#1 2008-05-18 05:18:42

werewolf
Użytkownik

hack//... CO I JAK?

Nie mam zielonego pojecia gdzie indziej o to zapytać...
Ani gdzie szukać odpowiedzi... Wszystko to wina mojej ignorancji w tej dziedzinie i niewielkiego (dotychczas) zainteresowania:D

Pytanie dość proste... (chyba?)

Chodzi mi o mangi z pod znaku ".hack//"
Jestem świerzo po po obejrzeniu .hack//SIGN i .hack//LIMINALITY i chciałem zabrać się za mangę, która miała mi posłużyć za przerwynik zanim ściągnę pozostałe tytuły.
I w tym miejscu zaczyna się problem...:(

W jakiej kolejności były wydawane?
Ile jest tych tytułów?
Ile chapterów liczą (albo tomów)?

W tej chwili udało mi się wykopać ".hack//4 koma" i ".hack//G.U.TheWorld" po 4 czapy.

Tak więc dochodzi jeszcze pytanie czy ktoś wie gdzie znaleźć coś więcej?... o ile jest coś więcej...

Tak czy inaczej naważniejsze jest w jakiej kolejności to czytać.

Z góry dzięki za pomoc.

Ostatnio edytowany przez werewolf (2008-05-18 05:21:46)

#2 2008-05-18 08:03:00

Nighthanter
Użytkownik

Odp: hack//... CO I JAK?

Może wiele to nie pomoże, ale wejdź na Mangaupdates i wpisz w wyszukiwarkę hack// wybierz któryś tytuł i w opisie będziesz miał Related Series tam będzie pisać, co dla wybranego przez ciebie tytułu jest sequelem, a co prequelem. Wszystkie potrzebne informacje powinieneś tam znaleźć.

#3 2008-05-18 11:05:58

FAiM
Użytkownik

werewolf napisał:

Jestem świerzo po po obejrzeniu .hack//SIGN i .hack//LIMINALITY i chciałem zabrać się za mangę, która miała mi posłużyć za przerwynik zanim ściągnę pozostałe tytuły.

to jedynym słusznym wyborem będzie coś spod znaku Project .hack, czyli .hack//Legend of the Twilight wydane przez JPF pod tytułem .hack//Bransoleta Zmierzchu i liczącą trzy tomy... akacja DUSK'a dzieje się 4 lata po wydarzeniach z .hack//Quarantine...

a co do reszty, które zaliczają się do .hack Conglomerate, to:
.hack//XXXX - manga bazująca na grze z Project .hack (tej pierwszej, czteroczęściowej)... więc teorytycznie można ją przeczytać przed DUSK'iem, jednak nie jest ona zaliczana do kanonu..
.hack//4koma - parodia z postaciami zarówno z Project .hack, jak i .hack Conglomerate w postaci yonkoma (czterokadrowe krótkie historyjki)... [nie zaliczana do kanonu]
.hack//GnU - sidestory .hack//G.U., opowiadające historię zupełnie innych postaci...
.hack//G.U.+ - alternatywna wersja wydarzeń z gier G.U. [nie zaliczana do kanonu]
.hack//Alcor - też chyba, tak jak .hack//GnU, jakieś sidestory...

jest jeszcze coś takiego jak .hack//LINK, które dzieje się trzy lata po wydarzeniach z gier G.U....

no ale to tylko same mangi z projektu hack, a dochodzą do tego liczne novele, anime oraz przede wszystkim gry...

Ostatnio edytowany przez FAiM (2008-05-18 11:28:43)

K5Cqyo6.png?1

#4 2008-05-18 22:21:43

werewolf
Użytkownik

Dzięki Faim... Ale mógłbyś jasno napisć Kolejność:D ponumerowaną ( 1,2,3...itd:p )

Przy okazji zapytam jeszcze o jedną rzecz, która mnie trochę męczy:D
Jeśli chodzi o anime .hack//SIGN to w ostatnim odcinku (28 - unison ) kim była cała reszta postaci? Wyglądało jakby się wszyscy świetnie znali... A ja nic nie rozumiem:)

#5 2008-05-18 23:10:25

Zarathustra
Użytkownik

werewolf napisał:

Przy okazji zapytam jeszcze o jedną rzecz, która mnie trochę męczy:D
Jeśli chodzi o anime .hack//SIGN to w ostatnim odcinku (28 - unison ) kim była cała reszta postaci? Wyglądało jakby się wszyscy świetnie znali... A ja nic nie rozumiem:)

To postacie z serii wcześniejszych części gier, jeżeli się interesujesz serią hack i nie masz PlayStation 2 to biada Ci;)

#6 2008-05-18 23:34:55

werewolf
Użytkownik

W zasadzie WŁAŚNIE się zainteresowałem:D Nac .hack//SIGN wpadłem w zasadzie przypadkiem... Seria jest nudna... ale tak cholernie wciągająca, że to zakrawa o absurd:D Mimo, że momentami ziewałem to musiałem wiedziedzieć co będzie dalej:D Nuby jedno z drugim się wyklucza... Ale chyba się zakochałem xD

Mówiąc krótko muszę zaliczyć wszystko jak leci... począwszy od gier poprzez mangę, anime aż do nowelek:D

PS 2 nie mam... Ale wydać kilka setek zawsze mogę ;p i najprawdopodobniej to zrobie:D

Ostatnio edytowany przez werewolf (2008-05-18 23:41:37)

#7 2008-12-12 16:19:47

chobits1
Użytkownik

Cześć. ja mam na sprzedaż mangę .hack//Bransoleta Zmierzchu.

Stopka forum

© Animesub.info 2024