Nie jesteś zalogowany.
tez dobre polaczenie.
wtedy dla forum by sie uzylo inny skrypt.. phpbb albo cos takiego.
a na www inne.
Ale ciesze sie i tak ze teraz dziala
Raczej na jednym forum, na drugim strona + napisy.
Tak czy inaczej nie przejdzie ze względu na koszty. Gdyby jeszcze ANSI jakoś na siebie zarabiało, a tak to można w sumie "pomarzyć"
Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.
to są 2 servery... więc to jest jeszcze wykonalne.
Póki co skupimy się na zmianie forum, bo ono najbardziej obciąża serwer, potem kolejne elementy serwisu. O sprzężenie rejestracji się nie martwcie, najprawdopodbniej zrobimy tzw. rejestrację równoległą, bez potrzeby sprzężania baz danych.
Tak czy siak na razie ustalamy plan zmian forum i migracji danych oraz dalszego działania.
Dokładnie tak
Przed Dosem obronic sie nie da, ale duzo zalezy od infrastruktury firmy hostujacej.
Kilkukrotnie kontaktowałem się z adminem (serwera), adresów IP nie dostaniemy, można tylko w ograniczonym stopniu przeciwdziałać.
Albo gdyby chociaz postawic forum i content osobno? Uniknelibysmy sytuacji gdzie cale ANSI po prostu "znika".
Nie wiem czy to będzie miało większy sens. Wg. moich wstępnych ustaleń nowy skrypt forum będzie kilkunastokrotnie bardziej wydajny. Spodziewam się więc, że dużo trudniej będzie nas przydusić
wtedy dla forum by sie uzylo inny skrypt.. phpbb albo cos takiego.
Z tego co czytałem phpBB nie jest zbyt szybkie (phpBB by Przemo na pewno nie :]), dlatego forum postawimy na FluxBB (PunBB).
Prace nad skryptem migracji już się rozpoczęły, trzeba więc zacisnąć zęby i czekać.
Imperare sibi maximum est imperium
Zgadzam się, ostatnio bardzo często nie mogę dostać się na ANSI
OK, przyznać się - kto przysnął na F5?
Edit. Anti-Rako measures.
Ostatnio edytowany przez Vaernil (2015-07-04 02:32:27)
Teamwork is essential, it gives the enemy other people to shoot at.
Wszystko jest możliwe.:D
Poza tym to był żart. xD
jak ansi pada, jest to kryzys który dotyka całą Polskę :p
i rzeczywiście pozostaje nam tylko czekać aż wszystko będzie śmigać jak należy.
@Kane, a może rozważysz przejście na vBulletin lub IPB? Na licencje by się jakoś uzbierało.
Skrypty te słyną z dużej ilości dodatkowych modów i wysokiego poziomu bezpieczeństwa.
Nie ma co porównywać do phpBB bo to już nie ta sama klasa jakościowa.
Zresztą jeśli siedzisz w branży www to wiesz o czym mówię.
Ostatnio edytowany przez fudo (2008-06-11 11:13:12)
Yami ni madoishi awarena kage yo... hito o kidutsukete otoshimete,
tsumi ni oboreshi gou no tama... ippen, shindemiru?
@fudo
ja nie widzę konieczności posiadania "jakiś" super modów... zwykłe proste forum wystarczy.. po co Ci jakieś bajery? przy tak dużej ilości odwiedziń tylko obciąży to serwer.. więc jest to zbędne. Co prawda, bezpieczeństwo jest duże, ale nic nie jest idealne :]
Nie chodzi mi o wpakowanie na forum nie wiadomo jakich modów.
vBulletin sam w sobie jest wydajnym i dobrze zabezpieczonym skryptem
i na pewno nie będzie obciążał serwera bardziej niż obecne forum.
Do tego dochodzi dobrze rozbudowany panel do zarządzania forum.
Wiele dużych serwisów ma forum oparte właśnie na tym skrypcie.
A co do zabezpieczeń to wiadomo że nie ma zabezpieczeń idealnych... zawsze ktoś znajdzie sposób na obejście ich.
Yami ni madoishi awarena kage yo... hito o kidutsukete otoshimete,
tsumi ni oboreshi gou no tama... ippen, shindemiru?
A co to znowu sie działo tak długo?
Najpierw myślałem że atak, potem że nowy skrypt, a tu widzę że jeszcze bardziej laguje.
Jak tak dalej będzie to chyba pozakładam z 20 kont i anfo.pl zniszczę xD
noo.. rly 20 kont tyle Ci da co.. ale też nie wiadomo czy to oni ;p i raczej nie maja po co tego robić. Mi się wydaje że mogą to być grupy tłumaczące z jap na ang.. ale takim gdybaniem do niczego nie dojdzie się.
jak mi nie da jak da xD
Zrobie przez noc tyle topiców w każdym temacie i rano będą mieli zabawe, a podczas usuwanie kolejne konto bedzie robiło topic'i.
Nie wiedziałem że brak ANSI i czekania na suby tak odczuje.
ehh.. KKnD Tu nie chodzi o takie "zapychanie" serwera jak Ty to planujesz..
Zobacz sobie to.. http://www.cert.pl/PDF/Kruk_p.pdf
Będziesz miał dalej wyjaśnione...
Z tym są teraz problemy.
przyzbaje sie to moja wina ,
wkrzylem sie jak mi odcieli net na te dwa dni, bo pare godzib tenu znowu mu smiga
to z nudow shacowalemz kawairenki ansi, jak ja nie moge to nikt nie bedzie tezkorzystal z napisow a jak ;PP
ale ja wrocilem i ANSI tez wrocilo, cieszcie sie z tego ^_^
OK, przyznać się - kto przysnął na F5?
Więc chyba raczej nie jestem tutaj indywidualistą. Dwa dni brak dostępu.[fuj]
chyba każdemu palma odbija jak nie ma dostępu do ANSI przez powyżej dzień