#41 2008-06-22 10:02:01

hikikomori
Użytkownik

Odp: Animezacje... co byś chciał/a ???

Tommy napisał:
hikikomori napisał:

Yennefer miała niemal dziewczęcy biust

Naszczęście jeszcze były inne czarodziejki oraz piękna łuczniczka, która też z nimi podróżowała. Milva chyba jej było. Choć przekonuje mnie argument o monstrach i claymore...

Co to znaczy "na szczęście"?;/ Jak postać nie ma balonów przyprawiających ją o skrzywienie kręgosłupa, to już nie jest atrakcyjna? Pokręciło was przez te animce, skoro uważacie, że ideałem jest piękna madonna z wielkim cycem:P

#42 2008-06-22 10:14:12

Freeman
Użytkownik

hikikomori napisał:

piękna madonna z wielkim cycem:P

Chyba "upadła" smile_big No chyba że jak "piękna", to i "upadła" smile_big

Swoją drogą ciekawy byłby oszczędny w formie ale bogaty w treści komediowy serial anime, jak Allo, allo smile Ale nie będzie, i może to i lepiej smile

#43 2008-06-22 10:15:51

Rafaga
Użytkownik

Ja tam Wiedź-mana nie czytałem, ale jednego jestem pewien, jeśli nie dostali by go ludzie pokroju tych od Berserka, to wyszło by coś pomiędzy Slayers, a Zero no Tsukaima. Geralt zapewne miałby +/- 17 lat, byłby lekko przygłupkowaty z olewającym charakterem, a jego wilczy talizman cięgle by go jechał za jego brak rozsądku i olewanie treningu. Czyli dobra komedia fantasy ^_^

War-yun.png

#44 2008-06-22 10:17:32

hikikomori
Użytkownik

Q mode:
Całkiem nieźle mogłoby też wyjść coś ze Świata Dysku. Jest na tyle barwny, że Japończycy ze swoimi pomysłami mogliby całkiem dobrze przedstawić go graficznie, a gdyby utrzymali jeszcze humor Pratcheta, byłoby w pytę xD
Tak mi jeszcze przyszło na myśl "Fear and Loathing in Las Vegas". Książka i film są świetne, a gdyby zabrał się za to twórca Kemonozume i Mind Game pewnie wyszłoby genialne anime smile_big

#45 2008-06-22 11:28:09

Endru
Użytkownik

Z książek przypomina mi się seria Pan Samochodzik XD
Czytał ktoś? Mogłaby z tego wyjść ciekawa komedia detektywistyczna z lekką nutką polskości smile

Pomysłów jak widać jest sporo. Fajnie by było, gdyby ktoś to przeczytał i stworzył jakąś fajną seryjkę smile_big

#46 2008-06-22 11:37:47

Dżibril
Użytkownik

Endru napisał:

Z książek przypomina mi się seria Pan Samochodzik XD
Czytał ktoś? Mogłaby z tego wyjść ciekawa komedia detektywistyczna z lekką nutką polskości smile

Czytał , czytał , ale bardzo bym nie chciał żeby robili z tego komedię . Pan Samochodzik mógłby być dobrą opowieścią przygodowo-detektywistyczną , mocno poprzetykaną inf. historycznymi , ale nie komedią.

#47 2008-06-22 12:01:39

Tommy
Użytkownik

hikikomori napisał:
Tommy napisał:
hikikomori napisał:

Yennefer miała niemal dziewczęcy biust

Naszczęście jeszcze były inne czarodziejki oraz piękna łuczniczka, która też z nimi podróżowała. Milva chyba jej było. Choć przekonuje mnie argument o monstrach i claymore...

Co to znaczy "na szczęście"?;/ Jak postać nie ma balonów przyprawiających ją o skrzywienie kręgosłupa, to już nie jest atrakcyjna? Pokręciło was przez te animce, skoro uważacie, że ideałem jest piękna madonna z wielkim cycem:P

Tego nie powiedziałem, że wielkość ma znaczenie. W każdym razie dla mnie nie ma. Chodziło mi raczej głównie o to, że jak by nie było Yennefer nie jest jedyną  główną postacią żeńską ^^.

Co do Allo Allo mogło by być ciekawe. Chciał bym słyszeć Dziń Dybry (Good Myłning) w japońskim wykonaniu :]

tmpdk.png

#48 2008-06-22 12:14:54

Freeman
Użytkownik

Tommy napisał:

Co do Allo Allo mogło by być ciekawe. Chciał bym słyszeć Dziń Dybry (Good Myłning) w japońskim wykonaniu :]

Wchodzi Crabtree-san i mówi "Ohuyo" smile_big

#49 2008-06-22 12:19:42

liia
Użytkownik

hikikomori napisał:

Q mode:
Całkiem nieźle mogłoby też wyjść coś ze Świata Dysku. Jest na tyle barwny, że Japończycy ze swoimi pomysłami mogliby całkiem dobrze przedstawić go graficznie, a gdyby utrzymali jeszcze humor Pratcheta, byłoby w pytę xD

Niewątpliwie stanowiłoby to niemałą gratkę dla fanów:-D Jednak na humor w książkach duży wpływ ma też styl w jakim Pratchett pisze, a tego na ekran już się przenieść nie da, co zubaża adaptacje (ja już nie myślę o prostytutkach, tzn. szwaczkach, inaczej niż o "paniach o negocjowalnym afekcie" , czy "kobietach, których cnota posiada pewną dozę komercji" - genialne). Taka np."Muzyka duszy" mogłaby być niezła smile_big
Jako anime chętnie obejrzałabym adaptacje kryminałów Chandlera, ten klimat...

Ostatnio edytowany przez liia (2008-06-22 12:20:44)

Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)

#50 2008-06-22 14:36:07

Potatoe
Użytkownik

liia napisał:
hikikomori napisał:

Q mode:

Niewątpliwie stanowiłoby to niemałą gratkę dla fanów:-D Jednak na humor w książkach duży wpływ ma też styl w jakim Pratchett pisze, a tego na ekran już się przenieść nie da, co zubaża adaptacje (ja już nie myślę o prostytutkach, tzn. szwaczkach, inaczej niż o "paniach o negocjowalnym afekcie" , czy "kobietach, których cnota posiada pewną dozę komercji" - genialne).

Z mojego punktu widzenia gdyby wrzucić tam narracje (narratorem oczywiście byłby chłop który robił narrację do Hayate no Gotoku) + "głośne, słyszalne" przedstawianie myśli bohaterów byłoby znacznie bliżej obrazu doskonałego. (ŚMIERĆ roxxx[los])

Przysłowie stare acz prawdziwe:
"Obowiązek cięższy niż góra.
Śmierć lżejsza od pióra."

#51 2008-06-22 15:02:09

Heliar
Użytkownik

Nic z tego moi drodzy. Jeżeli ma to być anime na tematy historyczne europy, czy też na podstawie gry/książki/serialu, łatwo można stwierdzić, że to będzie klapa. Japońce jakoś sobie nie radzą z adaptacją takich rzeczy, wszystkie tego typu wątki jakie widziałem w anime, daleko odbiegają od pierwowzoru. Zupełnie jakby chcieli wciskać na siłę coś, o czym nie mają pojęcia. Twórcy żyją w różnych światach, w zależności od tego czym się zajmują, więc jedynym rozwiązaniem jest coś "na wzór", ale według mnie to i tak nie wypali.

#52 2008-06-22 15:21:01

Kisiel
Użytkownik

smile_big
Jak rozpętałem 2 wojnę światową
smile_lol

10721827ve.gif

#53 2008-06-22 15:26:50

Tommy
Użytkownik

Kisiel napisał:

smile_big
Jak rozpętałem 2 wojnę światową
smile_lol

Grzegorz Brzęczyszczykiewicz... ciekawe który japoniec by o powiedział xD chyba ze sami by stworzyli swoją cholernie trudna nazwę.

tmpdk.png

#54 2008-06-22 15:35:37

Dżibril
Użytkownik

Heliar napisał:

Nic z tego moi drodzy. Jeżeli ma to być anime na tematy historyczne europy, czy też na podstawie gry/książki/serialu, łatwo można stwierdzić, że to będzie klapa. Japońce jakoś sobie nie radzą z adaptacją takich rzeczy, wszystkie tego typu wątki jakie widziałem w anime, daleko odbiegają od pierwowzoru. Zupełnie jakby chcieli wciskać na siłę coś, o czym nie mają pojęcia. Twórcy żyją w różnych światach, w zależności od tego czym się zajmują, więc jedynym rozwiązaniem jest coś "na wzór", ale według mnie to i tak nie wypali.

W Monsterze świetnie sobie poradzili z oddaniem klimatu europy i mentalności europejczyków. Myslę więc , że dali by radę .

#55 2008-06-22 17:00:58

Jupiter
Użytkownik

W Rose of Versailles też kapitalnie wypadł wątek historyczny. Ja tam wierzę w japońców.

#56 2008-06-22 18:55:12

Heliar
Użytkownik

Dżibril napisał:

W Monsterze świetnie sobie poradzili z oddaniem klimatu europy i mentalności europejczyków. Myslę więc , że dali by radę .

Tak się składa, że właśnie to oglądam i jestem na 10ep. Jak na razie klimat W MIARĘ dobrze oddany, ale jeśli chodzi o relacje bloku wsch. i zach... to jak zwykle w anime, temat został zaledwie liźnięty. Akcja która się zaczęła kolo 8 epka, jak podejrzewam,  będzie się toczyć w zjednoczonych Niemczech, a oni już od 1 odcinka wynaturzają rolę służb bezpieczeństwa. To chyba ma związek z wagą jaką Japończycy przykładają do własnych, co sprowadza się do tego, że z każdym następnym odcinkiem fabuła będzie odbiegała od realności. Choć nie przeczę, że anime przestanie być ciekawe smile

edit:

A jak się ma całe anime do "Ściganego", na to będę mógł odpowiedzieć, gdy obejrzę całość.

Ostatnio edytowany przez Heliar (2008-06-22 19:01:31)

Stopka forum

© Animesub.info 2024