Nie jesteś zalogowany.
Obejrzałam.
Klimat zaczyna być wybitnie mroczny.
A Kaname nad partyjką szachów, to majstersztyk, po prostu genialne. :>
W następnym odcinku powinno być przyspieszenie akcji.
Hehe tu widac samotnośc, złośc i smutek Kaname w tej scenie
Ja tam jestem pod wrażeniem tego anime bo zmiany jakie zachodzą w fabule poprostu daje się odczuć i sprawia to że klimat robi się mroczniejszy niż w mandze
W następnym odcinku będzie nie tylko przyśpieszenie akcji ale także rozwinięcie wątku Zero i Kaname a może nawet rozwiną nieco wątek o Yuki co by sprawiło że akcja w anime bedzie szybsza od tej w mandze
Sorki za jakiekolwiek spoilery
POzdrawiam
Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.
Oj też mam wrażenie, że to wszystko drastycznie przyśpiesza...
ALe akcja tak gna zazwyczaj w seriach liczących po 13 epków... mam nadzieje, że to nie zapowiedź szybkiego zakończenia...
Wydaje mi sie że to raczej efekt tego iż manga nie jest jeszcze skończona i najpierw poleca razem z manga a potem zmienią wszystko według siebie i stworza cos nowego... tak mi się wydaje przynajmniej na to wygląda bo zmiany sa coraz widoczniejsze a akcja przyśpiesza i nawet jeśli zna sie mange to nie mozna być pewnym że to akurat zostało zanimowane
Po ostatnich słowach Yagami w 6 epku można sądzić, że w kolejny pojawi się już ona. A to jest baaardzo duże przyspieszenie akcji.. będą musieli coś dodać... Walka z jeszcze jednym, ale jakimś silnym wampirem?
Spoiler
A może poszukiwania przeszłości Yuuki będą trwały kilka odcinków...
Któż to wie...
Zgodzę się że ONA będzie musiała się już niedługo pojawić ale wydaje mi się że nie w następnym epie ...
SPOILER
w każdym bądź razie może być rozwinięty Wątek walki Ichiru i Zero oraz Kaname i ...:P to by był za duży spoiler
Może być powiedzianych wiele dodatkowych informacji i Yuki może mieć jakąś przygodę w związku z odkrywaniem przeszłości której nie było w mandze czyli rzeczywiście może być jeszcze jeden przeciwnik na liście...
Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-05-20 23:42:44)
Pojawił się już 7 epek a nikt nic nie pisze... tak jak myślałam , w tym odcinku zostały ukazane rzeczy nieco inne a akcja nieco przystopowała:P Jest to odcinek wprowadzający
Na razie idzie wszystko po mojej myśli
P.S. postanowiłam odgrzebać ten temat by inni się wypowiedzieli.
Tak, tak;p właśnie nad nim ślęczę:D
EDIT:
1.
Jest gozina 3;44...
Mam za sobą połowę napisów... I z przykrością stwierdzam, że nie mam już siły...
Dokończe je i wstawię jak sie obudzę...
Po prostu oczy same mi się zamykają... pfff...
2.Geluś... Miałem ci napisać... Ale całkiem mi z głowy wyleciało...
Misja nadal trwa... Nic się nie rozstrzygnęło...
(O Gantzie mówie).
Ostatnio edytowany przez werewolf (2008-05-21 03:46:14)
Dziękuję za poświęcenie w tłumaczeniu :* Już się nie mogę doczekać aż skończysz:)
( Cholera to jednak jeszcze sobie odpuszczę jak to sie tak ciągnie ;/ -Gantz )
Obejrzałam w subie Shoku-dana i moje wrażenia...
To samo co w mandze pod względem wspaniałego zdecydowania, myśli i realnego działania u Yuuki. Nic tylko się załamać.
Spoiler!!
Ale mam dziwne wrażenie, że Yuuki zacznie mieć już teraz problemy z psychiką... Tak mi się nasuneło po formie w jakiej jej myśli i wspomnienia były pokazane.
A tak w ogóle to ciekawe, do kogo należał ten kobiecy głos, który Yuuki słyszała w główce.
Spoiler
Owszem Yuki może mieć problemy z psychą- wyglądała w tym odcinku na wybitnie podatną. Co do tego głosu w jej myślach to mi się wydaje że to nikt inny jak PRZEBUDZONA DRUGA ONA.
Co do jej zdecydowania - ona definitywnie się pogrąża...
Zero biedak chciał nabić plusów w tym epie a Yuki głupia myślała, że to Kaname...;/ Kaname wysuwa się na prowadzenie?
Dziwny zbieg okoliczności, że wszystkim wzięło się na TE SAME wspomnienia... Sposób w jaki ukazali wydarzenia w tym odcinku jest zastanawiający bynajmniej dla mnie. Zmiany w treści anime nie są wielkie i nie odbiegają zbytnio od mangi w tym epie ale zobaczymy co będzie dalej.
Spoiler
P.S. Zachęcam innych do oglądania i komentowania tego anime bo nudno na tym forum gdy wypowiadają się te same osoby Podzielcie się swoimi odczuciami
ALe akcja tak gna zazwyczaj w seriach liczących po 13 epków... mam nadzieje, że to nie zapowiedź szybkiego zakończenia...
Seria ma podobno liczyć 26 odcinków
Spoiler
Myślisz Geluś, ze to druga ona? Ja się zastanawiałam nad jej matką, skoro wspomniana jest tam "duża ilość krwi", a poza tym ten głos jest wybitnie kobiety dojrzalszej niż Yuuki.
Spoiler podwójny bo z mangi
Chociaż ona po przebudzeniu wyglądała na dojrzalszą...
Koniec spoilera
Co do przyspieszenia, to w 7 epku znowu mamy delikatne zwolnienie, więc widać, że próbują to racjonalnie rozwiązać.
Również zachęcam innym do wypowiedzi, bo my z Gelą znamy swoje zdania, prawda?
Napisy dodane...
Epek mi się podobał... Sposób przedstawienia tych wspomnień o niebo lepszy niż w mandze:D
Edit, pisałem w 2 tematach naraz i mi się pomyliło.
Odnośnie anime, klimat jest i to nawet fajny, jednak mnie trochę irytują postaci, nie wiem, może nie mam racji ale moim zdaniem większość ludków(i "nieludków") jest do siebie strasznie podobna. Może to i pomaga w tworzeniu klimatu, niestety w moich oczach obniża wartość anime.
No cóż mangi nie czytałem i nie przeczytam aż obejrzę, a charakter w anime rzecz nabyta więc oglądam dalej, może będzie lepiej
Ostatnio edytowany przez Franko (2008-05-21 20:51:30)
Dobre tłumaczenie Werewolf, dzięki za nie.
A co do sposobu przedstawienia wspomnień, to bym się kłóciła, czy lepsze od mangi, na pewno inne i ciężko porównywać, gdyż może mieć związek z dalszą akcją.
Czy ktoś mógłby wykasować stąd ten post o maturze...
Ostatnio edytowany przez Sirocco (2008-05-21 20:45:21)
Właśnie... Ile już jest chapów mangi... Bo chyba jestem conieco do tyłu... Trzeba nadrobić
39 w dalszym ciągu. W ten piątek powinien być 40.
ok... Czyli tylko 39 nie widziałem... Zaraz sprawdze czy wreszcie dodali do downloadu xD
To jak przeczytasz, to skomentuj w temacie o mandze.