Nie jesteś zalogowany.
Jeśli mam być szczera z samą sobą to ten film jest zabójczy. Oprawa graficzna jest boska, znakomicie oddaje klimat tej fabuły, efekty wizualne sprawiają, że przenoszę się w świat tego anime. Ten mrok i tajemniczość udziela mi się jako widzowi. CO do dźwięku, to jestem pod wrażeniem...dawno już nie słyszałam tak dobrego soundtracku, który zapadłby mi w pamięć. Muzyka znakomicie podkreśla każdą scenę i każdą akcję jaka ma w tym filmie miejsce, a nawet oddaje nastrój bohaterów. Jeśli chodzi o fabułę, to z "oklepanego tematu" jak wspomniał powyżej zergadis0 zrobili coś oryginalnego i przedstawili to w całkiem innym, niesamowitym świetle. Moja ocena jest następująca : za grafikę 10 , za muzykę 10, za fabułę 9+ .
Nie mogę się doczekać kolejnej części. Type Moon znów spisał się na medal
Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.
Wrażenia mam takie że anime jak to w przypadku Type Moon jest doskonałe. Graficznie znacznie przewyższa poprzednie produkcje lecz jeśli chodzi o muzykę to co prawda ładna ale na pewno nie lepsza niż we wcześniejszych tytułach Type Moon. Anime prawie że idealne a jedyna wada to trochę mało akcji. Mogli dać trochę więcej i by było jeszcze lepiej.
Witam wiecie może skąd można pobrać mp3 Kalfiny Oblivious? Nie chodzi mi o video bo tego syfku to pełno w necie. Juz myślałam,że mam original a tu jakis remix ściągnełam:(
E tam juz nieaktualne bo znalazłam:P
Oglądłem i jestem pod duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuużym wrażeniem, takie coś to mogło zrobić tylko Type-Moon. OST jest kozacki a ending przepiękny. Klimat jest boski, to napięcie, mroczność tajemniczość... miód. Główna bohaterka wydaje się zamkniętą w sobie osobą (napewno coś skrywa), ale ogólnie fajna z niej babka ;D. Tylko szkoda, że trzeba tyle czkeać na następną cz. nie wiem czy nie poczekać aż się to skończy i dopiero potem się wziąść za wszystko... efekt z pewnością 100x lepszy.
PS. patrząć na anidb.net patrzę na obrazek przy 4 cz. Kara No Kyoukai a tu... WTF?
Zwykły zbieg okoliczności, brak pomysłów Type-Moon, czy może coś więcej...?
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
KnK, Tsukihime i Fate wyszły spod pióra jednego autora - Kinoko Nasu, natomiast jego najlepszy kumpel- Takashi Takeuchi zajął się obrazkami. Ci dwaj wspólnie założyli Type Moon. I sądzę, że te podobieństwa są całkowicie zamierzone (Shiki Thono/Mikiya Kokutō, Akiha Thono/Azaka Kokutō ). KnK to książka wydana przed Tsukihime i niestety walki i akcji to tam może z 10% jest. Dlatego nie liczyłbym na co odcinkową rozpierduchę przy użyciu "zmysłu śmierci".
Ostatnio edytowany przez Trips (2008-05-27 15:26:09)
Do tego anime nie potrzeba walki Klimat nadrabia wszycho
Ostatnio edytowany przez SiwyCZR (2008-05-27 19:05:28)
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
Mały klik.
Bardzo mi się podobało, czekam na drugi film.:)
Jednkak TypeMoon nie pokazało klasy, choc nie dońca. Odnosnie samego anime to moge powiedziec tyle, ze chcialo mi sie momentami spać. Oczywiście kreska jest fajna, animacja bardzo dobra, za to fabularnie już tak sobie - type moon pod tym względem ssie, nie potrafia dobrze fabularnego anime zrobic, na ich produkcjach sie spi (jak wpsolpracowali przy HnNKN Kai to tez seria na tym straciła - suma sumarum zeszła na psy w porównaniu do gienialnej jedynki). Jedynie co mi sie podobalo w tej seri to widok zmasakrowanych licealistek powodujacy szeroki usmiech na mojej twarzy (mró + gore = extasy xD) . Główna bohaterka kojarzy mi sie z gosciem z Tsukihime (w sumie tak samo sie nazywa, nawet tnie swoim nozem po "liniach", jedyna roznica to fluroencyjne blekitne oczy), jakas reinarnacja, rodzina? Hmm... moze dalej cos sie wyjasni. Ogolnie anime to sredniak, i nie bardzo rozumiem czemu wszyscy nie na nie rzucaja, jak swinie na obiery, no ale ok. Seria taka sobie... kolejną rzecza, ktora mi sie podoabala to muzyka... cudo, dzielo sztuki. To chyba tyle.
U normalnych ludzi zmaskrowane licealistki nie powodują uśmiechu na twarzy.
Lecz zgodzę się z tym że mogło być więcej akcji gdyż tego właśnie brakowało. Lecz co do poprzednich produkcji a więc Tsukihime i Fate Stay Night to były świetne i nic nie mogę im zarzucić.
Kara No Kyoukai mimo wszystko grafiką nadrabia pewne niedociągnięcia. Moja ocena to 7/10.
Więcej akcji? Przecież to film, a nie seria TV. Na dodatek krótki, bo prawie 50 minut, a nie 90. Osobiście film trafił mi w gust i mogę stwierdzić, że jest to jedna z lepszych pozycji w tym roku - przynajmniej do tej pory. Czekam na resztę filmów, bo na pewno będą trzymały ten sam poziom.
Witam , mam takie pytanie czy ktoś będzie robił napisy do pierwszej części? Ponieważ ściągnełam sobie dwie wersje, jedną mkv [gg-TakaJun]_Kara_no_Kyoukai_-_The_Garden_of_Sinners_-_01v2_[3F2E8FEA].mkv
Niestety mkv źle mi działają:( I naprawdę do dupy się ogląda.
No i mam jeszcze wersję avi:
[KLF]_Kara_no_Kyoukai_Movie_1_Panorama_DVD_vostfr.avi
Na mój pech napisy są chyba francuskie:( Jesli macie jakies napisy to dajcie znać, nawet jesli będą anglojęzyczne do wersji avi:)
A co do filmu to jeszcze niewiem ale muzyka jest zarabista a szczególnie ending:):)
Na anfo.pl masz polskiego hardka.
Jedno z gorszych anime, jakie ostatnio oglądałem. Cud, że na nim nie zasnąłem. Twórcy próbują mydlić oczy efektami, animacją, kreską czy innymi pierdołami, a tak naprawdę zabrakło czegoś najważniejszego: interesującej fabuły. Co gorsza występuje w tym anime coś, czego najbardziej nie trawię - postaci wygłaszają jakieś filozoficzne gadki, które nie mają żadnego sensu. Wręcz bredzą od rzeczy. Jak w Gintamie, tylko tam się z tego śmieją. ^^
Powinieneś wiedzieć że ten film to takie wprowadzenie tylko. Fabuła opiera się praktycznie na jednym wątku gdyż więcej wyjaśni się dopiero w następnych filmach. Niestety prawie cały film spędzili na gadaniu i to było jego największą wadą. Za dużo gadania, a za mało akcji.
Poza tym , ten film to jedna z tych produkcji które ogląda się by nacieszyć oczy. Anime jest piękne 9 graficznie ) i mi to wystarcza , bo w sumie nie spodziewałem sie po nim niczego innego.
Jak by ktoś chciał
http://www.cyber12.com/page-Kara_no_Kyokai.html
jest tutaj w mkv 700mb grupy gg na MU 1 albo 2 party
Mógłby ktoś mi napisać, w wersji dla debili, ile tego anime jest? Tzn. czy to seria, czy to filmy, ile juz wyszło, a ile dopiero czeka na premiere?
Z góry ładnie dziękuje.
To jest film, ale będzie jeszcze seria TV, z tego, co wiem.
IMO słabiutka pozycja. Przychylam się do opinii Elba - jedno z gorszych anime, jakie widziałem ostatnio. Mam nadzieję, że seria będzie mocniejsza.
BTW: Piękne graficznie i dużo lepsze jest Sword of the Stranger.
"Skazany na zajebistość"
BTW: Piękne graficznie i dużo lepsze jest Sword of the Stranger.
Na pewno jest lepiej animowane i więcej sie w nim dzieje , ale jeśli chodzi o samą oprawę i tła , to chyba jednak Garden wygrywa. Ale w sumie jest to chyba kwestia gustu. W każdym razie Sword jest na pewno lepszym anime .