Nie jesteś zalogowany.
Tandem też stanie się ofiarą pierwszego numeru, a co tam, trzeba sprawdzić.
Tandem chyba w najbliższym czasie będzie miał z 13 chętnych do obejrzenia tego pierwszego numeru
Tak na poważniej, to jak dorwę jakąś robotę to kupie - choć brak (tak, wiem, że negocjują) czasopisma w empiku (czyt. przeczytaj-całe-zanim-kupisz) jest niewygodny :<
EDIT: w 100% nie jestem trzeźwy, więc proszę o nieobrażanie się.
Ostatnio edytowany przez qwig (2008-05-16 22:36:55)
-=PIERWSZA TROLLOWA MIĘDZYNARODÓWKA=-
dobre, lepsze, radzieckie!
A tak na marginesie, to już na okładce popełnili błąd, bo Gurren Lagann to anime z 2007, więc nie może być "Animem Roku 2008"
Może im chodzi o tą nową wersję, którą GAINAX zamierza wydać w tym roku z nowymi scenami i muzyką w openingu (znaleźli sobie po Evangelionie nowy nabijacz kobzy;)).
Mam nadzieje, że podpiszą umowę z Empikiem, bo nie mam zamiaru się bawić w zakupy czasopism prze net, tam wpadam i kupuje kilka gazet naraz od ręki.
Nie wiem jak Wy, ale ja chciałbym dać redakcji Arigato trochę czasu na zrobienie z Arigato naprawdę dobrego czasopisma. Niestety jeżeli MY tu i teraz nie zainwestujemy, to następne numery się nie ukażą (i znowu nie będzie niczego:D).
ps. ja osobiście wysłałem już swoje własne zamówienie a Ty ??
A może by tak zrobić czasopismo samemu? ^^ Bylo by idealne, wszystkim by pasowalo i kazdy mialby cos dla siebie
A może by tak zrobić czasopismo samemu? ^^ Bylo by idealne, wszystkim by pasowalo i kazdy mialby cos dla siebie
no to zrob ,,, gdyby to bylo takie latwe...
Enquax napisał:A może by tak zrobić czasopismo samemu? ^^ Bylo by idealne, wszystkim by pasowalo i kazdy mialby cos dla siebie
no to zrob ,,, gdyby to bylo takie latwe...
No ja zgaduję że chodziło raczej o ironię....
"Apa Apa Apapa!" - Apachai Hopachai
kurde kicha ze tylko można zamówić przez neta. mimo że koszt przesyłki niski i tak nie lubię przepłacać (polska logika). Jak ktoś kupi niech podzieli sie wrażeniami wtedy rozpatrzę kupno .
Taaaa, zanim doczekasz się opinii, wszystkie egzemplarze już zejdą... ;p
Ja swój już zamówiłem.
Wlasnie zamowilem pierwszy numer. Ciekawe co z tego wyjdzie :]
Ostatnio edytowany przez kaykay (2008-05-19 10:45:28)
No ja też tylko narazie jeszcze żadnej odpowiedzi nie dostałem
że niby kwartalnik to ma być... gdzieś tam wyczytałem... [;
sądząc po spisie treści imo nic szczególnego... szybko pójdzie w niepamięć jak otaku...
TO może być ciekawe XD ale rąbnęli się w tytule XD Pisze sie Arigatou raczej ^^ No nic, jak wyjdzie pierwszy trzeba będzie obczaić ;]
Samogloski w japonskim troche inaczej dzialaja niz ci sie zdaje. Pisanie w romaji a przepisywanie wymowy to co innego dlatego:
Arigato - pisemy w Romaji
Arigatou - piszemy gdy chcemy określić wymowe wyrazu.
Na innym przykladzie:
W hiraganie drugie "o" jest pisane jako "u" - wymawia się "doomo" a pisze sie "doumo".
Dlatego jak najbardziej poprawnie ARIGATO!
Ostatnio edytowany przez marzenia (2008-05-20 08:29:27)
Najlepiej pisać arigatou w kanji ;] Roma ssie...
Co do gazetki tyo poczekam az w empiku bedzie...
_KiRA zauważyłem niepukającą rzecz, dla ciebie wszytko ssie.... Zboczenie jakieś?
No raczej
No raczej
To mógłbyś chociaż sobie darować dzielenie się nim z nami przy każdej okazji.
Jeśli te pogłoski o kwartalniku się potwierdzą, to naprawdę kiepsko widzę żywot czasopisma. W dzisiejszych czasach trzy miesiące to kupa czasu zwłaszcza jeśli chodzi o dostęp do informacji. I faktycznie szkoda, że nie będzie można chociaż rzucić okiem w Empiku. Trzeba czekać na jakieś opinie szczęśliwych (oby) nabywców.
Cholera, napisałam taki fajny komentarz i mi się skasował. W gruncie rzeczy chodziło o to, że:
- jako miesięcznik wątpię żeby Arigato miało szansę (podejrzewam, że dlatego też nie traktuje tylko o anime ale o całej popkulturze azjatyckiej, dla jak najwiekszego audytorium), przynajmniej na początku.
- jak nie zdążę zamówić to pożyczy ktoś? ^^'
- Freeman jest starasznie srogi *^^* kireiiiiiiiiiiiiiiiii
- myślę, że to dobrze, że wogóle coś wychodzi w Polsce. Nasi przyjaciele zza oceanu mają więcej szczęścia i więcej niż jedną publikację manga/anime
Jak mi się znowu coś skasuje to nie będę więcej poprawiać ogonków w polfontach..... >.<
Freeman, nie wiedziałem, że masz fanki xp
Ostatnio edytowany przez Wanderer (2008-05-19 20:16:26)
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
Ja? Ja tylko niosę pomoc
- myślę, że to dobrze, że wogóle coś wychodzi w Polsce. Nasi przyjaciele zza oceanu mają więcej szczęścia i więcej niż jedną publikację manga/anime
Bardzo dobrze, tylko u nas to się chyba nie przyjmie. Nie ten rynek. Obym się mylił, życzę im jak najlepiej.
marzenia napisał:- Freeman jest starasznie srogi *^^* kireiiiiiiiiiiiiiiiii
Freeman, nie wiedziałem, że masz fanki xp
Wanderer zazdrosniku :3
No co? Niektóre kobiety lubią stanowczych mężczyzn.[wstyd] Nie martw się może Ciebie też ktoś kiedyś polubi
(Oczywiście niewinny żarcik, żebyś mi się tu nie obraził)
Freeman: U nas nie ma rynku. W Polsce się nie kupuje anime, tylko ściąga. A rynek mang też umarł (w porównaniu do tego co bylo za powiedzmy czasow późnej czarodziejki z księżyca)
Ostatnio edytowany przez marzenia (2008-05-19 20:44:46)