Nie jesteś zalogowany.
Owszem opening i ending dość jasno sugerują, że Yuuki może stać się wampirzycą.. ale nie byłabym tego taka pewna czy Kaname naprawdę chciałby ją ugryźć. Przecież mógł zrobić to już dawno, ale wie, że jeśli to zrobi, to Yuuki sama stanie się takim samym "potworem" jak on. Dlatego się powstrzymuje.. chociaż może po prostu chce ją sobie wychować i czeka na odpowiedni moment, gdy będzie gotowa?
No cóż... gdyby Yuuki stała się wampirem... Zero mógłby mieć problem, gdyż przecież nienawidzi wampirów.
Na pewno nie stanie sie wampirzycą po ugryzieniu Zero. [Bardzo nie lubię że go tak nazwali. Kali dobre imię jednego z topowych bohaterów Leloucha von Britania]
A są sposoby na to żeby oddać krew Kaname tak żeby nie została wampirem.
Nóż + nadgarstek + naczynie
Ależ ja nie sugeruję, że to po ugryzieniu przez Zero stanie się wampirzycą, bo tak jak wcześniej pisałeś jest to niemożliwe, Zero nie jest "czystej krwi". (Nie znam tego pisarza, ale może w późniejszych odcinkach zmienisz zdanie, bo jest naprawdę ciekawą postacią).
Zastanówmy się jeszcze co by się stało, gdyby Yuuki jednak cały czas była człowiekiem. Zero i Kaname są wampirami, jak to wampiry żyją "troszkę" dłużej, w tej sytuacji przy wyborze, któregokolwiek z nich sytuacja Yuuki nie jest ciekawa. Pożyliby sobie razem długość życia Yuuki, a potem by ona umarła... Tak więc, moim skromnym zdaniem, w obu przypadkach: Yuuki pozostaje człowiekiem czy Yuuki staje się wampirzycą, mamy element dramatyczny.
Jestem po 4 epkach i 6 czapterkch mangi i słów mi brak! W końcu mam coś co che mi się tak bardzo ogladać i nie mogę się doczekać kolejnego odcinka! Ale na początek wciągne więcej czapterków mangi bo widzę że fabuła anime zaczyna (narazie nieznaczne) odbiegac od anime.
A co do stania sią wampirzycą przez Yuki, no cóż to nie byłoby takie złe bo tak jak napisała wyżej Sirocco jeżeli kaname by ją ugryzł mogłaby pożyc "troszke dłużej" a czy z Kaname czy Zero to już jej wybór chociaż to by było trochę dziwne gdyby dała się ugryźć Kaname a byłaby z Zero no chyba że przypałętałby się jakis inny czystokrwisty wampir (po ciuchu na to liczę).
A i tak jak większość tutaj jestem jak najbardziej za Zero i mam nadzieje ze on i Yuki będą razem no ale poczekamy zobaczymy!
DOkładnie. Co by sie z Yuki nie stało to i tak bedzie dramatem;P pytanie tylko czy ona sobie z tym poradzi... Kaname co prawda widać ze ma ochote spróbowac jej krwi ale widac tez ze nie chce jej zranic jedyne co nam pozostaje to czekac na dalsze epki albo innym polecam przeczytać mange i wrócic do anime
Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.
Hmm.. ciekawe jest dla mnie to ile osób jest za Zero... Sądziłam, że Kaname będzie się cieszył większą popularnością.
Nóż + nadgarstek + naczynie
Zapomniałeś dopisać, że = możliwa smierć.
Spoilery =^:^=
A więc Yuuki nie zostanie wapirzycą (mimo, że bym tego chciała)...
1. Jakby ją ugryzł Kaname to czekało by ją śmierć lub stała by sie wapirem typu E (tak czy siak i tam by umarła)
2. Wnioskując po openingu, kiedy Yuuki chce wypić trunek z bodajże krwią w tle na odbiciu lustrzanym ukazuje się Zero. Wygląda to jakby chciał jej przeszkodzi w tym czynie.
3. Yuuki czuje się winna i wspłczuje Zero i chce mu pomóc. Dlatego wydaje mi się, że teraz więdząć, że Zero jest wapirem zbliżą się bardziej do sibie, przez co Yuuki zapomni o Kaname.
4.Kaname nie zniosąc widoku Yuuki i Zero, powaznie się wkurzy (gdyż Yuuki to cenna dla niego osoba) i będzie chciał zrobić krzywdę Zero. Zresztą w ostatnim odcinku (4 epek) jest pokazana nieznana osoba, która mówi : "Wysłałem tam tego chłopca. Jeśli wyczuje jakiekolwiek zagrożenie nie okaże żadnej litości." - zdaje mi się, że tu mowa o Kaname. Dlatego może on wykoszystac swoja władze nad Zero. Samo to , że nalega na umieszczenia go w nocnej klasie.
Dla uzupełnienia powiem, że to są tylko moje przypuszczenia
Ja jestem po niczyjej stronie
Kaname - tajemnicza osoba, ktora pociaga,
Zero - pełen ducha walki,
Yuuki - bohaterka, której pozazdrościć
Edit: Mangi nie czytałam;)
Ostatnio edytowany przez oneechan (2008-05-03 12:58:44)
m_jay, taak obrót sytuacji jest wręcz masakryczny, zaczynam się bać, że cały misterny plan pewnej osoby runął.;) Ale zobaczymy co będzie dalej.
Jak by na to nie spojrzeć Anime jak i Manga trzymają w napięciu a dla osób które nie czytały mangi , anime jest polem do snucia swoich domysłów , wyrażania poglądów i "przewidywania" akcji w dalszych epkach
Oneechan pożyjemy zobaczymy w Openingu widać w lustrze Zero i moż na odczytac to tak jak mówiłaś:D ale w Endingu widac że Yuki będzie marionetką w czyiś rękach co jednak może zmienić bieg wydarzeń pozatym taka ciekawostka jaka mi się nasuneła bynajmniej tak sobie wysnułam swój kolejny domysł a ponieważ nie wiem czy tak bedzie czy też nie dla wszelkiego przypadku napiszę
SPOILER:)
Zauwarzyłaś że po ugryzieniu przez Czystej krwi wampira człowiek ma 2 wyjścia albo umiera albo staje się wampirem co potem oznacza dla takiego vampira typ E, czyli Zero jest tak jakby zagrożony i tak śmiercią. A teraz yuki...Wydaje mi się że skoro juz wie ze Zero stanie się typem E to będzie chciała go jakoś ratować , nie ważne jak by to miało wyglądać... i o to teraz mój domysł
Nasuną mi się po obejżeniu Wywiadu z Vampirem:P
Gdy człowiek zostanie ugryziony może umrzeć lub zmienić się w bestie i bedzie się męczył ( anime ) natomiast co sie stanie gdyby Yuki poprosiła Kaname o to by dał się ugryść Zero? Gdy ktoś WYPIJE krew wampira czystej Krwi staje się wampirem ( w filmie ) jakby to tak połączyć z info z anime to mogło by wyjśc na to że Zero nie będzie zwykłym wampirem i ne stanie się też typem E a Yuki jesli Kaname ja kiedys ugryzie wtedy również mogłaby wypic krew Kaname ( stąd ten flakonik w openingu i Zero który chce ją powstrzymac ) To wydedukowałam na podstawie 4 epków OP i ED no i skojarzeń z filmem
Koniec SPOILERA
Pozdrawiam i ciekawa jestem co myślicie o mojej tezie <lol>
Ciekawa dedukcja... Zaraz coś Ci napiszę na PM.:)
Gela, żeby stać się wampirem po wypiciu krwi, trzeba najpierw stracić swoją własna, przynajmniej tak było w filmie i w rpg Wampire Maskarada.;) Po wypiciu samej krwi bez wyssania to co najwyżej ghulem się można stać. Przynajmniej zgodnie z realami gry.;)
Spoiler!!!
Problem z tym flakonikiem taki, że to chyba nie jest krew Kaname, piszę chyba bo nie wiem jakie zmiany będą w stosunku do orginału.
Ostatnio edytowany przez Sirocco (2008-05-03 15:17:31)
Hehe no co do wypicia krwi bez straty własnej to tam nie napisałam dokładnie bo co do Filmu to myślałam że każdy zrozumie o co mi chodziło i powiąże z anime ale dzięki Sirocco że to wyprostowałas
Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-05-03 15:24:41)
Za mangę zabrałem się nie dawno... Więc mam za sobą tylko 2 całe tomy i pierwszy chap 3.
Głównym wątkiem, który mnie zastanawia i pobudza wyoobrźnię jest fakt, że Yuuki nie pamięta niczego poprzedzającego atak "walniętego komara"
No sami o tym pomyślcie, ten wątek jest poruszony zarówno w mandze jak i w anime (w obu podkreślony).
1.
Co do cholery kilkuletnie dziecko robiło samo, w zimową, śnierzną noc gdzieś na pustkowiu?
Zbieg okolicznosci? Nawet jesli tak... To jakim cudem sama w ubraniu raczej nie pasującym do otoczenia (na pewno nie należącym do ubogiej sieroty a do tego całkiem świerzym) zdołała dostać się w głąb lasu?
2.
Co właściwie robił tam ten wampir? Wyszedł zapolować? Liczył, że w taką śnierzycę jakiś człowiek będzie się samotnie wałęsał po odludziu? huh? Nie możliwe...
W dodatku ciągle sugerują, że ów wampir należał do klasy E i był opentany żadzą krwi... Hmmm? Nie wyglądał... A wręcz przeciwnie... Ubrany w strój sugerujący wysokie urodzenie, uczesany i zadowolony...
3.
Chyba najbardziej istotne, Kaname ostani przedstawiciel swojego klanu. Wampir z najwyższej klasy przed którym inne wampiry padają na kolana drżąc ze strachu...
Nagle postanawia się przejść... Nie... Oczywiście nie wybiera się na przechadzkę po mieście... Myśli sobie "Pójde do lasu" i spokojnie nie mając nikogo do towarzystwa rusza na spacer.
Możliwe, że nadinterpretuje fakty...
Ale Kaname traktuje Yuuki jak kogoś "naprawdę" wyjątkowego... I na pewno nie robi tego ponieważ zakochał się w ratowanym dziecku. Więc czemu?
Wychodzi mi na to, że kluczem do wszystkich zagadek jest biedna dziewczyna... I dopiero kiedy wszytkie fakty dotyczącej tej bohaterki zostaną ukazane będzie można zrozumieć całość...
Więc? Jak tam manga? Coś już wiadomo?
Jestem pod wrażeniem że znalazłeś te fakty:P "Diabeł tkwi w szczegółach" i zgodzę się z Tobą ponieważ sama to zauważyłam jednak myślę że tak jak sam napisałeś dopiero jak dowiemy się wszystkiego o Yuki i jej przeszłości wtedy dopiero zrozumiemy całość:P a że Yuki jest wyjątkowa to od początku jest podkreślane poza tym ta jej krew hmmm każdy wampir ma na nią chrapkę to troszkę dziwne co nie?
Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-05-03 18:49:20)
Werewulf, nieźle, naprawdę nieźle.
W mandze już wiadomo większość, ale zabawy psuć nie będę.
Chyba, że chcesz spoilery, to zapraszam na PM.
A ja jeszcze dodam jedną rzecz, może zauważyliście, że wampiry tej wyższej klasy potrafią modyfikować ludzką pamięć?
A Yuuki nie pamięta totalnie nic, też troszku dziwne, ne?
dokładnie nie wiem jak pozostali ale ja zauważyłam ich moce:P wtedy gdy Hanabusa "zaatakował" Yuki w 1 epku przy dziewczynach z dziennej klasy potem wkroczył Kaname i kazał zmodyfikować im pamięć u Yuki również widać że ktoś grzebał w jej wspomnieniach bo to troszke dziwne ze nie pamięta nic z przed wydarzeń tej śnieżnej nocy a przecież zazwyczaj jest tak że zapomina się te najgorsze sceny z życia i fakty takie które na sama myśl przerażaja naprzykład sam fakt że Vampiry istnieja i że mogła zginąć tamtej nocy:P chociaż pamieta to pewnie dlatego że uratował ją nie kto inny jak Kaname:d którego teraz darzy silnym uczuciem:P
P.S. Jeśli sa osoby zainteresowane manga to pisać tu na forum to podam do ogólnego wglądu link bez potrzeby pobierania czy płacenia, po prostu Online:D
Właśnie z niego korzystam i już nie będę snuła błędnych domysłów no chyba że Anime odbiegnie nieco fabułą od mangi:D
Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-05-03 19:40:33)
No... To była pierwsza rzecz jaka zwróciła moją uwagę
Za spojlery podziękuję, mam wolną dzisiejszą noc więc zaraz po naniesieniu poprawek w napisach (chodzi o końcową rozmowe) przyssam się do mangi... Więc zanim zapieje pierwszy kur (cholera w wawie nie ma kogutów, chyba, że w mięsnym) będe wiedział to samo co ty:D
Wtedy z przyjemnością poprowadzę dyskusję dalej... bo widzę, że tylko wy dwie się udzielacie (a nie wypada pań samych sobie zostawić ).
Ostatnio edytowany przez werewolf (2008-05-03 20:54:33)
Ciesze się, że więcej osób przeczyta mangę, będę mogła podyskutować.^^
Cieszymy się, że nie zostawisz nas samych.
Dokładnie :d im więcej nas tym lepiej Tutaj masz link oraz wszyscy zainteresowani zapraszam do oglądania anime i czytania mangi naprawde warto i napewno nie psuje to zabawy w późniejszym czekaniu na kolejen epki anime pamietajmy że Anime moze się różnić od mangi
To ja może podam jeszcze jeden link, bo w tym pierwszym czasami "tymczasowo" zabierają kilka tomów i z powrotem je oddają po paru dniach, choć najczęściej wszystkie tomy dostępne są rano.
http://www.onemanga.com/Vampire_Knight/- a to ta druga stronka.