#261 2008-05-21 23:57:28

Gela19
Użytkownik

Odp: Vampire Knight

Dias Nightal napisał:
werewolf napisał:

ALe akcja tak gna zazwyczaj w seriach liczących po 13 epków... mam nadzieje, że to nie zapowiedź szybkiego zakończenia...

Seria ma podobno liczyć 26 odcinków

Nie podobno tylko tyle będzie smile_big

Wolfik smile_big Suby są super, drobna korekta została już zrobiona - kosmetyczne zmiany jeśli chcesz to się zastosujesz:)
Jeśli chodzi o mangę, to jak przeczytasz 39 chap to mam nadzieję, że szybciej opiszesz swoje spostrzeżenia niż poprzednio jezor i nie będziesz kazał nam tak długo czekać jezor

Co do wspomnień i sposobu ich przedstawienia, na pewno jest to wykonane w bardziej interesujący sposób niż w mandze i możliwe, że w lepszy, ale cel takiej manipulacji wydaje mi się być głębszy... w anime na pewno dojdzie do większych zmian... jestem tego coraz bardziej pewna...

Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-05-21 23:59:00)

Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.

#262 2008-05-22 00:00:02

werewolf
Użytkownik

Gela19 napisał:

Co do wspomnień i sposobu ich przedstawienia, na pewno jest to wykonane w bardziej interesujący sposób niż w mandze i możliwe, że w lepszy, ale cel takiej manipulacji wydaje mi się być głębszy... w anime na pewno dojdzie do większych zmian... jestem tego coraz bardziej pewna...

Nie ty jedna:)
Mam wręcz wrażenie, że może wyjść im coś lepszego niż manga... Co się nieczęsto zdaża...

#263 2008-05-22 00:13:33

Gela19
Użytkownik

Ja również mam takie wrażenie i moja nadzieja narazie jest dość silna:) Oby tego nie spieprzyli...

To anime i tak jest już jednym z moich ulubionych...i mam nadzieję,że tak zostanie a poziom serii będzie coraz lepszy smile_big

W kolejnym odcinku emocje mogą być już bardzo wysokie:D A jeśli nie to z pewnością szybkość akcji będzie wzrastała...i jeszcze nie jednym może nas zaskoczyć.

#264 2008-05-23 11:55:15

Sirocco
Użytkownik

Mi też się, to anime bardzo podoba i o dziwo przeczytanie mangi nie sprawiło, że oglądam serie lekko znudzona. Wbrew przeciwnie zastanawiam się co jeszcze mogą zmienić i oczekuję kolejnego odcinka ze zdenerwowaniem. smile

Co do wspomnień i ich przedstawienia... Yuuki rozchwiała się emocjonalnie dość szybko.. ciekawe co z tego wyniknie. :>

#265 2008-05-23 13:36:24

tygrysica2000
Zbanowany

Yuka daje krew Zero choć wolałaby dać ją Kaname.
Ale chyba nie rozumie że gdy Kaname by jej wypił krew
to by stała się wampirem

Ach życie płynie, a anime leci

#266 2008-05-23 13:39:52

Sirocco
Użytkownik

Witam nową osobę w naszym wątku. smile

W odcinku z przyjęciem urodzinowym dowiedziała się, że Kaname jest czystej krwi, więc już wie, że gdyby ją ugryzł, to by zmieniła się w wampira. smile

#267 2008-05-23 14:25:13

Gela19
Użytkownik

tygrysica2000 napisał:

to by stała się wampirem

Witam cię:) znów nie uważnie śledzisz wydarzenia w anime:) tak jak sirocco napisała, Yuki już wie o tym że gdyby Kaname ja ugryzł to stała by się wampirem... I nie ma tam też  jednoznacznie powiedziane, że wolałaby jemu dawać krew, to można odczytać z jej rozmowy z Zero i z tego iż zastanawia się czy nie zacząć żałować swojej decyzji.

P.S. Dla miłośników mangi:) Jutro wychodzi 40 Chapter Vampire knight można go będzie przeczytac na tej stronie Manga

#268 2008-05-23 22:43:16

werewolf
Użytkownik

tygrysica2000 napisał:

to by stała się wampirem

Oj tam... Przyznam, że w anime nie kładą na to tak wielkiego nacisku jaki był w mandze... Więc jeśli nasza kocica nie oglądała z pełnym zapałem mogła to przeoczyć:)

Zawsze zwracam uwagę na drobne szczeguły... Ale przyznaje, że gdyby nie manga to fakt zmienności zszedłby na drugi plan smile Anime o wiele bardziej skupia się na Yuuki...
Chyba zacznę ją nazywać Mai xD i tak ciągle muszę sam siebie poprawić:D

#269 2008-05-23 23:25:19

tygrysica2000
Zbanowany

Oglądam uważnie.
To była przenośnia z tym że Yuka nie rozumie.
Chodzi o to że wolała by dawać krew Kaname nawet za cenę swojego człowieczeństwa.
Rozumiecie??

Ach życie płynie, a anime leci

#270 2008-05-23 23:40:25

Sirocco
Użytkownik

Rozumiemy. smile
Wolfik, błagam nie porównuj Yuuki do Mai z Ghoust Hunta (bo chyba ją masz na myśli, wspominałeś o tym w którymś z wcześniejszych postów). Mai jest o sto razy lepsza i przynajmniej od razu wiadomo kto jej się podoba. oczkod

#271 2008-05-23 23:40:40

werewolf
Użytkownik

Tak, tak... Rozumiemy (przynajmniej ja)...

Ale ona ma na imie Yuuki nie Yuka... Chyba, że traktujesz to jako odmianę (!?) DOść dziwną chyba:D'

A co się tyczy porównywania:D Mam na myśli tylko wygląd:) Mai uwielbiam, Yuuki mnie wkurza... Ale kiedy na nią patrze... heh... rozumiesz?:)

Ostatnio edytowany przez werewolf (2008-05-23 23:42:12)

#272 2008-05-24 00:03:52

Gela19
Użytkownik

tygrysica2000 napisał:

Oglądam uważnie.
To była przenośnia z tym że Yuka nie rozumie.
Chodzi o to że wolała by dawać krew Kaname nawet za cenę swojego człowieczeństwa.
Rozumiecie??

hai hai wakarimashita smile

A powiedz mi czytałaś mangę?:) Jeśli nie to polecam:)
Co do tego oddawania swojej krwi jak napisałaś powyżej:)
Troszkę się nie zgodzę z Tobą. Ponieważ Kaname dużo stracił w jej oczach w chwili w której widziała jak kąsa Ruke i z wielką rozkoszą spija jej krew. Widząc to, Yuki zrozumiała jaka przepaść ich dzieli i z pewnością nie chciałaby stać się wampirzycą ( SPOILER przynajmniej jeszcze nie teraz smile_big ). Poza tym widziała wtedy jak cenny jest dla Ruki, Kaname smile I jeszcze Kaname, który z taką rozkoszą wymówił " Ruka "... mmm po prostu miodzio, Yuki pomyślała sobie, że oni są sobie pisani( no może przesadziłam, ale to tak dla pobudzenia wyobraźni jezor ) poza tym przestraszyła się, bo przypomniała sobie tę scenę z dzieciństwa gdy "straszny vampir chciał ją zjeśc":D
Poza tym wtedy pojawił się Zero, osoba również skrzywdzona przez złego wampira, Yuki czuła że należą do tych samych światów, próbowała się do  niego zbliżyć, chciała się nim opiekować. A teraz gdy Zero też jest wampirem i grozi mu śmierć, za wszelką cenę chce go ratować, tylko że ma problem, bo kocha obydwóch, pięknych przedstawicieli wampirzej rasy. Kaname doskonale wie o tym, że Yuki pozwala się podgryzać Zero smile I za każdym razem gdy ją widzi działa na jej psychikę. Ona Kocha Kaname i nie chce go stracić dlatego STARA się ukrywać fakt iż "jest" z Zero ( w 7 odcinku nazwała Zero swoim partnerem smile_big ) , ale jest problem bo do Zero również coś czuje i dlatego zaczyna żałować swoich decyzji, bo wie, że może stracić i jednego i drugiego. Dlatego też nie daje jednoznacznej odpowiedzi i ciągle jest niezdecydowana, co jest tu ( w anime ) bardziej pokazane i nakreślone niż w mandze.
A to że Zero powiedział jej iż wie, że ona wolałaby Kaname wynika z tego, że Zero doskonale zdaje sobie sprawę z uczuć Yuki do Kurana-sempai. Może mówiąc jej to miał tez nadzieję, że ona mu zaprzeczy i powie "To nie tak, Zero...Ja... Ja naprawdę chciałam byś to był Ty"  hehe biedny Zero, nie doczekał się takich słów, za to doczekał się prania mózgu przez Kaname, który poznęcał się troszkę nad nim psychicznie smile_big .

Edit: Wolfik masz rację, Yuki wkurza nie tylko ciebie...to jej zachowanie[cholera] po prostu nic tylko ją rip

Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-05-24 00:14:24)

#273 2008-05-24 00:42:40

Sirocco
Użytkownik

Oj.. no nie przesadzajmy z tym znęcaniem się psychicznym. smile Przecież Kaname też cierpi, więc musi się na kimś wyładować. jezor

#274 2008-05-24 00:45:57

Gela19
Użytkownik

Niech sobie kupi worek treningowy smile_big na nim się wyładuje:D Takie psychiczne dobijanie jest gorsze niż konkretny strzał w twarz hehe

Już nie mogę się doczekać chwili w której Zero sie postawi Kaname smile_big Oraz takiej w której Yuki wkońcu sie ogarnie i wybierze!! Mam nadzieje, że w anime to nastąpi... bo w mandze hmmm kto czytał ten wie jezor

#275 2008-05-24 00:49:06

Sirocco
Użytkownik

Przy tym stanie psychicznym jaki Zero prezentuje w anime... nie sądzę, by doszło do postawienia się Kaname. smile
Ale wiecie co.. rozchwiana psychicznie Yuuki i niestabilnie emocjonalny Zero, heh pasują nawet do siebie. oczkod Nawet przy takim porównaniu. oczkod Biedny Kaname...

#276 2008-05-24 01:42:49

Gela19
Użytkownik

Tak, zachwiania równowagi psychicznej Yuki są obiecujące smile_big A Zero? No cóż w sumie to mu się nie dziwie, spróbuj żyć ze świadomością, że jesteś jednym z tych potworów których nienawidzisz i chętnie wszystkie byś wybił, a w dodatku wiesz że niebawem możesz umrzeć... i jak tu nie być nie stabilnym psychicznie? Poza tym kobieta która kocha, ma coś z głową i nie umie wybrać, mówi jedno a robi drugie, daje złudne nadzieje i tylko wznieca bardziej pożar jaki Zero stara się w sobie ugasić...ma wyrzuty sumienia, bo żeby przeżyć musi ranić swoją ukochaną, w dodatku gdy chce przestać, ona sama mu się nadstawia... Jak jego żądza krwi ma słabnąc skoro Yuki wciąż go prowokuje?

#277 2008-05-24 11:48:49

Sirocco
Użytkownik

Wolfik, rozumiem. smile Zresztą po zobaczeniu Yuuki w anime miałam to samo porównanie, więc coś musi w tym być. oczkod

Masz rację Geluś... W zasadzie, to oboje są biedni i Kaname i Zero, bo kochają, jak to trafnie określiłaś kobietę, która ma coś z głową. oczkod

#278 2008-05-24 15:24:44

Gela19
Użytkownik

1207793354-vampire_knight.jpg

hehe Podoba mi się ten img smile_big

Co do Zero i Kaname, na ich miejscu poszukałabym sobie innej , mniej pokręconej laski.
Może wtedy Yuki by zrozumiała którego kocha i wybrałaby miedzy tą dwójką?

#279 2008-06-03 22:21:59

Sirocco
Użytkownik

Temat o anime padł choć mamy już 9 odcinek.

Ludziska co sądzicie? Jak to się dalej potoczy?

#280 2008-06-03 22:53:17

oneechan
Użytkownik

SPOILERY =^:^=
Jak ktoś nie zauważyła to zmienił się troszeczkę opening smile_big

Pojawiła się damulka, która przypomina Zero pewną kobietę (może to ta kobieta wspomniana przez Nauczyciela (łowcę wampirów)?
Czy ja dobrze widziałam, że ta damulka uwięziła Zero??[cojest]
Cosik mi się wydaję, że nasza nowa wampirzyca będzie miała duży wpływ na stosunki pomiędzy Yuuki, Kaname, a Zero[kombinuje]

Nie wiem czy moje przypuszczenia są słuszne, ale tyle zdołałam zrozumieć z Raw'a:P

Co też ta damulka knuje?
I jak zareaguje na to Yuuki?
Jak potoczą się dalsze losy bohaterów?
Te i wiele innych pytań poznamy w przyszłych odcinkach smile

Co do Kaname, bidaczek, kochana Yuuki go 'rzuciła' - jak mi przykro hehe
Edit: Nie wiedziała, że Zero miał brata bliźniaka;)
THE END =^:^=

oneechan.pngwaciwe.png

Stopka forum

© Animesub.info 2024