#1 2008-07-19 11:52:03

ShAd0w
Użytkownik

Będzie Black Lagoon S3

Ostatnio znalazłem coś ciekawego http://myanimelist.net/anime.php?id=4901. Pomyślałem - fajnie, ciekawe czy to zostało potwierdzone, bo widze, że nie ma żadnej daty ani niczego innego. Patrze na ANN a tam:

Third Black Lagoon Anime Project Confirmed

The wraparound jacket band on Gen Urobuchi's novel adaptation of Rei Hiroe's Black Lagoon adventure manga has confirmed that a third anime project has been green-lit for production. The story revolves around a typical Japanese businessman who gets caught up in the escapades of modern-day pirate mercenaries off the Asian shores. Geneon Entertainment released part of the Black Lagoon anime in North America, but Funimation has since agreed to take over distribution of the anime. Funimation has confirmed that it will reissue the first anime series and start the DVD release of the Black Lagoon: The Second Barrage series on August 19.

Source: Moon Phase

;]

Ostatnio edytowany przez ShAd0w (2008-07-19 11:54:05)

hachiroku.gif

#2 2008-07-19 12:01:47

Matrixen
Użytkownik

Odp: Będzie Black Lagoon S3

W końcu jakieś info o Black Lagoon S3 !! Całuję rączki xD

#3 2008-07-19 13:05:12

kalamir
Użytkownik

Rewelacyjnie! Serie pierwszą i drugą obejrzałem na raz a to u mnie rzadkość. Trzecia seria na pewno nie będzie odstawać więc oczywiście się na nią załapie.

#4 2008-07-19 15:38:05

fudo
Użytkownik

kalamir napisał:

Rewelacyjnie! Serie pierwszą i drugą obejrzałem na raz a to u mnie rzadkość. Trzecia seria na pewno nie będzie odstawać więc oczywiście się na nią załapie.

A skąd wiesz że 3 seria dalej będzie trzymać poziom? Dwie pierwsze serie (zwłaszcza 2) były rewelacyjne.
Nie jestem przekonany do tej 3 serii, no ale zobaczymy jak im to wyjdzie.

Ja bym zostawił to tak jak jest, bo jeszcze wyjdzie taka sama porażka
jak w przypadku Gunslinger Girl II Teatrino...

Yami ni madoishi awarena kage yo... hito o kidutsukete otoshimete,
tsumi ni oboreshi gou no tama... ippen, shindemiru?

#5 2008-07-19 15:43:06

zergadis0
Użytkownik

fudo napisał:

Ja bym zostawił to tak jak jest, bo jeszcze wyjdzie taka sama porażka
jak w przypadku Gunslinger Girl II Teatrino...

Jeżeli za trzecią serię również weźmie się MADHOUSE - na pewno nie wyjdzie smile_big, ogólnie również czekam z niecierpliwością

#6 2008-07-19 16:08:13

fudo
Użytkownik

Ogólnie to w Japoni panuje teraz chyba jakiś kryzys twórczy, a wiadomo pieniądze trzeba zarabiać. Ostatnio pojawia się całkiem sporo kontynuacji dobrych anime. Między innymi kontynuacja Slayers, Yattaman'ów (nie wiem jak to się pisze xD), Gunslinger Girl, no i teraz jeszcze Black Lagoon. Niedługo pewnie zrobią nowe Dragon Ball, albo znajdą inny tytuł który cieszył sie kiedyś popularnością.

Niestety do tej pory żadna z tych kontynuacji nie jest warta obejrzenia...
Mam nadzieję ze z Black Lagoon będzie inaczej, bo naprawdę szkoda żeby zepsuli takie anime...

Yami ni madoishi awarena kage yo... hito o kidutsukete otoshimete,
tsumi ni oboreshi gou no tama... ippen, shindemiru?

#7 2008-07-19 16:21:36

zergadis0
Użytkownik

Akurat Slayers Revolution IMO na pewno jest warte obejrzenia (nawet mimo słabej animacji - fabułą i oprawą dźwiękową nadrabia) jezor, ale już nie ma po co offtopować.

#8 2008-07-20 13:07:07

filazaf_
Zbanowany

są pewne rzeczy które się nie zmieniają.
Jeżeli dalej MadHouse - oceny 70-99%
Jeśli inne studio, to to już nie będzie BL3 tylko BL|=
xD

Zostałeś zbanowany na tym forum.
Zmiana danych
Twoje konto jest z jakiegoś powodu zabanowane. Aby wyjaśnić sytuację skontaktuj się z Administratorem.

#9 2008-07-20 13:28:31

Zarathustra
Użytkownik

Nie orientuje się ile tomów mangi Black Lagoon wyszło w Japonii, ale z angielskich wydań od grup, to tej mangi nie ma zbyt dużo, materiał gdzieś tak średnio na 4-5 odcinków, więc połowa serii będzie chyba wymyślona na poczekaniu...

Ostatnio edytowany przez Zarathustra (2008-07-20 13:29:07)

#10 2008-07-20 13:29:31

Zgrzyt
Użytkownik

fudo napisał:

Ogólnie to w Japoni panuje teraz chyba jakiś kryzys twórczy, a wiadomo pieniądze trzeba zarabiać. Ostatnio pojawia się całkiem sporo kontynuacji dobrych anime. Między innymi kontynuacja Slayers, Yattaman'ów (nie wiem jak to się pisze xD), Gunslinger Girl, no i teraz jeszcze Black Lagoon. Niedługo pewnie zrobią nowe Dragon Ball, albo znajdą inny tytuł który cieszył sie kiedyś popularnością.

Mam nadzieję ze z Black Lagoon będzie inaczej, bo naprawdę szkoda żeby zepsuli takie anime...

TO jest bardzo dobre! Jak by robili kontynuacje wszystkich animców których zakończenie zostawili otwarte i niemiłosiernie wku****jące było by cudnie. Kontynuacja FMP mi się marzy jak wielu innych XD

A BL3 jestem dobrej myśli... jeśli będzie ten sam poziom animacji, humoru i rozlewu krwi nie będę narzekał ale jeśli zrobią z tego ckliwe pierdzenie oj będzie strasznie

Ostatnio edytowany przez Zgrzyt (2008-07-20 13:30:37)

#11 2008-07-20 13:37:54

filazaf_
Zbanowany

nie wiem co to manga, ale
Tanuki.pl
Drugi sezon, zgodnie z oczekiwaniami fanów, trzyma się mangi równie wiernie jak pierwszy i obejmuje zasadniczo wszystkie dotychczas nie zanimowane epizody. Tym samym na ekran przeniesiono w komplecie sześć istniejących obecnie tomów, z wyjątkiem kilku ostatnich rozdziałów, otwierających kolejną część. Oznacza to, że na ewentualną kontynuację serii przyjdzie nam poczekać nieco dłużej. Szkoda, tym bardziej, że zapowiada się ponowne spotkanie z Robertą Mad Dog meido.

Więc jeżeli komiks wychodzi cały czas, to jest chyba tego więcej.
mówisz że 4-5 na angielski
wynika z tego kolejna seria już ma na czym się zaczynać i 'kończyć' (bo jest cała)
'...'<-  Bo wiadomo że na tym sie nie skończy

Ostatnio edytowany przez filazaf_ (2008-07-20 13:40:23)

Zmiana danych
Twoje konto jest z jakiegoś powodu zabanowane. Aby wyjaśnić sytuację skontaktuj się z Administratorem.

#12 2008-07-20 13:54:06

Matrixen
Użytkownik

Zgrzyt napisał:
fudo napisał:

TO jest bardzo dobre! Jak by robili kontynuacje wszystkich animców których zakończenie zostawili otwarte i niemiłosiernie wku****jące było by cudnie. Kontynuacja FMP mi się marzy jak wielu innych XD

A BL3 jestem dobrej myśli... jeśli będzie ten sam poziom animacji, humoru i rozlewu krwi nie będę narzekał ale jeśli zrobią z tego ckliwe pierdzenie oj będzie strasznie

Kontynuacja FMP ?? Byłbym w niebie xD

Diablo 3 i Black Lagoon 3 No i jeszcze FMP 3 xP

Co do mangi Black Lagoon ... Nie wiemy nawet kiedy wyjdzie więc mogą pewnie dokończyć  drugi tom oczkod sądzę, że trochę poczekamy na Black Lagoon oczkod Ale cieszmy się na razie, że będzie na 100% oczkod

#13 2008-07-20 13:55:26

ivelios
Użytkownik

Na pewno zobaczę, co tam porobili w trzecim sezonie Black Lagoon. Mam nadzieję, że utrzymają i połączą klimat pierwszych odcinków BL i "japońskiego epizodu" z drugiego sezonu, a zrezygnują z rewolucyjnych pokojówek, bezwzględnych dzieciaków i hitlerowców-piratów, chociaż ci ostatni mogą być. oczkod

I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side

#14 2008-07-20 14:03:28

luki349
Użytkownik

ivelios napisał:

Na pewno zobaczę, co tam porobili w trzecim sezonie Black Lagoon. Mam nadzieję, że utrzymają i połączą klimat pierwszych odcinków BL i "japońskiego epizodu" z drugiego sezonu, a zrezygnują z rewolucyjnych pokojówek, bezwzględnych dzieciaków i hitlerowców-piratów, chociaż ci ostatni mogą być. oczkod

i co mają zrezygnować z psychopatów ?! to wtedy nie będzie anime o piratach... Ale mimo wszystko też z chęcią zobaczę smile_big

#15 2008-07-20 14:27:01

filazaf_
Zbanowany

to przecież siła napędowa
jak by to zabrali, to w wolnym czasie by dali? SD itp?

Zmiana danych

#16 2008-07-20 14:40:29

ivelios
Użytkownik

luki349 napisał:

i co mają zrezygnować z psychopatów ?! to wtedy nie będzie anime o piratach... Ale mimo wszystko też z chęcią zobaczę smile_big

Nie, psychopaci muszą być, jak najbardziej. Chciałbym tylko, żeby skupili się na ruskiej mafii, zakonnicach handlujących prochami, współczesnych piratach (a nie hitlerowcach), mordach, gwałtach i życiu osobistym załogi tytułowej łajby, a do tego nie są potrzebne dzieciaki z giwerami i pokojówka z Kuby. smile

I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side

#17 2008-07-20 16:47:04

Zarathustra
Użytkownik

ivelios napisał:

zrezygnują z rewolucyjnych pokojówek

To się ucieszysz, ten motyw akurat teraz jest w mandze, plus doszła nowa postać która uwaga, też jest pokojówką smile_big
Za to scena kiedy Revy bierze prysznic i snuje rozmowę z Rockiem, czekam na ten kawałek w anime i oby tam cenzury nie dano bo MADHOUSE spłonie oczkod

#18 2008-07-20 18:45:06

luki349
Użytkownik

Zarathustra napisał:
ivelios napisał:

zrezygnują z rewolucyjnych pokojówek

To się ucieszysz, ten motyw akurat teraz jest w mandze, plus doszła nowa postać która uwaga, też jest pokojówką smile_big
Za to scena kiedy Revy bierze prysznic i snuje rozmowę z Rockiem, czekam na ten kawałek w anime i oby tam cenzury nie dano bo MADHOUSE spłonie oczkod

Jak mówisz, żę taka scena będzie.... muszę to zobaczyć, po prostu muszę. Teraz jest w moim top 10 oczekiwanych anime.

#19 2008-07-20 19:28:13

harnas02
Użytkownik

Pokojówki z Kolumbii a nie Kuby to raz...

Pokojówka była porażką to dwa...

A przede wszystkim... JEST! TAK! ZAJEBIŚCIE! TRZECI SEZON!

ekmm przepraszam poniosło mnie jezor

#20 2008-07-20 20:15:52

Zgrzyt
Użytkownik

Zarathustra napisał:

Oj poczekać będziesz musiał na wydanie DVD bo wątpię w w TV było.. jak takie sceny nawet w mocnych seriach ecchi ukryją za mgiełką pary wodnej....

Stopka forum

© Animesub.info 2024