Nie jesteś zalogowany.
No dobra, to zrzucamy się na @Kane'a xD Ile bierzesz, szefie? Jeżeli zbierzemy odpowiednią kwotę będziesz mógł wziąć urlop i skupić się na robocie
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Od razu ostrzegam też zapaleńców, że nawet po pojawieniu się stabilnej wersji fluxBB nie będzie od razu tak, że postawimy i jazda. Trzeba będzie zaportować to do obecnego ANSI lub przynajmniej sprzężyć rejestrację, że o przenoszeniu istniejących wątków i postów nie wspomnę.
W najbliższych kilku miesiącach czeka nas też zrzutka na serwer
A więc jednak fundusze z reklam nie wystarczają, tak?
marcin2 Kane ma jeszcze męża dzieci... życie kosztuje
A tak serio to nie kod tworzy stronę i forum a userzy a co do userow to większość z nich którzy cokolwiek tutaj wnosila po prostu odeszla. Co jak co ale za czasow Taipana i normalej moderacji było wg mnie lepiej ja się nie zrzucę tym razem
Jestem osobą nietolerancyjną. I prosiłbym to uszanować.
http://letty.pl/
marcin2 Kane ma jeszcze męża dzieci... życie kosztuje
LOL
DiamondBlack napisał:marcin2 Kane ma jeszcze męża dzieci... życie kosztuje
LOL
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
To tylko spekulacje!!
Widzisz Kane. A mówiłem, żebyśmy do Hollandii pojechali
Kane napisał:W najbliższych kilku miesiącach czeka nas też zrzutka na serwer
Chyba pora je zaatakować myszką xD.
Rozumie DDOS na strony/ trackery Torrentowe. Bo wlasnie trackery torrentoe najbardziej na tym cierpia... kiedys, pare meisiecy temu byly ataki na TG,HT,PS,Miacho. nie dawno byl na TL ale go przyblokowali bardzo szybko [...oplacanie 14 serwerow do czegos zoobowiazuje]
Ale ataki DDOS na strone z napisami do anime ANSI to ejst zart... jakis chory,
albo jakies dziecko NEO [Child of neo] dosalo kompa na komunie i sie bawi cham jeden...
Bo innego sensownego wytlumaczenia w ataku ddos na ANSI nie widze, bo komu zagrarzamy ?
Scenie torrentowej ?
a jak bedzie sciepka na serwer to mzoe cos dam... bo stronka sie przysluzyla i nadal przysluguje duza baza napkow do anime ^_^
Zrobienie serwisu pokroju ANSI w prawdziwej pro firmie to już nie jest taka malutka kwotka.
...
- do tego optymalizacja od strony bazy danych i kodu PHP pod ilość ogromną użytkowników i zapytań
- do tego zapewnienie bezpieczeństwa danych
- schludny kod i modułowa budowa by przyszła rozbudowa serwisu nie była ograniczona sposobem napisania strony
Ktos tu potrzebuje django .
No to tego problemu życzę rozwiązania najsybciej I żeby tym "hakierom" to na sucho nie uszło
A co im mozesz (mozna) zrobic?
Ostatnio edytowany przez m_jay (2008-05-23 23:17:40)
...Bo innego sensownego wytlumaczenia w ataku ddos na ANSI nie widze, bo komu zagrarzamy ?
Scenie torrentowej ?...
Są tacy co nie maja co robić.. ;/ niestety.
Ostatnio edytowany przez Klapo (2008-05-23 23:19:56)
Kane sam to ty to będziesz robić do następnych wakacji
Ja proponuje się dogadać z którymś z userów co się takimi rzeczami zajmuje (nie wierze, że nie ma tu takiego), wystarczy, że odpowiednio by przygotował kod, a nasz kochany Kane by go dostosował według własnych potrzeb (miecha roboty), w zamian by było na gole pod linkiem do regulaminu "forum zrobione przez Kane i XXXXXXXXX", mam nadzieje, że takowy spec to czyta i się wypowie czy ma czas.
Od razu ostrzegam też zapaleńców, że nawet po pojawieniu się stabilnej wersji fluxBB nie będzie od razu tak, że postawimy i jazda. Trzeba będzie zaportować to do obecnego ANSI lub przynajmniej sprzężyć rejestrację, że o przenoszeniu istniejących wątków i postów nie wspomnę.
Tworzyć i testować skrypt migracyjny możemy już na wersji RC. Wtedy po wydaniu Stabilnej wszystko pójdzie szybko.
Oczywiście (że nie).
Ale ataki DDOS na strone z napisami do anime ANSI to ejst zart... jakis chory
Ktoś nas nie lubi i tyle, nie należy się tym zbytnio przejmować. Ataki DoS zdarzały się jeszcze za czasów Taipana, tj. 3 lata temu.
Ktos tu potrzebuje django .
Aby dobrze coś napisać w Django, Synfony czy czymkolwiek innym trzeba to najpierw dobrze znać
Hmm... co do speców to z nimi jest taki problem, że jeśli naprawdę nimi są, to nie mają na nic czasu :S Ale spoko, poradzimy sobie
Ostatnio edytowany przez Kane (2008-05-23 23:38:54)
Imperare sibi maximum est imperium
Ano trzeba trzeba, ale oplaca sie bo przejrzystoc kodu jest piekna, dostajemy prawdziwie modularna aplikacje, mamy przy okazji do dyspozycji wszytstkie moduly pythona (mozliwosci duzo wieksze niz php, a i sam jezyk przyjemniejszy w uzyciu [choc taki troche inny]). Zeby nie bylo nieporozumien to mam mala fiksacje w stosunku do pythona .
no fakt wile osób tylko ściąga napisy o nawet nie pogada. I tak jak powiedział Dżibril jak dojdzie do nich ze po raz ostatni pobierają suby może też sie zrzucą.
Ja tak robiłem przez jakiś miesiąc:P Potem stwierdziłem, że wypada się zalogować[szpan] Jak będzie zrzuta, to też coś dam.
Dobra, wywalić napisy do Naruto, to od razu będzie mniejsze obciążenie serwera i mniej ludzi
Śmierć naruto i narutardów to najlepsze i najprostsze rozwiązanie na wszelakie problemy tego świata
A co do zrzutki, jak tylko będzie, jak najbardziej postaram się coś dołożyć od siebie. Może w końcu uspokoję sumienie, że wypowiadam się na forum, a nie dodałam jeszcze żadnych napisów ^^'
Ostatnio edytowany przez aria (2008-05-24 00:18:22)
Ano trzeba trzeba, ale oplaca sie bo przejrzystoc kodu jest piekna, dostajemy prawdziwie modularna aplikacje, mamy przy okazji do dyspozycji wszytstkie moduly pythona (mozliwosci duzo wieksze niz php, a i sam jezyk przyjemniejszy w uzyciu [choc taki troche inny]). Zeby nie bylo nieporozumien to mam mala fiksacje w stosunku do pythona .
Ja bym tam raczej optował za Symfony. Możliwości PHP5 też do małych nie należą - wręcz przeciwnie, i podejrzewam, że jednak php cieszy się większą popularnością < ergo szybciej znajdziesz kogoś, kto zna się na php, niż kogoś, kto operuje w Perlu czy Pythonie. Ale to akurat moja fiksacja.
Przecież każdy i tak wie, że jak przychodzi do tworzenia aplikacji web to tylko ASP.NET
Zresztą najlepiej by było, gdyby całość stała na wspólnym silniku. Jak z jednej strony wciśnie się Fluxa do forum, połata czymś innym uzupełnianie bazy napisów i komentarze, czy newsy to to tak średnio będzie wyglądało.
Co do utrzymania: okresowe zrzutki i tak będą potrzebne, a do reklam można dodać opcję Donate - zawsze to coś.
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
bodzio napisał:Dobra, wywalić napisy do Naruto, to od razu będzie mniejsze obciążenie serwera i mniej ludzi
Śmierć naruto i narutardów to najlepsze i najprostsze rozwiązanie na wszelakie problemy tego świata
'
Miło mi, Hataczek jestem:-D