#21 2008-04-20 15:29:51

misjurg
Użytkownik

Odp: NAPI-PROJEKT

dariusz666 napisał:

Pewnie trzeba było tylko zmienić FPS napisów i zaczęły by pasować ale to częsty przypadek.

No właśnie nie, po zmianie FPS też nie pasowały. Ale może mam coś z komputerem, bo ostatnio często takie problemy miewam. jezor Ale to nie zmienia faktu, że przez napi-projekt często można ściągnąć napisy, których nie udaje się znaleźć.

#22 2008-04-20 15:37:19

aria
Użytkownik

dulu napisał:
aria napisał:

Wczoraj wyniosłam NP praktycznie na ołtarze.. jedyne "miejsce" z napisami do Fushigi Yuugi ^_^

Serio, a co TO? xD
Ansi -> napi, zawsze tak było.;)

o.O Dziękuję ... ^^ Ale nie moja wina że ktoś poprawnie tytułu nie umie napisać, co utrudnia ludziom znalezienie napisów xP

warneverchanges.png

#23 2008-04-25 07:14:25

luki349
Użytkownik

do anime NP jest absolutnie nie potrzebny, bo grupy są jasne i klarowne, przez co nie ma problemu z synchrem. Do filmów to co innego bo tyle wersji ile kamer w kinie było smile_big i w większości przypadków nie są opisane (kodek, fps, itd.), tu to se NP można używać.

#24 2008-04-25 09:07:10

Hyuga
Użytkownik

ja uzywam go caly czas szkoda tylko ze tak malo autorow napisów nie udostepnia ich na napi!

#25 2008-04-25 10:01:56

Sir_Ace
Użytkownik

Hyuga napisał:

ja uzywam go caly czas szkoda tylko ze tak malo autorow napisów nie udostepnia ich na napi!

Autorzy nie udostępniają, ale nie martw się - wielu "fanów" nadrabia ten "błąd" :|

#26 2008-04-25 10:24:14

bodzio
Użytkownik

Sir_Ace napisał:
Hyuga napisał:

Autorzy nie udostępniają, ale nie martw się - wielu "fanów" nadrabia ten "błąd" :|

I za to właśnie co niektórym powinno się odciąć dostęp do komputera. Za brak szacunku do pracy innych.

wladza1.png

#27 2008-04-25 10:46:18

budyn
Użytkownik

W sumie to jest nie fair względem tłumaczy, ale kto pierwszy podniesie rękę, i powie że nic nigdy nie ukradł w necie.
Do anime się też przydaje, bo są napisy, których nie ma w bazie ANSI, a są w NP(kiba,GIts:SAC i pewnie wiele innych).

Ostatnio edytowany przez budyn (2008-04-25 10:48:10)

#28 2008-04-25 11:25:38

Freeman
Użytkownik

budyn napisał:

W sumie to jest nie fair względem tłumaczy, ale kto pierwszy podniesie rękę, i powie że nic nigdy nie ukradł w necie.
Do anime się też przydaje, bo są napisy, których nie ma w bazie ANSI, a są w NP(kiba,GIts:SAC i pewnie wiele innych).

Nie przyszlo ci oczywiscie do glowy, ze autorzy tych napisow celowo i swiadomie usuneli swoje napisy z bazy.

#29 2008-04-25 14:18:34

budyn
Użytkownik

Freeman napisał:
budyn napisał:

Nie przyszlo ci oczywiscie do glowy, ze autorzy tych napisow celowo i swiadomie usuneli swoje napisy z bazy.

Wiem, że celowo, ale dzięki NP mogę je ściągnąć i cieszyć się nimi, mimo że autora postanowił je usunąć. Po prostu internet. Chyba publikując cokolwiek w internecie trzeba się liczyć z możliwością kradzieży dzieła i nadużyć.

#30 2008-04-25 18:00:11

luki349
Użytkownik

innymy słowy zakazany owoc smakuje najlepiej smile_big
Wole w necie miliardy plagiatów i kradzieży niż pełną inwigilacje przez państwo !!

#31 2008-04-25 18:20:44

Sir_Ace
Użytkownik

luki349 napisał:

Wole w necie miliardy plagiatów i kradzieży niż pełną inwigilacje przez państwo !!

Obyś został sławnym artystą i zdychał z głodu (bo wszyscy cię znają, ale nikt twoich płyt nie kupuje)...

#32 2008-04-25 18:58:25

Beavis
Zbanowany

Sir_Ace napisał:

Obyś został sławnym artystą i zdychał z głodu (bo wszyscy cię znają, ale nikt twoich płyt nie kupuje)...

respekt
... a i tak wszystko sprowadza się do pieniądzy.
Od czasu do czasu korzystam z tego programu, ale nigdy nie dodałem tam żadnych napisów - swoich nie mam, a cudzymi nie będę uszczęśliwiał innych.

papa

#33 2008-04-25 19:54:11

Freeman
Użytkownik

budyn napisał:

Wiem, że celowo, ale dzięki NP mogę je ściągnąć i cieszyć się nimi, mimo że autora postanowił je usunąć. Po prostu internet. Chyba publikując cokolwiek w internecie trzeba się liczyć z możliwością kradzieży dzieła i nadużyć.

Przy czym chwalić się tym i być z tego dumnym to chamstwo i durnota.

#34 2008-04-26 00:14:42

budyn
Użytkownik

Freeman napisał:
budyn napisał:

Przy czym chwalić się tym i być z tego dumnym to chamstwo i durnota.

Chwalenie jest w inne słowa ujmowane. Bycie jedynym sprawiedliwym jest beznadziejne. Szanuję twoją decyzję, ale jako dorosły mężczyzna chyba zdajesz sobie sprawę, że twoja postawa niewiele zdziała. W sieci po prostu się kradnie i "sra" na prawa autorskie.
Przykro mi, ale tak jest.
Nie jestem z tego dumny, nie chwalę się tym. Po prostu tak jest. Możesz z tym walczyć, robić swoje, ale to jest internet.

Ostatnio edytowany przez budyn (2008-04-26 00:36:54)

#35 2008-05-04 19:51:42

votd
Użytkownik

Niedługo chyba rozkręcę akcję "Stop Napi-projektowi. Wcześniej już mnie ci ludzie wkurzyli, ale teraz to kompletne apogeum. Już wcześniej słyszałem o kradzieży moich napisów (nie ma tego zbyt wiele, skupiam się na hardsubach, ale nieważne). Otóż pojechałem do mojej siostry a ta do mnie, że ściągnęła moje napisy do Death Note 37 i nie działają. Pomyślałem sobie, że to niemożliwe, ponieważ to co dałem na ANSI zawiera kilka co najmniej kilka czasówek do kilku wersji w kilku formatach. Patrzę, a tu jakieś pozmieniane napisy. Od razu się zreflektowałem - skąd to ściągnęłaś? Z Napi-projektu...

No super... to mnie dopiero wtedy krew zalała. Nie dość że kradną to jeszcze zmieniają stopki. Do filmów sobie bierzcie, ale po cholerę brać suby do anime skoro jest ANSI? NO PO CHOLERE LUDZIE! Już nie mogę. Ja rozumiem napisy do filmów które trudno dostać skoro zainteresowała się policja, ale odpieprzcie się od anime! Mam tego powoli dosyć, ludzie. To wy sami nie umiecie znaleźć napisów w googlach? Musicie mieć wszystko podane na tacy? A może trochę mózgu użyć? Hę?

#36 2008-05-04 19:57:44

luki349
Użytkownik

~votd ja ciebie rozumiem, ale taka akcja nie usunie NP. Ale to nie jest głupi pomysł... wystarczy, że popularność spadnie to i nikt tam napisów nie będzie dodawać !

Kto mi zrobi ładny tag (stop napi-projekt) ?! smile_big:D

#37 2008-05-04 20:23:12

lb333
Użytkownik

Hmm. Z tym napi-projektem to ciężka sprawa, i wątpię, żeby jakieś akcje coś dały. To nie jest też tak, że twórcy programu kompletnie olewają tłumaczy, bo widzę na ich forum temat o walce z usuwaniem stopek założony przez admina. Inna sprawa, że ANSI rządzi się nieco innym regulaminem niż takie napisy.info. Tam z tego, co się orientuję, jeśli ktoś wrzuci synchro twoich napisów bez pozwolenia nie możesz mieć pretensji, o ile nie usunął stopki. Zresztą, właściciel tego serwisu, jak on tam miał, Szklarski chyba, też popada w jakieś absurdy - widziałem sytuację, jak ktoś się skarżył na usunięcie stopki w swoich napisach - pan Sz. chciał z tym do prawników iść, tak jakby usunięcie napisów nie wystarczyło. Na ANSI natomiast wiadomo, jaka jest sytuacja. Nikt ma tych napisów nie ruszać (bez zgody; w praktyce jednak synchra często zostają na stronie).
Z drugiej strony na napi-projekt szukają chyba moderatorów napisów. Może przetłumaczyć im, że my to nie napisy.info, swoją pracę sobie szanujemy i wydelegować jakiegoś pośrednika-moda od nas, do którego można by było zwrócić się o usuwanie niepożądanych wstawek.

Ostatnio edytowany przez lb333 (2008-05-04 20:23:47)

#38 2008-05-04 20:25:25

jrmo
Użytkownik

Dzięki takiej akcji raczej popularność Napi by wzrosła, bo więcej ludzi by się o Napi dowiedziało. Zresztą na tej stronie Napiprojekt jest zachęta by dodawać napisy do ich programu z animesub.

#39 2008-05-04 20:30:40

lb333
Użytkownik

jrmo napisał:

Dzięki takiej akcji raczej popularność Napi by wzrosła, bo więcej ludzi by się o Napi dowiedziało. Zresztą na tej stronie Napiprojekt jest zachęta by dodawać napisy do ich programu z animesub.

Aha, no, tego to nie zauważyłem. Ale może dałoby się chociaż eliminować napisy bez stopek.

BTW Zawsze można przerzucić się na ass. oczkod

Ostatnio edytowany przez lb333 (2008-05-04 20:30:57)

#40 2008-05-04 20:34:30

postmaster
Zbanowany

Uważajcie,bo może tu jest jakiś szpieg z Napi smile_big

Stopka forum

© Animesub.info 2024