Nie jesteś zalogowany.
A tak btw, nie wiedziałam, że Suzaku był świadomy faktu, iż Lulu użył na nim Geass i rozkazał żyć O.o Widocznie coś z wcześniejszych odcinków mi umknęło, bo słysząc komentarz Suzaku na ten temat, byłam zaskoczona.
Geass Leloucha nie wymazuje wspomnień, ani ich nie nadpisuje tak jak geass Charlsa. On działa bardziej na zasadzie 'urywania filmu', a co się z tym wiąże, gdy zgeassowana osoba usilnie stara sie sobie przypomnieć zgubiony fragment to wspomnienia powracają - tak samo było z Vilettą, która zdołała zrekonstruować prawie wszystko oprócz twarzy Lulu.
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
Shinma86 napisał:A tak btw, nie wiedziałam, że Suzaku był świadomy faktu, iż Lulu użył na nim Geass i rozkazał żyć O.o Widocznie coś z wcześniejszych odcinków mi umknęło, bo słysząc komentarz Suzaku na ten temat, byłam zaskoczona.
Geass Leloucha nie wymazuje wspomnień, ani ich nie nadpisuje tak jak geass Charlsa. On działa bardziej na zasadzie 'urywania filmu', a co się z tym wiąże, gdy zgeassowana osoba usilnie stara sie sobie przypomnieć zgubiony fragment to wspomnienia powracają - tak samo było z Vilettą, która zdołała zrekonstruować prawie wszystko oprócz twarzy Lulu.
Viletta zrekonstruowała jedynie wspomnienia z okresu, gdy jeszcze siedziała w mechu. Wtedy geass nie miał na nią żadnego wpływu. Do tej pory nie pamięta jednak zdarzeń z czasu, gdy działała pod wpływem geass (tzn, gdy jej wzrok spotkał się z oczami Lulu). Jedyne co, to przez cały czas snuła domysły, dopóki nie dowiedziała się o geass. I to samo, jak mniemam, tyczy się Suzaku. On nie pamięta, jak to się stało. Jest świadom swojej słabości (jaką w jego oczach jest nieustanna ucieczka przed śmiercią) i wie, jak działa geass Leloucha. Suzaku po prostu połączył fakty.
Kliknij dla mnie http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=35262
Z tego co pamiętam to było pokazane że Villetta pamięta co się stało tamtego dnia, mianowicie zapamiętała Lulu i Sharilley w chwili w której to się stało... potem użył na niej geass i ten moment jest dla niej nie uchwytny. Natomiast gdy żyła potem jako Chigusa z Ougim i pamięć jej się zrekonstruowała to wiedziała że ostatnia osoba z która się widział nim straciła pamięć był Zero/Lelouch... i wróciły wspomnienia z czasów gdy była w posiadaniu mecha i nim kierowała oraz o wszystkim tym co miało miejsce w przeszłości. Potem doszły info o Geass i wszystko poskładała w całość.
Suzaku tez widac że pamięta ten rozkaz Zero/Lulu chociazby w ostatnim odcinku było to pokazane bardzo wyraźnie... geass był tylko uzupełnieniem info jakie już miał. I wyjasniał jedynie, luke w pamięci wszystkich na kim Lulu go użył.
Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.
Suzaku tez widac że pamięta ten rozkaz Zero/Lulu...
Nie może pamiętać tego rozkazu. W pierwszej serii gdy miał proces za niewykonanie rozkazu (nie dał się wysadzić z powodu geass) to nie potrafił powiedzieć dlaczego. V.V. opowiedział mu później o tym wszystkim, dlatego wiedział o tym rozkazie Zero.
Pojawił się pełny utwór z openingu Code Geass R2.
Do pobrania oczywiście na Anime-District.pl
Bezpośredni link do tematu z openingiem.
Ostatnio edytowany przez LWish (2008-05-30 18:57:43)
Rozmiar pliku: 41.46 MB.
Coś strasznie dużo jak na jeden opening. Na gendou też jest i ja z tamtąd go mam.
Ostatnio edytowany przez Kroko (2008-05-30 22:24:39)
If being powerless is evil, does it mean that power is justice?
a moge prosic by ktos wrzucil to bezposrednio podajac mi adres bym to mogl sciagnac za pomoca np. flashget'a ? bo mi net nawala i potrzebuje wspomagac sciaganie. z gory dzieki
Rozmiar pliku: 41.46 MB.
Coś strasznie dużo jak na jeden opening. Na gendou też jest i ja z tamtąd go mam.
To paczka od Nipposei, więc są jescze dwie piosenki (z czego pierwsza ma 9,6MB, a druga 18.5MB)
a moge prosic by ktos wrzucil to bezposrednio podajac mi adres bym to mogl sciagnac za pomoca np. flashget'a ? bo mi net nawala i potrzebuje wspomagac sciaganie. z gory dzieki
Umieściliśmy cały relase od Nipponsei, gdyż pozostałe utwory ich są również warte uwagi.
Lub link dla tych, co nie lubią RS i MU:
http://odsiebie.com/pokaz/168261---ce8e.html
Sam opening (9MB)
Ostatnio edytowany przez LWish (2008-05-31 10:37:58)
dzieki za linki ;-) ps. wlasnie na rapidshare sa happy hours wiec jak ktos zdazy to posciaga troche;-)
Ostatnio edytowany przez Rudyy (2008-05-31 10:49:43)
To nie Naruto, zeby były podwójne odcinki, nie żywcie takowej nadzieji nawet
i co przestaniesz oglądać CG? bo prawdopodobnie, że za tydzień będzie podwójny odcinek...
http://www.youtube.com/watch?v=cPWsAaO-58c
preview odcinka 9+10
Ciekawe rzeczy sie dzieją:)
A co do podwójnego odcinka to raczej nie ma szans żeby takowy sie ukazał. Poprostu przesuneli rozkład jazdy CG,poza tym musieliby walczyć ze stacją w której to puszczają bo kolidowałoby to z resztą programów;/
Ostatnio edytowany przez Rufus Thomas (2008-06-01 14:59:47)
Fju, fju~~ Dobre miałam przeczucie, akcja przenosi sie do Chińskiej Federacji. Li sie najwyrażniej na kogoś wkurzył i nawet do swojego mecha wskoczył (sama końcówka).
a już straciłem nadzieję że będą dwa odcinki[placze]~FAiM ~Rufus Thomas dzięki
o, Li pojedzie suzaku po dupsku, jak miło ^^
eh... jednak będzie tylko jeden ep - właśnie w rozkładzie MBS pojawiła się przyszła niedziela...
a już myślałem, że będą dwa... zawsze przecież mogli dać CG pół godziny wcześniej, bo po CG są wiadomości ^^
tylko po jakiego haka dali zapowiedź 10 epa xD
No wiesz to taki chiński chwyt marketingowy XD
http://www.youtube.com/watch?v=EvPlqQIGYq8
Preview samego odcinka 9 , jeszcze lepsze dziwy:) Wszystko wskazuje na to że OBK dostaną SPOILER własny statek al'a Avalon:)Koniec Spoilera
No i chyba najciekawsza rzecz dla fanów LxK czyli Kallen znów całuje sie z Lulu?:>
A na sam koniec - Orange-kun :/
Ostatnio edytowany przez Rufus Thomas (2008-06-01 19:45:21)
Czyli nie bedzie w ta niedziele 9 epka ? hmmmm szkoda, ciekawe dlaczego jezeli za tydzien nie ma byc podwojnego odc
Czyli nie bedzie w ta niedziele 9 epka ? hmmmm szkoda, ciekawe dlaczego jezeli za tydzien nie ma byc podwojnego odc
Dlaczego? Odpowiedź padła kilka postów wczesniej ale powtórzę ją:) Z powodu wydarzeń jakie ostatnio miały miejsce w chinach( żałoba narodowa z powodu kataklizmów), odcinek CG został przesunięty o tydzień( jak zauważyli wszyscy akcja tego odcinka rozgrywa się nie gdzie indziej jak w Chińskiej federacji }
Co do zapowiedzi to strasznie mnie zainteresowała wypowiedź Zero:) będzie ciekawie
Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.