#901 2008-05-12 18:01:04

qduaty85
Użytkownik

Odp: Code Geass: Lelouch of the Rebellion

Rufus Thomas napisał:

Spoilery;]

A co do tego epka to można napisać tylko jedno

Don't mess with Guren Nishiki Flight-Capable Type 3!

Wreszcie Zakon może walczyć na równych prawach z Roundsami, All Hail Rakshata:), żeby jeszcze wrócił Gawain to już wogóle byłoby super, bo te nowe mechy, szczególnie Mordred to jakiś dziadowski jest.

Z cyklu przeczytane w sieci...
Jeśli chodzi o relacje V.V. i Charlesa to krąży teoria jakoby Imperator rozmawiał przez V.V. ze swoim zmarłym bratem, w końcu rozmawiał już z Clovisem więc kto wie:)

Ta scenka z Gurenem przypominała tego składaka z Gundam Seed Destiny. A corozmowy z Clovisem Imperatora kiedy to było?

#902 2008-05-12 18:07:08

m(e)st
Użytkownik

Epek całkiem fajny, a następny zapowiada się jeszcze lepiej, zdołowany Lelouch, który stracił całą motywację do walki z Brytanią, tylko ciekawi mnie czy Zakon dostanie jeszcze jakiegoś fajnego imba mecha do pomocy, bo sam Guren raczej nie powalczy ze wszystkimi rycerzami i fajnie by było jakby jeszcze wrócił Gawain:), co do wydarzeń, to cesarzowa Chin jest ostra, a Kaguya z tekstem o mężu mnie rozłożyła, dość mocno się uśmiałem, ale mogą pokazać więcej cesarzowej następnym razem. Lelouch trochę się zaskoczył, że jego siostra czegoś pragnie (jeśli nie przeszła jakiegoś prania mózgu), no i frajer Suzaku pojawił się na dłużej, można było ten czas spożytkować inaczej np. na rozwinięciu kwestii geassa i tego czego C.C. chce od Leloucha, ale to zapewne dopiero na samym końcu CG. Teraz niestety zostało czekanie do następnego odcinka.

#903 2008-05-12 18:52:11

Rufus Thomas
Użytkownik

qduaty85 napisał:
Rufus Thomas napisał:

Spoilery;]

A co do tego epka to można napisać tylko jedno

Don't mess with Guren Nishiki Flight-Capable Type 3!

Wreszcie Zakon może walczyć na równych prawach z Roundsami, All Hail Rakshata:), żeby jeszcze wrócił Gawain to już wogóle byłoby super, bo te nowe mechy, szczególnie Mordred to jakiś dziadowski jest.

Z cyklu przeczytane w sieci...
Jeśli chodzi o relacje V.V. i Charlesa to krąży teoria jakoby Imperator rozmawiał przez V.V. ze swoim zmarłym bratem, w końcu rozmawiał już z Clovisem więc kto wie:)

Ta scenka z Gurenem przypominała tego składaka z Gundam Seed Destiny. A corozmowy z Clovisem Imperatora kiedy to było?

Nie pamiętan dokładnie który to epek był ale gdzieś na początku 1 sezonu, Imperator mówi do jednego ze swoich słów że rozmawiał z Clovisem ( już po jego smierci) i że trzeba przyspieszyć plany:)

A jeśli chodzi o kontrakt C.C. to skoro Charles żeby wypełnić pakt musi zgładzić bogów to może Lelouch musi ich uratować:D
Wcześniej sądziłem że ten układ będzie dotyczył raczej C.C. i będzie chodzić o śmierć lub miłość a teraz myśle że może tak naprawde chodzi o coś zupełnie większego.

#904 2008-05-12 18:56:47

Tsukune
Użytkownik

Wiecie co ludzie...naprawdę, ciężko coś więcej dopisać do tych wywodów. 
Co mnie uderzyło to...potencjał bojowy Kallen, wiedziałem że jest zdolna ale tutaj poprostu pokazuje wysoki poziom.
Potwierdzają to słowa 'blondynka'^^:
"Hey now, she's as skilled as Rounds?"

Zapowiada się ostra walka. Hmmm zgadzam się z tym że Nunnally będzie miała olbrzymi problem z przekonaniem Japończyków do swojego pomysłu. A Zero...ciekawe co będzie chciał zrobić? Może postara się nawiązać kontakt z Nunnally i jej opowiedzieć o wszystkim? Ale wątpię...chociaż po tym pięknym okrzyku "NUNNNALLLLY!" pewnie zacznie już coś podejrzewać. A jak skojarzy to jeszcze z faktem że chciał by udawała kogoś obcego podczas rozmowy... ^^ nie ma co, ciekawie.

Zastanawia mnie jeszcze jaka będzie jej reakcja gdy zostanie postawiona [w końcu] przed wyborem...Lelouch i "his way" albo Suzaku i "Hail Britannia".

"Apa Apa Apapa!" - Apachai Hopachai

#905 2008-05-12 19:33:43

Caland
Użytkownik

Można już zacząć robić zakłady kto pocieszy Lelucha(choć mi się wydaje że to będzie bardziej jakieś zdarzenie niż osoba, mówiąca mu że to co robi jest słuszne), i albo mi się wydaje albo trochę przesadzili z tym ze Kallen tak łatwo "zneutralizowała" praktycznie 3 rycerzy naraz?

btw. Czy ktoś koajrzy dlaczego Suzaku został wybrany do pilotowania Lancelota? Przecież był szeregowym żołnierzem, i z tego co mi się wydaje niczym się nie wyróżniał, a mimo to Lloyd dał mu mech'a do pilotowania i był pewny że sobie poradzi. u,u

A i jeszcze jedno, ciekawe jak długo Karolek, ma swój geass, skoro jeszcze jest wstanie go kontrolować(a może to jego siła woli? =p)

Ostatnio edytowany przez Caland (2008-05-12 19:41:32)

#906 2008-05-12 19:44:52

Elesender
Użytkownik

Caland napisał:

Można już zacząć robić zakłady kto pocieszy Lelucha(choć mi się wydaje że to będzie bardziej jakieś zdarzenie niż osoba, mówiąca mu że to co robi jest słuszne), i albo mi się wydaje albo trochę przesadzili z tym ze Kallen tak łatwo "zneutralizowała" praktycznie 3 rycerzy naraz?

btw. Czy ktoś koajrzy dlaczego Suzaku został wybrany do pilotowania Lancelota? Przecież był szeregowym żołnierzem, i z tego co mi się wydaje niczym się nie wyróżniał, a mimo to Lloyd dał mu mech'a do pilotowania i był pewny że sobie poradzi. u,u

A i jeszcze jedno, ciekawe jak długo Karolek, ma swój geass, skoro jeszcze jest wstanie go kontrolować(a może to jego siła woli? =p)

1. No ciekawe kto pewnie karen :]

2. Był taki odc ale nie pamietam go smile

3. Od cho cho cho ma swoj geass od dziecinstwa było to pokazane chyba 4 odc, a dlaczego moze go konrolowac to nie wiem smile

#907 2008-05-12 19:53:58

Zwierz
Użytkownik

co do 2 pytania to był kaprys tego doktorka i po prostu suzaku w odpowiednim czasie był koło niego

DZIECIĘ NEO

PC king >ps3>x360>ds>psp(subiektywna opinia posiadacza wszystkiego)
http://myanimelist.net/animelist/Zwierz

#908 2008-05-12 19:56:34

m(e)st
Użytkownik

Mech Kallen dostał teraz ostrego power upa, coś podobnego jak Ichigo podczas walki z Kenpachim i Byakuią, później ten poziom Gurena z pewnością się wyrówna do siły mechów rycerzy, tak samo jak siła bankai Ichigo zaraz ostro zmalała po walce z Bakusiem więc kolejne walki Gurena będą wyrównane i pewnie będą dostawać trochę od rycerzy, dlatego powinni dostać jakiegoś nowego mecha coś takiego jak Gawain (najlepszy mech w całej serii, kompletny przepak) żeby było trochę bardziej wyrównanie, a jeszcze nie wiadomo po czyjej stronie będzie w końcu mech Chińskiej Federacji z op ale sądząc po kontaktach Tian Zi z Kaguyą można sądzić, że jednak po stronie Zakonu, ale ten mech też nie jest tak fajny jak Gawain (liczę, że jeszcze nam go kiedyś pokażą).

#909 2008-05-12 20:49:37

FAiM
Użytkownik

spoiler
zakon ma dostać nową jednostkę Akatsuki
[URL=http://img361.imageshack.us/img361/8395/zerorawscodegeassr206dicb0.png]zerorawscodegeassr206dicb0.th.png[/URL]
te jednostki za Vincent'em

podobno Gawain też ma się jeszcze pojawić...

K5Cqyo6.png?1

#910 2008-05-12 21:08:17

Nanami
Użytkownik

Kallen po prostu była bardzo zdesperowana + efekt zaskoczenia, możliwości może i ma na poziomie Knights of Rounds, ale sama jedna przeciwko trzem nic nie podoła.

Chyba macie racje z ta cesarzowa, choć jakoś mi się ubzdurało, że to była starsza kobieta, ale jak sobie pomyśle, że to ten dzieciak, to wszystko się układa - i teoria dlaczego eunuchowie sie panosza po państwie i jak to Li chce zwrócić prawowitemu władcy władzę.

Przeczuwam pojawienie się Schneizela w kolejnych odcinkach. Niezwykle ciekawe byłoby spotkanie jego z Nunnally, ło. A z Lelouchem bezpośrednia konfrontacja byłaby jeszcze ciekawsza, mając na uwadze, że Schenizel jako drugi książę ma czelność stawiać się nawet własnemu ojcu i rzucać mu wyzwanie (w pierwszej serii był taki motyw w domyśle).

Gawain narazie sie ruszyć nie może, poza to był niedokończony propotyp, więc teraz cienki jest w stosunku do reszty wypasionych mechów, Rakshata musi go obejrzeć. No i Lelouch jest cienki z kierowania mechami, więc C.C. musi nadzorować, a ona pojawić sie nie może, bo na nia czyhaja.

#911 2008-05-12 21:21:14

Rufus Thomas
Użytkownik

Też słyszałem że Gawain ma sie jeszcze pojawić, ale póki co to były raczej plotki, zresztą, skoro C.C. sie wydostała z tego oceanu to i pewnie Gawaina wyciągneli:)
Rakshata go podreperuje i znów będziemy cieszyć sie najlepszym rycerzem!

A te Akatsuki to prosto z masowej produkcji mechów na bazie Gurena MKII, podobnie jak u Brytanii taśmowy Lancelot.Jeśli jesteśmy już przy mechach to czy Rolo oddał Vincenta czy go gdzieś ukrył?

I jakoś nikomu nie jest przykro z powodu śmierci Senby ;]

Tak na koniec dodam pewien interesujący szczegół, imię Suzaku nosił 61 cesarz Japonii:D

#912 2008-05-12 21:30:56

m(e)st
Użytkownik

Rakshata tak przepakuje Gawaina, że będzie jak cała armia:D, a konfrontacja Leloucha ze Schenizelem była by bardzo interesująca, ciekawe czy od razu poszedłby geass w ruch(a może Schenizel też ma geassa smile choć to byłaby przesada) no ale takie spotkanie rozwinęłoby ten najbardziej tajemniczy wątek w Code Geass więc pozostaje tylko czekać choć najpierw deprecha Leloucha, pewnie tylko 1epek, C.C. przyjdzie coś mu powie tak samo inni Kallen i Rollo, coś wykmini zrobi swoją typową minę jak jest wysoko pobudzony i za dwa tygodnie wracamy do rebelii.

#913 2008-05-12 22:17:07

Nanami
Użytkownik

C.C. przyjdzie i powie "Pamiętaj o kontrakcie!" jezor

#914 2008-05-12 22:41:30

Rufus Thomas
Użytkownik

A Lelouch odpowie: Nie masz uczuć, wiedźmo! smile_big

Zresztą, czy mi sie wydaje czy C.C. od początku tego sezonu żywi lekką miete, albo przynajmniej troske do Lulu, jej obawy o niego podczas ratowania członków Zakonu przed egzekucją i akcja z nowego epa, nie sądze że chodzi jej tylko o kontrakt.
W ogóle brakuje mi tych ich rozmów i wspólnych interakcji jak w pierwszym sezonie takich jak akcja w jaskini gdzie Lelouch poznał jej prawdziwe imię czy rozmowa po ogłoszeniu Zjednoczonej Japonii (btw. bardziej podoba mi twoje tłumaczenie Nanami "Stany Zjednoczone Japonii" jakieś to bardziej epickie, zresztą chyba bardziej trafne...)

#915 2008-05-12 22:50:44

m(e)st
Użytkownik

Mięte raczej czuje już od pierwszego sezonu;p, jak Shirley zaprosiła Leloucha do teatru, wtedy pokazali C.C. jak mówiła do siebie ale nie pamiętam dokładnie, coś w stylu, opanuj się on jest dla mnie tylko... smile_big

#916 2008-05-12 22:52:36

Tsukune
Użytkownik

To dobrze że czuje! Mają moje 100% błogosławieństwo. XD A co do pocieszania Leloucha, raczej obstawiam opcję że sam się pocieszy, wymyśli jakiś diabelski plan i... ^^

#917 2008-05-12 23:01:52

m(e)st
Użytkownik

To raczej nie będzie pocieszanie, przynajmniej zawiodłoby mnie jakby w przyszłym epku przyszli jego nakama i zaczęli go pocieszać ;/, powinni mu dość brutalnie uświadomić pewne sprawy i pokazać, że strona, w którą podążał była właściwa i świat wbrew wszystkiemu szedł w lepszą stronę (zależy jak kto patrzy, ale mówimy o zakonie:) i nie lubimy Suzaku) no i może jeszcze jakoś Lelouch może dostać w kość, żeby było dramatyczniej, żeby go naładowali.

#918 2008-05-12 23:06:50

Rufus Thomas
Użytkownik

Uważam ze Kallen, wkoncu pokazana jest na preview pomoże Lulu w kłopotach i nakieruje( widać jej poważną mine) na właściwe tory, ale wydaje mi sie że to właśnie Rolo przywróci go do normalnego stanu psychicznego:) tzn. Rolo odegra ważną role smile_big:D i od tego momentu stanie sie pełnomocnym bratem Leloucha i sekretną bronią Zakonu!:)

I dalej nikt nie zauważył smierci Senby smile_big

Ostatnio edytowany przez Rufus Thomas (2008-05-12 23:09:23)

#919 2008-05-12 23:12:58

m(e)st
Użytkownik

Szkoda, że zginął Senba smile_big

Kallen może ma poważną minę ale dość śmichowe ubranko takie nie podobne do niej:D

#920 2008-05-12 23:15:19

Tsukune
Użytkownik

Biedny Senba.... minuta ciszy na forum ku jego pamięci...

Stopka forum

© Animesub.info 2024