
@hades 36: Początki sa zawsze trudne..
Jak chcesz by można było tam znaleźć jaknajwięcej napisów to wrzuć jakieś (za zgodą autorów).
@napiprojekt: Na Twoim miejscu spytałbym się Taipana o współpracę - czy możesz zrobić, by Napiprojekt wyszukiwał i pobierał zasoby ANSI. Wszelkie szczegóły i zasady można już ustalić jeśli Taipan w ogóle będzie w to wchodził.
Ostatnio edytowany przez Suchy (2006-06-12 10:27:51)
A ja jestem przeciwny. Nie da się ukryć, że takie programy są bardzo pomocne i ułatwiają cały proces pobierania napisów, ale w calym tym "biznesie" nie tylko chodzi o napisy. Serwisy takie jak nasz tworzą miejsce do spotkań tysięcy nowych ludzi, specyficzną atmosferę. To tu możemy komentować, opisywać i dzielić się wrażeniami. A taki projekt to po prostu bomba z opóźnionym zapłonem dla takich serwisów. Starzy użytkownicy nie odejdą od strony, ale już nowi nigdy tu nie trafią, ponieważ jedyną formą pobierania napisów jaką będą znali to będzie ten program. Przykro mi ale ja jestem stanowczo na NIE
Ostatnio edytowany przez gracol (2006-06-12 11:01:27)
Jak mĂłj przedmĂłwca, moĹźe nie koniecznie zdecydowane NIE, ale 'nie' z powodĂłw bardzo zbliĹźonych
Imperare sibi maximum est imperium
projekt bardzo się rozwinął
ekstremalnie wspomaga szukanie napisów do "starszych" tytułów z którymi miałem problem
ale niestety gracol ma rację
tak tylko przypominam bo niedawno zacząłem używać tego programiku
górnicy xD Spojrzales na date posta?
lol tez kiedyś kilka razy użyłem tego programu, ale gdy zauważyłem że pobiera mi jakieś badziewne napisy (a na ansi były lepsze innych autorów), to przestałem go używać bo lepiej jest mieć jakieś porządne napisy niż jakiś syf.
Co z tego, przypomniał tylko o tym temacie i projekcie napi-projekt. Coś w tym złego:P
Ostatnio edytowany przez Shinuta (2008-04-19 17:48:23)
Używałem tylko wtedy, gdy ANSI padało
Działało, jednak kiedy tylko mogę, wolę sam dobierać sobie napisy (jednych tłumaczy lubię, innych nie).
Nie podoba mi się to, że Napi-projekt dystrybuuje napisy bez zgody ich autorów. Nie podoba mi się też dodawanie jakichkolwiek treści do tychże napisów oraz usuwanie stopek. Słowem mówiąc. BLE.
przecież jasno napisałem ,że przypominam :>!!!
program "mi" sie przydaje bo zawsze mam problem ze znalezieniem napisów do starych seriali
no i oczywiście argumenty przeciw też są niepodważalne
pozdrawiam
Nie podoba mi się to, że Napi-projekt dystrybuuje napisy bez zgody ich autorów. Nie podoba mi się też dodawanie jakichkolwiek treści do tychże napisów oraz usuwanie stopek. Słowem mówiąc. BLE.
Zgadzam się, ale to nie tyle wina autora programu co ludzi, którzy je dodają (najlepsze, że dostają za to jakieś punkty nawet jeśli napisy nie są ich).
Suchy napisał:Nie podoba mi się to, że Napi-projekt dystrybuuje napisy bez zgody ich autorów. Nie podoba mi się też dodawanie jakichkolwiek treści do tychże napisów oraz usuwanie stopek. Słowem mówiąc. BLE.
Zgadzam się, ale to nie tyle wina autora programu co ludzi, którzy je dodają (najlepsze, że dostają za to jakieś punkty nawet jeśli napisy nie są ich).
Taa, dokładnie. Miałem mały zatarg z ekipą NP z powodu subów do Afro Samuraja. Jakiś cwel wywalił wszystkie stopki przed dodaniem do bazy, a buce z NP kazali użyć funkcji "dodaj poprawne napisy", bo oni sami nie są wstanie znaleźć ich w bazie... Już z 4 miechy się zbieram, żeby to zrobić. Po zmianie miałem dostać maila to tamtego cwaniaczka, ale już mi nerw przeszedł
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Ja czesto uzywam tego programu, tyle że nie do napisów z anime, ale zwyklych filmów i seriali. Ten program naprawde oszczedza czas, klikasz i w ciau ok 10 sek masz napisy dopasowane do filmu,serialu, a co do napisow z anime to wole sam sobie sciagnac.
Do Anime to on sie razcej nie nadaje bo sam bym wolal wybrac sobie te ktore wg mnie będą najdpowiedniejsze a do zwykłych filmów jest zajebisty
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
Mi program się przydaje. Korzystam z niego kiedy nie chce mi się szukać w internecie napisów do filmu lub nie wiem, czy będą pasować. Ostatnio też ściągnąłem z ANSI napisy do Hellsinga, niby zsynchronizowane do mojej wersji, ale jednak czasówka była zła. To używając napi-projekt pobrałem te same napisy, ale już dobrze zsynchronizowane. Więc do anime też czasami może się przydać.
Korzystając z tematu, jakie znacie jeszcze stronki, z których można pobierać subki do filmów i seriali. Otóż już z kilka dni poszukuję napisków do Ghost Whisperer 2x04 i dupa, cały czas natykam się na te same strony. Ja znam dobrze tylko napisy24.pl i napisy.info.
Mi program się przydaje. Korzystam z niego kiedy nie chce mi się szukać w internecie napisów do filmu lub nie wiem, czy będą pasować. Ostatnio też ściągnąłem z ANSI napisy do Hellsinga, niby zsynchronizowane do mojej wersji, ale jednak czasówka była zła. To używając napi-projekt pobrałem te same napisy, ale już dobrze zsynchronizowane. Więc do anime też czasami może się przydać.
Pewnie trzeba było tylko zmienić FPS napisów i zaczęły by pasować ale to częsty przypadek.