#2701 2008-05-10 23:20:39

Hatake
Użytkownik

Odp: Naruto Shippuden

2Pack napisał:

Był już taki przypadek z wykorzystaniem mangowej postaci w fillerach (Koleś ten co prawda w mandze się nie ukazał, ale Kishimoto poruszył sam fakt jego istnienia). Chodzi o jednego z członków organizacji Mistrzów Miecza.
Tak więc, skoro pokazano członka organizacji, to czemu nie można dać jednego z Jinchuurikich... też uważam, że Sora ma w sobie demona :-) Zapowiadają się całkiem ciekawe zapychacze! ;-D

Yup, to był Raiga, co go pokonali super ostrym Curry. XDDD

#2702 2008-05-10 23:24:41

Dragmaru
Użytkownik

To może być pewien odpowiednik Kakashi Gaiden z mangi- w mandze jest, a w anime go nie ma. Tak samo może być z motywem z Sorą -jest w anime, nie ma w mandze. Poza tym jeśli ktoś uważnie czytał mangę, to zauważyłe że jednego Jinchuuriki brakuje.

Spoiler:
Demon(po japońsku)imię/zwierzę - Jinchuuriki

Jednoogoniasty (Ichibi) Shukaku/ Tanuki - Gaara
Dwuogoniasty (Nibi) Nekomata/ Nekomata(kot) - Yugito
Trójogoniasty (Sanbi) Isonade/Żółw - none
Czteroogoniasty (Yonbi) Sokou/ Gad - ten staruszek
Piecioogoniasty (Gobi) Houkou/Pies - ?
Sześcioogoniasty (Rokubi) Raijuu/Łasica - ?
Siedmioogoniasty (Shichibi) Kaku/Borsuk - ?
Osmioogoniasty (Hachibi) Yamata no Orochi/-Wąż albo Smok - ?
Dziewięcioogoniasty(Kyuubi) Kyuubi no Youkai/Kitsune(lis) - Naruto

Wiemy, że 7 z 9 Bijuu zostało już zapieczętowanych przez Akatsuki. Wiemy, że Ichibi był trzecim z nich(po wyjęciu go z Gaary pojawiło się 3 oko)
Wiemy, że Yugito, której motyw powinien być teraz, jest 6 Jinchuuriki, ten staruszek 7, a przed nią zapieczętowano jeszcze Trójogoniastego jako 5. Kim więc był 4 Jinchuuriki? Wydaje mi się, że ten motyw ma to właśnie wyjaśnić. 
Rzeczywiście, zapowiadają sie wyjątkowo fajne zapychacze:).

Ostatnio edytowany przez Dragmaru (2008-05-10 23:27:18)

#2703 2008-05-11 00:27:03

Gela19
Użytkownik

Jakby na to nie patrzeć to wychodzi na jedno... te rzekome zapychacze będą uzupełnieniem fabuły ... poza tym wydaje mi się że Naruto podczas tej misji wymyśli nowa technikę w końcu ma niesamowita okazje zgłębić tajniki manipulowania czakrą o naturze wiatru. A jesli nie wymyśli to napewno zbierze wiele informacji... Które mu się przydadzą w trakcie treningów z Kakashim ...

Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.

#2704 2008-05-12 13:42:46

Deviant
Użytkownik

Ja tam sie ciesze... PRzynajmniej bede mial okazje  zassac i ogladnac wszystkie odcinki One Piece*, a podrodze ogladac naruciaka lajtowo smile

*omg to tylko 140GiB

or2yv7gv3.gif

#2705 2008-05-13 22:08:47

Rammstein
Użytkownik

Kurde znaleźć ten temat w którego nazwie znajduje się błąd graniczy z cudem.
Cuda się zdarzają i dlatego go znalazłem.

Mam pytanie smile
Yamato/Tenzou, aby uzyskać element pierwiastka drewna musiał połączyć z jednej ręki ziemię, a z drugiej wodę.
Powiedzcie mi jak to zrobił Haku skoro pieczęcie w pewnym momencie wykonywał jedną ręką ?
Bardzo mnie to zastanawia.

#2706 2008-05-13 22:16:02

dulu
Moderator

Bo Haku był fajny. xD
Nie no, on był z jakiejś tam zaawansowanej linii, czy coś w ten deseń. Był geniuszem, tyle że spotkał Zabuzę, który gówno go nauczył, przez co zginał tak marnie.

#2707 2008-05-13 22:16:06

bodzio
Użytkownik

Rammstein napisał:

Kurde znaleźć ten temat w którego nazwie znajduje się błąd graniczy z cudem.
Cuda się zdarzają i dlatego go znalazłem.

Mam pytanie smile
Yamato/Tenzou, aby uzyskać element pierwiastka drewna musiał połączyć z jednej ręki ziemię, a z drugiej wodę.
Powiedzcie mi jak to zrobił Haku skoro pieczęcie w pewnym momencie wykonywał jedną ręką ?
Bardzo mnie to zastanawia.

Haku miał ograniczenie więzów krwi, czyli specjal ninjutsu. I tylko on umiał jedną ręką wykonywać pieczęcie. Licho wie dlaczego i czemu tylko on miał takiego skilla.

wladza1.png

#2708 2008-05-13 23:50:32

Rammstein
Użytkownik

Wy mnie nie rozumiecie jezor
Yamato/Tenzou jak skoncentrował w jednej ręce wodę, a w drugiej ziemię i je złączył otrzymał drewno.
Haku nie złączył rąk, a co za tym idzie nie połączył obu elementów (wiatru i wody), bo podczas wykonywania pieczęci posługiwał się jedną ręką.
Teraz rozumiecie o co mi chodzi ???

#2709 2008-05-14 00:24:50

Gela19
Użytkownik

Ja cię zrozumiałam od razu ale wydaje mi się że do dlatego ponieważ Haku te technikę opanował do perfekcji i był posiadaczem zaawansowanej linii krwi i nie musiał ich ŁĄCZYĆ osobno bo on wytworzył jutsu które juz łączyło w sobie obie natury

Np. Yamato pokazał Naruto o co chodzi w manipulacji naturą chakry bo inaczej by jej nie pojął ... Naruto gdy nauczy się posługiwać 2 naturami tez nie będzie juz za pewne skupiał sie na osobnych charakterach chakry bo wytworzy juz połączone jutsu bynajmniej tak mi się wydaje bo Kakashi zdaje sobie sprawę że może nie być czasu na ŁĄCZENIE ich z 2 rąk w trakcie walki przeciw akatsuki. Poza tym zauwarz że Kakashi, Chidori tez wykonuje jedną ręką i gdy łączy je również używa jednej ręki.

To jest mi się wydaje oparte na takiej samej zasadzie jak uzywanie nie werbalnych technik czyli nie wypowiadaniu na głos formuł... jak się wyszkolisz w tym to jestes w stanie zaskoczyć przeciwnika i nie bedzie wiedział jakiej techniki uzyjesz no chyba że masz sharingana:P I tak samo jest z łączeniem natur chakry... im dłuższy trening tym lepsze efekty bez zbędnego tracenia czasu.

Wybacz jeśli coś zagmatwałam albo poprostu jesli nie udzieliłam Ci odpowiedzi takiej jaka chciałeś otrzymać ale ja tak na to patrzę.

Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.

#2710 2008-05-14 00:41:52

KKnD
Zbanowany

aż mi sie przypomniało
pewnie trza odkopać,
chodzi mi o to czemu raz rasengan'a robił ręką, a raz trzema?

fontani32678yp1.gif

#2711 2008-05-14 09:16:13

Dragmaru
Użytkownik

Trzema robi, bo jest pierdoła i nie umie jedną, więc sobie wykombinował taki skrót. Dopiero jak mu przybędzie trochę czakry, to udaje mu sie robić go jedną.

#2712 2008-05-14 09:30:00

bodzio
Użytkownik

Dragmaru napisał:

Trzema robi, bo jest pierdoła i nie umie jedną, więc sobie wykombinował taki skrót. Dopiero jak mu przybędzie trochę czakry, to udaje mu sie robić go jedną.

Czakry to on ma 3 razy więcej niż Kakashi. Nie licząć czakry demona. Tu chodzi o umiejętność korzystania z niej. Taki Jiraya zrobi rasengana bez problemu, a Naruciak musi sobie klonami pomagać.

wladza1.png

#2713 2008-05-14 09:53:32

Dragmaru
Użytkownik

bodzio napisał:
Dragmaru napisał:

Czakry to on ma 3 razy więcej niż Kakashi. Nie licząć czakry demona. Tu chodzi o umiejętność korzystania z niej. Taki Jiraya zrobi rasengana bez problemu, a Naruciak musi sobie klonami pomagać.

Miałem na myśli, że jak zaczyna korzystać z czakry Kyuubiego, to wtedy robi jedną ręką.

Ostatnio edytowany przez Dragmaru (2008-05-14 09:53:48)

#2714 2008-05-14 11:44:14

dariusz666
Użytkownik

Oj, ale wtedy z Sasuke pod wodospadem to pewnie autorom się coś pomieszało i zapomnieli dodać scenę jak tworzy klona i dopiero z jego pomocą robi Rasengana by zaatakować Sasuke.

Ostatnio edytowany przez dariusz666 (2008-05-14 11:46:54)

The_Breaker_logo_by_TehInspector.png

#2715 2008-05-14 17:41:36

KKnD
Zbanowany

albo nie było czasu na takie pierdoły xD
W każdym razie dzieki za odp.

fontani32678yp1.gif

#2716 2008-05-14 17:56:30

Polish_Spider
Użytkownik

Przeciez Naruto jak przejmie nad nim wladze Kyuubi (a pod wodospadem mialo to miejsce) nie jest w stanie tworzyc klonow (albo jest to bezcelowe, poniewaz kazde obrazenia powoduja znikniecie klonu a gdy Naruto korzysta z chakry Kyuubiego to caly czas jest przez nia raniony, czyli klony od razu by zniknely).

#2717 2008-05-14 18:11:37

dulu
Moderator

Ten głupi lis ma mu pomóc w opanowaniu 'trybu pustelnika', więc nasz Naruciak będzie naprawdę niezły, bo jak na razie umie klony i rasengan. xD
Kto czytał mangę, ten wie.

#2718 2008-05-14 18:25:33

KKnD
Zbanowany

Polish_Spider napisał:

Przeciez Naruto jak przejmie nad nim wladze Kyuubi (a pod wodospadem mialo to miejsce) nie jest w stanie tworzyc klonow (albo jest to bezcelowe, poniewaz kazde obrazenia powoduja znikniecie klonu a gdy Naruto korzysta z chakry Kyuubiego to caly czas jest przez nia raniony, czyli klony od razu by zniknely).

Pierwsze słyszę ze klony znikają gdy oryginał jest raniony
zresztą na obalenie twojego stwierdzenia, klony tylko sie dusiły gdy Naruto sie przemieniał

fontani32678yp1.gif

#2719 2008-05-16 03:05:16

Deviant
Użytkownik

odcinek  59 ktory juz wlasnie ogladlem, nic nie wnosi. jest nudny i przegadany.
przynajmniej poznajemy wrogow i ich moce.
Fudou, Fuem, Fuuka, czwarty hmm... nie przedstawil sie ;P prostak ;P

Jak narazie efektownie wygladala technika wykonana przez Fudou. Doton! Uitenpen [ Earth Technique ] Mutability.
Przemiana krajobrazy w jego wykonaniu byla potezna. wiec walka jego z Yaamto powinna byc ciekawa w nastepnym 60 odcinku.

or2yv7gv3.gif

#2720 2008-05-16 10:01:26

Hatake
Użytkownik

KKnD napisał:
Polish_Spider napisał:

Pierwsze słyszę ze klony znikają gdy oryginał jest raniony
zresztą na obalenie twojego stwierdzenia, klony tylko sie dusiły gdy Naruto sie przemieniał

No to nie obaliłeś, a potwierdziłeś...
I patrz, logika: klony, które wykonuje Naruto nie są zwykłymi Bunshinami, które mają zmylić przeciwnika. On tworzy idealne kopie własnego siebie, wraz z opcją myślenia i takich tam. Naruto używając mocy lisa otrzymuje obrażenia w postaci bardzo mocnych oparzeń i tym podobnych, klon, robiąc to samo, zniknie zaraz po pierwszym oparzeniu.

Stopka forum

© Animesub.info 2025