#301 2008-06-05 08:51:30

Sirocco
Użytkownik

Odp: Vampire Knight

Ja nie chcę by Kaname okazał się taki zły.... <wyje>. W mandze był dobry!!! No.. przynajmniej dobry dla Yuuki. oczkod
Ale fakt faktem.. w anime, na podstawie analizy openingów i endingów można mieć wrażenie, że Yuuki zostanie marionetką i najpewniejsze jest to, że będzie to Kaname.. ale czy na pewno? Może twórcy nas kompletnie zaskoczą..

#302 2008-06-05 10:50:16

Gela19
Użytkownik

Lepiej, żeby twórcy mieli asa w rękawie, który fanów pozytywnie zaskoczy, bo jak nie wymyśla nic sensownego to mogą zniszczyć tą serię.

Poza tym na openingu widać, że Yuki całuje czyjąś rękę, Sirocco podejrzewa, że to ręka kogoś z nocnej klasy, bo myślała, że to mundurek szkolny, ale to jest koszula i nocna klasa nosi czarne koszule a nie białe. Jak myślicie kogo to może być dłoń?[madrala]:-D

I widać również, że Zero walczy z całą nocna klasą... Coś mi tu nie pasuje:)

Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-06-05 10:53:52)

Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.

#303 2008-06-05 11:25:51

Sirocco
Użytkownik

Masz rację, przyjrzałam się tej ręce dokładnie i to jest biała koszula... Ale jeśli to Zero, to czemu całuje mu dłoń??? ?.? Yuuki miałaby być marionetką w rękach Zero??? Zgłupiałam już kompletnie...

#304 2008-06-05 11:32:47

Gela19
Użytkownik

SPOILER DOŚĆ ZNACZĄCY

Mi sie nie wydaje żeby to była ręka Zero... Bardziej bym obstawiała wujaszka...( w mandze ma białą koszulę )

Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-06-05 11:37:13)

#305 2008-06-05 11:35:18

Sirocco
Użytkownik

Spoiler
Ekhm.. Geluś, zaznacz, że dałaś spolerka w poprzednim poście. smile
Masz rację.. akurat o nim nie pomyślałam... Może moje pierwsze podejrzenia się jednak sprawdzą? Więcej na pm, wyślę. smile_big

#306 2008-06-05 12:57:54

Gela19
Użytkownik

w 10 odcinku szykuje nam się bal smile bynajmniej tak by wynikało z tego co mówił przewodniczący dziennej klasy:) Już to sobie wyobrażam, Dzienna i Nocna klasa razem, dziewczyny z dziennej to zwariują:D  A Yuki podejrzewam, że znów bedzie zmuszona uciekać przed nimi smile_big ahh ta zazdrość:) No i ogólnie kolejny odcinek będzie ciekawy:) już nie mogę się doczekać 10 epa:)

#307 2008-06-05 14:06:26

ramzi22
Użytkownik

Hej dziewczyny sorki że się wtrącę nie w temat, ale co myślicie o tej serii?
Mój persoconik się nudzi ostatnio bo nie ma co oglądać?
Spodobały jej się serie; Inuyasha, Fruits basket, Ah My Goddes, Fushigi Yuugi oraz Love Hina (podobało jej sie jak ten chłopaczek w dziób często obrywał - oj ja biedny) .. te dwa pierwsze sam przyznaje ze świetne.
czy to jest coś w stylu anime które zaprezentowałem? Może mogłybyście coś polecić.

DO MODERATORA - smutny proszę nie krzyczeć za to wtrącenie :")  Amen

#308 2008-06-05 14:17:01

Gela19
Użytkownik

Co myślę o tej serii? Jak dla mnie jedna z ulubionych. Humor, choć rzadko uzywany jest w miare dobry, klimat mroczny, wciąga... nie znajdziesz w tej serii elementów ecchi jakie mogłeś znalesc w Love Hina i między innymi dlatego lubię te serię. Warta polecenia, jesli ktoś lubi tajemnice, romans i dramat.

Co do reszty to niestety nie ten temat. Jeśli chciałeś żeby ci coś polecić to trzeba było napisac to w wątku o tej tematyce:) Albo wysłac wiadomośc na PM, napewno bym ci odpisała. Dlatego na reszte pytań nie udzielę Ci tu odpowiedzi.

Co do vampire Knight - polecam, warto zobaczyć, jak i przeczytac mange.

#309 2008-06-05 21:23:02

oneechan
Użytkownik

SPILERY=^:^= możliwe z mangi
Teraz juz wiem dlaczego nie odpowiedziałyście na moje pytania odnośnie brata Zero jezor (przez was zaczęłam czytać mange, skusiłyście mnie[jezor])

I z tym 'ciałem' wspomnianym przez ~Sirocco, moje przypuszczenia były słuszne i się potwierdziły:D(nice)

Teraz mogę w 100% potwierdzić, że zgadzam się z tobą Gela odnośnie kwitnącego uczucia między Zero a Yuuki...
Tylko problem w tym ,że Yuuki niezdaje sobie z tego sprawy... jest strasznie naiwna i głupia jak but;)

W końcu zacznie się coś dziać, w pewnej scence doznałam szoku[mruga]
THE END=^:^=
Pozdrawiam smile

oneechan.pngwaciwe.png

#310 2008-06-05 21:30:53

Gela19
Użytkownik

Ciesze się że udało mi się CIę zachęcic do czytania mangi:) i zastanawiam się w której scenie doznałaś szoku?:)

Poza tym że Yuki jest naiwna to widać:p dawno już mnei tak nie irytowała postac damska w anime.

P.S. Doszłaś do końca mangi??:P bo jak tak to podejzewam że ten szok ma związek z kaname i Yuki smile_big

Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-06-05 21:33:14)

#311 2008-06-06 08:01:51

cathleen
Użytkownik

No, obejrzałam w końcu 9 odcinek i coś zaczyna się dziać smile
Mój stosunek do Yuuki już się zmienił i też jej zbytnio nie lubię. Z odcinka na odcinek wydaje mi sie coraz bardziej naiwna. A co do nowej postaci... Hmm... Po samym openingu widać, że aniołek to nie jest. Czas zacząc czytac mangę ^-^

#312 2008-06-06 10:05:59

Sirocco
Użytkownik

Hehe, Geluś coraz więcej osób zaczyna czytać mangę. smile_big
Zapraszam do działu manga Vampire Knight, bo takowy również zrobiłyśmy.^^
Jeśli chodzi o Yuuki, to nie nazwałabym tego naiwnością, choć naiwna też jest i to bardzo.
U Yuuki po prostu występuje kompletna sprzeczność pomiędzy tym co robi, myśli, a mówi... Nie wiem.. może to jest swego rodzaju analfabetyzm emocjonalny...

~Oneechan, o której scence mówisz? Powiedz, powiedz. smile_big Możesz w dziale o mandze, żeby tu ludziom zabawy nie psuć. smile_big

#313 2008-06-06 11:21:14

Gela19
Użytkownik

cathleen napisał:

No, obejrzałam w końcu 9 odcinek i coś zaczyna się dziać smile
Mój stosunek do Yuuki już się zmienił i też jej zbytnio nie lubię. Z odcinka na odcinek wydaje mi sie coraz bardziej naiwna. A co do nowej postaci... Hmm... Po samym openingu widać, że aniołek to nie jest. Czas zacząc czytac mangę ^-^

Aniołek, masz racje to to nie jest:) Już po samym zachowaniu tej osóbki widać, że lubi zamieszać w towarzystwie. Yuki, cóż... składa deklaracje słowne Zero, myśli o Zero a robi coś innego...leci do Kaname... Współczuje Zero, bo biedak dostaje nadzieję a potem okrutnego kopa.... a Kaname? traktuje wszystkich jak pionki... ( skojazyło mi się z Code Geass -Lulu/Zero jak ktoś oglądał to wie o co mi chodzi smile_big ) No ale rozumiem u niego to że dąży do celu po trupach. W kazdym bądź razie, tak jak mówisz, akcja zacznie przyśpieszać, i będzie coraz ciekawiej:D

Sirocco Zgadzam się z Tobą:) Powiedziała bym nawet że Yuki ma zadatki na rozdwojenie jaźni...:P Schizofrenię i wszystkie inne tego pokroju choroby jezor

Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-06-06 11:24:05)

#314 2008-06-06 13:58:10

cathleen
Użytkownik

Jestem juz na 24 chapterku i zastanawiam się, czy Maria zmieni swoje postępowanie, no bo w koncu stało się, co się stało. Gdyby zmieniła, to zrobiłoby się nudno, a już się przyzwyczaiłam do jej charakteru ^^
No, mi też szkoda Zera, biedaczyna. Yuuki jest taaaaką niezdecydowaną osobą, chociaz teraz chyba powoli się oddala od Kaname, tak przynajmniej mi sie wydaje smile

Edit:
A, już wiem, że się zmieni. Ubolewam.

Ostatnio edytowany przez cathleen (2008-06-06 15:06:08)

#315 2008-06-06 21:22:14

Gela19
Użytkownik

cathleen napisał:

Jestem juz na 24 chapterku i zastanawiam się, czy Maria zmieni swoje postępowanie, no bo w koncu stało się, co się stało. Gdyby zmieniła, to zrobiłoby się nudno, a już się przyzwyczaiłam do jej charakteru ^^
No, mi też szkoda Zera, biedaczyna. Yuuki jest taaaaką niezdecydowaną osobą, chociaz teraz chyba powoli się oddala od Kaname, tak przynajmniej mi sie wydaje smile

Edit:
A, już wiem, że się zmieni. Ubolewam.

Mam tylko małą prośbę, żeby o mandze VK pisac w temacie, Manga Vampire Knight bo tu bedziemy odbierać przyjemnośc z oglądania innym:)

A co do Zera i Yuki fakt, wygląda to tak jakby się do siebie zbliżali, i jednocześnie jakby Yuki odpychała Kaname ... w mandze nie jest to tak pokazane, dlatego myślę że tu będzie kombinacja Zero&Yuki ... ale pożyjemy zobaczymy... osobiście mówiąc to chciałabym by tak było:)

A w temacie o mandze brak nam osób do dyskusji:D

#316 2008-06-06 23:00:10

Sirocco
Użytkownik

Dwa odcinki wcześniej miałam bardziej wrażenie, że to Kaname zaakceptował decyzji Yuuki - scena przed klasą, jak nawet się nie zatrzymał koło niej, tylko ją wyminął rzucając parę słów - wtedy wyglądało to troszkę tak jakby ją zignorował.
Tez mi się wydaje, że będzie kombinacja Yuuki i Zero.. biedny Kaname, nie ma szczęścia spoilerani w mandze, ani w anime.

#317 2008-06-06 23:11:42

Gela19
Użytkownik

Fakt, zignorował ją... pokazął jej że akceptuje jej decyzję ale w myslach pewnie miał " jeszcze za mną zapłaczesz" jezor   w końcu Zero to tylko pionek w jego grze:)

#318 2008-06-07 11:50:04

Sirocco
Użytkownik

Pytanie kto nie jest pionkiem w grze Kaname (mówię tu tylko o anime teraz)...
A to, że w myślał tak, a nie inaczej. smile Przecież Kaname non stop powtarza, że Yuuki w końcu do niego wróci. Pytanie czy z własnej i nie przymuszonej woli? oczkod

#319 2008-06-07 12:56:10

Nuna
Użytkownik

Sirocco napisał:

Pytanie kto nie jest pionkiem w grze Kaname (mówię tu tylko o anime teraz)...

Może dyrektor i ten Mistrz Zero:) A na pewno pionkami nie są mało znaczące osoby jezor

#320 2008-06-07 21:47:25

Gela19
Użytkownik

W anime padło ważne zdanie... "Wszystkie pionki, zebrałem w tej szkole." I wszystkie "pionki" jakich szuka Maria również w niej są. smile

Więc Cros ( dyrektor ) napewno jest jego pionkiem, to widać poza tym,... Kaname może wszystko, Cros o tym wie, ale milczy, obserwuje i zezwala na wszystkie przekręty i postępowania Kaname wobec, Zero i Yuki no ale nie tylko...

Co do Yagari? hmm jak widac też nie interweniuje a napewno wie już o wszystkim od dyrektora... wszyscy są pionkami, pytanie tylko kto się wyłamie z obrębu jego szachownicy. ( Nie mówię tutaj o uczniach dziennej klasy:) bo oni mogą być tylko i wyłącznie nic nie znaczącym tłem wydażeń dla Kaname)

Stopka forum

© Animesub.info 2025