#1 2008-07-03 06:29:01

_KiRA
Użytkownik

Slayers Revolution

Dobra, od czego by tu zacząć... hmm... ok, już wiem. Wiadomo ze wielu oczekiwało tego anime z niecierpliwoscia, wielu odliczalo dni, godziny, a nawet minuty... aż wreszcie nastał ten dzień... wieczór drugiego lipca... kiedy to na TokyoTosho pojawily sie pierwsze rawy 4 serii Slayersów... No i co ztego?! Jako ze mam sentyment do trylogii, postanowiłem ściągnąć i zobaczyć (nie pytajcie jak i skad), co tym razem twórcy wykombinowali... no i... baaardzo sie zawiodlem. Słayers w HD wygląda po prostu koszmarnie (juz nie wnikam czy to HoiVision, czy tez upscale)... Postacie wygladajace jak z jakies wycinanki, po prostu zenada, tragedia. Wszedzie jakies linie, wyglada to jakby rysowali to linia przerywana... opening tez jakos nie powala (bardziej mi sie podobaly te z poprzednich czesci... openingi legendy). W dodatku dali jakies pokemony do serii, omg. NIe spodziewalem sie duzo po tej serii... IMO nie warto sobie tym zaprzatac glowy, poki nie wyjdzie to na DVD. Jak tak dalej pojdzie to nie wroze serii zbytniego sukcesu, no chyba ze podkreca i zaognia fabule... jak to bylo wczesniej. No ale chociaz seiyuu zostawili po staremu, to im sie chwali. Tak czy siak, jesli chodzi o mnie, to daruje ja sobie.

Strzezcie sie Slayersow w HD jak ognia... no chyba ze chcecie dostac trwalego urazu narzadu wzroku.

PS. Ciekawe ilu wychwali te serie ponad niebiosa... XD

#2 2008-07-03 08:12:51

Nighthanter
Użytkownik

Odp: Slayers Revolution

_KiRA napisał:

Strzezcie sie Slayersow w HD jak ognia... no chyba ze chcecie dostac trwalego urazu narzadu wzroku.

Z tego co wiem, na Tokyotosho jest tylko jeden RAW w HD (Slayers Revolution - 01 RAW [1280x720 DivX50x+MP3].avi), więc twierdzenie po jednej wersji, że należy unikac wersji HD jest trochę chyba nie do końca sprawiedliwe. Choc dobrze, że mówisz, iż to chłam, bo chciałem już tą wersję ciągnąć, cóż, poczekam na inną.

Zobacz sobie "[Zero-Raws] D.C.II S.S. Da Capo II Second Season - 12 (H264 1280x720 23.98fps).mkv", a "[Zero-Raws] D.C.II S.S. Da Capo II Second Season - 12 [BS11 1280x720 DivX6.8.2 24f ].avi". Po prostu dzień do nocy, a niby oba w HD. Ten pierwszy to szajs jakich mało (odradzam sciągania), wygląda jak zwykłe DTV, kodowane przez idiotę. Ten drugi raw jest o niebo lepszy jakościowo, trzeba będzie go tylko przekodować na x264.

Ostatnio edytowany przez Nighthanter (2008-07-03 08:17:55)

#3 2008-07-03 09:42:56

ufix sama
Użytkownik

Po pierwsze jest już odpowiedni temat, więc Freeman mógłby zanihilować ten wątek.
tu
Co do wersji HD. Wiele grup wydających rawy nie umie kodować. Większość pseudo HD, czyli upscali jest skopana, jeśli chodzi o jakość. Ja pobrałem wersję od Zero 704x396 i wygląda w miarę. Co prawda i tak widać łazikowanie, makrobloki itp. ale może sobie przekoduję, dorzucę odpowiednie filtry i obraz będzie ładny. Poza tym od kiedy ~_KiRA jest wyznacznikiem jakości rawów? Widziałem kilka wydań od Mró z dvd i obraz nie powalał, mimo że pliki miały ponad 270MB. Można mieć ładny obraz z dtv przy 170MB. Tylko trzeba go umieć wyfiltrować. Trochę już w tym siedzę, bo koduję dla pewnej angielskiej grupy. Filtry, filtry i jeszcze raz filtry.
O samej fabule mogę wspomnieć tylko tyle, że o ile Slayersów wspominam z rozrzewnieniem, zwłaszcza ostatnie OAV wydane przed Kami Squad przypomniało dobre czasy Slayersów, o tyle tutaj już tego humoru nie można odnaleźć. To już nie to samo. Może i kreska podobna, może i obraz ładniejszy, ale coś już ta seria straciła. Trudno powiedzieć co. Być może wystarczy jedno słowo: klimat.

#4 2008-07-03 15:07:59

_KiRA
Użytkownik

[cytuj]Widziałem kilka wydań od Mró z dvd i obraz nie powalał, mimo że pliki miały ponad 270MB. [/quote]

Coż... Człowiek uczy sie cale zycie... z kazdym dniem czegos nowego. To, ze kiedys nie za dobrze wychodzilo, nie znaczy ze teraz zle wychodzi ;] .

[cytuj]Można mieć ładny obraz z dtv przy 170MB.[/quote]
DTV i tak ssie, po pierwsze cenzura, po trugie koslawa animacja i grafika, ktora jest poprawiana przy wydaniach DVD... jak znam zycie to SLayers nie bedzie stanowic przy tym wyjatku.

[cytuj] Tylko trzeba go umieć wyfiltrować. Trochę już w tym siedzę, bo koduję dla pewnej angielskiej grupy. Filtry, filtry i jeszcze raz filtry.[/quote]

No ale bez przesady, jak sie nawali w cholere filtrow to obraz bedzie wygladal jak sieczka... ot takie KAA... ludy wychwalaja ta grupe, a wcale tak ladnie nie koduja... fakt, relki maja dobre, ale przez to ze napieprzaja mase niepotrzebnych filtrow obraz nie wyglada zbyt pieknie. No i kto powiedzial, ze to co od angoli jest lepsze? Angole to ciołki i ssą ;] . Nie zaprzeczam, na pewno sa lepsi koderzy ode mnie itd... no ale pewno siedza w tym pare lat, a nie niespelna pol roku ;]

[cytuj]Z tego co wiem, na Tokyotosho jest tylko jeden RAW w HD (Slayers Revolution - 01 RAW [1280x720 DivX50x+MP3].avi), więc twierdzenie po jednej wersji, że należy unikac wersji HD jest trochę chyba nie do końca sprawiedliwe. Choc dobrze, że mówisz, iż to chłam, bo chciałem już tą wersję ciągnąć, cóż, poczekam na inną.[/quote]

Ja na TT widze 3 rawy w HD ;]

#5 2008-07-03 15:16:29

Hatake
Użytkownik

I tak jesteś słabym koderem. Założyłeś temat o Slayersach, a o kodowaniu gadasz. XD
Ja ściągam, z sentymentu.

#6 2008-07-03 15:43:19

_KiRA
Użytkownik

Hatake napisał:

I tak jesteś słabym koderem. Założyłeś temat o Slayersach, a o kodowaniu gadasz. XD

Ty jeszcze słabszym... ty i twoje encody w xvidze w 120 mg xD . Sie zamknij lepiej :/

#7 2008-07-03 16:01:32

ufix sama
Użytkownik

Tutaj to chyba zawsze offtopy wychodzą ><
I tak mam swoje wyrobione zdanie o kodowaniu każdego z panów, tym niemniej możecie pokazać nam swoje umiejętności. Skodujcie 1 ep Slayers z materiału dtv do rozdziałki 704x396 tak, by plik miał powiedzmy 170MB dla x264 lub 200 dla xvid. Skodujcie, a my na pewno skorzystamy z Waszych rawów. Może też wyjdzie kto lepiej koduje jezor

Mógłby Freeman ten temat zamknąć ^^

#8 2008-07-03 16:14:08

Hatake
Użytkownik

_KiRA napisał:
Hatake napisał:

Ty jeszcze słabszym... ty i twoje encody w xvidze w 120 mg xD . Sie zamknij lepiej :/

Nie. (jak sie oburzył)

ufix sama napisał:

Tutaj to chyba zawsze offtopy wychodzą ><
I tak mam swoje wyrobione zdanie o kodowaniu każdego z panów, tym niemniej możecie pokazać nam swoje umiejętności. Skodujcie 1 ep Slayers z materiału dtv do rozdziałki 704x396 tak, by plik miał powiedzmy 170MB dla x264 lub 200 dla xvid. Skodujcie, a my na pewno skorzystamy z Waszych rawów. Może też wyjdzie kto lepiej koduje jezor

Nie.:D

ufix sama napisał:

Mógłby Freeman ten temat zamknąć ^^

Tak.

#9 2008-07-03 16:19:43

_KiRA
Użytkownik

Mró ma jedną zasadę odnosnie, żadnych DTV. Tylko DVD lub BluRay. Jak wyjdzie na DVD to prosze bardzo, moge zrawować całą serie prosto z ISO. Po drugie nie koduje do Xvida.

[cytuj]Nie. (jak sie oburzył)[/quote]

Jakie ma wysokie mniemanie o sobie >.< . Jestes, jestes... tylko zazdrosc nie pozwala ci tego przyjac do wiadomosci ;]

#10 2008-07-03 17:14:40

Nighthanter
Użytkownik

_KiRA napisał:

[cytuj]Z tego co wiem, na Tokyotosho jest tylko jeden RAW w HD (Slayers Revolution - 01 RAW [1280x720 DivX50x+MP3].avi), więc twierdzenie po jednej wersji, że należy unikac wersji HD jest trochę chyba nie do końca sprawiedliwe. Choc dobrze, że mówisz, iż to chłam, bo chciałem już tą wersję ciągnąć, cóż, poczekam na inną.

Ja na TT widze 3 rawy w HD ;]

Ja dotąd widze 2, chyba nie masz na myśli "[Zero-Raws] Slayers Revolution - 01 RAW (D-TVO 1024x576 x264).&#65279;avi", bo do HD to trochę brakuje.
Pobrałem "[Zero-Raws]_Slayers_Revolution_-_01_RAW_(TVO_x264+AAC_1280x720)" i obraz jest porządny, nie ma znaczka HV (a przynajmniej nie zauważyłem by był), a jakość porządna, szkoda że Sekirei nie ma w takiej jakości. Co do epka, to nie wiem co ci się w piosenkach nie podoba, jak dla mnie pod tym względem Revolution trzyma poziom do pozostałych, ale cóż, kwestia gustu, mnie się podobają, i powiem ci że OP serii Revolution jest znacznie lepsze niż serii Try. Co do fabuły, to nie będę się wypowiadał, bo RAW, więc nic nie kapuję jezor, a poza tym, raczej nie ocenia się serii po pierwszym odcinku, a odcinków pewnie będzie 26 jak zawsze.

Ostatnio edytowany przez Nighthanter (2008-07-03 17:16:21)

#11 2008-07-03 17:25:45

Hatake
Użytkownik

Ale po stacjach widać, że to upscale są, niemniej jednak ściągam tego Zero-Rawsa, co ma 557 MB i sie wypowie człowiek bardziej.

_KiRA napisał:

Jakie ma wysokie mniemanie o sobie >.< . Jestes, jestes... tylko zazdrosc nie pozwala ci tego przyjac do wiadomosci ;]

WTF?

_KiRA napisał:

Sie zamknij lepiej :/

To była odpowiedź na to.

Ostatnio edytowany przez Hatake (2008-07-03 17:30:17)

#12 2008-07-03 17:47:32

_KiRA
Użytkownik

Ja mam TV-Japan i obraz jest z dupy... potem sciagne tego Zero i moze zmienie zdanie... jakby to bylo Real Full-HD to ok, ale upscale... o mamo. Dla mnie opy z podstawki i nexta byly najlepsze + ending z pierwszej serii.

Ostatnio edytowany przez _KiRA (2008-07-03 17:48:31)

#13 2008-07-03 18:29:56

Freeman
Użytkownik

@KiRA

1. Jak już napisał kolega wyżej, jest temat o tym anime.
2. Przyjmij wreszcie do wiadomości, że jesteś częścią społeczności, albo się z niej trwale wypisz, jeśli ci nie odpowiada. Nie ma sensu męczyć nas, a przede wszystkim siebie.
3. Warn za uporczywe offtopowanie (w dodatku we własnym wątku).

Ostatnio edytowany przez Freeman (2008-07-03 18:31:23)

Stopka forum

© Animesub.info 2024