Nie jesteś zalogowany.
Kiedyś kilka razy seria była wspominana jednak dostępność była bardzo malutka :/ niedawno zaś anime zostało wydane przez grupę [Yoroshiku] ripki są oczywiście .mkv h.264
[size=9]Niech nie zmyli was okładka. To nie jest anime o mechach[/size]
Tytuł: Starship Troopers
Liczba odcinków: 6
Lata produkcji: 1988
Stworzony przez: Sunrise, Bandai
Na podstawie klasycznej powieści Roberta A. Heinlein'a pt. "Starship Soldier" w Polsce znanej jako "Żołnierze Kosmosu" Więc teraz już chyba każdy skojarzył o co chodzi.
W świecie przyszłości przepustką do kariery społecznej jest służba wojskowa. Gwarantuje ona obywatelstwo. Nic więc dziwnego, że Johnny Rico (Casper Van Dien) decyduje się na wstąpienie do armii. Rodzina jest przeciwna jego decyzji, ale Johnny chce być bliżej swojej dziewczyny Carmen Ibanez która wstąpiła do lotnictwa. Obóz okazuje się ostrą szkołą życia. Nie wszyscy wytrzymują morderczy trening. Zawsze można zrezygnować, ale to oznacza hańbę i społeczną degradację. Rico radzi sobie świetnie i awansuje. Jednak podczas ćwiczeń ginie jeden z rekrutów którymi dowodził. Dowódcy uważają, że to on ponosi winę za śmierć rekruta. Ze względu na jego zdolności wyznaczają mu karę administracyjną, dość łagodną w porównaniu z grożącą mu karą śmierci. Na oczach kolegów Roco zostaję wybatożony. Załamany chce opuścić wojsko, jednak wybucha wojna z Robalami i zmienia jego plany. Rusza wraz z innymi żołnierzami na wielką wyprawę na Robale. Ma to być krótkie i zdecydowane uderzenie które ma zmieść ich planetę z wszechświata. Niestety Ziemianie nie doceniają możliwości wroga. Atak zostaje odparty a Marines zmasakrowani.
opis z FILMWEBu
Pliki są spakowane .rarem by je odpakować należy wprowadzić hasło: kage.pl (no bo przede wszystkim wrzuciłem je na potrzeby serwisu z którym jestem związany) Reupload nie jest przewidziany więc proponuje ściągać od razu. Mam nadzieje, że komuś pomogłem
Linku są na MU by skutecznie obejść ich limity polecam program RAPGET
Starship Troopers - 01 - [Yoroshiku] - 175 mega
Starship Troopers - 02 - [Yoroshiku] - 175 mega
Starship Troopers - 03 - [Yoroshiku] - 175 mega
Starship Troopers - 04 - [Yoroshiku] - 175 mega
Starship Troopers - 05 - [Yoroshiku] - 175 mega
Starship Troopers - 06 - [Yoroshiku] - 175 mega
O muchos gracias! Z przyjemnością obejrzę sobie, bo było na wishliście już od dłuższego czasu. Chociaż może ktoś po ściągnięciu wrzuci to na jakiegoś torrenta, bo ja niestety do stron typu MU nie mam cierpliwości. Pierwszy film (live action) to dla mnie klasyka (plus genialne FX, które praktycznie do dziś się nie zestarzały!), drugi to dno przeraźliwe, a teraz zacieram rączki na "Maraudera", który zapowiada się być pełnoprawnym następcą jedynki (kij z niewielkim budżetem, byle fabuła na poziomie i zachowany klimat jedynki), a do tego będzie miał to, czego brakowało w filmie Verhoevena, a co było w książce Heinleina (polecam "japoński" trailer
Starship Troopers dostępny jest jeszcze na DDL --> Anime2Leech (Sunday 15 Jun 2008)
Albo alternatywnie: yoroshiku@irc.rizon.net
bot: [Yoroshiku]Archive
Paczki:
odcinek 1-#28
odcinek 2-#29
odcinek 3-#185
odcinek 4-#202
odcinek 5-#211
odcinek 6-#212
[cytuj]Chociaż może ktoś po ściągnięciu wrzuci to na jakiegoś torrenta[/quote]
No to powiększa nam się lista użytkowników ANSI, którzy nie umieją korzystać z internetu:
Number Łan: Zjadacz
Number Cwaj: Freeman
[roftl]
Na torentach to już śmiga od jakiegoś czasu i idzie szybciej niż z niejednego "DD". Można to znaleźć ot chociażby i tu: Starship Troopers @ torrentz.com. Ja już jestem po i powiem, że fajne, ale trochę mało akcji jak dla mnie.
Tak trochę z innej beczki, to przy okazji znalazłem to: Fajny teledysk na podstawie filmu z muzyczką - down with the sickness by disturbed. Dla mnie cud miód git cycuś i malinki.
O, to miło, ja zdecydowanie preferuję formę torrentową. Przed "Marauderem" będzie seans jak znalazł.
no nareszcie już traciłem nadzieje że to skombinuje.
Ke? Obejrzałem dwa pierwsze odcinki i jak dla mnie kicha straszna. Już praktycznie zapomniałem nawet co mi się tam nie podobało, ale wiem, że poleciało z dysku natychmiastowo.
Film, owszem, dobry i chyba nawet niedługo sobie go przypomnę, ale tylko jakaś super pozytywna recenzja skłoniłaby mnie do obejrzenia tego anime do końca.
P.S.
Na lolipower też leży (OAV), a czasami stamtąd leci mi ~1,5MB/s.
Czyli to anime to kaszana czy coś co chociaż w połowie jest tak zabawne jak pierwszy film?
Bo jak klimat jest niczym w Blue Gender, bez żadnych elementów komedii to nie ściągam nawet.
Nie ma arachnid (tylko jakies rózowe coś), to nie jest to Starship Troopers... Swoją drogą anime jest dostępne na tokyotosho, lolipower.org itd. Na dysku lezy jakis czas juz, moze sie zabiore za ogladanie.
Czyli to anime to kaszana czy coś co chociaż w połowie jest tak zabawne jak pierwszy film?
Bo jak klimat jest niczym w Blue Gender, bez żadnych elementów komedii to nie ściągam nawet.
W filmie i książce też nie było elementów komedii, tylko satyra.
Ale bardzo możliwe, że jest to kaszana, bo takie opinie czytałem od dawna Chciałem zerknąć po prostu z ciekawości
Średnia ocen to 6.5/10 więc nie spodziewajcie się czegoś genialnego Raczej traktował bym to jako ciekawostkę do obejrzenia ze względu na książkę i film. No i oczywiście anime w klimacie lat '80 xDD
http://www.animesuki.com/series.php/1153.html torrent z masą SEEDÓW bo release jest nowy ale wydawało mi się, że z MU jest szybciej (jak już się ominie limit to odcinek jedzie pełnym łączem )
Z tych linków, co dałeś na MU, to ep04 jest lipny. Zamiast Starship Troopers 04 wypakował mi się Ring ni Kakero XD Nie wiem jak z epizodami 05 i 06, bo jeszcze nie ściągnęłam.
Kliknij dla mnie http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=35262
Z tych linków, co dałeś na MU, to ep04 jest lipny. Zamiast Starship Troopers 04 wypakował mi się Ring ni Kakero XD Nie wiem jak z epizodami 05 i 06, bo jeszcze nie ściągnęłam.
no bez jaj xDDD serio? ale przypał xDD Kurde ale tak patrze do menagera i tam mi pokazuje, że to jest ST4 tyle, że ja uploadowałem i Ring ni kakero xD nie wiem jak mogło sie tak pomylić... mam nadzieje, że reszta jest ok. Daj znać jak by coś było nie tak jeszcze to postaram sie zamienic linki
Może trochę nie w temacie, ale szukając napisów do ST natknąłem się na "Roughnecks: Starship Troopers Chronicles" próbowałem na anidb dowiedzieć się czegoś, lecz nic nie znalazłem. Wiecie coś więcej o tej pozycji?
Może trochę nie w temacie, ale szukając napisów do ST natknąłem się na "Roughnecks: Starship Troopers Chronicles" próbowałem na anidb dowiedzieć się czegoś, lecz nic nie znalazłem. Wiecie coś więcej o tej pozycji?
Bo to nie jest anime, tylko amerykańska seria CGI i to naprawdę świetna. Polecam.
Shinma86 napisał:Z tych linków, co dałeś na MU, to ep04 jest lipny. Zamiast Starship Troopers 04 wypakował mi się Ring ni Kakero XD Nie wiem jak z epizodami 05 i 06, bo jeszcze nie ściągnęłam.
no bez jaj xDDD serio? ale przypał xDD Kurde ale tak patrze do menagera i tam mi pokazuje, że to jest ST4 tyle, że ja uploadowałem i Ring ni kakero xD nie wiem jak mogło sie tak pomylić... mam nadzieje, że reszta jest ok. Daj znać jak by coś było nie tak jeszcze to postaram sie zamienic linki
No to ściagnęłam już wszystko. Piąty link jest ok, ale szósty - po wypakowaniu znów 05 ep. Czyli 05ep jest wgrany dwukrotnie, a 06 nie ma wcale. To tyle z usterek:P
Kliknij dla mnie http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=35262
No to powiększa nam się lista użytkowników ANSI, którzy nie umieją korzystać z internetu:
Number Łan: Zjadacz
Number Cwaj: Freeman
[roftl]
Z ciekawości spytam - czym zasłużyłem sobie na to chwalebne pierwsze miejsce?
EDIT:
Zjadacz, czy to jest temat o tym dlaczego nie potrafisz korzystać z netu? Możesz pytać w innym temacie? Może właśnie dlatego sobie na to zasłużyłeś.
Nie wiem, co Cię ugryzło, i szczerze powiedziawszy, nawet mnie o nie obchodzi, ale jak ktoś mnie wywołuje w temacie, to się odzywam. Piszę to w edicie, coby nie brudzić Ci Twego czystego wątku...
Ostatnio edytowany przez Zjadacz (2008-06-22 19:25:36)
"Skazany na zajebistość"
No to ściagnęłam już wszystko. Piąty link jest ok, ale szósty - po wypakowaniu znów 05 ep. Czyli 05ep jest wgrany dwukrotnie, a 06 nie ma wcale. To tyle z usterek:P
zapewne Mega Menager znowu wszystko zjebczył ;/ on czasami tak ma...w takim razie postaram się dzisiaj w nocy wrzucić prawidłowe pliki ok?
Zjadacz, czy to jest temat o tym dlaczego nie potrafisz korzystać z netu? Możesz pytać w innym temacie? Może właśnie dlatego sobie na to zasłużyłeś.
// a tak swoją drogą to obejrzałem amerykański film ST dopiero w tym roku i chociaz miałem fajne śmiechy to jakoś nie zrobił na mnie wrażenia. Książka jest jednak zaliczana do klasyki więc, może kiedyś po nią sięgnę ktoś może czytał oryginał?