Nie jesteś zalogowany.
Ares to bóg wojny - Lulu/Zero po prostu wykorzystuje wojnę jako środek do celu - nie jest ona jego pragnieniem czy też domeną.
To może Atena - bogini wojny sprawiedliwej
Zniszczmy świat, aby stworzyć go na nowo.
To może Atena - bogini wojny sprawiedliwej
Co się tak czepiacie tej greckiej mitologii? :p
To może już lepiej sięgnąć po coś celtyckiego czy irlandzkiego - w końcu nawet geass stamtąd pochodzi
Albo Lokiego? Podstęp, śmierć, ogień i szaleństwo? ^^
edyta:
Tak w nawiązaniu do geassa - w mitologii irlandzkiej często był nadawany przez kobietę mężczyźnie - mógł być darem lub przekleństwem czy też zobowiązaniem, albo wszystkim na raz
Natomiast jego złamanie powodowało upadek bohatera - brzmi znajomo?
Ostatnio edytowany przez Ariakis (2008-05-21 00:58:01)
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
Może i brzmi znajomo ale jak będzie to sie dopiero okaże
Spekulacji może być całe mnóstwo pytanie co okaże sie prawdą
P.s. A może C.C. to śmierć? Albo ona jest Ateną ( musiałam znów nawiązać do Greki ) I to ją ma zniszczyć Charles by wypełnił się jego kontrakt.
A co do mitologii irlandzkiej to bardzo ciekawe jednakże nie rozwiązuje dalej aspektu wypełniania kontraktu- co się stanie po wypełnieniu go. ( a może na to pytanie padła odpowiedź w anime i przegapiłam ją? )
Pozdro
Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.
Przyszło mi jeszcze jedno do głowy. Geass Providera nie można zabić. Miecz Akashy to broń do zabijania bogów. Czyżby Charles chciał zabić wszystkich Geass Providerów, oprócz V.V. i mieć tę moc na wyłączność?
Kliknij dla mnie http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=35262
Całkiem możliwe... Jest żądny władzy, a jeszcze gdyby zyskał nie śmiertelność to po co mu następcy tronu by byli? Mógłby rządzić światem jako imperator tak długo aż by mu się to nie znudziło i nie czułby zagrożenia ze strony innych jeśli wybiłby wszystkich Geass Providerów.
Stawiałby siebie na równi z Bogiem.
Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-05-21 19:48:03)
Kiedy pojawią się napisy do 7 epa ?
Kiedy ktoś je zrobi.
...
Czy mi się zdaję, czy kiedyś było więcej spekulowań na temat końca CG?? Czyżby pomysły się kończyły
Co do twierdzenia Shinma86y, to chyba byłoby zbyt oczywiste, jak na tę serię. Choć może twórcy pomyśleli, że my pomyślimy, że oni tak pomyślą, wiec zrobią nam na złość i tak właśnie się skończy (teoria spisku)
No cóż, spekulacji było już tyle, że coraz trudniej wymyślić coś nowego i racjonalnego:)
Gdyby zrobili nam na złość to sprawiliby też że ta seria z nieprzewidywalnej stałaby sie strasznie przewidywalna i nudniejsza przez to... chociaż to tez zależałoby od wykonania
Zauważyłem dziwną rzecz w ostatnim ep... a dokladniej w zapowiedzi następnego ... Jest to minuta 24:18... sprawdźcie sami, może w następnym epizodzie pojawi się nam znowu Euphemia... oczywiście nie wiadomo co to może dokładnie znaczyć ale jest szansa
Zauważyłem dziwną rzecz w ostatnim ep... a dokladniej w zapowiedzi następnego ... Jest to minuta 24:18... sprawdźcie sami, może w następnym epizodzie pojawi się nam znowu Euphemia... oczywiście nie wiadomo co to może dokładnie znaczyć ale jest szansa
wspomnienie, retrospekcja itd. itp.
fajnie znowu jakaś mocniejasz akcja będzie i to może być coś na wzur rzezi jak z Euphemią ale to napewno retrospekcja
Ostatnio edytowany przez Szum (2008-05-22 23:52:57)
Retrospekcja czy też nie, ważne że coś się będzie dziać... a to że w zapowiedzi było pokazane jakoby Euphi żyła może mieć tez odniesienie do Nunally która przypomina postawą Euphi, i to mogły być zwykłe wspomnienia bądź nawiązanie do teraźniejszej pani gubernator:)
Ja bym chciała żeby Nunally ruszyła głową i skojarzyła w końcu pewne fakty....przecież Suzaku ją okłamuje ;/ a ona mu tak bezgranicznie ufa a brata się nawet nie stara odnaleźć...
Może dziewczyna nie miała takiej możliwości albo z góry powiedzieli jej że zginął albo coś w podobie i pogodziła się z tym faktem...sama chyba nawet wspomina że wie ze brat ma na nią oko wiec chyba aż tak źle nie jest...Jestem ciekawa co tez będzie w następnym odcinku to czekanie jest straszne ;p
tak apropo to kiedy wychodzi kolejny odcinek?
w niedziele od 11 powinny się torrenty pierwsze pokazać.
25.05.2008
01.06.2008
08.06.2008
Trzeba doliczyć z 1 dzień na suby ang + tydzień na suby pl
PS
A poza tym, kiedy wychodzą anime można znaleźć na http://anidb.net, co zresztą napisane jest w faq...
Edit:
byłem 3
Edit 2:
Kolejna osoba z Neo, która nie czyta FAQa..
Ostatnio edytowany przez Arst (2008-05-23 13:13:17)
w niedziele od 11 powinny się torrenty pierwsze pokazać.
oj sory kolego ja torrentów nie uszam dlamnie rapidshare to błogosławieństwo odkiedy mam neostrade[baka] ze zmiennym IP a ściąganie z transferem 15kb/s mnie przeraża oczywiście nie krytykując nikogo
edit:
Arst już ci nie dziękuje bo mnie obrażasz chociaż nie wiesz kim jestem a i tak twierdzisz że jestem kimś takim. Dzieci neo to sposób zachowania w internecie który jest dość prymitywny dla innych userów ale jeżeli ktoś ma neo to już wszyscy myślą że zalicza się do tego grona co czyni ich głópcami do których ty się zaliczasz
Ostatnio edytowany przez Szum (2008-05-23 13:45:20)
ale Zero się połamał.
Chciał się zabić bez powodu.
Ach życie płynie, a anime leci