Nie jesteś zalogowany.
Witam mam oto taki mały problemik z niektórymi plikami wideo najczęściej z MKV. A mianowicie gdy do filmu dodam napisy w jakim by nie było formacie sam film nie odtwarza się prawidłowo. Albo się zacina, lub zwalnia obraz i dźwięk go wyprzedza.
jesli suby ladujesz przez vobsuba to moze ci komp nie wyrabiac, sprobuj w innym playerze z obsluga napisow i wylacz vobsoba ( o ile go uzywasz)
Ja mialem niemal identyczny problem, tylko że tylko z napisami w formacie microdvd
także wystarczyło zmienić format na jakikolwiek czasowy
<KieR> robotic notes bylo niezle
hmmmm albo film jest w HD i ci PC nie wyrabia ^^ proste
paleontolodzy się znaleźli
Pochwal sie jakim dysponujesz komputerem
[cytuj]paleontolodzy się znaleźli[/quote]
Jak już coś, to "Jeźdźcy Nagrobków"
A w kwestii tematu, to jak nie słaby komp to kodeki, albo odtwarzacz, a teraz tylko wystarczy rzucić monetą i mamy rozwiązanie.
Nie podpisuj się pod Dżizysa, bo on by takiego tematu nie założył. Było przejrzeć forum, FAQ, a teraz zamkniemy temat, jak przyjdzie moderator:)
Nie no jeszcze nie bo mam podobny problem Np. Erementar Gerard od AHQ w mkv na początku z napisami przez vobsuba mi normalnie ładnie śmigało a tera przycina i nie mam jak dalej serii oglądać... nap ewno to nie wina kompa bo słaby nie jest a w ogóle wcześniej było wszycho looz . sprawdzałem na K-Lite i CCCP....
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
k-lite + cccp ?!
wywal jedno i drugie, i zainstaluj k-lite !! Pewnie coś się gryzą
Ostatnio edytowany przez luki349 (2008-04-27 15:01:04)
Nie no jeszcze nie bo mam podobny problem Np. Erementar Gerard od AHQ w mkv na początku z napisami przez vobsuba mi normalnie ładnie śmigało a tera przycina i nie mam jak dalej serii oglądać... nap ewno to nie wina kompa bo słaby nie jest a w ogóle wcześniej było wszycho looz . sprawdzałem na K-Lite i CCCP....
Takie coś też sie zdrza jak mkv jest źle muksowany (nie ta kolejność, źle wgrane czcionki, itp, itd), idzie to łatwo poprawić. Jedyne co stracisz to 'match CRC'.
Mi czasem przycina ale to jest normalne bo napisy ładuję przez MPC. W skrajnych przypadkach użyję vobsuba który, żre mniej zasobów i wtedy bez problemu dam radę HD h.264, AAC i napisy ass. Jak robi to sam MPC to przytnie. Jak i wersja z vobsubem zawodzi (czyt. bardzo rzadko), zostaje jeszcze użycie genialnego SMPlayera (MPlayer).
Mialem ten sam lub podobny problem. Zauwazylem, ze gdy pojawia sie wiecej napisow na ekranie tym bardziej zwalnia obraz. Raczej nie byla to wina pudla, poniewaz jest on dosc szybki. Doszedlem do tego, ze gdy zmieniam ilosc fps(kl/s) lub zmieniam z fps na czas w napisach, przestaje mi zwalniac obraz.
Ostatnio edytowany przez Makk (2008-04-27 17:16:54)
ja i tak jestem za najprostszym rozwiązaniem - format C: - działa na wiekszość problemów
Erementar Gerard od AHQ w mkv na początku z napisami przez vobsuba mi normalnie ładnie śmigało a tera przycina i nie mam jak dalej serii oglądać...
Zgaduję, że wersji od [EMPIK] nawet nie sprawdzałeś. A szkoda, pewnie by zadziałało
ja i tak jestem za najprostszym rozwiązaniem - format C: - działa na wiekszość problemów
No comments i żal.pl w jednym