#21 2008-06-18 17:40:20

justynapl
Użytkownik

Odp: Itazura na Kiss

Gela19 napisał:

Jestem juz po 11 epie i mam pytanie czy ktoś wie ile to ma miec odcinków? bo  jesli ten kalendarz nie zmyśla to wychodzi n a to że 12 epek będzie ostatnim ;/ smutny a tak fajnie mi sie to ogląda... Kalendarz

Podoba mi się Opening z tego anime, wciągająca nutka:)

Z tego co ja wiem, ma być 26 epków... ale mogę się mylić, manga jest dość długa [23 tomy], więc materiału im nie zabraknie. Co do openingu, endingu... rzeczywiście wciągają, kreska też jest ciekawa smile Fajna, przyjemna historia.

#22 2008-06-18 18:24:48

Gela19
Użytkownik

Wielkie dzięki:) Weszłam na Japońską stronkę i tam sie upewniłam że ma być 26 epków:) jednak ten kalendarz jest nie zbyt wiarygodny:)

Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.

#23 2008-06-18 20:05:17

Bakura
Użytkownik

Mi seria również się podoba i dobrze wiedzieć w końcu ile to będzie miało epów, napisy do tej serii są na średnim, lecz wystarczającym dla mnie poziomie (błędy zdarzają się praktycznie w każdych napisach, nawet w wydaniach anime district). Opening i ending jeśli chodzi o muzykę, to bardzo fajny, ale sam ending to już nijaki.
Kreska w tej serii można stwierdzić, że jest przestarzała, bo podobne postacie można było zobaczyć w seriach z lat 90-siątych, co wcale nie sprawia, że źle się to ogląda. Ogólnie to oceniam ją bardzo pozytywnie.:)

What's the point with pointer?
Szisza jest zła a Demo jeszcze gorsze
Kainote link
Umu umu

#24 2008-06-18 20:20:52

Gela19
Użytkownik

DLa mnie ta kreska jest znakomitym podkreśleniem charakterów postaci i pasuje cała sceneria do siebie, Postacie dzięki tej kresce nie są ani starzy ani młodzi ( chodzi mi o kreskę sama w sobie nie o wiek postaci ) Ponieważ tak jak mówicie kreska jest podobna do tej z lat 80-90 jednak dla mnie jest ona nowoczesna. Bo ma w sobie coś ze starego i nowego stylu anime:) Ogólnie anime oceniam bardzo wysoko:) Jedno z lepszych jakie wyszły w kwietniu tego roku.

#25 2008-06-18 20:37:45

oneechan
Użytkownik

Fabuła mnie wcignęła, oglądajać Itazure mam kupe smiechu z Kotoko, gupia panienka zakochana w inteligentnym facecie smile_big Jej reakjce sa przeobłędne, koles poczotkaowo obojetny wobec niej, pogrywa z nią... Zabawne postacie w tym jeden z adoratorow Kotoko, ktory jest w niej zakochany po uszy. Jej przyjaciółki, jedna grubiutka, druga w bujnych, blond lokach, wspierajace sie we trzy nawzajem (ciekawe powiązanie:D) Matka Irie, za wszelka cene chce ich zeswatac:D
Jestem ciekawa zakonczanie, czy bedzie Happy End? smile
Co do kreski poczotkaowo mnie odstraszala, ale da sie strawic.

oneechan.pngwaciwe.png

#26 2008-06-18 22:14:46

Gela19
Użytkownik

Mnie się podobają momenty w których Kotoko prosi Naokiego o pomoc przy nauce smile_big Chociaz osobiśie Naoki mnie drażni, tak pogrywa z jej uczuciami... a już nie wspomne o tej całej Matsumoto... Ale anime wciąga i warte polecenia:)

Tez się zastanawiam czy będzie Happy End i wydaje mi się że gdyby nie był Happy to nie było by fajnie, oby tylko z tego nie zrobili zakończenia w styki School Days bo bym chyba poszła się pociąć...( taki żart:P ale wtedy o tej serii bym zapomniała szybko smile_big )

#27 2008-06-19 03:29:19

Qashqai
Użytkownik

IMO właśnie boskie byłoby zakończenie w stylu School Days (bwahah a kto kogo by zaciachał? Kotoko Iriego? XD), ale za happy end się nie obrażę XD
Odnośnie kreski, to w porównaniu z mangą jest cudowna, a sama w sobie... przypomina mi trochę styl Takahashi, faktycznie trochę staro wygląda. Łatwo się jednak przyzwyczaić, z początku mnie raziła, ale teraz to mi się podoba ^_^ sama historia sympatyczna i z chęcią oglądam co tydzień oczkod

Qashqai.png

#28 2008-06-19 22:35:30

Gela19
Użytkownik

hehe taa zakończenie w stylu school days było by ogromnym zdziwieniem a może nawet szokiem:P

Wyobraźcie sobie, Kotoko która ponieważ Naoki jej nie chciał, zabija go a jego zwłoki zamiast ukryć to zabiera w romantyczna podróż i staje sie nekrofilką hehe nie no to było zbyt głupie wyobrażenie.

Moim zdaniem żeby Naoki zrozumiał co czuje do Kotoko, to powinien zobaczyc jakiegoś godnego rywala kręcącego się wokół Aihary która stopniowo zaczynałaby spędzać więcej czasu z nowym kolegą i przestała tak "napastowywac" Irie. Może wtedy by coś do niego dotarło.

Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-06-19 22:35:59)

#29 2009-01-23 14:17:46

Kenshiro
Użytkownik

Obejrzałem to anime i wszystkim je polecam. To jedno z nielicznych gdzie fabuła toczy się w długim okresie czasu (aż ponad 10 lat). Ktoś pomyśli że anime kończy się jeśli będzie wiadomo czy będą razem. Ale na pewno nie w tym przypadku. Wyjaśnienie tego to nawet nie połowa anime. Dosyć nostalgiczne to anime się staje, ale bardzo jest zabawne do samego końca przez tą dziewczynę lecz poważniejsze i życiowe też zarazem jest.

Stopka forum

© Animesub.info 2024