Nie jesteś zalogowany.
Postanowiłam założyć osobny wątek o mandze, żeby nie psuć zabawy osobom, które chcą tylko oglądać anime i żebyśmy za bardzo nie spoilerowali.
Jak Wam się ogólnie manga podoba?
Dla mnie jest świetna, przez cały czas fabuła utrzymana była na bardzo przyzwoitym poziomie, dopiero przy ostatnich chapterach zaczęłam mieć wrażenie, że chyba czeka nas banalnie, tragiczny koniec...
Ale to nie zmienia faktu, że jestem mangą zachwycona.
Hehe wyprzedziłaś mnie z tym forum bo tez po ostatniej dyskusji na forum o anime chciałam stworzyć osobny dla mangi
Wracając do tematu manga mnie oczarowała dosłownie tak samo mocno jak anime i również mam dziwne przeczucia że koniec będzie tragiczny...:( Gdybym miała oceniać na podstawie mangi to chyba nie było by postaci której w jakiś sposób bym nie lubiła wszyscy są fajni tylko jeden jest taki a drugi taki Ogólnie polecam
Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.
A jeszcze nawiązując do wątku z anime, to chociaż Zero początkowo się nie zgadzał, żeby pić krew Yuuki, to potem się przecież poddał. Pamiętam jak mnie wnerwiło, to że Yuuki zaofiarowała siebie jako "jedzonko" Zero, a przy wspomnieniu, że mogłaby oddać swoją krew Kaname się wzdrygała (a nie wiedziała jeszcze wtedy, że Kaname jest czystej krwi). Wiem, że Zero potrzebował tej krwi bardziej, bo szybko by się stoczył do lvlu E, ale powinna być uczciwa wobec obu...
No skoro ją czytam... To musi mi się podobać...
Nie jest może szczytem moich marzeń zważywszy, ze jest skierowana przede wszystkim do płci pięknej, Ale mimo wszystko czyta się całkiem przyjemnie i gdyby nie nadmiar bishonenowatych panów pewnie byłbym zachwycony
Ale manga chyba jeszcze nie jest zamknięta? Dopiero 38 chapów, z czego tom 8 ma dopiero 3 (36,37 i 38)...
Jeszcze nie doczytałem, więc pytam
@sirocco
Myślę, że jest uczciwa wobec obu... Wydaje mi się, że na Kaname bardziej jej zależy i w jego wypadku oddanie swojej krwi traktuje niemal jak stosunek... Dlatego się waha
Ostatnio edytowany przez werewolf (2008-05-05 18:00:22)
eheh ale nikt nigdy nei jest do końca uczciwy nawet gdy się stara to mu to nie zawsze wychodzi
I jak widac to Yuki kusi Zero do picia jej krwi:D to nie Zero zaproponował jej że ona będzie jego jedzonkiem tylko ona mu się wręcz podkłada by ja gryzł:P nie wiem czy to jakiś jej nowy fetysz czy co
Nie nie jest zamknięta w tym tygodniu wychodzi kolejna seria
Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-05-05 17:55:28)
~Werewulf z tym stosunkiem możesz mieć rację, a w przypadku Zero uważa, to po prostu za ratowanie życia.
~Gela, ja wiem, że nie zawsze da się być uczciwym, ale.. Mam jakieś takie naiwne podejście, że trzeba próbować.
Tak, tak^^ w tym tygodniu powinien być kolejny chapter. Dziewiątego jeśli się nie mylę. Poprzedni też wyszedł po dwóch tygodniach, więc jest całkiem spora szansa, że teraz też tak będzie.
Więc dochodzimy do miejsca którego nieznosze:D Czekanie na czaptery... od ponad roku jestem torturowany ciągłymi opuźnieniami z Gantz'em xD, od miesiąca z Rosario + Vampire a teraz jeszcze to... heh... za jakie grzechy?
I czemu ciągle jestem Werew U lfem? xD
Ostatnio edytowany przez werewolf (2008-05-05 18:11:07)
Mam pytanie, czy jest jakiś sens czytać mange od początku jak widziałem pierwsze 4 odcinki anime?
Jest...
Są pewne dość znaczące róznice...
~Werewolf... przepraszam najmocniej, a specjalnie sprawdzałam, czy na pewno dobrze piszę.^^' Teraz już się nie pomylę.
~Kensei Sens jest jak najbardziej, zwłaszcza, że jak to często bywa nie wszystko co jest w mandze, pokazuje anime.
A można prosić link do mangi?
Kurde, nie myślałem, że tak mnie wciągnie czytanie mangi . To jest moja pierwsza manga jaką czytam i coś mi się wydaje że do końca tygodnia przeczytam te 39 chapterów, które są na tej stronce.
Ostatnio edytowany przez Kensei (2008-05-05 23:47:10)
tomów jest 8 ale chapterów jest 38 39 ma dopiero wyjść myślimy że tak 9 maja będzie... ja teraz czekam na premiere VK epek 5
Teledzsk Vampire Knight Piosenka Everytime we touch
Teledysk 2 piosenki nie znam ale fajny
Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-05-05 23:49:33)
Oj mój błąd ale jeszcze wczoraj było tylko 38 Przepraszam zwracam honor
"Słońce" ? jak miło
Ciekawi mnie czy to będzie kolejna niekończąca się opowieść jak bleach i naruto....
Z tego co pamiętam to wczoraj już był... A może to już było dziś... Hę? Jeśli dziś to musiałobyć w nocy:D
Mam troszkę popaprane poczucie czasu... Od dwóch lat mówiąc "dzisiaj" ma na myśli noc... a kiedy mówie "rano" to znaczy, że wtedy kiedy wstaje a z tym bywa różnie:D
Tak czy inaczej już nie musisz czekać...
A odcinek? Jakim cudem zamierzasz go jeszcze dziś zobaczyć?:)
A co się tyczy "słońca" to cieszę się, że ci miło xD
Ostatnio edytowany przez werewolf (2008-05-05 23:58:39)
jakim cudem? :d takim że na bieżąco ściagam RAW tylko że jeszcze go nie ma... wrrr