Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Ostatnio coraz więcej serwisów zaczyna uploadować anime. Chciałbym się dowiedzieć co o tym myślicie, bo dla mnie to jest totalne[kupa]. Co więcej zauważyłem że na co drugim takim uploadzie są kradzione napisy tylko kosmetycznie przerobione. Hmmm... chciałem tylko powiedzieć, do wszystkich co z takich uploadów korzystają:
TROCHĘ SAMODZIELNOŚCI!!!
Niedługo to będziecie mamę zmuszać do oglądania uploadów a potem do streszczenia anime bo wam samemu się nie będzie chciało znaleźć a potem obejrzeć.
Proszę o opinie na ten temat.
Człowieku o co ci chodzi?! o to że anime ma coraz więcej fanów i staję się popularniejsze!? No chyba żartujesz :/ "są kradzione napisy tylko kosmetycznie przerobione" jak dla mnie to bez różnicy o ile jest wzmianka że to nie ich napisy lub przynajmniej nie usuwają notki która jest zazwyczaj w napisach kto je robił i z jakiej strony pobrane tak samo pewnie robią synchra lub pobierają gotowe i dają na stronę to co też źle? Jak wolisz się męczyć to proszę bardzo kto ci nie da? :/ Ja się tam cieszę że anime teraz można znaleźć bez większego problemu[ po za rawami do których po jakimś czasie na ogół jest trudny dostęp bo jakby i to było to bym się jeszcze bardziej cieszył] zresztą mówisz że niby kradzione ale i tak chyba każdy domyśli się z jakiej strony one są pobrane i mówię jak dla mnie jest ok dopóki jest nie jest usuwana notka w napisach kto je robił i z jakiej strony
TROCHĘ SAMODZIELNOŚCI!!!
No widzę że Ty jesteś samodzielny i to bardzo w końcu zrobiłeś ten temat bez niczyjej pomocy[chyba xD] brawo ! :/
Ostatnio edytowany przez lukaszplpl (2008-07-03 17:10:41)
hmm.. osobiscie lubie ogladac sobie cos ala youtube na sieci.. nie duzo wazy, obejrze, zobacze.. i tak zadnych subkow nie trzymam wiecej niz do chwili ich obejrzenia wiec.. jak jest mozliwosc, czemu nie
co o tego ze ktos wam kradnie napisy.. hehe, swoja droga.. czesc ludzi np wyciaga skrypt z angielskich subkow, tlumaczy i wrzuca na ansi.. wygodne nie? ale okradacie kogos kto robil timing.. korzystacie z czyjegos tlumaczenia.. to tez wszystko jest kradziez wiec.. IMO, poruszanie tego watku mija sie z celem.
Ja wiem o co chodzi. Sam walczyłem z Wbijam.pl, bo, co prawda słabe, ale były, wrzucane moje suby do Naruto. Raz, że bez mojej wiedzy, dwa, że ktoś ingerował w ich zawartość i tak rozprowadzał. Wszystko zniosę, ale nie to, że ktoś ingeruje w moje rzeczy i później je tak rozprowadza. Albo tak, albo w ogóle.
Jeszcze sobie przypiszą to, że to niby ich. O_o
alfista - mów za siebie, bo jak biore timing z angielskiej grupy to piszę, że to ich i że tłumaczone z tego i z tego. Poza tym tłumaczenie z czegoś to nie to samo, co podpisanie się pod gotowym już plikiem.
Jakbym robił suba w mDVD w SE, czyli wszystko własne, bo tworzysz swój całkiem nowy plik, to bym mógł nawet powiedzieć, że zrobiłem tłumaczenie na podstawie tego piksela dwudziestego od prawej i siódmego od dołu w 1573-ej klatce. No ale co z tego, że kradnie napisy... Z punktu widzenia zwykłego oglądacza to go j***e, bo sam ukradnie całe anime oglądając je na YouTube, w dodatku ktoś mu kradzież umili w postaci skradzionego suba - kradziony freeware - bardzo ciekawa teza XD. Z punktu widzenia fansubera nie jest już tak wesoło.
Tak samo jakbyś zwinął ze śmietnika w niezłym stanie rower górski, a po kilku dniach ktoś ci go z np. balkonu zawija w nocy, maluje na inny kolor sprejem za 10 zł, ty o tym wiesz, ale on ci w żywe oczy wmawia, że to jego rower i nic nie kradł.
Ostatnio edytowany przez Hatake (2008-07-03 18:10:33)
YouTube jak YouTube sam z tego korzystam i oglądam tam anime (przeważnie po 1-2epki danej serii, aby zobaczyć czy warto ściągać ). A co do napisów i stopek, to było to już poruszane na wszelkie możliwe sposoby....
@Hatake:
Jak robie tm to robie go sam, a ze tak powiem nie wiele tm robie.. bardziej efekty/kodowanie/innego typu wsparcie to juz inna para kaloszy. A nie pisalem do jakiejs jednej konrektnej osoby tylko generalizujac i raczej nie powiesz ze kazdy sub na ansi ma robiony tm.. ale jak wiadomo od kazdej zasady sa wyjatki, w miejszej lub wiekszej ilosci ^^.
Co do streamingu.. anime-dan.net umieszczaja w naprawde dobrej jakosci animki
~wierucha
Temat z dupy(tak samo jak wiele moich), poruszany wiele razy!
A co do napisów i stopek, to było to już poruszane na wszelkie możliwe sposoby....
Przeze mnie też, nie da się blokować ich, ani ich szyfrować
YouTube jak YouTube sam z tego korzystam i oglądam tam anime (przeważnie po 1-2epki danej serii, aby zobaczyć czy warto ściągać ).
Jedyne, co warto oglądać ja YT i podobnych smietnikach to AMV
Bo nie dość że pikseloza, to kakofonia która nie znika od odlegości od źródła
Dlatego ściągam od razu całe serie RMVB OR rm, jak sie nie spodoba to zostaje na czarną godzinę(seria nap 62 ep to 1 dvd)
~Hatake , jak by nie patrzeć, masz racje,
(co nie zmienia fakty że Cie nie Lubie xD[w Rosji intelektualistów też nie lubią :p)
Ostatnio edytowany przez KKnD (2008-07-03 20:36:23)
@Hatake:
Jak robie tm to robie go sam, a ze tak powiem nie wiele tm robie.. bardziej efekty/kodowanie/innego typu wsparcie to juz inna para kaloszy. A nie pisalem do jakiejs jednej konrektnej osoby tylko generalizujac i raczej nie powiesz ze kazdy sub na ansi ma robiony tm.. ale jak wiadomo od kazdej zasady sa wyjatki, w miejszej lub wiekszej ilosci ^^.Co do streamingu.. anime-dan.net umieszczaja w naprawde dobrej jakosci animki
No nie, ale generalizując wrzucasz wszystkich do jednego wora, co niezbyt mi już pasuje.
A co do gotowego timingu - toż pisałem wyżej:-D
KknD - miło, że ktoś szczery się znalazł:D
Ostatnio edytowany przez Hatake (2008-07-03 21:04:13)
luki349 napisał:YouTube jak YouTube sam z tego korzystam i oglądam tam anime (przeważnie po 1-2epki danej serii, aby zobaczyć czy warto ściągać ).
Jedyne, co warto oglądać ja YT i podobnych smietnikach to AMV
Bo nie dość że pikseloza, to kakofonia która nie znika od odlegości od źródła
Dlatego ściągam od razu całe serie RMVB OR rm, jak sie nie spodoba to zostaje na czarną godzinę(seria nap 62 ep to 1 dvd)
Tylko jak ja widzę RMVB jeszcze nie daj Boże na RS albo MU to mnie trzęsie, a tak se na YT wchodzę, zobaczę se jeden odcinek, stwierdzam "może być fajne" i zaczynam poszukiwania czegoś zdatnego do oglądania, na zasadzie oglądanie, a nie na zasadzie recenzji - YT się nadaje tylko w celach recenzyjnych
~wierucha
chodzi Ci o anime onlite tak ? Ze ludzie zaczynaja otwirac serwisy z Uploadami na striming i dodaja napisy w harda tak?
Jesli o to chodzi to mi nie przeszkadza.. ale po paroma warunakmi naturalnie..
1. Zgoda autora/ów napisów.
2. Zadnej ingerencji.. napisy bez zadnych zmian, chyba ze na potrzeby hardsuba do online wprowadzi je sam autor/grupa
3. Informacje o tym kto tworzył napisy itp..
IMO.. ja niemogłbym ogladac online ^^ zasze stawiałem na jakosc.. nie ściągam, nie uploaduje i nie oglądam nawet *.rmvb (chbya ze nie ma innych wersji) a co dopiero ogladac cos online ^^ blee
Ostatnio edytowany przez tymek88 (2008-07-04 15:19:45)
Strony 1