Nie jesteś zalogowany.
chodzi o to zeby glowny bohater byl zwyklym kolesiem a potem bah .. dostaje jakies moce albo odkrywa je w sobie albo jak w kenichi ciezko trenuje aby je zyskac . Preferuje aby glownym bohaterem byl chlopak ale dziewczyna tez nie zaszkodzi
Możliwości jest wiele IMO, z tych ambitniejszych to może Code Geass.
...
Jezeli mozliwosci jest wiele to podaj kilka , bo CG widzialem
To może pierw napisz co widziałeś bo tak to bedzie cieżko ^^
Może Kekkaishi albo Fullmetal Alchemist
Ostatnio edytowany przez KieR (2008-06-17 20:38:21)
Ja szukam anime w stylu kenichi , kaze no stigma , Busou Renkin , Shakugan no Shana ,
chodzi o to zeby glowny bohater byl zwyklym kolesiem a potem bah .. dostaje jakies moce albo odkrywa je w sobie albo jak w kenichi ciezko trenuje aby je zyskac . Preferuje aby glownym bohaterem byl chlopak ale dziewczyna tez nie zaszkodzi
lol, a Bleach?
KDE4 ssie
Własnie chodzi mi o cos w stylu Shakugan no Shana ,kenichi, kaze no stigma lub busou renkin gdzie glownym bohaterem jest chlopak (uczen w 14-20lat ) ma kumpli kolezanki , jest nadzwyczaj normalny a potem dostaje moc aby chronic przyjaciol lub tym podobne. A wlasnie niech akcjia dzieje sie w obecnych czasach ,zadna przyszlosc itp. Mam nadzieje ze znajdziecie cos dla mnie
Ja szukam anime w stylu kenichi , kaze no stigma , Busou Renkin , Shakugan no Shana ,
To może ja spróbuję polecić:
+D.Gray-man Chłopiec staje się "regularnym niszczycielem" potworów, a co parędziesiąt odcinków dostaje nowe super moce.
- Death Note / Code Geass Hangyaku no Lelouch Od zdolnego ucznia do pana świata? LOL
- Kishin Houkou Demonbane Od detektywa po mecho-pilota-zbawcę świata, ale to głównie romans, więc nie wiem czy Ci podejdzie.
+ Erementar Gerad Chłopiec (powietrzny pirat) poznaje dziewczynę, która staje się jego bronią, ale też w dużej mierze romans.
- Ergo Proxy W "mechaniku" budzi się potwór, a on z czasem to sobie uświadamia, ale jest tu całkiem sporo filozofii i ogólnych rozkmin o sensie ludzkiego życia.
+ Fate/Stay Night Uczeń, którego hobbym jest "mechanikowanie" i "lekka" magia staje się nagle panem potężnego sługi-wojownika. Lekki romans.
- Full Metal Panic! Chłopiec (zawodowy żołnierz) udaje ucznia w między czasie dostaje super mecha i wymiata.
- Fullmetal Alchemist W wyniku nieudanego "eksperymentu magicznego" chłopiec "poznaje" bardziej zaawansowaną magię, ale sprowadza także na siebie spore "kłopoty", że tak powiem żeby nie spojlerować.
- Maburaho Nagle okazuje się, że podrzędny mag jest właścicielem super genów i wszystkie laski-czarodziejki ganiają za nim. Echhi-harem-romans.
- Neon Genesis Evangelion Chłopiec staje się pilotem super-mecha i powoli próbuję ratować świat. Powiedzmy, że nie jest to tytuł łatwy w odbiorze...
+Star Ocean EX Syn kapitana statku kosmicznego nagle trafia do świata fantasy, gdzie staje się rycerzem i wybawcą ludzkości od zagłady, że tak mądrze powiem .
- Yumeria Zwykły uczeń w śnie poznaje inny świat i piękne dziewczyny z którymi walczy o "niepodległość", że tak głupio napisze...
+ Dragonaut: The ResonanceKoleś poznaję dziewczynę, która transformuje się w smoka i tak stając się "smoczym jeźdźcem" ratuje świat.
+ Vandread + Drugi sezon Mechanik staje się pilotem super mecha, który "wypaśnie" się transformuje i przy okazji ratuje wszechświat.
- Witchblade Matka wychowująca osieroconą dziewczynkę odkrywa w sobie moc i "czaska" potworki i inne "supermamusie". IMO nie jest to taka klasyczna "nawalanka", bo ten element "matek" dodaje tu trochę głębi.
"+" oznaczyłem klasyczne "od zera do bohatera" i myślę, że Ci podejdzie, nad resztą musisz pomyśleć. Z takiej ciekawszej akcji to poleciłbym jeszcze:
- Claymore
- Darker Than Black
- Devil May Cry
- Get Backers
- Hellsing + OVA
i póki co nic więcej nie przychodzi mi do głowy, więc na razie to by było na tyle.
Acha, na koniec klasyk:
- Sailor Moon Od zera do pogromczyni wszelkiego zła wszechświata
Ostatnio edytowany przez MasterPLASTER (2008-06-17 21:35:04)
mam do was 3 prosby 1. pamietajcie odpisac osobie wyzej 2.szukam anime :-Dkomedia-romantyczna[cmok] dla mojej mamy tylko bez fantasty i bez walk 3.szukam anime podobnego do naruto[szalony], bleacha[okej], samurai champloo[ukryty], albo hellsinga[ej] tak by sie duzo na[cenzura]lali i bylo duzo akcji.
mam do was 3 prosby 1. pamietajcie odpisac osobie wyzej 2.szukam anime :-Dkomedia-romantyczna[cmok] dla mojej mamy tylko bez fantasty i bez walk 3.szukam anime podobnego do naruto[szalony], bleacha[okej], samurai champloo[ukryty], albo hellsinga[ej] tak by sie duzo na[cenzura]lali i bylo duzo akcji.
1. A co niby mam odpisać ~psychol'owi? O.o
2. School Rumble, FMP - Fumoffu, Bakusatsu Tenshi Dokuro-chan, Midori no Hibi, Onegai Teacher, Onegai Twins. oraz wiele więcej...
3. Dużo akcji i napie%$#@!nia - Black Lagoon, Tenjou Tenge (IMO debilne i bez zakończenia, ale ze względu na duże cycki bohaterek przez niektórych doceniane), FSN, VVV oraz FMP
EDIT
Anime w dyche - polecam również - ale to jest przede wszystkim drama & love-romance.
Ostatnio edytowany przez marcin2 (2008-06-23 20:25:10)
Moja matka prawie się popłakała przy Hantsuki (Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora).
Szukam czegoś w stylu Ouran i Fruits Basket. Poleciłby ktoś coś dobrego? ^^
Bardzo podobne do Ourana jest Special A ~S.A.~ - zarąbiste anime:)
Zarąbiste anime nr 2 to Nodame Cantabile
Kolejne fajne anime to Itazura na kiss
No i Vampire Knight równiez polecam z tym że sa tu Vampiry jak nazwa wskazuje czyli nie jest to anime o ZWYKŁYM życiu. Ale myśle że ci się spodoba:)
Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-06-23 22:44:01)
Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.
Moja matka prawie się popłakała przy Hantsuki (Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora).
Tak, to jest zdecydowanie anime, które puściłbym mamie. Oprócz tego jeszcze W krainie Bogów. I chyba tyle.
3. One Piece.
One Piece to jedno z najlepszych anime, jakie widziałem. Zdecydowanie lepsze niż Naruto czy Bleach. Trzeba tylko przeboleć kreskę, która przez pierwsze 20 odcinków może nieco odpychać, ale później zaczyna się ją doceniać.
Hmm, a może ktoś poleci anime z "psycholem" w roli głównej, typu Death Note czy Code Geass? Chodzi mi o anime, w którym bohater ze swoim nieprzeciętnym umysłem i jakąś mocą prowadzi "działalność" na światową skalę.
...
Dla mamusi to bym polecił to VICTORIAN ROMANCE EMMA, co prawda to nie komedia, ale będzie się podobać
a dla ciebie KENICHI
Ostatnio edytowany przez Heliar (2008-06-23 23:25:51)
a ja dalej proszę o Anime z ostrą/skoczną/wpadającą w ucho muzyką pasującą do szybkiej i dynamicznej akcji
/a la FLCL czy Murder Princess
A ja szukam anime podobnego do Hayate no gotoku! oraz Spice and wolf.Zalezy mi na romantycznych tytułach:)
a ja dalej proszę o Anime z ostrą/skoczną/wpadającą w ucho muzyką pasującą do szybkiej i dynamicznej akcji
/a la FLCL czy Murder Princess
Tengen Toppa Gurren Lagann oglądałeś? Ewentualnie Samurai Champloo, chociaż oba tytuły są na tyle znane, że na pewno je widziałeś