Nie jesteś zalogowany.
ja juz po 3 epie i chce 4
DZIECIĘ NEO
PC king >ps3>x360>ds>psp(subiektywna opinia posiadacza wszystkiego)
http://myanimelist.net/animelist/Zwierz
Ja też już nie mogę się doczekać 4 odcinka! Pomimo przecieku wcześniejsza część odcinka także była świetna.
/ spoiler
Znów numer Lulu z komórka! Hehe, fajna była mina Karen, gdy myślała, że to Lulu wygłosił przemowe, a to jednak CC - w końcu wszyscy myśleli, że ona pełni role "kochanki Zero", a teraz tylko Karen ma mniej więcej pojęcie o tym, co łączy tak naprawde CC i Leloucha. I to jak Karen wyszła spod prysznica w samym ręczniku, drze się na CC, a tu ona sobie rozmawia z Chińczykami. I jeszcze Rollo - bezwzględny zabójca. No i dzięki temu wiemy więcej o jego mocy :-) Ale zapewne ma ona jakieś poważne ograniczenia, gdyż inaczej byłby zbyt potężny jego geass. W pierwszym i drugim odcinku co chwila skokowo pojawiał sie widok na fragment "Lelouch's Activity Log" dając widoczi do rozumienia, że to coś ważnego dla fabuły - i tak było. Teraz co chwila pojawia sie ten naszyjnik w kształcie serduszka Rolla - jestem pewna, że on też bedzie bardzo ważna wskazówka. Zdziwiło mnie wielce, gdy Rollo tak głosno zaprostestował, gdy Lulu zapytał czy moze sie temu przyrzeć.
/ koniec
Ostatnio edytowany przez Nanami (2008-04-20 18:35:29)
spoiler
Rollo może w pewnych odstępach czasu zatrzymywać czas. Mogliśmy sie o tym przekonać jak kierował chociażby mechem.
Nie jestem pewien ale Nanally miała coś podobnego do tego naszyjnika... czyżbym się mylił ?
/spoiler
EDIT:
pojawił sie 3-ci epek z angielskimi subami od grupy [Chihiro]:
http://tracker.anirena.com/download.php?id=5973
Ostatnio edytowany przez mariodreamer (2008-04-20 18:54:12)
Ja tam sie nie pokusze na jakaś nieznana grupe. Czekam na GG
/ spoiler co do mocy Rollo
To nie jest tak do końca zatrzymywanie czasu - gdy gadał z Viletta o geass i wszedł niechcący ten gość, Rollo włączył swoje geass, rozeszła się czerwona fala - Viletta i facet byli pod wpływem mocy zatrzymania, ale woda dalej płyneła. Więc to nie jest moc zatrzymywania czasu, raczej osób (istot żywych).
fakt zapomniałem o tym momencie nad wodą
spoiler
może zatrzymywać osoby ale w pewnych odstępach czasu , chyba że celowo momentami używał geass podczas walki z mechami.
/spoiler
Ostatnio edytowany przez mariodreamer (2008-04-20 19:06:10)
Co do mocy Rollo, działa ona na OGRANICZONYM obszarze ...
edit:
od gg już CG R2 03 jest
Ostatnio edytowany przez LWish (2008-04-20 19:35:12)
http://rapidshare.com/files/109040333/g … 2_ep03.rar
pass: anime-district.pl
Same napisy od GG Jak ktoś RAWa ma to powinny pasować
od połowy epka napisy są wyświetlane o 1 sec za wczesnie.
A to nie problem jest zmienic
Co do mocy Rola (tak, tak, to nie ROLLO tylko ROLO)...
/ spoiler
Jego geass siegnał wody, ale pewna teoria z internetu mówi, ze rzeczy z zewnatrz moga oddziałowywac z jego geassem i skoro nie "zmroził" źródła wody, to ta wewnatrz geass jemu nie podlega.
ja bym się jednak skłaniał w stronę tego, że jego Geass działa tylko na istoty organiczne - skąd to przypuszczenie? Na oczach Violetty i tego kolesia pojawiła się obwódka, jak ktoś na nich Geass używał.
//Spoil 3ep
a ja się zastanawiam czy ma ograniczona ilość użyć tego geass'a na osobę..
//Spoil 3ep
Spolier
Raczej nie ma ograniczenia co do ilości użyć - na Lelouchu użył w już raz w 2 epku i teraz znowu.
I mi się też wydaje, że geass Rolo działa tylko na ludzi, tak samo jak geass Leloucha.
SPOILER
Prócz wody wewnątrz geass poruszały sie również cienie, więc teoria o oddziaływaniu geass tylko na istoty organiczne jest bardzo prawdopodobna.
Poza tym czy w zapowiedzi następnego epa ta uśmiechająca sie osoba w ciemnym pomieszczeniu to nie Lelouch?.
Koniec SPOILERA
Generalnie to jestem ciekaw jak on z tego wybrnie a interakcje pomiędzy C.C. a Kallen nabierają rumieńców
Wychodzi na to że armia Europejska będzie workiem treningowym dla Suzaku i spółki .
SPOILER
Co napadło chińskiego Bishounena?
Ostatnio edytowany przez wariacik (2008-04-20 22:27:00)
a ja jednak mam nadzieje ze to miedzy CC a Lelouchem cos zaiskrzy ;]
To mi wygląda zdecydowanie na uśmiech Rolo, ten w zapowiedzi. Długość i odcień włosów wskazuje jednoznacznie na niego. Co do relacji miedzy CC a Karen... oj tak, jest coraz ciekawiej. Najciekawsze jest to, ze w tym odcinku WRESZCIE występuje Suzaku, ale wszystko go pomijaja
Można uznac za spoiler XP
A moim zdaniem ROLO po czasie sie przyłaczy do swojego alabraciszka xP Widac po jego zachowaniu przez ten cały odc. ze zalezy mu na Lelouchem xD
SPOILER
Co napadło chińskiego Bishounena?
Geass ? :> Chyba ze chinczycy zmienili zdanie
Ostatnio edytowany przez Elesender (2008-04-20 22:44:11)