Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
Poprawki do najnowszego chaptera #79 ukażą się w sobotę lub niedzielę. Przypominam, że rozdział można pobrać z http://rafaelpl.info/.
Mam nadzieję, że pobrań będzie nieco więcej, ponieważ jeśli zainteresowanie mangą utrzyma się na tak niskim poziomie, rozważę decyzję o zaprzestaniu tłumaczenia.
jest małe zainteresowanie bo jest słaba reklama:)
ja ci zaręczam że będę ściągał regularnie
jest małe zainteresowanie bo jest słaba reklama:)
ja ci zaręczam że będę ściągał regularnie
Heh, reklama skanlacji? Pierwsze o tym słyszę Na wszechbiblii jest i to chyba powinno wystarczyć
Mam nadzieję, że następny chapter nie będzie obfitował w tyle tekstu, bo jeśli tak to będę zmuszony znaleźć za wszelką cenę drugiego tłumacza... A to nie będzie takie proste
Masz we mnie stu procentowe poparcie, nigdy za wiele dobrej mangi po polsku. Mówisz drugiego tłumacza? Hmmm...nie wiem, nie mam doświadczenia ale mógłbym spróbować. ^^' A swojej znajomości ang. w miarę ufam, do tego słownik. XD
Kurcze....trochę dziwnie czyta się mange po polsku....już od ponad roku czytam wyłącznie po ang.... ;]
Ostatnio edytowany przez Tsukune (2008-05-08 17:28:03)
"Apa Apa Apapa!" - Apachai Hopachai
Masz we mnie stu procentowe poparcie, nigdy za wiele dobrej mangi po polsku. Mówisz drugiego tłumacza? Hmmm...nie wiem, nie mam doświadczenia ale mógłbym spróbować. ^^' A swojej znajomości ang. w miarę ufam, do tego słownik. XD
Kurcze....trochę dziwnie czyta się mange po polsku....już od ponad roku czytam wyłącznie po ang.... ;]
A więc odezwę się, jeśli Miria będzie miała zamiar w następnym chapterze opisywać jakieś nowe rewelacje Podzielimy się pracą pół na pół, a korekta obustronna
Ostatnio edytowany przez rafaelpl (2008-05-08 19:00:30)
Czekam na PM ^ -^
Ciężko tak czytać mangę od środka. Przynajmniej ja tego nie lubię. Jak miałabym to czytać, to chciałabym zacząć od początku. Oglądałam anime, ale słyszałam, że różni się od mangi, więc nie chciałabym nic stracić... Myślę, że nie tylko ja tak uważam... Możliwe, że to jest właśnie powód braku zainteresowania.
Hmmm...powiem tak, z początku anime i manga mają niewielkie różnice, potem to się zmienia. Ciekawe czy będzie 2 sezon anime...?
na pociechę mogę kliknąć parę razy tak z 50 żeby było więcej pobrań
a tak na poważnie kawał niezłej roboty odwalasz życzę ci wytrwałości bo tekstu naprawdę ostatnio masz sporo i nie przejmuj sie statystykami nie ważne ilu ważne kto
Ciężko tak czytać mangę od środka. Przynajmniej ja tego nie lubię. Jak miałabym to czytać, to chciałabym zacząć od początku. Oglądałam anime, ale słyszałam, że różni się od mangi, więc nie chciałabym nic stracić... Myślę, że nie tylko ja tak uważam... Możliwe, że to jest właśnie powód braku zainteresowania.
Z całą pewnością coś w tym jest Miałem zamiar tłumaczyć od chaptera, w którym anime zaczęło odbiegać od mangi, ale niestety brakło zapału do pracy oraz chęci
Ciekawe czy będzie 2 sezon anime...?
Odwieczne pytanie każdego fana danej serii anime Krążyły pogłoski, że MadHouse chce skorzystać z popularności Claymore i wydać drugą serię, lecz nie ma być oparta na mandze [cojest]Oczywiście to tylko plotka, ale może coś w tym jest
na pociechę mogę kliknąć parę razy tak z 50 żeby było więcej pobrań
a tak na poważnie kawał niezłej roboty odwalasz życzę ci wytrwałości bo tekstu naprawdę ostatnio masz sporo i nie przejmuj sie statystykami nie ważne ilu ważne kto
Gdybyś tak poklikał bez mojej wiedzy to z pewnością zwiększyłoby to moje morale Niestety teraz, gdy poznałem twoje plany, będę wiedzieć, że każde "cudowne" zwiększenie się licznika pobrań jest Twoją zasługą
Teraz sprawdziłem 18 pobrań razem z moim jednym ,kiepsko jak na taki fajowski komiks , jeden z bardziej popularnych z tego co sie orientuje, ale nic to, możesz robić tylko dla mnie ,a co do wcześniejszych czapów było by fajnie jak byś robił, ale to że wydajesz na bieżąco bardziej mi pasuje .
Masz jednego leniwego fana który zawsze ściągnie gotowca pozdro.
Teraz sprawdziłem 18 pobrań razem z moim jednym
Teraz jest już powyżej 60 każdego rozdziału
Manga Claymore #80
[cytuj=rafaelpl.info]Najnowszy rozdział jest dalszym ciągiem wyjaśnień Mirii, która odkrywa przed swoimi towarzyszkami wstrząsającą prawdę o organizacji. Warto również zaznaczyć, że po długiej przerwie powraca wątek Rakiego. Jednak pomimo tych wszystkich rewelacji, najciekawszym wydarzeniem możemy nazwać pobyt w barze naszych nieustraszonych wojowniczek (zapita w trupa Helen przebija wszystko ).
Download jak zwykle na http://claymore.w.of.pl/
Tym razem czyszczeniem oraz typesettingiem zajął się Ernin, za co należą mu się serdeczne podziękowania!
Zmieniłem trochę styl tłumaczenia, więc mam nadzieję na Wasze komentarze
Ostatnio edytowany przez rafaelpl (2008-07-09 21:43:42)
Witam.
Od niedawna oglądam Anime a mangi wogóle jeszcze nie czytałem.. i stąd mam takie pytanie z całkiem innej beczki..
Nie wiecie gdzie można pobrać Mange Claymore od 1 odcinka? chcialbym od począrku ją przeczytać.. bo anime wciągło mnie na maxa..
Pozdro
http://www.onemanga.com/Claymore/1/
http://manga.wszechbiblia.net/wbs_projpf_search.php
Google nie boli czasem warto użyć , odwiedź też stronę rafaela .
@up
Widzisz.. nie jestem typem nobika.. i szukalem juz na google i innych wyszukiwarkach jak i stronach z manga i anime zwiazanych.. wiec prosze ladnie nie pisz mi o okularach bo tam moze jest wszystko ale tam gdzie jest wszystko najczesciej nie ma nic.. sprawdze strony ktore podales.. i dzieki za nie.. Ps. fajnie zachecasz do wglebianie sie w temat mangi swoja odpowiedzia..
Pozdro
Nie narzekaj ~Ar_Feiniel, jeżeli chodzi o mangę po angielsku to super łatwo to znaleźć, polecam Ci czytać mangę od zakończenia akcji z anime (znaczy tego co pod koniec anime spartaczyli), bo początkowo manga ma kiepskawą kreskę
@up
Czyli od ktorego odcinka mangi mam czytac? anime cale od poczatku do konca ogladalem.. wiec mialem zamiar przeczytac cala mange zeby znac roznice i kolejne dzieje..
@up
Czyli od ktorego odcinka mangi mam czytac? anime cale od poczatku do konca ogladalem.. wiec mialem zamiar przeczytac cala mange zeby znac roznice i kolejne dzieje..
Najlepiej od rozdziału #55 Wtedy anime zaczyna odbiegać od mangi...
Od rozdziału 57, różnic poza końcówką tak dużych nie ma.
http://manga.bleachexile.com/claymore-chapter-55.html (tu możesz czytać online)
Edit: ~rafaelpl ma rację jedź jednak od 55, w sumie nic byś nie przegapił, poza sceną łóżkową z Priscillą
Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2008-06-25 00:00:01)
Dzieki wam za odpowiedz moze z jeden rozdzial przeczytam sobie dzisiaj do snu
Pozdro ;]
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna