#1 2008-02-22 18:26:47

Winged
Użytkownik

Animowany Batman.

Nie ma co się rozpisywać. Wystarczy przeczytać news na komikslandii. smile

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"

#2 2008-02-22 18:53:51

Freeman
Użytkownik

Odp: Animowany Batman.

To nie było jeszcze o tym nic? Dziwne. W każdym razie jakiś czas temu można było obejrzeć takie coś. Animacja generalnie zapowiada się wymiatająco, ale pure anime style do Batmana nie pasuje w ogóle.

#3 2008-02-22 19:09:11

Winged
Użytkownik

Freeman napisał:

To nie było jeszcze o tym nic? Dziwne. W każdym razie jakiś czas temu można było obejrzeć takie coś. Animacja generalnie zapowiada się wymiatająco, ale pure anime style do Batmana nie pasuje w ogóle.

Nie wiem, nic na ANSI nie znalazłem, więc dałem. Sam temat wypłynął chyba 15. lutego.
Jak dla mnie Bruce Wayne powinien być bardziej męski (mocno mnie jego facjata odpycha), ale mimo wszystko obejrzę z czystej ciekawości. smile

"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"

#4 2008-02-22 19:12:22

belghart
Użytkownik

w sumie może być ciekawie ... ;P
tylko znając życie będzie Angielski Dubling a tego nie znoszę ....

#5 2008-02-22 19:12:52

Freeman
Użytkownik

Winged napisał:
Freeman napisał:

Nie wiem, nic na ANSI nie znalazłem, więc dałem. Sam temat wypłynął chyba 15. lutego.
Jak dla mnie Bruce Wayne powinien być bardziej męski (mocno mnie jego facjata odpycha), ale mimo wszystko obejrzę z czystej ciekawości. smile

Samo info na temat tego "anibatmana" pojawiło się już dawno, chyba nawet w zeszłym rok, stąd wydawało mi się, że była już o tym mowa na forum. Ale chyba rzeczywiście nie było smile Ja obejrzę i z ciekawości i z przyjemnością mam nadzieję,  ale co do anime - Bruce'a mam właśnie takie samo zdanie.

belghart napisał:

w sumie może być ciekawie ... ;P
tylko znając życie będzie Angielski Dubling a tego nie znoszę ....

W amerykańskiej produkcji? Niemożliwe! oczkod

Ostatnio edytowany przez Freeman (2008-02-22 19:14:26)

#6 2008-02-22 21:21:20

Obiwanshinobi
Użytkownik

Winged napisał:

Jeśli BW tak wygląda, to generalnie chara dyzajn będzie jakiś takiś. Mnie nawet nie drażni. Nietrudno się domyślić, że chodzi o kontrast. Za dnia ciamajda, w nocy tough guy. Wayne nie od dziś jest podejrzany o chodzenie do elfów na ploteczki, a "elfy to cioty", że zacytuję niezapomniane Osiedle Swoboda. Do Batmana nie mam nabożnego stosunku, toteż jestem dobrej myśli. Taki szajs jak live action kinówki to chyba jednak nie będzie.
P.S. Łe, Satoszi Kon ma reżyserować jedną część, więc można się spodziewać Szympulesa na poważnie. Smacznego.

Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2008-02-22 21:25:06)

#7 2008-02-22 21:27:13

Freeman
Użytkownik

Obiwanshinobi napisał:

Taki szajs jak live action kinówki to chyba jednak nie będzie.

Eee tam. Batman Begins to arcydzieło gatunku imo i w ogóle świetny film.
Mam nadzieję, że Gotham Knight będzie przynajmniej na poziomie Animatrixa, a nie mam nic przeciwko temu, żeby był lepszy smile

#8 2008-02-22 22:13:24

Obiwanshinobi
Użytkownik

Teraz tylko czekać, aż George Lucas pójdzie po rozum do głowy i zleci Japończykom realizację kreskówki Star Wars. Kiedy zobaczyłem fragmenty Clone Wars z CN, byłem srodze zniesmaczony. Jakiś nawet skromny animowany spinoff japoński prawie na pewno byłby dla mnie strawniejszy (przynajmniej graficznie).

#9 2008-02-22 22:26:25

songoku
Użytkownik

Facjata Bruce'a swoja droga, ale sylwetki i w ogole postacie super villainsów, łeee... :/

#10 2008-02-22 22:41:23

Quithe
Użytkownik

~Winged dzisiaj szaleje z podobnymi newsami smile_big Mógł jeszcze założyć wątek o Wolverin: Shnikt! xD

Swoją drogą, jak mówicie, zapowiada się ciekawa rzecz. Ciekawe czy trafi do nas w jakimś oficjalnym wydaniu, jeżeli nie to... chyba znowu będę miał okazję pojechać z tłumaczeniem z dubbingu xD
~songoku, mi Killer Croc przypomina postaci rysowane przez Mignolę, dla mnie akurat plus. Niby Bruce wygląda na lamę, ale za to na kadrach, gdy ma już na gębie maskę, mrok z niej wychodzi oczkod

EDIT
Właśnie obejrzałem ten filmik. ZAJEBIOZA się szykuje yahoo

Ostatnio edytowany przez Quithe (2008-02-22 23:04:52)

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#11 2008-02-22 23:07:14

turunks
Użytkownik

ee raczej nie obejze....dajcie Batmanowi odejsc w spokoju, jego czas juz minął, ile mozna eksploatować staruszka ? jezor

#12 2008-02-22 23:34:53

postmaster
Zbanowany

Hej,kiedy będzie premiera?

#13 2008-07-04 17:07:15

Kilgur
Użytkownik

postmaster napisał:

Hej,kiedy będzie premiera?

juz jest :)wlasnie zassysam smile i prawie na pewno kupie dvd, no chyba ze bedzie to mega kupa w co nie wierze smile

ara ara...

#14 2008-07-04 17:28:00

Freeman
Użytkownik

Niestety imo jest dość kiepsko. Niezbyt mi pomoże przeczekać ten miesiąc do Dark Knighta (to oczekiwanie już w jakiś stan chorobowy się przeradza smile

#15 2008-07-04 21:33:28

Kisiel
Użytkownik

Jakby ktoś jeszcze nie widział trailera i krótkiej zapowiedzi to proszę:

http://www.mtv.com/overdrive/?id=1589879&vid=252052
Po 5 minutowym fragmencie od razu załaduje się wam trailer)

10721827ve.gif

#16 2008-07-04 21:37:56

Quithe
Użytkownik

No i w końcu jest. Teraz tylko poczekać do 15 aż będę mógł ściągnąć i obejrzeć xD A potem biorę się za suby, chociaż ciężko w obecnych warunkach będzie... Niemniej jednak prędzej czy później pojawią się pod szyldem AG oczkod

myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA smile

#17 2008-07-04 22:00:26

Zarathustra
Użytkownik

Czyli z tego co zobaczyłem będzie sześć filmików, każdy z innym reżyserem i trochę innym stylem graficznym. Czy te odcinki Batmana Gotham Knight wyjdą na jednym DVD czy w TV będą to puszczać?

#18 2008-07-05 01:11:09

Kilgur
Użytkownik

Zarathustra one juz wyszly na dvd smile
edit: Wlasnie skonczylem ogladac i hmm srednio, momentami bylo fajnie, ale tez byly kiepskie fragmenty. Zdecydowanie pierwszy epizod mi sie nie podobal, mysle ze jakby byl gdzies w srodku lepiej odebralbym calosc, a tak pierwsze wrazenie to WTF i pozniej taka mysl mam nadzieje ze nie bedzie gorzej smile Mam wielka nadziek ze DK nie spierdziela smile

Ostatnio edytowany przez Kilgur (2008-07-05 02:11:53)

ara ara...

#19 2008-07-05 02:23:32

Zarathustra
Użytkownik

Nie ma to jak być opóźnionym[baka]
Dobra to idę szukać po torrentach animowanego gacka;)

#20 2008-07-18 00:52:41

Zgrzyt
Użytkownik

JA właśnie jestem po zobaczeniu tego działa i muszę przyznać dawno nie spędziłem tak dobrze godzinki i 15 minut. Całość została ciekawie podzielona na 6  części z czego każda jest inaczej animowana. Generalnie najbardziej blado wypada 3 rozdział. Mimo ze jest genialnie animowany jak reszta daje przedsmak tego jak by wyglądała ta seria w typowo japońskim wydaniu :/ reszta rozdziałów miodzio. Udźwiękowienie bomba. I ten motyw z różnorodnymi stylami jest wręcz genialny. mimio ze seria jest ProAmerykańska jak Afro Samuraj jest o wiele bardziej ambitna  i zajebiaszcza. Zastanawiałem się z początku czy to w pełni anime jednak oglądając napisy końcowe i zobaczywszy wysyp japońskich imion i nazwisk wyzbyłem się wątpliwości.  I jak do tego się doda moja ulubiona postać komiksowa  to jest wręcz bajecznie. Batman nie jest jakiś super człowiekiem z  super mocami... to zwykły koleś po przeżyciach polegający na swych umiejętnościach i zabawkach. I ta cała mroczna atmosfera jest super, i na szczęście w tej produkcji tego wszystkiego niezabranie.

Stopka forum

© Animesub.info 2024