Nie jesteś zalogowany.
Miranda popieram prośbę o poparcie argumentami teorii o tym iż Zero jest hipokrytą
Rozumiem że każdy lubi to co lubi ale chciałabym argumenty wpływające na niekorzyść Zero Ponieważ chcę poznać twój tok myślenia werewolf i zobaczyć w jakiej perspektywie ty widzisz postaci z tego Anime
Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.
Hmm.. argumenty na niekorzyść Zero z anime...
Chciał się zabić, bo napił się krwi Yuuki, a potem jak go powstrzymała to próbował uciec?
Dla mnie Zero w anime się zrobił, aż za bardzo tragiczny... Rozumiem, że ciężkie przeżycia, że długo powstrzymywany głód (w końcu pierwszy raz w życiu próbował krwi), ale jakieś to wydaje mi się pompatyczne w anime. W mandze nie miałam, aż takich odczuć.
I doskonale rozumiem, że to kwestia gusta kto się komu podoba.
Że Zero chciał się zabić to dla mnie hmm z jednej strony oczywiste... Bo wiedział że Yuki sie obawia Wampirów i że ma traumatyczne przeżycia z dzieciństwa a on ją skrzywdził - jedyna osoba którą naprawdę kocha... dlatego chciał się zabic Troche tak jak bohater z powieści Shekspirowskich <lol>
Juz za niedługo ( długo ) kolejny epek Dla mnie te kilka godzin to wiecznośc...
Si, si! Gela, masz rację! Do tego dołóżmy to, że wampir zabił całą jego rodzinę, za co Zero ich nienawidzi, a teraz nagle ma być jednym z nich. On nie akceptuje siebie jako wampira i dlatego chciał się zabić, żeby nie krzywdzić nikogo więcej. Jednocześnie widać, że bardzo ceni swoje życie. Ostatecznie nie pociągnął za spust... a może nie chciał sprawiać jeszcze więcej bólu Yuuki, która płakałaby po nim?
A co do odcinka, to nie wiecie może czemu tak dziwnie akurat dziś w nocy go emitują?? Zawsze gdzieś w środku miesiąca był wypuszczany :/
Powiedz mi w którym momencie biadolił na siebie i swój los! tylko nie wyjeżdżaj mi tu z mangą, bo to nie jest strona o mandze ani takowe forum.
Problem polega na tym, że znasz sam początek historii i niezależnie od tego czy ciąg dalszy serii będzie się idealnie pokrywał ze swoim pierwowzorem czy nie...
Nadal są to te same postacie i TA SAMA historia...
Mimo wszystko skoro o to prosisz... Postaram się nie psuć waszej wysokości zabawy i nie podpierać się mangą .
Więc podkreślam... Poniższa wypowiedź odnosi się tylko i wyłącznie do serii TV.
Na samym początku wyjaśnimy, co właściwie znaczy słowo "hipokryzja" .
"Hipokryzja - (od gr. hypokrisis, udawanie) - zachowanie lub sposób myślenia i działania charakteryzujący się niespójnością stosowanych zasad moralnych."
Jak widać zgadza się! "Nienawidzę wampirów", "wszystkie wykończyć!", "bestie", "krwiopijcy" a na koniec, mimo, że potępia to całkowicie i definitywnie to jednak żłopie krew biednej Yuuki . Czy Zero działa zgodnie ze swoimi zasadami? Czy palnął sobie w łeb? Czy w końcu zabił, chociaż jednego wampira? Nie... Tylko gada...
"Hipokryzja może się przejawiać na następujące sposoby:
-oficjalne głoszenie przestrzegania określonych zasad moralnych i jednoczesne ich "ciche" łamanie, gdy nikt ważny tego nie widzi."
Brawo! Złamał? Złamał... Chyba nikt nie ma wątpliwości?
"-stosowanie różnych, sprzecznych wzajemnie zasad moralnych przy różnych sytuacjach"
Niby wymaga od wampirów żeby ludzi nie dotykały, zdychały i siedziały tam gdzie ich miejsce... Ale sam będąc już jednym z nich nie chce nawet przejść do nocnej klasy...
"-wymyślanie rozmaitych teorii, które w pokrętny sposób tłumaczą stosowanie różnych norm moralnych przy różnych sytuacjach"
Zabijać wampiry należy! BO ONE NAS TEŻ ZABIJAŁY! (wszytkie zabić mimo, że jeden mu podpadł, kuran zły bo lubi go Yuuki i pochodzi z tej samej rodzinki co morderczyni... no sorry...)
...
Więcej nie mogę powiedzieć na podstawie samego anime... Za mało informacji jeszcze... Za kilka odcinków możemy wrócić do tego tematu.
Ostatnio edytowany przez werewolf (2008-05-05 17:00:28)
Jak widać zgadza się! "Nienawidzę wampirów", "wszystkie wykończyć!", "bestie", "krwiopijcy" a na koniec, mimo, że potępia to całkowicie i definitywnie to jednak żłopie krew biednej Yuuki . Czy Zero działa zgodnie ze swoimi zasadami? Czy palnął sobie w łeb? Czy w końcu zabił, chociaż jednego wampira? Nie... Tylko gada...
Ja rozumiem, że nie lubisz Zero i dobrze lubić go nie musisz. Każdy ma swój gust. Jednak nadinterpretujesz pewne fakty. Chodzi o w/w fragment, bo reszta jest po prostu śmiechu warta. Zero nie ugryzł Yuuki, bo taką miał fanaberię. Pogryzł smarkulę bo poczuł jej krew! Jakbyś nie zauważył reszta wampirów też miała pełne gacie jak tylko czuli jej krew. A on walczył z pragnieniem przez 4 lata. Spróbuj nie jeść przez cztery lata a potem ja postawię ci na złotej tacy twoje ulubione żarcie, ciekawe czy byś nie zjadł (trochę absurdalny przykład ;P). Także ja go podziwiam za to, że wytrzymał tak długo. Zero działał jak najbardziej zgodnie ze swoimi zasadami! Starał się jakoś połączyć to, że nie jest już człowiekiem i że jednocześnie musi żyć wśród ludzi.
Powtórzę więc, ty go lubić nie musisz. Ja sympatyzuję z tą postacią i będę go bronić odnośnie tego, że jest hipokrytą.
Aha, a zabił wampira w 3 epku, gdzieś ok. środka
Fajnie, że się wypowiedziałeś w tak miły, sarkastyczny i kąśliwy sposób. Nie ma to jak rozmawiać z kimś, kto uważa, że jego zdanie jest najważniejsze i tak powinno być bo On tak myśli. No trudno
Nie... no ja nie mogę...
Pyałaś o jakieś argumenty to je masz...
Moje zdanie nie jest najaważniejsze dla nikogo po za mną... a w tym nie ma nic dziwnego... Bo niby czyje zdanie powinno być dla mnie najistotniejsze?
A dyskutuje się po co? hę?
Jeśli nie potrafisz mi przedstawić swoich racji to o co ci właściwie chodzi?
Ciągle powtarzasz tylko, że 4 lata nie pił krwi (pozostali też nie) tylko wcinał sztuczną krew w tabletkach (jak wszyscy)... Owszem jak inni poczuli krew też głupieli... Ale mimo to nikt się do niej nie przyssał, mylę się?
Nie liczymy tego kiedy ktoś spił ściekającą z dłoni krew... A i wtedy to Zero się wtrącił...
Mówisz, że Zero ma trudniej... Hę? Nie sądzę... On krwi nie pił nigdy... Cała reszta owszem...
Więc co? sugerujesz, że ktoś kto nie brał heroiny czuje do niej większy pociąg niż ćpun?
To już mnie przerosło xD...
Reszta wampirów ma o wiele trudniej niż Zero i tylko on jest za słaby żeby sobie z tym poradzić, ot co.
W 3 epku zabił wampira? Jasne... ale nie dlatego, że był znienawidzonym wrogiem tylko ponieważ musiał to zrobić...
Ostatnio edytowany przez werewolf (2008-05-05 17:37:54)
No trudno, przyznam ci rację, bo nie chcę się kłócić Kończmy ten temat, bo to nas nigdzie nie zaprowadzi, a ja nie mam ochoty na słowne przepychanki
Ostatnio edytowany przez miranda (2008-05-05 17:37:57)
Cóż powiem jedno zdanie na początek Fajnie jest dyskutowac na pewne tematy ale nie róbmy śię wredni w stosunku do siebie Każdy ma swoje gusta i nie kłóćmy sie na forum to tak na przyszłość
A teraz odnośnie tematu Werewolf rozumiem twoje argumenty bo znam treść mangi ale hipokryta to jak dla mnie za mocne słowo zreszta czytasz mange więc sam wiesz SPOILER że Zero sie powstrzymuje przy Yuki i nawet gdy ona go prosi o to, to on odmawia END OF SPOILER
Miranda jestem również po stronie Zero tak jak i ty bo ta postać strasznie mnie zainteresowała i ją bardzo lubię:) Twoje argumenty również są słuszne i stoję po twojej stronie:)
Chciaz powiem wam że podejrzewam że po tym dzisiejszym epku przekonam się do Kaname;P
A czemu tak późno jest emitowany? Zawsze wychodził w poniedziałki o takich godzinach to stała data wydawania kolejnych epizodów
Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-05-05 17:42:18)
No trudno, przyznam ci rację, bo nie chcę się kłócić Kończmy ten temat, bo to nas nigdzie nie zaprowadzi, a ja nie mam ochoty na słowne przepychanki
Ehhh... Zupelnie cię nie rozumiem. Najpierw prosisz o argumenty, NAKAZUJESZ nie podpierać się mangą a na koniec zachowujesz się jakbym zrobił coś złego.
Nie chciałem ani usłyszeć "jasne masz rację, spadaj już" ani nie było moim celem "poprzepychać się słownie".
Mam inne zdanie, chciałaś o tym porozmawiać... Ja chętnie porozmawiem... Ale cóż...
Werewolf rozumiem twoje argumenty bo znam treść mangi ale hipokryta to jak dla mnie za mocne słowo zreszta czytasz mange więc sam wiesz SPOILER że Zero sie powstrzymuje przy Yuki i nawet gdy ona go prosi o to, to on odmawia END OF SPOILER
SPOILER
Tak mówi... Ale kończy się zawsze tym, że jednak pije z tym, że z zaskoczenia A nie wtedy kiedy ona mu pozwala:D
KONIEC SPOJLERA xD
Rozumiem, że lubicie tą postać:D nie widzę w tym nic złego... Karzdy widzi to na swój własny sposób... grunt to wiedzieć jak swój własny punkt widzenia przedstawić [kombinuje]
Werewolf zgadzam się Sirocco założyła forum o mandze ja już sie na nim wypowiedziałam
Heh z powodu gorączki zasnęłam i z jednej strony dobrze bo przynajmniej czas mi zleciał do czekania na 5 epek...
Cosik to forum znów zamilkło
Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-05-05 21:13:40)
Jednak epek 5 wyjdzie po północy... masakra....
Cóż możemy zrobić, pozostaje czekać, albo iść spać.
ja póki nie odpadne na fotelu to będę czekała
ja tam czekam ;p powinien chyba już być 00:06
Ja też czekam chociaż mam gorączkę nom powinien juz byc ale jeszcze go nie ma...
już się pojawił raw..
szkoda tylko ze hd -.-
Nie chce się ciągnąć na torrencie.. Dlaczego???
gdzie go znalazłeś?? Klapo
Na tokyotosho. Tylko nie wiem czemu link nie wchodzi, tu jest adres
Ostatnio edytowany przez Sirocco (2008-05-06 00:22:51)