#621 2008-04-22 06:39:57

luki349
Użytkownik

Odp: Code Geass: Lelouch of the Rebellion

bodzio napisał:
Mordarg napisał:

Ktoś pracuje nad PL subem dla 3 epa ? Są jakieś szanse na to że wyjdzie dziś ? smile ( tylko grzecznie pytam nikogo nie poganiam )

Sub jest już chyba od 13 jak dobrze kojarzę. Ale korekta nie ma czasu oczkod Jak się późno wraca, to i się wszystkiego odechciewa, a na pewno nie będę poświęcał nawet godzinki ze snu kosztem jakiejś tam serii xD

Anime robi się, hm... coraz ciekawsze. Może się do niego wreszcie przekonam. O ile poziom będzie rósł.

Dobra czyli będzie dziś wieczorem jezor Dopóki nie ma 2tyg. zastoju z pl subami to jest okej, Więc nie zawracajcie cenzura bo jeszcze się Krustemu odechce tłumaczyć na bieżąco ! smile_big:D:-D

Abym nie robić offtopa (znowu): jeśli chodzi o 2nd sezon to robi się coraz ciekawiej, tak jak w 1st sezonie yahoo i mam nadzieje, że poziom nie spadnie !

Ostatnio edytowany przez luki349 (2008-04-22 06:41:36)

#622 2008-04-22 11:32:34

Nanami
Użytkownik

Spoko, jak sie mu odechce, to mi sie zachce jezor Ewentualnie po maturze mu zrobie konkurencje.

A ja sie ostatnio zastanawiałam nad tytułem i doszłam do wniosku, że w końcu rebelia Lulusza to podtytuł, a tematem głównym jest "Code Geass", a jak na to mamy zatrważająco mało wiadomości o geass. Dotąd wiemy tyle, że by go nabyć jest potrzebny kontrakt z pewna istota (CC była przez Oranża-kuna zdefiniowana jako code-R), póki co wszystkie geass oddziałowywuja na połączenia nerwowe u organizmów żywych oraz że jest parę stadium geass od kontrolowanego, poprzez permamentny do... no nie wiadomo chyba jeszcze jakiego, w każdym razie zdaje sie być to już niebezpieczny poziom. Mam nadzieje, że CC albo VV rozwinie te zagadnienie za niedługo.

#623 2008-04-22 17:54:12

Detmol
Użytkownik

Nanami tylko ma się rozumieć od pierwszego odcinka?:P

#624 2008-04-22 18:08:49

Nanami
Użytkownik

Raczej nie ma sensu, bo tłumaczenie Krusty'ego jest całkiem poprawne i niczego sie czepić nie można smile Choć już takich smaczków, jak załapanie, że niektóre zdania z tych odcinków 1-3 były już "zapowiadane" na samym końcu 25 odcinka w postaci napisów (które tłumaczyłam) się raczej nie zauważy, a na pewno trudniej smile I wtedy bez wracania, tak jak z pierwszym sezonem.

#625 2008-04-22 19:13:12

Rufus Thomas
Użytkownik

Tak sie dzisiaj zastanawiałem że byłoby całkiem śmiesznie jakby okazło sie że to C.C. dała Rolo jego geass:D, ale to już fantazja na maksa:)

Teraz tak poważniej, wydaje mi sie że Rolo podobnie jak Lulu przebrnął przez tą suszarke Imperatora i dlatego ma te emocjonalne problemy:), może drogi Charles zmienił mu wspomnienia żeby mieć go po swojej stronie, a tak naprawde to z niego całkiem miły gość jest smile_big

#626 2008-04-22 20:48:16

Nanami
Użytkownik

Oj, nasza CC wie o wiele więcej, niż by się mogło wydawać. Szkoda, że taka małomówna jest. Ta scena w 25 odcinku... "Zwycięż, Lelouch. Zapomnij o swojej przeszłości i konsekwencjach twoich działań" i teraz mam dziwne wrażenie, że ona wiedziała co czeka Leloucha (czyli o geassie imperatora), jeśli da sie złapać. Gdy się już ją o coś pyta, to zazwyczaj nie kłamie. Lulusz nigdy nie pytał, czy jego tatusiek ma geass, a ona dziwnie pomijała milczeniem jego radoche, gdy on wyobrażał sobie jak to spotka sie wreszcie z nim i spojrzy mu w oczy. Tak samo był dialog z tego samego odcinka:
Lulu: Ale tu podobnie.
CC: Tak, zupełnie jak ogrody w Aries.
Lulu: Dialogue: Skąd to wiesz?
CC: Gdy nadejdzie odpowiedni czas, to ci powiem.
Ciągle coś nasza CC ukrywa.

#627 2008-04-22 21:23:18

Zwierz
Użytkownik

taka natura kobiet ze zawsze coś ukrywają

DZIECIĘ NEO

PC king >ps3>x360>ds>psp(subiektywna opinia posiadacza wszystkiego)
http://myanimelist.net/animelist/Zwierz

#628 2008-04-22 22:44:54

Zgrzyt
Użytkownik

Nanami napisał:

Ciągle coś nasza CC ukrywa.

Ma implanty piersi, farbowane włosy i tak naprawdę nie jest dziewczyną XD

A ja pobrałem RAWa teraz czekam na subki i chyba umrę,,,, a ci maniacy już przed premierą odcinka wiedzą co w nim jest............

#629 2008-04-22 22:51:31

malkor
Użytkownik

Zgrzyt nie oczerniaj CC bo narazisz się na ataki ze strony bojówek jej fanów jezor

#630 2008-04-22 23:00:33

Gela19
Użytkownik

Witam was... Popieram wszystkie uwagi dotyczące Code Geass bo to super Anime jednakże nie wiem czemu od jakiegoś czasu gdy chciałam powrócić do pierwszej serii i obejrzeć ją raz jeszcze to nie mogę, wszystkie epy są usunięte na każdej stronie na którą bym nie weszła lub pisze ze sygnał emisyjny jest poza moim regionem, mam tylko pytanie czy wy tez tak  macie? Pozdrawiam smile

Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.

#631 2008-04-22 23:02:48

Krzyżu
Użytkownik

Gela19 napisał:

Witam was... Popieram wszystkie uwagi dotyczące Code Geass bo to super Anime jednakże nie wiem czemu od jakiegoś czasu gdy chciałam powrócić do pierwszej serii i obejrzeć ją raz jeszcze to nie mogę, wszystkie epy są usunięte na każdej stronie na którą bym nie weszła lub pisze ze sygnał emisyjny jest poza moim regionem, mam tylko pytanie czy wy tez tak  macie? Pozdrawiam smile

Licencja robi swoje.

lastfmbuttonbykiokuh.png

#632 2008-04-22 23:12:18

damian2075
Użytkownik

Gela19 napisał:

to z czego ty ściągasz ? na pierwszej lepszej stronce z torkami znajdziesz wszystkie epy paczki i zasysa pięknie:P

Ostatnio edytowany przez damian2075 (2008-04-22 23:17:37)

#633 2008-04-22 23:53:41

Gela19
Użytkownik

dzięki wam smile ja sie ograniczałam do ściągania póki co oglądałam je on-line ale widzę ze bez ściągania sie nie obejdzie w tym wypadku... z Higurashi musiałam też tak zrobić ;P Chociaż VeohTV też jest pomocne jezor

Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.

#634 2008-04-23 00:51:23

Rudyy
Użytkownik

a moze przeczuwacie co moze byc w 4 epku?:D moze jakis przeciek 6 minutowy, znow?:D

#635 2008-04-23 09:53:58

kalamir
Użytkownik

Tak się zastanawiam czy tylko mi sie ta seria nie podobała? Znowu banalna fabuła której akcja przenosi się do szkoły. Głównymi bohaterami są stuknięte dzieciaki z power wypakami + kiepsko wyglądającymi mechami. Dodatkowo bohater idiota w lancelocie niczym Kira Yamato lub Asuran Zala. Obejrzałem 15 odcinek i dalej nie dawałem rady. Może na końcu coś by zmieniło moje zdanie jednak w tej chwili uważam, że to kolejne anime próbujące stać się fajne dzięki kopiowaniu elementów z prawdziwych hitów. Jestem na nie jezor (sam jeden xD)

#636 2008-04-23 11:36:13

filippiarz
Użytkownik

kalamir napisał:

Tak się zastanawiam czy tylko mi sie ta seria nie podobała? Znowu banalna fabuła której akcja przenosi się do szkoły. Głównymi bohaterami są stuknięte dzieciaki z power wypakami + kiepsko wyglądającymi mechami. Dodatkowo bohater idiota w lancelocie niczym Kira Yamato lub Asuran Zala. Obejrzałem 15 odcinek i dalej nie dawałem rady. Może na końcu coś by zmieniło moje zdanie jednak w tej chwili uważam, że to kolejne anime próbujące stać się fajne dzięki kopiowaniu elementów z prawdziwych hitów. Jestem na nie jezor (sam jeden xD)

Sam jeden na pewno nie jesteś poczytaj co się pisało kilka tygodni i miesięcy temu, albo na forum Tanuki jezor
Mi też pierwsza seria się nie podobała - strasznie infantylna była, choć fabuła nawet ciekawa i dlatego obejrzałem. Jeśli jesteś na 15 epie to skończ - końcówka jest niezła, a jak pierwszy sezon mi się nie podobał, tak drugi sezon wystartował świetnie i już nie ma tego badziewia co przez większość poprzedniego smile

#637 2008-04-23 11:37:17

Metal_MAN
Użytkownik

kalamir "wszystkich zadowolić się nie da " ;p. Chociaż tu bardziej decyduje gust widza o którym nie powinno sie dyskutować ;p.

#638 2008-04-23 12:03:36

malkor
Użytkownik

~kalamir wychodzi na to że za długo siedzisz w anime, dlatego CG wydaje ci się tak wtórne.

#639 2008-04-23 12:36:46

Nanami
Użytkownik

Mi też się pare tytułów nie podoba, które wiekszość wychwala pod niebiosa, o gustach sie nie dyskutuje oczkod A Code Geass jak dla mnie to jedna wielka parodia innych tytułów, więc mieści sie u mnie w ścisłej czołówce. W żadnym innym anime nie widziałam tak zgrabnie przeplecionych wątków. Nie widziałam też zamiany ról - biały Lancelot, rycerz bez skazy i zmazy, o rzekomo wysokim poczuciu moralności - toć to doskonały materiał na protagoniste wiekszosci serii. A tu proszę, pratycznie wszyscy go nienawidza. A taki Lulu - zamaskowany terrorysta, traktujący swoja batalie jak jedna wielka szachownice z ludzmi jako pionkami (on też jest pionkiem), szalenczo sie smiejący po każdej wygranej - doskonały materiał na czarnego tego złego - tu ukazany w ludzki sposób. IMHO ilość obejrzanych anime tu nie ma nic do znaczenia - raczej czego się oczekuje od anime.

/ Hehe spoilery jak zawsze do usług! jezor

W tym tygodniu żadnych przecieków już na pewno nie bedzie, oprócz oficjalnych ogólnikowych informacji, wiadomości z końca 3 odcinka i... tytułów.
2008-04-27 4. The Scaffold of Counterattack
2008-05-04 5. Knight of Rounds
2008-05-11 6. Surprise Attack in the Pacific Ocean

4 - jak tytuł wskazuje, kolejny odcinek będzie o planie Zero jak uratować od szafotu pochwyconych Rycerzy. Na pewno uda sie uratować mu przynajmniej część z nich - Toudou jest na openingu, a raczej jego mech. Na pewno nie stanie do równego pojedynku z Guilfordem tylko obmyśli jakiś niecny plan. Z tego wynika, że jakoś dogada się z Rolo - w końcu ten rok, który razem przeżyli był prawdziwy. Obstawiam, że pistolet nie ma naboi - Lulu nie chciał zastrzelić Rola, lecz zaszantażować go i użyć na nim swojego geass - więc nie była mu potrzebna nabita spluwa, a zapewne wział pod uwage możliwość, że może go stracić.

Montaż z preview do 5 odcinka, spoilerowaty BARDZO
http://i5.photobucket.com/albums/y185/Q … 578685.jpg
Jak widać na załączonym obrazku, w szkole znów odbędzie się festiwal (w końcu rok minał i czas na niego przyszedł). Przyjrzymy sie bliżej mechom Knights of Round, Suzaku i jego nowi przyjaciele zaszczyca swoja obecnoscia szkołe podczas niego, udając normalnych gości, Suzaku zapewne dalej myśli, że Lulu nic nie pamięta, wiec sie spotkaja. Ciekawe co powie na Rolo i brak Nanaly? Potem beda mieli pogawedke na dachu okej

No a 6 odcinek... Pearl Harbor? jezor Zapewne Rakshata dostarczy jakis perełek dla Zakonu. Gdyby udało im sie pokonać wroga flote, odcieliby skutecznie posiłki idące od strony macierzystego lądu - Brytanii (aka USA).

/ koniec wywodów

O, a tu świetny fanart, zero spoilerów:
http://i5.photobucket.com/albums/y185/Q … 631617.jpg

Ostatnio edytowany przez Nanami (2008-04-23 13:07:00)

#640 2008-04-23 13:18:34

bardak
Użytkownik

Czy jest jakas szansa na to aby w najbliższym czasie pojawiły się napisy do ostatniego odcinka
??

Stopka forum

© Animesub.info 2024