Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam.
Jak zwykle rano wchodzę sobie na TokyoTosho, aby zobaczyć co nowego i zauważyłem trailer nowego anime: The Five Killers. Więc YouTube i szukam traileru: The Five Killers. Następnie walę na AniDb, ale cisza, nic nie ma. Dopiero na animenewsnetwork znalazłem coś, ale też mało konkretów: The Five Killers. Może ktoś ma jakieś info na temat premiery, co? Z tego co wiem, to anime jest od Gonzo. Maczali swoje paluchy m.in. w: Speed Grapher, Last Exile, Higurashi no Naku Koro ni, Red Garden, Afro Samurai, Trinity Blood i wiele innych. Ma mieć podobno tylko 12 odcinków. Anime zapowiada się na bardzo konkretne.
Seria bardzo, ale to bardzo mi się spodobała i na bank zabieram się za tłumaczenie. Klimacik jest super, pięciu ludzi, pięć innych umiejętności, pięć stylów zabijania. Guny, wybuchy, noże, miecze i "wampir" czego chcieć więcej? xD A wasze zdanie jakie jest? Enjoy it! xD
Calderon's story features five killers being hunted down by an assassin and the tagline, "3 Die. 2 Survive. 1 Lives... Forever."
Ostatnio edytowany przez cieslak (2007-09-02 08:57:28)
Trailer jest obiecujący przyznam :D. Dziwne ze na AniDb nie ma info na ten temat :/. Cieslak skoro bedziesz brac sie za subki to mam nadzieje ze suby będą na bierząco
Tym razem będzie na bieżąco, bo obejmę inną taktykę. xD
Trailer jest naprawdę boski! Szczególnie spodobała mi się kreska. Mam nadzieję, że Gonzo utrzyma klimacik i nie straci go przez coraz to nowe, bardziej bezsensowne walki (tak jak to było w Afro Samurai).
Trudno mi też porównać klimacik Five Killers (patrząc tylko na trailer) do jakiegokolwiek innego anime...
PS.~cieslak skoro bierzesz się za napisy do Five Killers, życzę Tobie jak najlepszych angielskich subów.
Edit:
Ale dlaczego nic nie ma na AniDB?
Może po prostu nie wpisali jeszcze tego anime...
Ostatnio edytowany przez ivelios (2007-09-02 10:23:46)
I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side
Ale dlaczego nic nie ma na AniDB? Jak wpisuję tytuł, to wyskakuje mi coś takiego: ERROR: Unknown anime id. This entry may have been deleted from the database. Po co kasowaliby ten tytuł?
Dzięki.
Coś mi sie przypomniało o tym anime bo pamietałem że spodobał mi sie trailer, i patrzę na anidb czy jest jakieś info już a tu nic, niby anime miało już wyjść... Wie może ktoś czy studio zrezygnowało z tej produkcji i w ogóle jej nie wypuszczą, czy może są nadal jakieś plany wydania tej serii lecz w późniejszym czasie?
jak na razie cisza, wg. google i wiki miało wyjść w 2007.
Zaciekawiło mnie to. Idę szukać dalej
Edit:
z tego co starałem się wyczytać, to miała być kooperacyjna współpraca japońsko-amerykańska
I amerykanie zawalili sprawę
Jak by ktoś chciał muzyke z trailer'a
Paul Oakenfold - Ready Steady Go
Ostatnio edytowany przez KKnD (2008-06-20 01:25:45)
[cytuj]I amerykanie zawalili sprawę[/quote]
moze niezgodność w podejsciu do sprawy między amerykancami i nipońcami ? Hehe ciekawe co z tego batmana wyjdzie...
Aż mi się płakać chce, gdy oglądam net trailer... A mógł być taki fajny serial (a nawet miałem nadzieję na coś podobnego do Wściekłych Psów Tarantino) :|
Ponoć odłożono projekt na później. Niemniej jednak dalej czekam, bo mam chrapkę na przetłumaczenie go.
Co do Batmana, jakoś na początku lipca ma się pojawić. Jeżeli koło 17.7. będzie już dostępny postaram się przemóc zmęczenie po robocie i go przetłumaczyć. A jak nie od razu, to później na bank xD
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Q, chętnie Ci zrobię korektę Anime prezentuje się świetnie, no i ma kreskę, jaką lubię. Miejmy nadzieję, że w końcu je wypuszczą.
może ktoś coś wie? Znalazłem takie cuś.
Chodzi chyba o to że amerykański rynek głoduje
http://rawle.wordpress.com/2007/07/21/hello-world/
"There is a possibility that the starved North American anime market will consume anything that comes in its way"
wg tego to on 'głoduje' czy ładniej mówiąc jest spragniony anime....ale czytając dalej artykół chodzi autorowi o to, ze to ma byc prawdziwe anime made in Japan a nie kooprodukcje amerykansko - japońskie....no ale sam nie odrzuca takowych z góry.....a na końcu o jakimś murzynie nawija....wszak w porządnej amerykańskiej produkcji musi sie znalesc także czarnoskóry bohater, coby bylo poprawnie politycznie....a niech jeszcze dodadzą żyda, mosleba i polskiego emigranta zarobkowego i bedzie grupa 5-ciu killerów jak malowana ;p
a może to gonzo głoduje?
http://www.ga-forum.com/showthread.php?t=323028
http://forums.somethingawful.com/showth … id=2890615
Nikt nie wie nic nowego?
Tyle czasu mineło i dalej sucho...
Ja muszę to obejrzeć
Dzięki piractwu anime w internecie (i większości słabych anime jakie robli, których nikt by nie kupił) GONZO ostatecznie upadło. Ktoś tam czytałem chce zdobyć tylko licencję na Strike Witches bo to jedyna seria, która przyniosła sporą kasę, ale i tak nie mogła uratować zadłużonego studia.
tl;dr - nie wyjdzie.
Ciekawe w takim układzie co licencjami(?) na pozostałe serie...
Strike Witches to przecież gniotek...
Cholera ładne mam zaległości w światku anime
Strony 1