Nie jesteś zalogowany.
albo od początku to był podstęp
To mi wygląda zdecydowanie na uśmiech Rolo, ten w zapowiedzi. Długość i odcień włosów wskazuje jednoznacznie na niego. Co do relacji miedzy CC a Karen... oj tak, jest coraz ciekawiej. Najciekawsze jest to, ze w tym odcinku WRESZCIE występuje Suzaku, ale wszystko go pomijaja
A mi właśnie ta długość nie pasuje;/ Rolo ma włosy ledwo zachodzące za uszy co dobrze widać w scenie SPOILER!! kiedy Lelouch celuje do niego kONIEC a jeśli spojrzeć na Lulu to pasują, gdyby nie ten odcien, może to jakaś gra świateł:)
SPOILER
Czy ktoś zauważył że Rolo zachowuje sie dosyć dziwnie w tym epku?. Nie chodzi mi o zwykłe "Dobry Rolo, Zły Rolo" ale o jego reakcje kiedy Lelouch chciał mu odebrać wisiorek czy wyraz twarzy po usłyszeniu słowa "rodzina". Poza tym te zdjęcia z albumu...
KONIEC SPOILERA
Tak sie zacząłem zastanawiać jakby C.C. wyglądała w stroju króliczka a ten art na samym końcu epa mali Suzaku i Lelouch z figurkami Lancelota i Gawaina ( gdzie on jest
Po tym epie mogę zawołać jedno: Ja chcieć więcej CC i Kallen!! Shirley niech się schowa. Akcja nie zwalnia za bardzo uff kiedy nasz zawodnik padnie z wyczerpania?
Mogliby zrobić OVA do CG (yuri), CC + Kallen i by było kawaii xD
[cytuj]SPOILER
Czy ktoś zauważył że Rolo zachowuje sie dosyć dziwnie w tym epku?. Nie chodzi mi o zwykłe "Dobry Rolo, Zły Rolo" ale o jego reakcje kiedy Lelouch chciał mu odebrać wisiorek czy wyraz twarzy po usłyszeniu słowa "rodzina". Poza tym te zdjęcia z albumu...
KONIEC SPOILERA[/quote]
W sumie to ciężko powiedzieć, wydaje mi się, że jest to bardziej jego gra z tym wisiorkiem. A jak powiedział "rodzina" to niezbyt widać po jego twarzy jakieś głębsze emocje:P. Ale znając CG "wszystko" może się zdarzyć:D.
SPOILER Ten uśmiech to Lulu. Chyba;)SPOILER
Ciekawe co by się stało jakby Rolo stracił kontrolę nad swoim Geassem... I jeszcze: Europa ma brzydkie mechy[baka]
Ostatnio edytowany przez Allen (2008-04-20 23:28:12)
SPOILER
Kolejny argument za tym że geass działa tylko na osoby, nie na środowisko. Kiedy Rolo uzywa geass włosy Viletty nadal sie poruszają
KONIEC SPOILERA
C.C. na tym arcie to wygląda bardziej jak szczur;/ czysta profanacja!:/
Mogliby zarzucić jakimś picturebookiem w którym C.C. z Kallen przebierają sie za króliczki
nie no ja tez uwazam ze rollo stanie po stronie japonczykow. ps. moze wlasnie on jest oawdziwym bratem lulu a nanally byla przybrana gdyz imperator moze przewidzial wstepnie akcje?
ale motasz ;p niedługo będziemy jak przy ognisku opowiadać.. ;]
Epek extra, ale znów lipa, że zostawili najlepsze na koniec, znów będzie trzeba czekać na następny odcinek i domyślać się co się stanie, a co do uśmiechu to raczej Rolo kolor włosów pasuje, szkoda też, że Rolo nie ma ograniczeń użycia geass na osobę. Niestety w epku zmarnowali trochę czasu na pokazanie osoby, która powinna już nie żyć... Suzaku. Przechodząc dalej ciekawe co się stało z Chińską federacją, że nagle chcą zniszczyć ekipę Zero, no i jak rozwiążą sprawę Leloucha z Rolo z końca epa.
A ty którą cole byś wybrał?
[URL=http://img187.imageshack.us/my.php?image=1208467504062yw3.jpg][/URL]
Ep jak zwykle mi sie podobał.
If being powerless is evil, does it mean that power is justice?
/ spoilery
Co do tej reakcji Rolo, gdy Lulu chciał odebrać mu ten wisiorek w kształcie serduszka - była zaskakująca. I te jego przejęcie, że urodziny to ważna rzecz i o rodzinie. Pewnie doskonale sobie zdaje sprawe, że jest tylko "zamiennikiem" Nanaly, ale zapewne był nieźle zaskoczony, gdy w dniu jej urodzin zaczęto obchodzić jego i został obdarowany prezentami. Zapewne stąd te podkreślanie, że urodziny to taka ważna rzecz i niezwykłe przywiązanie do wisiorka. Lulu ma racje - to typowo prezent dla dziewczyny. Musiał ją kupić Nanaly na urodziny przed tym całym bajzlem, co by jeszcze dobitniej tłumaczyło jego złość, że zamiast Nanaly dał ją fałszywemu bratu. Dla Rola to pewnie coś w stylu "to pierwszy prezent jaki w życiu dostałem", stąd to przywiązanie
Co do cliffhangera w 3 odcinku... Myśle, ze Rolo po prostu nie strzeli i jakoś sie ugadaja. W koncu użył "nii-san" gdy wbiegł do tego pokoju, czyli był już przekonany, że Lulu nie może być Zero, ale to też swiadczy, że taki kompletnie wyprany względem niego z uczyć nie jest. Mógł spokojnie rozwalić wszystkie 3 mechy podczas walki w Wieży Babel, ale tego nie zrobił. Co ciekawe, Lulu nawet po podmianie wspomnien zawsze do niego tylko po imieniu sie zwracał.
Co do Chińskiego bisza to mysle, ze to część planu jak uratować jeńców, nie wplątać w to Chińskiej Federacji i jeszcze wyjść cało. Inaczej Li by już zabił tego gościa, a tylko go unieszkodliwił i pogroził mu.
[B]Spoiler[/B]
Chyba, że chiński bisz ma powód do prywatnej zemsty a unieszkodliwiony pod koniec rycerz będzie martwy w 4 epku
[B]/spoiler[/B]
/ spoiler małe
Prywatnej zemsty na całym Zakonie? Gdy chwile wcześniej tak miło odnosił się do Karen i wykazał wiedza na temat jednostek, jakie posiadaja? Jeżeli to nie ściema, to chyba tylko odkrycie, że jego pan był manipulowany mogłoby go tak wyprowadzić z równowagi (chodzi oczywiscie o geass). Ewentualnie obróca to w żart i okaże się, że jakaś grupa szarych ludzików z Zakonu palnęła jakieś głupstwo, nie poszanowała zwyczajów Chińskich albo coś w tym stylu.
Ostatnio edytowany przez Nanami (2008-04-21 15:35:20)
SPOILER
Znając Leloucha pewnie on sam zaplanował taki mały podstęp bo berserker tego bisza jest zupełnie bez sensu (biorąc pod uwage jego wcześniejsze zachowanie), chyba że tak jak Rolo ma problemy emocjonalne
A co do Rolo to wydaje mi sie że dziwnym trafem ten pistolet nie wypali może on wcale nie jest załadowany:)
Jedyne co mnie drażni w tym sezonie to że zbyt dużo ludzi wie o geass, C.C. i powiązaniach Lulu z Zero :/, na każdym kroku pojawiają sie postacie które więdzą więcej niż powinny... pozatym jest super
Wie ktoś czy będą dodawać picturebooki jak w pierwszym sezonie?
Koniec spoilera
Ktoś pracuje nad PL subem dla 3 epa ? Są jakieś szanse na to że wyjdzie dziś ? ( tylko grzecznie pytam nikogo nie poganiam )
Wyjdzie w tym tygodniu, nie martw się:)
Ktoś pracuje nad PL subem dla 3 epa ? Są jakieś szanse na to że wyjdzie dziś ? ( tylko grzecznie pytam nikogo nie poganiam )
Sub jest już chyba od 13 jak dobrze kojarzę. Ale korekta nie ma czasu Jak się późno wraca, to i się wszystkiego odechciewa, a na pewno nie będę poświęcał nawet godzinki ze snu kosztem jakiejś tam serii xD
Anime robi się, hm... coraz ciekawsze. Może się do niego wreszcie przekonam. O ile poziom będzie rósł.
wydaje mi się że rosnąć to bardzo nie urośnie ale łatwo może zacząć spadać, jedna z bardziej udanych serii moim zdaniem