#941 2008-05-15 10:56:09

Shinma86
Użytkownik

Odp: Code Geass: Lelouch of the Rebellion

Przepraszam, ale muszę zadać dość prozaiczne pytanie, do tego cofnąć się do pierwszej serii. Czy ktoś zna tytuł tego kawałka z openingu ostatniego epizodu pierwszej serii? Po głosie wydaje mi się, że to T.M.Revolution, ale nie jestem pewna. Bardzo proszę o odpowiedź, jeśli ktoś wie:) Z góry dzięki;)

#942 2008-05-15 10:58:28

LWish
Użytkownik

Flow - COLORS smile

#943 2008-05-15 11:02:59

Shinma86
Użytkownik

LWish napisał:

Flow - COLORS smile

Nie o to mi chodzi:P Chodzi mi o ostatni epizod - ten długi 46 minutowy. Tylko w nim był ten opening. Chodziło mi o TEN. Ale już znalazłam odpowiedź: Access - Hitomi no Tsubasa. Dzięki smile

#944 2008-05-15 13:13:08

Tsukune
Użytkownik

Hmmm...ja w takich przypadkach polecam 'poszukanie' OST do anime. Powiem że całkiem przyjemne. Muszę przyznać że Nakagawa Koutarou odwalił kawał porządnej roboty. Np. Cold Nobility lub Devil Created ^^

"Apa Apa Apapa!" - Apachai Hopachai

#945 2008-05-15 15:08:11

ciapek
Użytkownik

Maly dopisek do postow dotyczacych rozmowy V.V i Karolcia od gg:
[cytuj]
In regards to the scene in R2 episode 6 where V.V. goes, "Charles, you're still naive" and Charles response, "Am I, brother?" What's going on in this scene is that V.V. is trying to emphasize that he is WAY OLDER than the Emperor, and the Emperor "agrees" so he calls him nii-san in agreement of his youth compared to his accomplice. DO YOU GET IT NOW?[/quote]
A co do nastepnych odcinkow. Mysle ze Lelouch "zmieni" na pewien czas scene swoich dzialan. Wiadomo ze bedzie sie cos dzialo w Chinach w koncu. Moze i wesprze EU? W kazdym razie z siostra walczyc nie bedzie oczkod

#946 2008-05-15 15:20:53

KieR
Użytkownik

Jescze się okarze, że jakoś Lelouchu przejmie władze nad Chinską Federacją, EU po czym  pokona ojca a ten mu oddwa Brytanie, która stanie się jedynym krajemzajmującym cała kule Ziemską ;]

tumblr_static_bug.gif

#947 2008-05-15 15:48:00

Nanami
Użytkownik

Niech sobie ci z GG mówią, co chcą, gdyby Karolek użył zamiast "nii-san" choćby "oyaji-san" to by było o wiele prościej, a tak to nie wiadomo co tam naprawde chodziło mu nazywając V.V. "starszym bratem".

#948 2008-05-15 17:45:19

Gela19
Użytkownik

Cholera czy was też tak ponosi gdy oglądacie każdy odcinek CG?... Ja to normalnie myślałam że rozwalę na kawałki biurko jak oglądałam 6 ep ... Nunally jest nieświadoma tego że była znów z bratem ... Suzaku mnie wku*** ale Lelouch to już naprawdę mnie irytuje.... już straciłam rachubę kto ma racje a kto nie........ Wiem tylko że jak oglądam to anime to ciśnienie mam tak wysokie że sie go nie da nawet zmierzyć....Dawno już żadne anime tak na mnie nie działało.... Jak myślicie jak to się skończy?

Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.

#949 2008-05-15 18:15:10

Kroko
Użytkownik

Suzaku wkurza każdego i nie ma sie co dziwić. Spekulacji na temat zakończenia jest tyle ile ludzi ogladających tą serie. Jedni myślą że zginie suzaku albo lulu albo oboje zginą. Niektórzy sądzą że lulu pokona ojca i zajmie jego miejsce. Są też takie w których wybiera jedna z dziewczyn(C.C albo karen). Zakończenie znają jedynie bóg i twórcy.

If being powerless is evil, does it mean that power is justice?

#950 2008-05-15 18:29:28

Nanami
Użytkownik

Nikt z bohaterów w Code Geass nie ma racji. Racja to kwestia obiektywna. Każdy z nich dąży po trupach.

Zakończenie... na pewno nie będzie różowe, widzę dużo umarlaczków smile

#951 2008-05-15 18:48:09

Zgrzyt
Użytkownik

No też tak myślę a najbardziej widzę motyw ktoś strzela do Suzaku lub Lulu i albo Lulu bądź Suzaku zasłoni tego drugiego ginąc w ramionach przyjaciela w momencie gdy doszli do pojednania. Albo w finałowej walce zginie jeden z nich Suzaku będzie brnąć do przodu po wybijając większość zakonu + Karnen i na końcu Zginie z rąk lulu bądź C.C . Tez może być tak że Nanally zginie(lub na końcu gdy wszyscy zginą wstanie z wózka otworzy oczy i powie "Ale burdel się zrobił"  ) i Zero popadnie w szaleństwo i będzie BUM. Jednak uśmiał bym się gdyby zapowiadało się na słodkie zakończenie wszytko pięknie a C.C wyciąga broń zabija Zero i z uśmiechem mówi nie jesteś już potrzebny XD

Jednak to tylko domysły wyciągnięte z anime twórców

#952 2008-05-15 19:04:40

wariacik
Użytkownik

Nanami napisał:

Nawet najlepsze zakończenie potrafi zdołować, aż czasami boję żeby nie przesadzi ze skreślaniem z listy żywych kolejnych postaci.

Wracając do Suzaku, trochę mnie dziwi dlaczego bawił się w ten cały telefon do Nunally. Raczej spodziewałem się jak tylko Zero pierwszy raz wystąpi w TV, Suzaku ruszy do Japonii wpakować Lulu kulę w potylicę, a tu proszę mamy podchody z tym czy odzyskał pamięć czy nie. Coś mi się zdaje że nasz rycerzyk wie więcej o planie Charlesa niż nam się zdaje.

#953 2008-05-15 19:31:35

Gela19
Użytkownik

Na pewno to białe walczące zmechanizowane kupsko ( mam na myśli dupka jakim stał się dla mnie Suzaku ) wie duzo więcej o planie imperatora... w końcu było powiedziane że jest jedynym który zna prawdę i jedynym który zobaczył TO miejsce które "kochany tatuś" Lulu nazwał bronią... Obydwoje coś knuja i wydaje mi się że Suzaku przejdzie na strone Charlesa albo z własnej woli albo Imprerialny grzyb dowie się o rzekomych zamiarach Suzaku stworznia Niepodległej Japonii i użyje na nim Geass żeby zabił Lulu, Nunally która pozna prawdę i wszystkich jedenastostrefowców którzy sprzeciwią się jego woli...

to anime poprostu mnie wykańcza z odcinka na odcinek smile Już się nie moge doczekac 7 epa i albo Zero wszystkich Brytyjczyków rozpierdzieli za to że Suzaku zabrał mu siostrę albo strzeli sobie kukle w łeb i ze słowami na ustach " robiłem to dla Ciebie Nunally" umrze a Zakon Czarnych Rycerzy zorganizuje powstanie tak wielkie że zniszcza impreatora za Lulu i na jego grobie położą szable jaką nosił przy sobie jego "tatuś"( o ile jakąś nosi bo niezwróciłam uwagi na to wielkie bydle w białych loczkach ) a Nunally będzie miała Geass i wykończy C.C za to że tak zmieniła Leloucha a potem zajmie się V.V  i sama zwiariuje po stracie brata i suzaku ...a Rolo? hmm niech sie roluje.... Mam nadzieję że wszystko sie powoli zacznie wyjaśniać a poziom akcji będzie dalej taki sam albo i lepszy

Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.

#954 2008-05-15 19:46:06

Nanami
Użytkownik

wariacik Suzaku wie tylko tyle, co sam sie dowiedził i powiedział mu V.V., Karolek mu dużo więcej nie zdradził na pewno. Jak dla mnie zostawienie Suzaku z jego wspomnieniami i danie mu wolnej ręki to kolejny czynnik mający sprawdzić na ile Lelouch jest przebiegły, danie mu kolejnej szansy. Gdyby Suzaku wiedział zbyt dużo, to nie byłoby na rękę Karolkowi... Suzaku nie wie, czy terazniejszy Zero to Lelouch czy ktoś go naśladujący. Trik z telefonem od Nunnally był jak dla niego gwarantem (a że nie wie, że Rolo pokrzyżował mu szyki...) i wcale sie nie dziwie, ze taka szopke odstawił.

#955 2008-05-15 20:00:19

oneechan
Użytkownik

Nanami napisał:

Mam taka nadzieje, że wszyscy zostaną "pozastrzelani" jak kaczki, ewentualnie Lulu mógłby przeżyc smile_big

Nanami napisał:

...powiedział mu V.V...

A ja myslałam, że V.V jest kobietą:o

oneechan.pngwaciwe.png

#956 2008-05-15 20:26:23

Imrahil
Użytkownik

Suzaku wcale nie jest takim dupkiem, w końcu stracił Euphie, a przez Lelouch'a. Walczy na swój sposób(może ma w planach zostanie imperatorem) i wie, że przy walce z Lelouchem musi stosować drastyczne środki. Z tego co pamiętam w sezonie pierwszym Lelouch użył na nim geass, kazał "żyć", więc jak teraz zamierza go zabić?

Jeżeli C.C. przeżyła to mam nadzieje, że i Orange się pojawi, może w jakiejś bitwy w ostatnich odzcinkach wraz z wszystkimi rycerzami okrągłego stołu.

#957 2008-05-15 20:38:41

Caland
Użytkownik

@up, to samo miałem napisać.

Jak dla mnie to praktycznie pewnikiem jest że Lulu pod koniec serii zginie(a przynajmniej takie zakończenie by mnie nie zdziwiło), a co do V.V to też przez pewien okres czasu myślałem że to kobieta ;D.

Nie wiem czy to było na tym forum, ale gdzieś wczytałem że w chyba 9 odcinku Lulu, wysunie jakąś propozycje do Suzaku(może chce go szantażować, że powiem wszystkim co się stało z jego ojcem? ]:->), jestem ciekaw o co może chodzić, i co takiego ma Suzaku(oprócz Nanaly, która jest teraz względnie bezpieczna), co by Lulu mógł wykorzystać?

#958 2008-05-15 20:42:38

Kroko
Użytkownik

Lulu urzył na nim geassa i kazał mu "żyć", ale to tyczy sie tylko prób samopójczych. Wtedy Suzaku chciał sie poswięcić i zabrać Zero ze sobą do grobu. Lulu ma teraz kilka mozliwosci zabicia go, chociażby Rolo, albo może sam go zabić wkoncu Suzaku nie jest w 100% pewny czy Lelouch odzyskał pamięc.

If being powerless is evil, does it mean that power is justice?

#959 2008-05-15 20:49:38

Shinma86
Użytkownik

Gela19 napisał:

Na pewno to białe walczące zmechanizowane kupsko ( mam na myśli dupka jakim stał się dla mnie Suzaku ) wie duzo więcej o planie imperatora... w końcu było powiedziane że jest jedynym który zna prawdę i jedynym który zobaczył TO miejsce które "kochany tatuś" Lulu nazwał bronią...

Nie oglądałaś zbyt dokładnie jezor Suzaku nie jest jedynym. Jest jedynym spośród Rounds, ale nie jedynym z popleczników Karolka, który wie o wszystkim i był w "świątyni". Nawet w pierwszym sezonie, gdy Lulu zawiera pakt z C.C., w jego wizji widać Imperatora i grupę ludzi stojących u jego boku właśnie przed mieczem Akashy. Czy ten wątek tych tajemniczych ludzi będzie rozwinięty? Nie wiem, ale ciekawie by było:D

BTW ja lubię Suzaku[jezor] A dlaczego? Bo przestał być papierowy. Ponadto, jest obecnie jednym z nielicznych wrogów Lulu, których Lelouch naprawdę może się obawiać. Bez Suzaku i jego mentalności, ta seria byłaby co najmniej mdła.

EDIT: Od jakiegoś czasu czytam komentarze o Nunnaly i o Geass; albo, że może dostać, albo, że Karolek jej może sprać mózg swoim Geass... Oświećcie mnie, bo może mi coś umknęło... Jak to wszystko może być możliwe, jeśli Nunnaly jest niewidoma? Rozumiem, że może na nią oddziaływać Geass Rollo, ale Lulu potrzebuje kontaktu wzrokowego, podobnie jak Imperator, żeby użyć Geass. W drugą stronę jest to samo. Jak Nunnaly może otrzymać Geass i go używać, jeśli jest niewidoma?

Ostatnio edytowany przez Shinma86 (2008-05-15 20:57:28)

#960 2008-05-15 21:06:20

Rinea
Użytkownik

Shinma86 napisał:

BTW ja lubię Suzaku[jezor]

A na mnie Suzaku ma zły wpływ, jak ostatnio oglądałam CG to prawie krzyczałam: "Zrób mu trepanację czaszki Lulu!!!".

Jeśli chodzi o zakończenie, to boję się, że będzie otwarte: Lulu gdzieś sobie żyje i nie wiadomo co się z nim dzieje, a Nunnaly zostaje imperatorem.

Stopka forum

© Animesub.info 2024