Nie jesteś zalogowany.
Ja tam wierzę, że animesub stanie na nogi i będzie jak dawniej.
PC: i5 6600k, Gainward Phoenix GTX 970, DDR4 16Gb 3200Mhz.
jest godzina 02:14 w nocy
i wreszcie ANSI dziala tak jakpowinno ^_^V
nic nie tnie, nie laguje, i nie wywala 404
dobrze ze chodze pozno Lulu ^_^
5 rano, a ja subów jak nie mogłem pobrać, tak nadal nie mogę. Ciągle to badziewne
"Przepraszamy, ale wystąpiły problemy. Prosimy spróbować za parę minut.
Can't create/write to file '#sql_74fc_0.MYD' (Errcode: 17)"
Jestem za składką i jak ruszy to mogę rzucić jakąś sumę 2 cyfrową.
Ja jestem nawet za tym żeby sie zrzucić po te 10zł.
Ja też jestem za składką. Ale może wydać się to dla innych egoistyczne. Chciałbym, żeby była opcja paypal na stronce jak do tego już dojdzie bo przeprowadziłem się do Niemiec i nie mam jak zapłacić a kartą to nie jest problem. Chyba wszyscy wiecie o co mi chodzi.
Tak czy inaczej trzeba podjąć zdecydowanie kroki co zrobić z coraz częściej nie działającą stroną.
Rany, to takie irytujące. Nie można nic pobrac z archiwum. Cały czas wyskakuje ten błąd. Jedynie najnowsze jako tako udaje się pobrac.
<Freeman_bot online>
Przypominam, że Kane pracuje właśnie nad nową wersją strony.
<Freeman_bot offline>
a moglbym wplacic powiedzmy 50 , w polocie mzoe 100 ^_^
tylko trzeba by wymyslic sposob odznaczania osob ktore wsparly strone, jak to jest na stronach torrent zeosoba ktora wsparla dostaje przy nicku 'gwiazdke' dostep do sekcji forum tylko dla donorow itp przywileje ofc zwiazane stricle z torrentami.
na ANSI wystarczylo by na poczatek gwiazdka i dostep do sekcji dla donorow [ a co tam by sie dziala to kto to wie...cuda panie cuda mawiam ;> ]
nie zeby to byl szantarz, ale poprostu lepiej motywuje to ludzi co wplacaja sumki na serwer kiedy wiedza ze moga czuc sie wyjatkowi i wyroznieni no i oczywiscie ze cosza to dostaja
na ANSI wystarczylo by na poczatek gwiazdka i dostep do sekcji dla donorow [ a co tam by sie dziala to kto to wie...cuda panie cuda mawiam ;> ]
nie zeby to byl szantarz, ale poprostu lepiej motywuje to ludzi co wplacaja sumki na serwer kiedy wiedza ze moga czuc sie wyjatkowi i wyroznieni no i oczywiscie ze cosza to dostaja
Hmm jak dotąd przy akcjach zbiórki na serwer starczyło wypisanie osób, które coś wpłaciły. I nie ważne było czy 1zł czy 1000 (to przykład żeby nie było ).
Oznaczanie gwiazdkami nie przejdzie. Kto będzie chciał wspomoże i tyle.
Sekcja forum tylko dla tych co dadzą kasę? Imo pomysł poroniony bo nie ma takiego działu na forum i najpewniej nigdy nie będzie.
Proponuję temat kasy na serwis na razie zakończyć bo jak to Freeman już pisał:
Przypominam, że Kane pracuje w pocie czoła nad nową wersją strony.
"Chodź, poluj ze mną. Zostaw ból i bądź znowu wolny. Tu każdy czas jest teraźniejszością i wybór należy do ciebie. Wilki nie mają króla."
ale ja tu hipotetyzuje system dotacji ciagly, co miesieczny a nie okazyjny.
ale ok jak chcesz
a moglbym wplacic powiedzmy 50 , w polocie mzoe 100 ^_^
tylko trzeba by wymyslic sposob odznaczania osob ktore wsparly strone, jak to jest na stronach torrent zeosoba ktora wsparla dostaje przy nicku 'gwiazdke' dostep do sekcji forum tylko dla donorow itp przywileje ofc zwiazane stricle z torrentami.na ANSI wystarczylo by na poczatek gwiazdka i dostep do sekcji dla donorow [ a co tam by sie dziala to kto to wie...cuda panie cuda mawiam ;> ]
A co to niby miała by być za "sekcja dla donorów"? Dostęp do nowych napisów przed pierwsze trzy dni tylko dla tych, co mają gwiazdkę przy nicku przykładowo? Chyba raczysz żartować i nie masz pojęcia, jak ta strona działa. Jak było potrzeba, to były zbiórki, ludzie wpłacali i nikt żadnych odznaczeń za to nie chciał ani dodatkowej "motywacji" nie potrzebował. Każdy coś ze strony bierze, a gdy trzeba coś dać i pomóc - to pomaga, tak jak może. To normalna rzecz, a ty chcesz za to dostawać odznaczenia? I jeszcze dodatkowo "coś za to dostawać", jakieś przywileje? Nie będziesz się czuł wystarczająco wyjątkowy wiedząc, że pomogłeś utrzymać stronę przy życiu? A może ktoś by nie mógł akurat w danej chwili wpłacić - chcesz go za to piętnować i ograniczać dostęp do napisów, forum? Chyba trafiłeś w złe miejsce.
ale ja tu hipotetyzuje system dotacji ciagly, co miesieczny a nie okazyjny.
ale ok jak chcesz
Ale na co te ciągłe, miesięczne opłaty?
po prostu opieram sie na systemie dotacji ze zamknietych trackerow torrentowych.
ze tam tak dziala itd.
ale nie kazde ze musi byc, poprostu mowie ze takie cos juz dziala itd.
no offence
niema co liczyć że pomysł devianta by się przyjął bo to jest nierealne. Nawet ja który mało jest aktywny na forum i często ściąga napisy wsparłem ansi podczas zrzuty, i będę to robił kiedy będzie taka konieczność. wiielu osobą zależy na ansi bo jest jedyna taka strona. wystarczy zobaczyć listę osób która się zrzuciła by uświadomić sobie że ansi nawet w ciężkiej chwili będzie miała na kogo liczyć.
sorki za błędy[baka]
Ostatnio edytowany przez miaski (2008-06-14 15:37:18)
rze ansi nawet w cięrzkiej chwili będzie miała na kogo liczyć.
Błagam cię popraw to. Na to nawet nie da się patrzeć.
Co do ewetualnej zrzuty to spoko. I sądze, że Kane by chyba trochę pomocy potrzebował z tytułu pisania na nowo całej stronki. Więc czy jest jakaś opcja aby go wspomóc?
vBulletin sam w sobie jest wydajnym i dobrze zabezpieczonym skryptem i na pewno nie będzie obciążał serwera bardziej niż obecne forum.
Do tego dochodzi dobrze rozbudowany panel do zarządzania forum.
Wiele dużych serwisów ma forum oparte właśnie na tym skrypcie.
Miałem do czynienia z vBulletinem i mojej opinii jest słaby, tzn. do naszych potrzeb. Jego licencja (a przynajmniej ta, z którą pracowałem) nie zezwala na modyfikację kodu. Szablony i CSS przechowywane są w bazie - beznadzieja (choć te ostatnie da się przenieść do pliku (pierwszego nie wiem)).
Zostaniemy przy FluxBB.
cos mi sie zdaje, ze bedziemy jednak musieli siegnac do naszych kieszeni i zrzucic sie na informatyka czy tez firme, ktora stworzy caly serwis od podstaw. Z tego co wiem to koszt jest POTWORNIE duzy,
Nawet jedna firma się do nas zgłosiła. Ale wątpię by coś z tego wyszło, ponieważ koszt wykonania serwisu takiego jak ANSI na zadowalającym poziomie to 3-5 tysięcy PLN (w niedrogiej firmie). A stan naszego konta na dzień obecny to około 500 PLN.
Przypominam, że Kane pracuje w pocie czoła nad nową wersją strony.
Nad przeniesieniem naszego forum na nowy szybki skrypt - uściślając
W innym temacie już pisałem o postępach prac.
Co do ewetualnej zrzuty to spoko. I sądze, że Kane by chyba trochę pomocy potrzebował z tytułu pisania na nowo całej stronki. Więc czy jest jakaś opcja aby go wspomóc?
Jeśli znasz budowę FluxBB (PunBB) pewnie, że możesz się przydać
Imperare sibi maximum est imperium
Nawet jedna firma się do nas zgłosiła. Ale wątpię by coś z tego wyszło, ponieważ koszt wykonania serwisu takiego jak ANSI na zadowalającym poziomie to 3-5 tysięcy PLN (w niedrogiej firmie). A stan naszego konta na dzień obecny to około 500 PLN.
czyli jednak jest to kwota w granicach 5 tys. Kane, to nad czym sie tu zastanawiac?? Robimy zbiorke juz teraz i czekamy az dobijemy do magicznej kwoty, ktora jest potrzebna.
edit:
50 osob po 10zl i mamy juz upragnione 5tys
Ostatnio edytowany przez waski_jestem (2008-06-14 21:20:55)
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
Kane napisał:Nawet jedna firma się do nas zgłosiła. Ale wątpię by coś z tego wyszło, ponieważ koszt wykonania serwisu takiego jak ANSI na zadowalającym poziomie to 3-5 tysięcy PLN (w niedrogiej firmie). A stan naszego konta na dzień obecny to około 500 PLN.
czyli jednak jest to kwota w granicach 5 tys. Kane, to nad czym sie tu zastanawiac?? Robimy zbiorke juz teraz i czekamy az dobijemy do magicznej kwoty, ktora jest potrzebna.
edit:
50 osob po 10zl i mamy juz upragnione 5tys
waski u ciebie chyba cieńko z matą co? 50*10 nie wiem jakby nie liczyć ale mi wychodzi 500. Aby zebrać sumę 5k trzeba 500 około.
Idę o zakład, że Wąski tym razem żartował
"Skazany na zajebistość"
znaczy : sprÓbÓj jeszcze raz