Nie jesteś zalogowany.
Do sieci wyciekła lista płac studia Bones. Z całej sytuacji najciekawsze jest to, że można się z niej dowiedzieć, że w produkcji są kontynuacjie Full Metal Alchemist i Darker Than Black. Ciekawi mnie tylko jak studio Bones przekonało Hiromu Arakawę, która wcześniej za żadne skarby nie chciała się zgodzić na kontynuacje FMA. Jeśli jesteście ciekawi, dlaczego to porównajcie sobie serie TV (i film) z mangą...
UWAGA TA INFORMACJA NIE ZOSTAŁA OFICJALNIE POTWIERDZONA!!!
Co sądzicie o tych, dosyć zaskakujących, nowinach?
Listy nie widziałem, a nawet gdybym ją zobaczył to trudno jest mi w to uwierzyć. Sądzę, że to zwykła plotka, ale w każdej historii znajduje się ziarnko prawdy (a przynajmniej tak powiadają).
Kontynuacja FMA jest, ze względu na zbytnie odejście od mangi, niemożliwa, ale co z Darker Than Black? Nie ukrywam, seria przypadła mi do gustu i bardzo bym się ucieszył, gdyby powstała jej kontynuacja. Główny bohater przeżył, nie opowiedział się jednoznacznie za żadną z walczących stron, więc można zabrać się za ciąg dalszy jego przygód, czyż nie?
Chociaż jeśli kontynuacja FMA powstanie będę wniebowzięty, pewnie tak samo jak rzesze fanów tej seryjki Co prawda miałbym wtedy obawy, czy aby nie spartaczą tego doskonałego anime, ale o to będziemy mogli zacząć się martwić, gdy oficjalnie potwierdzą nad nią prace.
Oba tytuly przypadly mi do gustu, wiec z checia bym je obejrzal ale to pewnie tylko plotki, jesli nie to bede mile zaskoczony
Co do FMA jest mi to obojętne, choć seria mi się podobała, ale to raczej stworzyli by teraz chyba całość na podstawie mangi, bo chyba nie będą kontynuowali wydarzeń po kinówce, za to kontynuacja Darkera to dla mnie super sprawa, choć mało realna, nie wiem co by wymyślili autorzy do drugiego sezonu ale i tak bym to obejrzał, bo to jedna z moich ulubionych serii.
Ostatnio edytowany przez m(e)st (2008-07-11 18:50:36)
zgadzam sie oba tytuly sa swietne chociaz FMA zyskal chyba wieksza slawe ( a nawet miano kultowego ) jesli to prawda to moze byc ciekawe ale jesli zrobia tak ja z dragon ball GT ( ktorego mangi nie ma i odrazu to widac ze anime zostalo wymyslone a nie na podstawie mangi ) to moga tylko zepsuc dobre imie tych anime
Przecież FMA gdzieś od 20epa nie była w ogóle na mandze wzorowana i było widać, bo od tego momentu poziom w anime spadł, więc ja nie rozumiem co ty piszesz.
DtB to moim zdaniem wspaniała seria końcówka była nawet, nawet, choć było czuć nie dosyt. FMA był dobry został mi do obejrzenia jeszcze movie. Mam nadzieję, że Bones za jakiś czas da potwierdzenie tego info .
Edit: Jakoś mi się nie spieszy żeby obejrzeć movie FMA xD (bo to już nie są wydażenia z mangi?)
Ostatnio edytowany przez ShAd0w (2008-07-11 18:56:12)
hmm oba tytuły mi się podobały ale z FMA jest mi to obojętne nie wiem czemu xD, za to Darker Than Black z chęcią obejrzał bym sobie drugi sezon mam nadzieje że to nie są plotki xD
Ostatnio edytowany przez zajac_2006 (2008-07-11 19:19:59)
Late last week, a file that was purportedly to be a management document from the BONES anime studio was added to uploader.jp, a Japanese website that offers to distribute files anonymously and without charge. The spreadsheet file in Microsoft Excel format included a list of the studio's animation staffers along with what were reportedly their phone numbers, comments on their affiliation and availability, a letter-based classification system, their assignments, and their addresses. Among other points, it listed Fullmetal Alchemist animator Yasuhiro Irie as "Hagane 2 kantoku" (Iron/Fullmetal 2 director) and Darker than BLACK director Tensai Okamura as "Darker 2 junbi-jū" (preparing for Darker 2).
BONES President Masahiko Minami has posted an official statement about the file on the studio's website on Sunday. According to Minami, an internal investigation has determined that no file with this same formatted information existed within the company. He adds that the information which was reportedly the staffers' personal details did not come from the company's documents. Thus, the studio has determined that "a third party" had created and posted the document with the intent to libel the company. The studio will continue a special investigation into who distributed the file to malign the studio and the staffers. If the identity of the person is discovered, the company plans to deal with the individual severely.
In an interview after the official statement was published, ANN asked Minami about the possibility of a sequel to Fullmetal Alchemist or Darker than BLACK. Minami told ANN, "It hasn't been decided yet. We are interested in doing them. As original science-fiction works, they were extremely fascinating. With these kinds of dramatic story lines, I feel that there's a lot we could do potentially." The rest of the interview will be released on the ANN website after Anime Expo.
Zdobyłem trochę więcej informacji
Dla tych, którzy mają problem z językiem angielskim, przedstawię wszystko w telegraficznym skrócie
- W japońskiej sieci pojawiła się lista, która zawierała prywatne dane pracowników studia BONES oraz wypisane zadania, które zostały im przydzielone.
- Według listy, Yasuhiro Irie został reżyserem FMA 2, a Tensai Okamura miał być odpowiedzialny za przygotowanie Darker Than Black 2
- Prezes studia Masahiko Minami zdementował te informacje oraz po przeprowadzonym dochodzeniu, zaprzeczył istnienia takiego pliku w studiu.
- Po całym zajściu ANN postanowiło zapytać Minami, czy jest możliwość wydania kontynuacji owych serii. Odparł, że obecnie nie trwają nad nimi żadne prace, ale są nimi zainteresowani, ponieważ jest duży popyt na serie tego rodzaju.
---------------
Może BONES chce pójść w ślady BLIZZARDa i trzymać fanów w niepewności do samego końca? Mogą o tym świadczyć słowa Minami, który sugeruje, że są zainteresowani kontynuacją owych serii, ale jeszcze nie teraz.
Kto wie co z tego wyjdzie? Na pewno prędko się tego nie dowiemy...
Ostatnio edytowany przez rafaelpl (2008-07-11 19:22:29)
O, jeśli to prawda to byłoby super. FMA to bardzo dobre anime, więc ewentualna kontynuacja z pewnością by mnie ucieszyła. Natomiast Darker than Black jeszcze nie widziałem, ale skoro tak czekacie na drugą serię, to muszę obejrzeć.
porównywanie BONES do BLIZZARD'a jest groteską!
FMA i DtB były dobre i bardzo dobre, lecz żadne nie dopracowane do perfekcji, miały za dużo wad.
Co do kontynuacji bym obejrzał, lecz FMA rzeczywiście zabiedzili
Wiem, że BLIZZARD jest jedyny w swoim rodzaju (kochane gierki BLIZZARDa ), ale uważam to za dobre porównanie... Tylko to studio jest w stanie ukryć prace nad swoimi projektami na bardzo długo (przy Diablo III, a raczej jego silniczku, dłubali cztery latka i nie przeciekła o tym żadna informacja). Nie chodziło mi tu o jakość produktów, lecz o sam chwyt marketingowy ujawniania swych dzieł na krótko przed premierą.
FMA i DtB były dobre i bardzo dobre, lecz żadne nie dopracowane do perfekcji, miały za dużo wad.
Co do kontynuacji bym obejrzał, lecz FMA rzeczywiście zabiedzili
W jakim sensie jest groteską ?
żadne nie dopracowane do perfekcji,
groteska=wyolbrzymienie, często żartobliwie, choć nie zawsze
Gry blizzarda niestety są skazane na sukces
~rafaelpl
Masz racje, dobrze ukrywali!
Ostatnio edytowany przez KKnD (2008-07-12 13:38:32)
BLizzard ujawnia swoje tytuły długo przed wydaniem , (2 lata , lub więcej)
I raczej BONES nie poszedł w ślady Blizz.....
ファンのファンのために
Dobra, temat tylko plotkarski, dobrze że nie ma varnów xD
Pożyjemy zobaczymy
Jak blizzard mówi
"Będzie kiedy będzie gotowe" xD
żadne nie dopracowane do perfekcji,
groteska=wyolbrzymienie, często żartobliwie, choć nie zawsze
Gry blizzarda niestety są skazane na sukces
Czytać umiem ( nie musisz się powtarzać ) , co to jest groteska też wiem . Ale na moje pytanie , nie odpowiedziałeś.
To Że
-nie Można Porównywać 2 Rożnych Branży
-śmieszne To Że Doskonałego Blizzard'a Porównywać Do Raczej Wyższych Lotów Studia
Porównywać Blizzarda do Bones ... Duża przesada
Fakt że Blizzard potrafi dochować tajniki swoich produkcji nawet przez 4 lata ( Np Diablo III o którym jest najgłośniej) Blizzard jeszcze nikogo nie zawiódł i nie zawodzi ... Wydaje tylko 3 gry ( Na dziś dzień) a ich dochód szacowany jest na 2 miliardy $ ... Bones ... Już lepszy jest Bee Train z Noirem, Avengerem, Madlaxem i El Cazador de la bruja ... Ale nawet bee traina nie porównam do Blizzarda ... Nie da się
To Że
-śmieszne To Że Doskonałego Blizzard'a Porównywać Do Raczej Wyższych Lotów Studia
A to chodziło ? NIe mówie , żebym się zgadzał i groteskowe to to nie jest , ale rozumiem i dzięki za odp.
Przystopujcie trochę...
To nie temat, w którym porównujemy BONES do BLIZZARDa, bo nie o to tu chodzi
Dlaczego wypisujecie dochody obu spółek? Przecież chciałem tylko podkreślić, że BONES może ukrywać swoje plany wydawnicze. A BLIZZARD wydał mi się najlepszym porównaniem, przecież praktycznie wszyscy o nim słyszeli, prawda?
Marketing to marketing. Nie porównuję całych spółek, lecz obraną przez nich technikę marketingową.
Nie śmiałbym porównywać Blizzarda do Bonesa... Ale tylko sposób rozreklamowania swoich produktów.
Przez jedno małe porównanie, wynikło spore nieporozumienie Na przyszłość, będę musiał ostrożniej dobierać słowa ;p