Nie jesteś zalogowany.
Nie wiem czy było ale...
Nagrody DarwinaKoleś co próbuje stłuc szybe rulez
Ten co zagląda do cysterny przyświecając sobie zapalniczką jest lepszy [roftl].
Jakby kogoś to zainteresowało, to ja tylko dopowiem, że książka jest lepsza , polecam:
Nagrody Darwina. Ewolucja w działaniu
Nagrody Darwina 2. Selekcja nienaturalna
Nagrody Darwina 3. Strategia przetrwania
Imo, to powinny być obowiązkowe lektury szkolne .
Jestem w tych 30% lol
Kliknij dla mnie http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=35262
Było Animacja oszukana
Michaello napisał:Było Animacja oszukana
Przepraszam, ale niby w czym?
Zgadzam się, animacja oszukana. Chcesz dowodu? Siądź z drugą osobą i jednocześnie obserwujcie animację. Ty i znajomy/a w tym samym momencie dostrzeżecie zmianę. I za każdym razem na początku zaczyna się od obrotów zgodnie ze wskazówkami zegara.
Ostatnio edytowany przez Endru (2008-05-09 17:38:41)
Zgadzam się, animacja oszukana. Chcesz dowodu? Siądź z drugą osobą i jednocześnie obserwujcie animację. Ty i znajomy/a w tym samym momencie dostrzeżecie zmianę. I za każdym razem na początku zaczyna się od obrotów zgodnie ze wskazówkami zegara.
Kurde, a ja siedzę już pół godziny i wcale się nie zmieniło.
Jeśli to tylko złudzenie to każda osoba powinna w innym czasie zobaczyć zmianę.
Popatrzcie na nogi - raz się kręci na prawej, a raz na lewej. Cały myk jest w czasie tej zmiany.
Popatrzcie na nogi - raz się kręci na prawej, a raz na lewej. Cały myk jest w czasie tej zmiany.
No i co, że się zmieniają nogi:P Patrzałem na tą babkę razem z kumplem i w tym samym czasie kręciła się nam w innym kierunku xD
Jakimś trafem net mi potwornie zwolnił i miałem pokaz slajdów. Wam polecam rozebrać gif na pojedyncze klatki i samemu się przekonać
Beavis napisał:Popatrzcie na nogi - raz się kręci na prawej, a raz na lewej. Cały myk jest w czasie tej zmiany.
No i co, że się zmieniają nogi:P Patrzałem na tą babkę razem z kumplem i w tym samym czasie kręciła się nam w innym kierunku xD
Istotna kwestia to jeszcze ustalić co paliliście.
Już kawał czasu zawsze jak to widzę, nie mogę przestać się śmiać.
Ludzie, to nie jest żadne oszustwo. Czy takie coś:
to też oszustwo?
Przyznajcie się, nie umiecie kontrolować swojej percepcji
A jak nawet w to nie wierzycie, to odpalcie sobie tę animację w jakimś edytorze. Tam nie ma nic więcej, poza zapętlonym jednym obrotem tancerki.
Może faktycznie coś w tym jest...
to też oszustwo?
Przyznajcie się, nie umiecie kontrolować swojej percepcjiA jak nawet w to nie wierzycie, to odpalcie sobie tę animację w jakimś edytorze. Tam nie ma nic więcej, poza zapętlonym jednym obrotem tancerki.
Tę lalę wcześniej widziałem, ale nie potrafiłem jej nadać kierunku. Z tym kwadratem jest prościej. Wystarczy patrząc na niego, zmuszać mózg do myślenia, że to tylko rozszerzający się kwadrat i wcale się nie kręci. Jak już się to uda, to można nadać mu kierunek.
OniiSan napisał:Beavis napisał:Popatrzcie na nogi - raz się kręci na prawej, a raz na lewej. Cały myk jest w czasie tej zmiany.
Istotna kwestia to jeszcze ustalić co paliliście.
Chemicznie wyprodukowaną czystą trawkę xD Jazda jak ch**:-D
sztuka polega na tym by "oszukać" odległość stopy (zabawa bliżej - dalej)
tak sie na to napatrzyłem ,że co pół obrotu zmienia kierunek ^^
potrawa
mandaryna/final fantasy
Ostatnio edytowany przez Moonspell (2008-05-09 20:37:48)
to też oszustwo?
Kręcąca lala to oszustwo, a kwadracik nic innego jak złudzenie opytczne. Tu nie ma żadnej trudności w nadaniu mu konkretnego zwrotu obrotu. Zwykły trik na zasadzie żłudzenia.
A jednak to prawda. Nawet wiki tak twierdzi.
[URL=http://img140.imageshack.us/my.php?image=beztytuuyz2.jpg][/URL]
pepkin88 napisał:Ludzie, to nie jest żadne oszustwo. Czy takie coś:
to też oszustwo?Kręcąca lala to oszustwo, a kwadracik nic innego jak złudzenie opytczne.
Hmm, a ja uważam, że kwadracik to oszustwo, a kręcąca lala to złudzenie optyczne...
Co w tym niewinnym 18 klatkowym kwadarciku miałoby być oszustwem?
Za lalę ręki sobie uciąć nie dam. Patrzyłem pare minut i zmieniała nogę, a zarazem zwrot obrotu kilka razy.