Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Okazuje się, że jest sporo anim z polską muzą
http://www.animenewsnetwork.com/encyclo … hp?id=1241
[cytuj]Okazuje się, że jest sporo anim z polską muzą[/quote]
co to jest anima?
Niczego nie jest mi szkoda, nic z tego czego jeszcze mi brak!
Starczy, gdy kocham, huczy las i wieje wiatr.
Pewnie, że jest dużo, mamy świetne zaplecze utalentowanych ludzi i w porównaniu z "Hollywoodem" niskie ceny.
Wiem jeszcze, że kawałek "Ave Maria" z Cowboy Bebop został u nas nagrany i zaśpiewany przez polaka profesora Jerzego Knetiga.
Nagrano u nas też kilka utworów na potrzeby gry na PlayStation 2 Ace Combat 5: The Unsung War (symulator lotniczy z linią fabularną).
do aqariona tez grali polacy
Najlepszy przykład
Hellsing Ultimate pierwsze 2 oav i jeden wielki Hit Naszej filharmonii "Gradus Vita"
Cud Miód
[cytuj]Okazuje się, że jest sporo anim z polską muzą
co to jest anima?
Po łacinie - dusza.
A tak poza tym to jedynym takim przykładem, który przychodzi mi do głowy, to OAV Hellsing. A poza tym - może nie kazdy o tym wie, bo utwór jest wykonywany po japońsku - ale opening do Witch Hunter Robin należy do kapelki, w której skład wchodzą Polacy A oto on (jakby ktoś nie wiedział) klik
Kliknij dla mnie http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=35262
oo, ze Polacy robili muzykę do Wilczego Deszczu to pierwszy raz slysze, dobrze im to wyszło
Nie wiem czy któregoś sountracka w anime Bleach nie zrobił przypadkiem Polak?:D ale nie jestem pewna;)
Ostatnio edytowany przez Lala_17 (2008-06-25 22:53:24)
oo, ze Polacy robili muzykę do Wilczego Deszczu to pierwszy raz slysze, dobrze im to wyszło
no ja też pierwszy raz słyszę
zdaje się, że Yoko Kanno
KDE4 ssie
Nie wiem czy któregoś sountracka w anime Bleach nie zrobił przypadkiem Polak?:D ale nie jestem pewna;)
Mike Wyzgowski (mogłem przekręcić nazwisko) zrobił tylko jeden kawałek, poza tym on ma chyba tylko polskie korzenie
Do Wolf's Rain oczywiście komponowała Yoko Kanno, najwyżej ze 2-3 kawałki nagrano z pomocą naszej filharmonii, tak samo jak w przypadku innych anime. Osobiście najbardziej podoba mi się muza z Vision of Escaflowne w wykonaniu naszych muzyków.
Kilka utworow z OSTkow z GitS SAC jest nagrane z Warszawska Orkiestra Filharmoniczna.
Strony 1