Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zjadacz problem w tym że ta grupa z której tłumaczę wydała tylko 3epki a ogólenie jest wydanych 6. Także nie przyśpieszymy
A ja zerknełem na M F i wg mnie nie jest zle MF nie jest genialny ale i tak wybija się ponad te cienkie Anime co ostatnio widze np ostatnie Gundamy mnie dobiły totalnie .To tyle co mam na ten temat ja MF zassam cały bo lubie walke i romans pdr all sasad
Możesz bez problemu, choć parę smaczków ci umknie;)
Też ostatnio zobaczyłem nową serie macrossa i pomyślałem, że może to dobry moment aby obejrzeć coś z tej serii. Niestety rozeznałem się i troszkę zagmatwałem. Może mi ktoś zrobić mały tutorial po macrossie? Czy te serie się wiążą ze sobą? Są te same postacie lub wydarzenia? w jakiej kolejności oglądać?
W Macross F jest pare watków z Macross Zero, wiec radze obejrzec przed Macross F Macross Zero ;]
Szczerze mówiąc to drzewko mnie ostatecznie zniechęciło. Nie mam już ochoty zaczynać kolejnego "gundama" i miałem nadzieję, że pod tym względem serie macrossa okażą się bardziej elastyczne. No nic, za fajne rzeczy trzeba płacić więcej, poszukam sobie innej serii.
Zacząłem to niedawno oglądać i mi się całkiem spodobało, na tyle aby sięgnąć po coś jeszcze z uniwersum Macross. Ściągam właśnie jakiś stary film kinowy, i dwie serie OVA "Plus" i "Zero". Myślałem nad zapoznaniem się ze starszymi seriami TV, ale po zobaczeniu liczby odcinków jakie mają dałem sobie spokój.
Nawet mi pasuje ten klimat i konwencja z Frontiera, nastoletni bohaterowie i takie tam pierdółki, (obejrzane 12 odcinków na razie, ściągam od "opóźnionej" grupy) ale mam nadzieję, że chociaż jedna OVA będzie w poważnym klimacie.
Zamiast pierwszego Macrossa wystarczy obejrzec film "Do you Remember Love", ktory jest kompilacja wszystkich najwazniejszych watkow z Macrossa (jest to historia alternatywna do serii tv), a przy okazji jest duzo krotszy. OAVy sa powazne. Generalnie warto wiedziec o co chodzi w macrossach chociazby po to zeby zauwazyc nawiazania jakie pojawiaja sie w F (odcinek z kreceniem filmu np :-)).
Witam, może to nie do końca odpowiedni temat, ale na początku była mowa o napisach to zapytam tutaj, żeby nie śmiecic ^^. Otóż wiecie może czy gdzieś mogę, lub czy w ogóle mogę dostać napisy do Macross F ep 24 i 25? np na stronie Destiny Subs jest napisane, że napisy już wyszły i projekt zakończony, ale nie bardzo mogę je znaleźć, na ansi nie ma w każdym razie. Byłbym wdzięczny za odpowiedź ;D
Ostatnio edytowany przez szef(c) (2008-11-08 12:27:57)
Aaaa, w takim razie przepraszam, widać musze jeszcze popracować nad czytaniem ze zrozumieniem, w każdym razie dzięki ^^
Hej, znów mam problem dotyczący napisów do Macrossa ^^. Chodzi o to, że kiedy ściągnąłem 16 epizod od Destiny Subs , zamiast polskich znaków mam przeróżne krzaki i cyferki, chociaż wcześniej wszystko było ok. Byłby ktoś tak dobry i wrzucił mi tutaj działające napisy, albo powiedział mi jak zaradzić tym krzaczorom? Będę strasznie wdzięczny. xD
Jeśli chodzi o synchro do grupy [Lunar] to chyba ktoś źle wykonał konwersję ANSI>UTF-8, natomiast jeśli chodzi o synchro do [gg] wystarczy zmienić kodowanie w notatniku z ANSI na UTF-8(Unicode).
Faktycznie, działa. Dzięki bardzo, uratowałeś mnie ^^
Posiada ktoś synchro do wersji Lunar od ep 09 do ep 15 ????
Posiada ktoś synchro do wersji Lunar od ep 09 do ep 15 ????
Przyłącze się do zapytania kolegi Shakala gdyż na stonce nie ma niestety tych napisów do wersji Lunar
Czy to naprawdę aż tak trudne przesunąć sobie nieco napisy w tą czy w tamtą stronę? Trochę inwencji własnej, a można zdziałać dosłownie cuda Oo Zwłaszcza iż jest od groma poradników, które są w stanie wytłumaczyć cały ten proces w przeciągu powiedzmy dwóch minut? Samo przesuwanie/dopasowanie nie zajmuje więcej czasu?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna