#281 2008-06-03 23:48:40

Gela19
Użytkownik

Odp: Vampire Knight

Temat padł, fakt, a ja niestety nie miałam siły go odkopać, bo sama bym się miała wypowiadać?
ALe Sirocco dzieki za to:)

Co do anime i openingu. Owszem zauwazyłam zmiany, i równiez mnie zainteresowały:)
Jako że znam treść mangi było to dla mnie zaskoczeniem:)

SPOILEREEEK
Co do tej laseczki co dołączyła do nocnej klasy, to oneechan masz rację, ona odegra ważniejsza rolę w życiu Zero, Yuki i Kaname. Oglądałam wersję RAW i to co usłyszałam w niej też jest ciekawe:D powiem nawet, że ci co znają mange zauważą pewne zmiany( może nie są tak wielkie ale ja je zauważyłam)
Odpowiedzi na te pytania które zadałaś, w większości znam:) i swoje przypuszczenia również mam.

Wnioskując po openingu, kochana Maria ( nowy student w Nocnej Klasie ) będzie próbowała, uspać czujność w Yuki, by mieć wolną rękę - do czego? - na to pytanie wam nie odpowiem bo popsułabym zabawę smile_big zresztą fabuła w anime może się diametralnie zmienić:)

END

No chyba, że Yuki nagle okaże się Les smile_big Albo Bi jezor ( nie obrażając nikogo, jestem tolerancyjna smile )

Jak by na to nie spojrzeć, Zero już coś wie smile_big Jak będziecie mieli napisy, to zrozumiecie, o co mi chodzi:) Nie chce za bardzo spoilerować smile_big

Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.

#282 2008-06-04 00:52:57

Nuna
Użytkownik

Hm... a może dzięki tej nowej Yuuki będzie mniej niezdecydowana ;p[szpan]

#283 2008-06-04 10:35:15

Sirocco
Użytkownik

Cieszę się, że tyle osób przyłączyło się do dyskusji. ^^

Co do openingu.. co się dziwicie, przecież Maria powiedziała Yuuki, że kocha takie osoby jak ona. smile_big Więc może będzie wątek yuri. oczkod
Gdyby Yuuki zrobiła się zdecydowana, to już nie byłaby Yuuki, niestety...

Spoiler
Widać po Zero, że ma coraz większe podejrzenia w stosunku do Marii. Tym bardziej powinienen być już pewny gdy wyczuł, że akurat ona mu się przygląda. smile
A ta osoba pod koniec odcinka? Zastanawiam się co Maria z nią robiła, że ma zakryte oczka. oczkod

#284 2008-06-04 12:30:02

Gela19
Użytkownik

Co do tej osóbki na końcu:P to padły tu na forum podejżenie, że To Zero smile_big I że Maria go uwięziła smile_big Oglądajcie oglądajcie to sie dowiecie czy to zero:D

A co tej osobie zrobiła nasza przeniesiona studentka? hmmm może to jakiś jej fetysz smile_big Nie no ale tak naprawdę to też się zastanawiam czemu on ma zawiązane oczy...Coś mi tu nie pasuje:D

#285 2008-06-04 12:37:56

oneechan
Użytkownik

SPOILERY =^:^=
Obejrzałam jeszcze raz końcówke i rzeczywiście tą osobą nie jest Zero, ale on jest bardzo do niego podobny...
Skajrzył mi się z Zero bratem... tak w ogole to jego brat żyje, czy nie?

No co ty Gela, Yuuki i lesba, ona nie jest do tego zdolna, przeciez jest zakochana wielce w Kaname (chociaz ich relacje diametralnie się zminiły). Nie chce żeby ich uczucia zeszły na drugi plan.
Wciąż czekam na to wielkie "bum" i sie dozekać nie mogę, bo jak na razie w niczym mnie jeszcze nie zaskoczyło to anime;)

Tajemnicza kobieta pokazana zaraz na samym poczatku, podejrzewam, że to przez nią Zero stał się wampirem.:P
THE END =^:^=

Z jednej strony kusi mnie przeczytać mange, a z drugiej nie chciałabym odbierac sobie przyjemności z ogladania, ani również się rozczarować smile
Dlatego takie pytanie do osób które czytały mange, nie żałujecie czasami, że przeczytaliście?:)

oneechan.pngwaciwe.png

#286 2008-06-04 12:45:42

Gela19
Użytkownik

Jeśli mam być szczera to nie żałuję:) No ale każdy jest inny.

Spoiler
Masz rację, ta kobieta na początku, to była kobieta, która go przemieniła smile

Co do miłości Yuki do Kaname, nie zauwazyliście, że ostatnio to samo zaczyna czuć do Zera?  Może nie jest jeszcze tego w pełni świadoma ale coś w niej zaczyna kwitnąć jezor

Już niebawem akcja diametralnie przyśpieszy i zmieni nieco tory smile_big smile
i coraz bardziej mam wrażenie, że fabuła w anime bedzie i nna od tej w mandze:P

EnD

#287 2008-06-04 12:54:39

Sirocco
Użytkownik

Nie żałuję, że przeczytałam mangę. smile Wręcz przeciwnie, dzięki temu mogę snuć jeszcze większe domysły i tworzyć możliwe scenariusze. smile
Również wydaje mi się, że scenariusz mangi będzie się różnił od anime. smile_big

Spoiler
Geluś, może on ma zawiązane oczy, bo w anime on i tajemnicza wampirzyca się kochają? Ciekawe by to było. smile_big

#288 2008-06-04 13:12:20

Gela19
Użytkownik

Spoiler

Hmm ciekawie? jezor mało powiedziane:D to by było COŚ smile_big
Ale czemu ona go w takim razie nie ugryzła? Widać było, że on tego pragnie. Bidny, zawiódł się.
Ale gdyby okazało się, że sa kochankami to anime było by baaardzo ciekawe smile_big Pan w opasce na oczach miałby wtedy wiele powodów do nienawiści, zemsty i do zabijania smile_big I podejrzewam że nie spotkalibyśmy się wtedy w anime z tym co miało miejsce w 40 chapie mangi smile_big jezor

EnD

#289 2008-06-04 13:29:03

Sirocco
Użytkownik

Spoler

Dlaczego by go nie ugryzła w takiej sytuacji? Cóż w końcu jej poprzedni ukochany, był Levelem E i został zabity przez łowców. Mogłaby nie chcieć powtórki z historii. smile
Jeszcze większy spoiler
Ale chyba w tym ciele powinna móc bez problemu go ugryźć...

END

#290 2008-06-04 13:36:18

oneechan
Użytkownik

Nie zauwarzyłam, żeby Yuuki czuła mięte do Zero, ona jest tylko dawcą krwi smile_big, jako przyjaciel chce mu pomóc:) A jeśli ona i Zero to ładną by była ladacznicą smile_big (przebierać facetów jak rekawiczki;))

Ej no bez przesady, jesli Maria i ten kolo, wtedy to anime byłoby typowym romansidłem, chociaz z drugiej strony nieoczekiwany zwrot akcji.

Ło, czego ja się tu dowiaduje, chyba przestane tu zaglądac i się wypowiadać, skoro nie zapoznałam się z manga:P

Często się zdarza, że anime odbiega od mangi.
Kurcze nabrałam ochoty na przeczytanie mangi po waszych wypowiedziach, ale nie, przeczytam jak się skończy seria Vampire Knight. Lubię snuć domysły:P

oneechan.pngwaciwe.png

#291 2008-06-04 13:40:43

Gela19
Użytkownik

Sirocco troche pojechałas ze spoilerami:P

Oneechan to by nie było romansidło, wręcz przeciwnie:P Klimat zrobiłby się bardziej mroczny niż jest jezor

A my również lubimy snuć domysły, i nie zniechęcaj się naszymi wypowiedziami( spoilerami czasem) bo to naprawde nie psuje nikomu zabawy, wiem po sobie jako że mi kiedyś ktoś tez zaspoilerował w tym anime:) i zamiast popsuć zabawę to zwiększył mą ciekawość:)

#292 2008-06-04 13:48:58

Sirocco
Użytkownik

Oneechan, to bardzo, że nabierasz ochotę na mangę. smile_big O to też w tym chodzi. smile_big

Geluś, wiem że pojechałam, ale ta ostatnia myśl przyszła mi do głowy w trakcie pisania postu i nie mogłam się powstrzymać. smile Ale zaznaczyłam, że duży spoiler. smile_big

Taak, domysły bywają piękne. smile A jest jeszcze piękniej, gdy twórcy totalnie nas zaskakują i wszystkie domysły padają. smile_big

#293 2008-06-04 13:53:29

oneechan
Użytkownik

Na dzień dzisiejszy nic mi do głowy już nie przychodzi, mój limit domysłów się wyczerpał, czekam na 10 epek:)
No i macie rację zwiększyło moją cekaowść do max, to co napisała Sirocco o tym innym ciele, znowu coś podejrzewam,ale to zachowam dla siebie, później się przekonam czy moje domysły były słuszne ;] (nie chce odbierac sobie przyjemności z oglądania, bo im więcej wiem tym mniej saje się interesujące dla mnie anime:))

oneechan.pngwaciwe.png

#294 2008-06-04 13:58:01

Gela19
Użytkownik

Ja wolę najpierw przeczytac mangę, potem obejżec to animowane i ewentualnie się zdziwic i mile zaskoczyc lub rozczarować. Ponieważ zawsze może być tak że w anime , fabuła się zmieni.

Może spoiler
Zastanawia mnie wiele rzeczy w tym anime. Jedną z nich jest ending. Yuki, stanie się wampirzycą? i jednoczesnie będzie marionetką w czyichś rękach? Pytanie w czyich. Czyżby Kaname?

Oraz Opening. Na poczatku wyglądało tak jakby yuki chciała się zabić czy tez dac upusy swej krwi jezor ale teraz gdy w tej scenie ze szkłem pojawiła się Maria... mam mętlik. No i ten tajemniczy flakonik, jaki Yuki trzyma w rekach i usiłuje wypić bądź tez wypija jego zawartość...

#295 2008-06-04 15:24:46

Sirocco
Użytkownik

Tak pojawienie się Marii na openingu kompletnie rozbraja... Sama nie mam pojęcia co o tym sądzić, zwłaszcze, że w tym momencie openingu pojawiał się Zero... A tu nagle Maria i Zera nie ma...
Flakonik gnębi mnie od początku, ale cóż pozostaje czekać...

#296 2008-06-04 20:01:58

Gela19
Użytkownik

A może Zero zginie? I fabuła całkowicie się zmieni...

Albo nie zdązy uratować Yuki...

#297 2008-06-04 22:07:57

Nuna
Użytkownik

Uratować Yuki ale przed czym? Nie czytałam jeszcze mangi ale coś mi sie wydaje, że w niedługim czasie to nadrobie ;p

#298 2008-06-04 22:26:24

Gela19
Użytkownik

Przed czym? Jakby to powiedzieć żeby nie zaspoilerowac po całej linii:P  Przeanalizuj dokładnie opening apotem ending... Poza tym Yuki jest w niebezpieczeństwie, zauważ że wszystkie wampiry mają ochote ją "zjeść" smile Reszty Ci nie powiem, po wnikliwej analizie openingu sama dojdziesz d pewnych wniosków:d No i Mange przeczytaj to bedziesz oświecona w 100% smile_big

#299 2008-06-04 22:37:42

Nuna
Użytkownik

Skończę tylko prace na uczelnie pisać i wezmę się na spokojnie za najnowszy odcinek smile_big Myślę, że ona będzie marionetką w rękach Kaname ;], a i może zero chce ja uratować właśnie przed nim;p Pomyśle jeszcze, pomyśle smile_big Chociaż teraz powinnam myśleć[baka] nad czymś innym[baka]:P

#300 2008-06-04 22:40:57

Gela19
Użytkownik

więc gdy zaznajomisz sie z mangą to daj znać smile będziemy mogły podyskutować na otwartej linii jezor bez spoilerów :p

A co do Kaname to masz racje:) też mam te same odczucia:)

Stopka forum

© Animesub.info 2024