Nie jesteś zalogowany.
OMG! Nie wiem czy ktoś zauważył ale odcinków Vampire Knight ma być 13.
Nie chce czekać aż tyle czasu na drugi sezon, odkąd przeczytałam magnge żyłam z przekonaniem, że anime się niebawem zakończu, a tu prosze taki psikus;)
Jak to??? Ale to niemożliwe... przecież teraz był 12 odcinek i wolę nie myśleć jak się 13 zakończy...
A co tak w ogóle sądzicie o ostatnich odcinkach?
Ja się troszkę zawiodłam tym 12, bo miałam nadzieję, że sytuacja z Shizuką jednak troszkę inaczej się rozwinie.
Ale mnie teraz szokło.......... byłam pewna że seria będzie liczyła 20 pare odcinków, tak podawały wszystkie strony.... nagle wszystko się zmieniło i jestem wściekła....... kolejny sezon ma być w październiku tego roku;/ jak ja mam doczekać tyle czasu?...A dla totalnych maniaków jeszcze jedna informacja. Już siódmego lipca w Vampire Knight: Cross Academy Broadcasting Club, czyli w internetowym radiu, spotkają się Mamoru Miyano, Daisuke Kishio, Susumu Chiba, Junichi Suwabe, oraz Sōichiro Hoshi, czyli seiyū odgrywający głowne role a anime (od początku: Zero Kiryū, Kaname Clan, Takuma Ichijō, Akatsuki Kain i Senri Shiki). Zagrają tam fikcyjne sceny pochodzące z VK. Chętni do słuchania niech wiedzą że audycja jest w pełni po japońsku.
Mamy już 12 odcinków, co sądzicie o kończącej się pierwszej serii tego anime?........
Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-06-27 22:20:47)
Osoki hi-no tsumorite tooki mukashi-ka-na.
Dlaczego oneechan miałabyś nie obejrzeć drugiego sezonu ??
I fakt, oni potrafią utrzymać widza w niepewności i napięciu, jestem ciekawa jak zakończą 13 odcinek..... A najlepsze zdecydowanie zostanie na koniec czyli na październikowe seanse;/ Wydaje mi się że ten zabieg z 2 seria jest dlatego że Autorzy anime, chca poznac koniec mangi, a wszystko wskazuje na to że ona niebawem się zakończy..... I wtedy będa mogli spokojnie zakończyć anime, bez udziwnień, no chyba że jednak zmienia fabułę w anime... A czekają na koniec mangi po to by zobaczyć jak bardzo odbiec od tematu i czy te zmiany będą efektowne dla serii animowanej....
Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-06-27 22:56:29)
Też jestem ciekawa wtorkowego ostatniego odcinka, zastanawiam się czy zmienia w pewien sposób fabułe, oby nie:D
Nie lubię niekoczących się serii :/ ... przez takie zagrania czlowiek może popełnic seppuku:D
Mogę nie obejrzeć drugiego sezonu, bo wybieram się na studia, a tam gdzie ide nie będe miała własnego dostępu do neta, to boli:(
Edit: Gela dzięki za pocieszenie
Ostatnio edytowany przez oneechan (2008-06-27 23:12:39)
Znam ten ból, ale zawsze pozostają kafejki internetowe, lub znajomi którzy mają dostęp do neta, ewentualnie nadrobisz w trakcie powrotów do domu:)
Ja tez nie lubię nie kończących się serii bo o ile pierwsze 26 odcinków jest ciekawe o tyle kolejny 150 odcinek jest już nudny......................;/
Musze czekać do Poniedziałku/wtorku koszmar ... zastanawiam się jak to rozegrają.
Jak ten 13 odcinek się skończy?
Spoiler
Pewnie oskarżeniem Zero o zamordowanie Shizuki i atakiem na niego z tego powodu.
Przynajmniej tak mi się wydaje skoro większych zmian co do mangi nie było i wtedy zakończenie pierwszej serii byłoby bardziej dramatyczne i trzymające w napięciu... Heh
Koniec spoilera
A ta przerwa, to pewnie spowodowana zmianą ramówki programu na letnią, chociaż przecież w Japonii oni nie mają tak długich wakacji. :/ Chociaż Geluś możesz mieć rację, że chcą poznać koniec mangi. Tylko czy wtedy można będzie liczyć na większe zmiany?
Kochani, 13 odcinek( RAW ) już w sieci, ja osobiście znam już jego treść...
To co teraz powiem to wielki spoiler może być dlatego nie czytać jesli nie widzieliście tego odcinka!!!
/
/
/
/
/
/
/
SPOILER!!!SPOILER!!!SPOILER!!!SPOILER!!!SPOILER!!!SPOILER!!!SPOILER!!!SPOILER!!!
Odcinek 13 wcale nie był o oskarżeniu Zero - mam na myśli nie był tam tego co znajdziecie w mandze!
Zmiany w fabule twórcy anime, zostawili na ostatni odcinek i przywalili taka akcją że ja do tej pory jestem w szoku!!
Kaname, pokazał mroczna stronę, możliwe że nawet mroczniejsza niż miał w mandze! Zero biedak stał się potworem w 99% a Kaname wykozystał ten 1% do własnych celów/ ma władze nad nim... Ci co czytali mange moga wiedzieć o co mi chodzi...
Yuki, powoli zdradza soje prawdziwe uczucia ale wcale nie do Kaname... Wciąż, coraz intensywniej mówi i myśli o Zero a nawet wszystko dla niego zrobi! Kaname już o tym wie, w tym odcinku Yuki mu to powiedziała. Na co Kaname odszedł od niej...i poszedł do Zero....
Hanabusa nie milczy tak jak w mandze, wręcz przeciwnie, dzieli się swoimi przemyśleniami...
Ichiru...szoda gadac na jego temat, sami zobaczycie... Końcówka tego odcinka była najgorsza jaka mogli zrobić dla tej serii, ja nie wyrobię teraz do października na 2 serię!!! Dramat to mało powiedziane.......
SPOILER!!!SPOILER!!!SPOILER!!!SPOILER!!!SPOILER!!!SPOILER!!!SPOILER!!!SPOILER!!!
Ta przerwa jest po to by zniszczyć fana, podnieść mu ciśnienie na kilka miechów w oczekiwaniu na 2 serię..... takie mam wredne odczucia bo zakończyli serię w najgorszym momęcie, wtedy gdy akurat coś się zaczęło dziać i zmienili fabułę w końcu w znaczący sposób! Szkoda gadac..... Piszcie gdy będziecie po obejrzeniu tego odcinka nawet w wersji RAW ....
Ostatnio edytowany przez Gela19 (2008-07-02 21:19:35)
Oglądałam wersję z angielskimi napisami i cóż...
Powiem tylko tyle, że Yuuki mnie wnerwiła. Wszyscy naokoło cierpią według niej, tylko nie Kaname... no po prostu bomba...
Szkoda, że w dopiero teraz zaserwowali nam takie zmiany w stosunku do mangi... Pozostaje czekać i czytać kolejne pojawiające się chapterki mangi. Mam nadzieje, że akurat mangi nagle nie przerwą..
No fakt, Yuki to po prostu głupie dziewuszysko. Współczuję Zero i poniekąd Kaname, no ale miłość jest ślepa:)
W październiku będziemy mieli szansę śledzenia dalszych ich losów, jestem ciekawa co się wydarzy!
Całkiem możliwe, że w drugim sezonie zaserwują nam bardzo duże zmiany w stosunku do mangi, i powstanie z tego coś interesującego. Już się nie mogę doczekać, szkoda tylko, że kolejna seria ma mieć prawdopodobnie 13 odcinków. Ciekawe czy jeśli zmienią fabułę to te 13 odcinków będzie wystarczające:) Oby tylko nie było zapychaczy!!!
Pozostaje czekać na kolejne Chapy mangi, tyle na razie możemy
Nie no, żeby skończyli w tak porąbanym momencie... to już Berserk miał lepsze zakończenie[cholera] (z tym że przynajmniej tutaj zapowiedziano kontynuację:P). A co do głupiej Yuki... mi tam się ona podoba:P.
Wygląd może ma fajny :D Ale mózg to ma wielkości główki od szpilki... Nie lubię niezdecydowanych ludzi Nawet jeśli są oni rysowani, bo wszystko ma swoje granice.
I fakt, w takim momencie skończyć serię... rzeczywiście Berserk miał lepszy koniec:P:P ( chociaż jak dla kogo )
Mi się podoba Zero Kiryuu ahh co za wampir mrrau.Podoba mi się te anime i czekam z utęsknieniem na 2 sezon tego anime
Trailer do tego anime nie jest jakiś porywający i zachęcający: lekko wciągająca muzyczka oraz przedstawione główne postacie, przystojni chłopcy i dziewczynki. Też mi coś, pomyślałem, zupełnie jak ludzie, a tytuł sugeruje wampiry.
No tak, ale przecież wampiry są „piękne”, tylko jak się „zdenerwują” to ukazuje się ich prawdziwa natura/postać. Hmm...znowu tak samo jak ludzie?
Czas zacząć.
Odcinek pierwszy specjalnie wciągający nie jest. Serial zapowiada się banalnie.
I niestety na tym się kończy. Pardon, na szczęście.
Od drugiego akcja nabiera tempa, historia coraz bardziej się gmatwa i tak do samego końca.
*Co prawda część tajemnic ma swoje rozwiązanie, ale tylko część, reszta pozostaje nadal skryta.
Każdy z odcinków kończy się tak, że chce się widzieć następny i następny, a gdy dochodzi
do końcowych napisów odcinka 13, to...juz koniec??? NIE!!!
I o to chodziło (twórcom).
Muszę przyznać, że dużym plusem tej serii jest fabuła, a właściwie SPOSÓB przedstawienia historii. Nie ma tu typowego rozlewu krwi. Co prawda jest ona obecna, a jakże, ale sceny typowe dla zachowań wampirów są pokazane w subtelny sposób. Żadnego chlastania, hektolitrów krwi, itd.
Cała - no nie cała - większość głównej akcji dzieje się „w głowach” naszych bohaterów.
Ich przemyślenia, dialogi są zasadniczą atrakcją tego anime i podwyższają jego poziom.
Anime jest jeszcze bardziej ciekawe ze względu na fakt, że człowiek i wampir żyją razem:
w jednym mieście, jednej szkole, jednym internacie. No, jest podział na Klasę Dzienną i Nocną oraz podział na miejsce zamieszkiwania po zajęciach (osobne internaty), tylko że obie rasy widzą się codziennie...a czasem to nawet co noc. Przyznaję, że bardzo udany pomysł.
Postacie.
Yuki – nastolatka, której czasem „udaje się dorosnąć”, a czasem zachowuje się jak dziecko. To właśnie jej przemyślenia i decyzje stanowią integralną część tej opowieści. Bidulka należy do klasycznego trójkąta i miota się między jednym a drugim.
I nie ma jak na razie oczywistego finału jej problemu. Ba, problemów. Jeden to za mało..
Denerwują mnie w jej postaci 2 rzeczy: olbrzymie oczy!, akrobacje jakich dokonuje (bez sensu).
Kanama i Zero (głupie imię) – to właśnie między nimi jest rywalizacja o względy Yuki. Ale nie są to tylko dwaj młodzieńcy, którzy zabawiają się dziewczynami. Jeden z nich to wampir.
I obydwaj są przystojni, i obydwaj są uwielbiani przez liczne grono dziewcząt.
A niech tam, jak gmatwać to gmatwać na całego.
Pozostali – zarówno po stronie ludzi jak i wampirów są słabo zaznaczeni. Grają swoje role, momentami nawet „wysuwają się” na przód, ale w sumie nic specjalnego. Taka Ruka(Luca) czy Rima mają potencjał, który powinien wreszcie się uwidocznić. O reszcie się nie wypowiem, bo liczę na to, że kiedyś tam wyjdą z tłumu i coś ciekawego pokażą.
Dodam tylko, że wampiry w tym anime nie tylko są: ładni, przystojni, silni
i długowieczni, ale również mają różnego rodzaju moce/zdolności, w tym potrafią wymazywać pamięć. I ją przywracać!!!
*Tak na marginesie, to od dawna wiadomo, że jeśli wampir pije ludzką krew, to osoba taka zazwyczaj po tym fakcie traci przytomność, a gdy już się obudzi to nic nie pamięta.
Muzyka – dobry opening, ale reszta utworów jakoś nie przypomina tych z górnej półki.
Ocena 7,5/10.
Grafika – za mało szczegółowa, zwłaszcza tło i twarze z daleka. Ale twarze z bliska to już raczej sama przyjemność (podczas oglądania), bo momentami wystarczy spojrzeć na twarz i w oczy postaci (a zwłaszcza Yuki) i może ona – ta postać - nic nie mówić, a my wiemy o co chodzi.
Ale potworny minus za idiotyczne rysunkowe wstawki: jakieś krople, kreski, zmniejszenia postaci.
Za to ostatnie daję ostatecznie 6,5/10.
Co do minusów:
Jak dla mnie to największym minusem tej serii jest próba rozśmieszania widza.
W serialu zasadniczo poważnym, momentami tragicznym, horrorze?
Nie wiem, ale to jakiś idiota wpadł na tak zwariowany pomysł.
Momenty „niby śmieszne” obniżają wartość anime o przynajmniej 1,5/10.
Drugim minusem to nie rozwinięcie postaci drugoplanowych. Jak dla mnie to są, ale ich nie ma.
Kolejny minusik: za mało chłopców jest w Dziennej Klasie. Harem czy jak?
Chyba ostatnim minusem jest fakt, że nikt nie zadaje pytania o Nocną Klasę.
Kto to niby uczy się w nocy, a w dzień go nigdzie nie ma?
A poza tym dlaczego w NK jest tak mało osób?
Dobra, koniec tych „-”, bo...
Podsumowując muszę stwierdzić jedno: OK!!!
To pozycja, którą zasadniczo polecę każdemu, kto lubi wampiry i ten temat.
Są minusy, ale gdzież ich nie ma?
Anime wciąga, ma dobrą fabułę, ciekawie przedstawioną.
Wiem, że będzie sezon2. Życzę mu – VK 2, aby był jeszcze lepszy od S1.
Ocena ogólna: 7/10.
No no:) Sir Mavins widzę, że miałeś natchnienie:) Ale to mnie cieszy, bo dzięki tobie, temat który założyłyśmy z Sirocco, odżył:)
Co do twoich minusów, nie zgodzę się z 2. Oto pierwszy:
"Drugim minusem to nie rozwinięcie postaci drugoplanowych. Jak dla mnie to są, ale ich nie ma."
Zapewne nie czytałeś mangi( a szkoda:P ), gdybyś to zrobił, to wiedziałbyś, że takowy czas będzie miał dopiero miejsce
W tym anime( czy tez mandze), tak naprawdę nikt nie jest zapomniany i pominięty:) Co prawda fabuła w anime ma pewne zmiany względem mangi, ale myślę, że ról nie zmienią A przynajmniej nie w takim stopniu.
Minus nr 2 :
"Chyba ostatnim minusem jest fakt, że nikt nie zadaje pytania o Nocną Klasę.
Kto to niby uczy się w nocy, a w dzień go nigdzie nie ma? "
Po pierwsze, na samym początku jest wyjaśnienie co to za Akademia i czego w niej uczą. Ponieważ uczniowie z dziennej klasy nie mogą widzieć o prawdziwych tożsamościach uczniów z nocnej klasy, na straży stoi Yuki i Zero.
Twierdzisz, że nikt nie zadaje pytań Może w prost ich nie zadał, ale są osoby, które są podejrzliwe:P
Jak na razie tego nie było widać w anime, ponieważ ten moment też dopiero będzie miał miejsce. Fakt, nie będzie to tak nakreślone jak byś sobie tego życzył:P Ale ja osobiście nie uważam tego jako minus, ponieważ zauważmy, że akcja głównie toczy się w Nocnej Klasie...Dzienna jest raczej słabo widoczna. Historia skupia się na Wampirach i łowcach. A nawet gdy już ktoś się dowie, kim tak naprawdę są piękni uczniowie NK, to zaraz ich pamięć zostaje wymazana:) Więc to też nie jest do końca tak, że ten sekret jest dobrze skrywany i nikt NIGDY go nie odkryje:P
Co do drugiej serii, mam przeczucie, że ona nas jeszcze zaskoczy nie jednym:P Całkiem możliwe, że zrobią coś lepszego niż jest w mandze:) I oby nie było tylko 13 epków.... Bardziej podobała by mi się perspektywa 26 odc, tak jak miało być z 1-szą serią. Ale i tak nie mogę się doczekać:D
1. Ja wiem, że zostaną, ale po pierwsze pisałem przed dowiedzeniem się tego faktu, a po drugie to moje odczucia po obejrzeniu.
Mangi nie czytałem, to fakt - ale to już inna para kaloszy.
Przeczytam po S2.
2. To że wyjaśnione jest dla nas widzów, to jedno. raczej chodziło mi o logikę: ja bym się zastanowił dlaczego jest jakaś inna klasa i dlaczego zasadniczo z nią się nie można spotkać.
Do podstawówki i liceum tez chodziłem, a kolegów to nawet z wieczorowego liceum miałem, choć nie miałem z nimi zajęć.
Stąd moja uwaga.
Zawsze są osoby podejrzliwe, po prostu tego nie pokazano. To uważam za błąd.
Tylu uczniów, a nawet koleżanka Yuki nie zadaje pytań, a ten któremu podobała sie Ruka?
Chce się umówić z laską, a chyba wiadomo jacy są chłopcy w tym wieku. Na przykład śledzą swoja wybrankę, etc. A jak on ma ją śledzić jak ona zamknięta w wieży?:)
Skoro odkryty sekret tak łatwo można zakryć, to on nie jest odkryty...
W każdym razie z niecierpliwością czekam na S2.
A widzisz, znasz mangę, a chcesz w S2 mieć 26 odcinków.
Z tym że podobno materiału w sumie jest na 26, więc dokręcenie może rzeczywiście nas zaskoczyć.
Mam nadzieje, że pozytywnie.
Pozdrawiam
Tak jak powiedziałeś, każdy ma swoją opinię i ja moją wyraziłam. Napisałam po prostu, że się nie zgadzam z 2 minusami;p co nie oznacza, że każe Ci również tak samo uważać jak ja:)
Co do mojej znajomości mangi.
Znam ją, bo jestem na bieżąco:) I materiał zawarty w niej można by spokojnie rozwinąć na 26 odc:)
Jeśli zrobią znów 13 to się trochę zawiodę:( Ponieważ, akcja będzie gnała w zawrotnym tempie i mogą pominąć coś istotnego. Chociaż mam nadzieję, że jednak tak nie będzie i pokażą klasę:)
Zakończyli pierwszą serię w takim miejscu, że trzeba zobaczyć co będzie dalej:) To mi się podoba:P Poza tym, te zmiany względem fabuły z mangi, są coraz bardziej widoczne:) Jednym słowem, chcę już październik:)
No to Gela19.
Odpowiem ci od razu, że czytałem gdzieś, że w ogóle jest materiału na 26 epizodów - chyba nawet na tym forum.
A skoro tak piszesz, że z pozostałego materiału da się spokojnie zrobić 26, to nie widzę problemu jak zrobią S2 i S3 - a ty by chyba ucieszyło każdego fana?
Ostatnio edytowany przez Sir Mavins (2008-08-14 12:29:44)
Jeśli 2 seria byłaby ekstra I wciągnęła by bardziej niż pierwsza, ale by się nie zakończyła i powstałaby 3 równie dobra, to pewnie, że bym się cieszyła:)
ale gdyby miałby to być tasiemiec bez polotu, to raczej bym podziękowała za 3 serię:P A Materiału na pewno by starczyło:) Zwłaszcza, że manga jeszcze się nie zakończyła;p