Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam !
(nie wiedziałem który dział jest odpowiedni na ten temat, ale wydaje mi się że ten)
Otóż od pewnego czasu prowadzę servis o mandze i anime. I mam kilka pytań i próśb.
Prośby -
Czy któryś z tłumaczy serii Naruto (ktoś kto tworzy napisy do tej serii), pozwolił by mi na ich użycie na mojej stronie ? Chodzi mi o wmontowanie ich w film tak jak to możecie zobaczyć na takich stronkach jak kreskowki.fani.pl lub bleach.com.pl .
Jeśli tak to bardzo bym był wdzięczny i możemy obgadać to na gg. Oczywiście stronka nie brała by za to żadnych opłat (czy. za oglądanie anime).
Pytanie -
Czy takie zamieszczanie filmów jest legalne ? Niby napisy zamieszczę swoje, lub za zgodą autora ale co z anime ?
Niby naruto jest na wielu stronach + dattebayo je seeduje więc chyba legalne jest oglądanie.
+ filmy by były zamieszczane na servisach typu youtube albo yourmoviespace a one kasują nielegalne filmy, a ja i tak bym tylko umieszczał ich okienko na stronie więc chyba legal.
Odcinki online oraz download anime : www.division69.net
Artykuły, ciekawostki, multimedia, cosplay, ciekawostki Anime&Manga : www.division69.net
Jesli dane anime ma wykupiona licencje, to wtedy jest to nielegalne.
nie legalne będą kasować ! Ale poza tym raczej nic ci nie zrobią, bo na Polskę nie ma licencji (tzn: jest na pierwsze... 50 odcinków - jakoś tak)
Nom, ja wiem.
+ Nielegalne skasują =]
A ja szukam teraz napisów xD
Szkoda że nikt z was nie zaoferował
Artykuły, ciekawostki, multimedia, cosplay, ciekawostki Anime&Manga : www.division69.net
No dobra, wszystkie moje (całe trzy/cztery ) do Naruto możesz umieścić
[edit]
Możesz znaleźć przez mój profil...
Ostatnio edytowany przez Sir_Ace (2008-07-04 17:28:42)
A które to epki =]
Podaj jak możesz
Jak nie będziesz ingerował w zawartość samych napisów, to rób co chcesz. Bo z wbijam.pl już w ten sposób walczyłem, niby się udało, ale te videa nadal po necie latają. ;/
Ostatnio edytowany przez Hatake (2008-07-04 17:49:50)
A które to epki =]
Podaj jak możesz
wyszukaj napisy uzytkownika....
Czyli oficjalnie Hatake mogę uznać że twoje napisy są mi udostępnione.
Wiesz ja wolę spytać
Serdecznie dziękuję w imieniu moim i servisu.
Teraz potrzebuje te wcześniejsze epki
I takie pytanko co może mi zrobić autor jak zakosze jego napisy do filmu ? ?
Ostatnio edytowany przez Dark1992 (2008-07-04 20:08:49)
Teoretycznie nic. Ale chyba masz sumienie, nie?
btw. Cokolwiek wykorzystujesz bez zgody autora, a normalnie, za wykorzystywanie tego są pobierane przez niego pieniądze, jest 'nielegalne'.
Przykład:
Kishimoto, jako właściciel praw autorskich sprzedaje 25 odcinków firmie Jetix Polska. Ty będąc np. na Islandii, gdzie nikt nie wykupił Naruto, uploadujesz sobie ściągnięte z internetu Naruto.
To jest 'nielegalne', bo nie kupiłeś tego od właściciela praw autorskich.
W skrócie: Jeśli nie wykupisz tego, to nie możesz tego posiadać, rozprowadzać i w ogóle jesteś złodziej.
Mam nadzieję, że zostałem zrozumiany, a moja wypowiedź miała odpowiedni sens. A temat, co jest legalne, a co nie, bł wile razy poruszany na tym forum. Jest chyba nawet oddzielny temat.
xD~
Ale wiesz lb333(WTF?! w ogóle, jak to się czyta o.O?)tasak i maczeta, to prawie to samo.
Ostatnio edytowany przez Sobol15x (2008-07-04 20:17:37)
Kogucik zesrał się na wietrze. Opryskał Zbysława na swetrze.
Za x - pocałujcie w dupe nas
Za x - pocałujcie w trąbke nas
Za x - pocałujcie Tadzia w Tadzia
W Tadzia nie wypadzia!
Może Cię zatłuc na śmierć tasako-maczetą... odważysz się?
EDIT: Ja zrobiłem tylko ze dwa epy Shippuudena, więc Ci się nie przydadzą.
EDIT2: Sobolupiętnaścieiks (dobrze przeczytałem? ), kto czytał wątek o Higurashi, ten rozumie.
Ostatnio edytowany przez lb333 (2008-07-04 20:20:09)
Teoretycznie nic, ale możesz zostać umieszczony tutaj. Istnieje też prawdopodobieństwo, że zostanie wtedy stworzony specjalny temat, gdzie dokonamy linczu na tobie . Zainteresowany?
Ostatnio edytowany przez Nighthanter (2008-07-04 20:17:03)
Ty no nie zamierzam używać czyichś napisów bez pozwolenia ^^
(takie pytanie do kolegi który takiego długiego posta napisał, skoro to unlegal to w jaki sposób istnieją takie servisy jak kreskowki.fani.pl albo bleach.wbijam.pl ? )
bo oni wykorzystują linki z YT - ktoś inny to wrzuca i myśli, że jest fajny, a oni tylko wrzucają linka do tego :/ Więc oni nie ponoszą odpowiedzialności za udostępnianie tylko koleś, który to wrzucił na YT (a jeśli proces przeciw e-bay przejdzie to YT też będzie ponosić odpowiedzialność :/)
Ostatnio edytowany przez luki349 (2008-07-04 21:59:19)
Na takim samym prawie jak przeróżne warezy:D
Dobra dobra XD looz ;p
A więc jest ktoś jeszcze chętny ? =]
Potrzebuje odcinki te początkowe XD
@Edit
A to nie jest tak, że jak wy je publikujecie to dajecie je do użytku ogólnego i darmowego.
Więc ja jak wlepię je do filmiku i wrzucę na servis (np youtube) a potem na stronkę, bez ingerowania w ich treść i usuwania stopki autora + nie pobieram za to opłat, to nie zalicza się to w użytkowanie tych napisów przez moją osobę ?
Przecież to tak jak bym je sobie na kompie oglądał.
Ostatnio edytowany przez Dark1992 (2008-07-05 23:50:05)
Jak nie będziesz ingerował w zawartość samych napisów, to rób co chcesz. Bo z wbijam.pl już w ten sposób walczyłem, niby się udało, ale te videa nadal po necie latają. ;/
Uchh, też przez to przechodziłem :/
W napisach napisalem "W razie problemow pisz: *tu moj email*" i... pisało do mnie stado (czytaj 3-4) nastolatki (okoloce 13-14 lat) ze im sie odcinek w połowie zacina... O.o
Jesli chodzi o moje napisy rowniez zezwalam, jednakże nie wiem czy interesuje cie sama seria Naruto, bez Shippuuden ;p
Hatake napisał:Jak nie będziesz ingerował w zawartość samych napisów, to rób co chcesz. Bo z wbijam.pl już w ten sposób walczyłem, niby się udało, ale te videa nadal po necie latają. ;/
Uchh, też przez to przechodziłem :/
W napisach napisalem "W razie problemow pisz: *tu moj email*" i... pisało do mnie stado (czytaj 3-4) nastolatki (okoloce 13-14 lat) ze im sie odcinek w połowie zacina... O.oJesli chodzi o moje napisy rowniez zezwalam, jednakże nie wiem czy interesuje cie sama seria Naruto, bez Shippuuden ;p
Ta, jakbym widział siebie. To i tak miałeś dobrze, że aż 13-14, bo u mnie, to to były wyjątki, a tak to 9-12. A raz nawet było 8 i 6, to już normalnie nie mogłem.
Dark: No jasne, że możesz tak używać. Tak samo jak z programami na licencji Freeware. Ktoś sobie udostępni na własnej stronie np., rozejdzie się on po necie i różne serwisy typu programosy.pl, instalki.pl później też to udostępniają z własnych bądź niewłasnych serwisów.:)
Strony 1