Nie jesteś zalogowany.
GTO, ja leciałem z krzesła za każdym razem, a było ich 3.
Gintama - odjazd.
Midori no Hibi - recka odrzuca, ale jest się pośmiać.
Jak lubisz tasiemce, to zerknij na One Piece. Z krótszych to może Minami-ke jeszcze, choć z początku może odechcieć się oglądać.
...
czy możecie mi polecic naprawde dobrą komedie?? nie mam wymagan co do rodzaju itp. chodzi mi o komedie przez którą można zleciec z krzesła. prosiłabym o szybką odpowiedz, z góry dzięki.
ja od siebie polecam jeszcze golden boy, full metal panic fumoffu, school rumble, nodame cantable, lucky star, school rumble kolejnośc całkowicie przypadkowa
czy możecie mi polecic naprawde dobrą komedie?? nie mam wymagan co do rodzaju itp. chodzi mi o komedie przez którą można zleciec z krzesła. prosiłabym o szybką odpowiedz, z góry dzięki.
Today in Class 3-2
króciutkie, ale ma powalające momenty ^_^
To ja może poszerzę trochę tą wyliczankę, a z [+] zaznaczę magię/fantasy/super power:
- Lovely Complex Fajna komedia romantyczna
+ Magikano Bardzo dobra komedia.
- He Is My Master Również bardzo dobra pozycja.
+ Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan + Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan Second Krótkie, brutalne, ale sakramencko śmieszne.
- Hikari to Mizu no Daphne
+ Seto no Hanayome POZYCJA OBOWIĄZKOWA!!
+ Slayers Właśnie oglądam i też całkiem niezłe.
I to chyba tyle. Wypisałem tylko w miarę bardzo dobre IMO komedie, które nie opierają się na echhi, ani żadnych takich schematycznych majtkowo-golastych gagach.
Ostatnio edytowany przez MasterPLASTER (2008-07-12 22:46:04)
To ja polecam jako komedie FLCL !!!
do pobrania http://animan.boo.pl/viewtopic.php?t=173
Hajime no Ippo. Świetna komedia w połączeniu z boksem. Polecam!
Poszukuję czegoś z bardzo wciągająca fabułą. I raczej żeby nie było w mrocznych klimatach typu Texhnolyze.
Kogucik zesrał się na wietrze. Opryskał Zbysława na swetrze.
Za x - pocałujcie w dupe nas
Za x - pocałujcie w trąbke nas
Za x - pocałujcie Tadzia w Tadzia
W Tadzia nie wypadzia!
Może GunGrave ?
Zobacz Kino no Tabi
Poszukuję czegoś podobnego do kekkaishi, shonem onmyouji.
oraz do d.gray-man. to podobne do d.gray-man to oddzielnie jakby kto pytał:)
Ostatnio edytowany przez dzadzar (2008-07-15 12:19:04)
Witam,
Mam problem z znalezieniem anime dla siebie otóż sam nie wiem czego chce, ostatnio obejrzałem Elfen Lied i Death Note i każde z nich mi sie podobało w każdym szczególe, w dodatku każde z nich kończyło sie dla mnie smutno wiec chciałem oglądnąć coś śmiesznego, wybrałem GTO i niestety nic sie nie zmieniło. Wiec jeśli na podstawie tego co napisałem moglibyście coś dla mnie wybrać to proszę o pomoc.
Chcesz komedię to sprawdź The Melancholy of Haruhi Suzumiya, School Rumble i Full Metal Panic? Fumoffu! (pierwsze kilka komedii, które mi przyszły na myśl), chcesz się dalej dołować - Higurashi no Naku Koro ni
Ja poszukuję anime z antybohaterem w roli głównej. Chciałbym również, aby owy antybohater nie był aż taki bezwzględny i bez uczuć Co mam na myśli mówiąc antybohater? Postać, która dla swojego celu, będzie w stanie zabić. Trochę drastycznie to brzmi, ale po kilku haremówkach muszę zabrać się za coś mniej 'przesłodzonego' ;p
Widziałem już tytuły:
- Death Note
- Code Geass (wierny fan )
- Darker Than Black
- Black Lagoon (nie wiem, czy Revy można nazwać antybohaterką, ale zabijać to ona potrafiła )
- Noir (na końcu Kirika była czarnym charakterem, więc również wypisałem ten tytuł)
Miałem styczność z kilkoma odcinkami GunGrave'a i nie przypadł mi do gustu... Może przez tą starszą kreskę? Kto wie...
Zapomniałem dodać, że najlepiej gdyby anime było nowszej produkcji (2000+).
Ostatnio edytowany przez rafaelpl (2008-07-23 23:01:45)
Hmm... też Higurashi ? Z tym, że to, kto jest tu antybohaterem zmienia się niemal jak w kalejdoskopie.
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2008-07-23 23:14:06)
Ja poszukuję anime z antybohaterem w roli głównej. Chciałbym również, aby owy antybohater nie był aż taki bezwzględny i bez uczuć Co mam na myśli mówiąc antybohater? Postać, która dla swojego celu, będzie w stanie zabić. Trochę drastycznie to brzmi, ale po kilku haremówkach muszę zabrać się za coś mniej 'przesłodzonego' ;p
Widziałem już tytuły:
- Death Note
- Code Geass (wierny fan )
- Darker Than Black
- Black Lagoon (nie wiem, czy Revy można nazwać antybohaterką, ale zabijać to ona potrafiła )
- Noir (na końcu Kirika była czarnym charakterem, więc również wypisałem ten tytuł)Miałem styczność z kilkoma odcinkami GunGrave'a i nie przypadł mi do gustu... Może przez tą starszą kreskę? Kto wie...
Zapomniałem dodać, że najlepiej gdyby anime było nowszej produkcji (2000+).
Moglibyscie powiedziec cos o ,,Code Geass" poniewaz na internecie jest wiele informacy, ktore myla fakty, interesuje mnie tresc, wiem ze to ma 24 albo 25odc z czego ponoc jest jescze jakas 2 seria ?? czy jest ona ukonczona?? i to chyba tyle ;]
Moglibyscie powiedziec cos o ,,Code Geass" poniewaz na internecie jest wiele informacy, ktore myla fakty, interesuje mnie tresc, wiem ze to ma 24 albo 25odc z czego ponoc jest jescze jakas 2 seria ?? czy jest ona ukonczona?? i to chyba tyle ;]
Tu znajdziesz recenzję pierwszego sezonu: http://azunime.net/anime/idanm,499,idre … enzja.html, która liczy 25 odcinków.
Drugi sezon nadal wychodzi, jest już 15 odcinków
Hmm... też Higurashi ? Z tym, że to, kto jest tu antybohaterem zmienia się niemal jak w kalejdoskopie.
Nie wiem dlaczego, ale Higurashi kojarzy mi się z morderczymi dzieciakami... Serii nie oglądałem, ale otrzymała u mnie taką etykietę, której nie potrafię zerwać i przełamać się do zobaczenia tej serii. Nie znam treści anime, ale wywnioskowałem to z licznych komentarzy. Czy są prawdziwe? Nie wiem, ale z pewnością nie prędko się przekonam
Obecnie jednak pozytywnie zaskoczyło mnie 'Lunar Legend Tsukihime' Jestem już po pierwszych 7 odcinkach i nie potrafię przestać oglądać następnych.
Ostatnio edytowany przez rafaelpl (2008-07-23 23:42:22)