#1 2008-07-11 21:49:00

n0need
Użytkownik

Wideo != dźwięk! [1280x720][x264] *.mkv Problem!! ^_^

Witam, liczyłem na to, że dzisiaj obejrzę do końca serię anime, ale... eh, oto mój problem. =(

Otóż oglądam Gurren Lagann w wersji [BSS-Anon] o parametrach 1280x720, x264. Format pliku *.mkv. (Są to ostatnie odcinki, wcześniejsze były *.mp4)

Pytanie jest takie: proszę o informacje co mogę zrobić, aby dźwięk nie wyprzedzał odtwarzanego filmu, żeby wszystko było płynne. Jedyny problem (chyba) to właśnie to wyprzedzanie dźwięku przed film.

Sam próbowałem i próbuję ogółem takich rzeczy: wyłączone wszystkie aplikacje, odłączony od intrenetu, firewall off i wszystko co zbędne. Poza tym w menadżerze zadań Windows próbuję oglądać, ze zwiększonym priorytetem dla Sub Edita (wszystko wyżej dalej nic nie daje).

1. Pytam się, co sensownego można zrobić aby zminimalizować chociaż ten problem? Nic nie poradzę, że komputer trochę latek ma... Dlatego muszę sobie z tym jakoś poradzić.
2. Czy jest sens to jakoś skonwertować jakimś programem, tak aby nie stracić aż tak super strasznie na jakości, a żeby chodziło płynnie - żeby dało się oglądać.
3. Co innego można zrobić?

Proszę o pomoc! Pomocne linki i inne. Widziałem podobny temat (2-3 tematy niżej) związany chyba z FullHD, ale nie było tam konkretnych rad. Tylko gadanie.

EDIT EDIT EDIT EDIT EDIT

Jejku, przepraszam... dopiero zauważyłem ile postów jest w tym temacie o FullHD i problemie podobnym, przeglądam teraz!! Argh... Przepraszam, ale wcześniej forum mi sie źle ładowało (wersja okrojona z grafiki w 100%) I całkowicie źle się poruszało po forum, tym bardziej przeglądało :/

Ostatnio edytowany przez n0need (2008-07-11 22:38:56)

Stopka forum

© Animesub.info 2024